sinir bozucu bir durum paspasi

Annemde ve kendi evimde de sizdeki düzenden var. Wc terliği tuvaletten çıkınca bana da doğru gelmiyor. O paspasın üzerine çıkınca wc mikrobu bulaşıyor. Paspasın üzerine başka zaman çıplak ayakla basıldığında bu kez başka odalara bulaşıyor. Ayrıca zaten abdest alınan evde biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Ben her seferinde uyarıyorum. Terliği şuraya çıkarıyoruz diye. Ayrıca zaten girerken terlik nerdeyse oraya bırakılmalıdır o terlik tekrar. Paspas üzerine basılmasına anlam veremiyorum. Her seferinde o paspası yıka koy hiç yoktan zahmet. Uyarmaktan başka çare yok.

Bu wc önünde dirkekt paspas olayı bana çok saçma geliyor ya. Yengemin evinde de var. Acaba biri benden önce paspasa terlikle bastı mı nereden bileceğim? Paspasın önüne kadar terlikle geliniyor zaten üstüne bassa da basmasa da farketmez. Ben olsam wc ve lavaboyu ayıran bir panel yaptırırım.

ya afedersin de evinin tuvaleti umumi tuvalet mi??
arada bir misafir geliyordur, hepsi de kullanmıyordur bile. ben gittiğim evlerde pek girmem yani. bunu kriz haline getirecek ne var ki??
misafir gelmeden önce tuvaleti yıkarsın mis gibi, terlik nere gelirse gelsin ondan sonra. misafir gidince de at paspası makineye tamamdır. ha paspas olmasa daha da hijyenik olur. hortumu çekip yıkarsın baştan aşağıya tamamdır.
gelen misafiri uyarmak çok çirkin bieşy.

dur bişey anlatayım bunla ilgili. sanıyorum 5 yaşlarında falanım. babamla dışardaydık sıkıştım. dayımın evi yakındı beni götürdü, kendi içeri girmedi bile. ben tuvalete girecekken dayımın büyük kızı beni iyice tembihledi. tuvaletini tam deliğe getireceksin, sakın dışarı sıçratma falan filan. neyse girdim tuvalete 2 dakika hiçbir şey yapmadan bekledim çıktım. o küçük halimle çok üzüldüm ve tepki verdim. sonra camiye götürdü babam beni. şu yaşta biri beni uyarsa sizin gibi evine gitmem yani. biraz sabırlı, iyi niyetli olalım 3 günlük dünya da.

Konuyu anlamadim. Yorumlari okudum yinede hayal edemedim. Ama paspasin amaci zaten o degil mi? Dış kapinin onunde paspas varsa ayagimizin camurunu surter oyle cikarip, ayakkabiyi iceri aliriz mesela.

Alaturkayı alafranga tuvalete çevirin, sorun otomatikman çözülür, diğer türlü ne kadar uyarırsanız uyarın o pastasın üzerine basılacaktır mutlaka.

Terliklerin her zaman durmasını istediğin yere terliklerin konulacağı bir şey yerleştir. Ayrı küçük bir paspas olabilir. Kaydırmaz olabilir. Minik plastik bir kutu olabilir, tek katlı plastik bir ayakkabılık olabilir fark etmez. Zevkine kalmış. Ama oranın terlik yeri olduğu belli olsun. Terliği oradan alan mecbur oraya bırakır.

Ufff eski tip tuvalet dimi? Ben de acaba neresinde terlik cikarilcak diye dusunmekten misafirlikte ,sinir oluyorum. Siz de haklisiniz

Ben anladım durumu.
Bir evde de şuna şahit oldum.tuvaletin kapısının içeri tarafına yazı asmış ev sahibi.
"terlikleri paspasın üzerine çıkarmayın" diye.. Bir de süslemiş filan, dikkat çekici şekilde.
Ve ben hiç yadırgamadım, aksine çok doğru buldum. Kesinlikle yazın.
Eğer terliği içeri alma imkanı hiç yoksa tabii

O paspasin üzerine bir terlik daha bırakın. Çıkan iceridekini bırakıp,onu giymesi gerektiğini düşünür bence.icerdekinin cikarilmaması gerektiğini de anlamış olur...

Banyoda salon gibi benim için. Oraya da elektrik süpürgesi tutarım vileda yaparım. Salon halisinda bile yaşayan mayk isminde bakteriler bulunur yanlış hatırlamıyorsam. O kadar tehlikeli değildir.insanlar her türlü mikroba bağışıklık kazanmalıdir. Alaturkaysa durum başka tabi ki.Terlik bulunmalıdır.Ve o terlik disariya cikmamalidir.

Tuvalet disi kapi onunde paspasi kaldirsam bu seferde fayansin uzerine her seferinde baska bir tarafina cikicak o terlik ee ayagimizla.basicaz bulasmis olmuyormu oraya basip odalarda dolasinca tuvaletin mikrobu
Canım gayet iyi anladım ben seni aynı sorunu bende yaşadım çok sinir bozucu gerçekten bende çok hassasim o konuda ve iyi bir çözüm buldum. Tuvaletle lavabo arasındaki kapı varya oranin zeminine mermerden bi parça kestirdim eşik gibi yani. Çok işe yaradı artık hickimse terligi tuvalet kısmından cikarmiyor. Paspas temiz kalıyo sana da tavsiye ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…