Sınır korumak/Yalnız kalmak

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.383
18.999
248
28
Bilen bilir benim en büyük sorunum bu.

Diyelim ki birkaç arkadaş buluşacaktınız ama o grupta pek sevmediğiniz biri var. Buluşma planlanırken o yok ve gelmeyecek. Siz de daha önceden onun olduğu buluşmalara pek gelmek istemediğinizi söylemişsiniz.
Buluşma günü o sevmediğiniz kişi gruba yazıp bugün buluşalım diyor. Diğer arkadaşlarınız da tamam deyip biz zaten buluşacaktık ama senin işin vardı. Şu mekanda olacağız diyor. Yani normalde gelmeyecek ama yazınca dahil oluyor.

Bu arada arkadaş grubu dediysem öyle sıkı fıkılık yok. 2 şerli halde yakınlık var, mesela benle o sevmediğim kişinin özelde konuşmuşluğumuz bile yok.

Bu kız geleceği için normalde buluşacağım arkadaşlar bana yazdı gelmemezlik yapma dediler ama önceden belirtmiştim gelmek istemediğimi. Şimdi suçlu hissediyorum. Sanki uyumsuz gibi olacağım. Giderim herhalde ama zevk almayacağımı da biliyorum.

Kızı sevmeme sebebim: hiç ortak zeminimiz yok, biraz kontrolcü ve dan dan her şeye kendi istediği gibi yorum yapan biri. biraz da asık surat.

Buluşmayı ayarlayan arkadaş hep böyle yapıyor. istemediğim halde gel gel diyor. eskiden beri böyle bir huyu var. alakasız insanları bir araya toplamayı seviyor. bu buluşmaya gelecek kızlardan biri de bizi ilk defa görecek mesela :D neden yapıyor böyle bilmiyorum.
sanırım en zorlandığım şey bu sınırlar konusu. isteklerimi de belirtiyorum aslında ama yalnız kalmamak için sınırsız olmak lazım sanırım.
Bir de takıldığım nokta, normalde kız bu buluşmada olmayacaktı. yani başka zaman da görüşebilirdi onlar.

Sınırlarınızı koruyun deniyor ama bizim ülkede pek mümkün değil galiba :D amerikalıya karnım ağrıyor sonra konuşsak olur mu diyorum hiç ikiletmiyor. sorun bende mi bilmiyorum.

Sınır koymak evet önemli ama daha çok birebir ilişkilerde kalabalık ortamlarda böyle durumlar yaşanabiliyor malesef herşeyi yönetemiyoruz en ince ayrıntısına kadar sizin yerinizde olsam gider ama sohbeti minimumda tutardım merhaba merhaba diğer arkadaşlarla muhabbet ederdim kaç kaç nereye kadar💁‍♀️ hem belli mi olur ilerde onunla da aranız iyi olur kişisel bir kabalık yapmamış gibi size aksi durumda sizi de kaprisli biri gibi görebilirler

Diyelim ki birkaç arkadaş buluşacaktınız ama o grupta pek sevmediğiniz biri var. Buluşma planlanırken o yok ve gelmeyecek. Siz de daha önceden onun olduğu buluşmalara pek gelmek istemediğinizi söylemişsiniz.
Buluşma günü o sevmediğiniz kişi gruba yazıp bugün buluşalım diyor. Diğer arkadaşlarınız da tamam deyip biz zaten buluşacaktık ama senin işin vardı. Şu mekanda olacağız diyor. Yani normalde gelmeyecek ama yazınca dahil oluyor.

Bu arada arkadaş grubu dediysem öyle sıkı fıkılık yok. 2 şerli halde yakınlık var, mesela benle o sevmediğim kişinin özelde konuşmuşluğumuz bile yok.

Bu kız geleceği için normalde buluşacağım arkadaşlar bana yazdı gelmemezlik yapma dediler ama önceden belirtmiştim gelmek istemediğimi. Şimdi suçlu hissediyorum. Sanki uyumsuz gibi olacağım. Giderim herhalde ama zevk almayacağımı da biliyorum.

Kızı sevmeme sebebim: hiç ortak zeminimiz yok, biraz kontrolcü ve dan dan her şeye kendi istediği gibi yorum yapan biri. biraz da asık surat.

Buluşmayı ayarlayan arkadaş hep böyle yapıyor. istemediğim halde gel gel diyor. eskiden beri böyle bir huyu var. alakasız insanları bir araya toplamayı seviyor. bu buluşmaya gelecek kızlardan biri de bizi ilk defa görecek mesela :D neden yapıyor böyle bilmiyorum.
sanırım en zorlandığım şey bu sınırlar konusu. isteklerimi de belirtiyorum aslında ama yalnız kalmamak için sınırsız olmak lazım sanırım.
Bir de takıldığım nokta, normalde kız bu buluşmada olmayacaktı. yani başka zaman da görüşebilirdi onlar.
Sizin isteklerinizi belirtmeniz karşıdakilerin bunlara uymasını zorunlu hale getirmez.
Planlarını yapmışlar diğer kızı da dahil etmişler. Kimse kendi sosyal çevresini sizin sevdikleriniz ve sevmedikleriniz olarak sınırlayamaz. Onu siz yapacaksınız

Biz bunu çok yaşıyoruz ya. Tanımadığımız insanlar katılır aramıza. Problem de etmedim hiç. Arkadaşlarla buluşacağımızda mutlaka birinin biyerden tanıdığı da gelir. Ha ama sorarlar 'kızlar arkadaşım var gelse sıkıntı olur mu' diye, böyle böyle bir sürü arkadaşım oldu mesela. Ve ben seviyorum arkadaş edinmeyi. Yani sanırım bu farklı kişilerin ortama katılmasına farklı pencereden bakıyoruz. Ama sevmediğim insanlara ben de tahammül edemem. Katılmam da onların olduğu plana. Arkadaşlarım da bilir. Onla ayrı benle ayrı görüşür

Yani ortada çok da ciddi bir sorun görünmüyor.Belki daha tam tanıyamadığınız için size öyle geliyor olabilir. Şans verin belki en iyi anlaştığınız insan olacak.

Gabor Mate "Suçluluk ile kırgınlık hissetmek arasında bir seçim yapmanız gerektiğinde her defasında suçluluğu seçin. Kırgınlık ruhun intiharıdır" diyor Vücudunuz Hayır Diyorsa kitabında. Çevrenizdeki insanların emrivakilerine boyun eğip kendi asıl isteğinizden vazgeçerseniz görünürde herkesi memnun etmiş "sorun yaratmamış" olursunuz fakat içinizde de büyük bir öfke çukuru oluşur. Bu çukura atılan öfkeler birikir birikir ve bir gün çok fena patlar. Bazen hoşnut olmadığın insan hiçbir şey yapmasa da yüzünü görmek bile insana huzursuzluk verebiliyor. Kimseye tahammül etmek zorunda değiliz. Ya da diğerlerinin onda sevilmeye değer buldukları yanları aynı şekilde değerlendirmemiz de şart değil. Arkadaşlarınızın tavrı da bana pek hoş gelmedi illa bir araya getirme çabası falan. Bu buluşmada sizinle sözleşmişler onunla da başka bir zamana buluşma ayarlayabilirlerdi.
Eğer gerçekten değişmek istiyorsanız bu sınır çizme konusunda, bir süre hayır dediğimizde oluşan o mahcubiyetle karışık suçluluk duygusunu yadırgamak yerine tahammül etmelisiniz. Yeterince zaman geçtiğinde bu suçluluk hissi kaybolacaktır.

Kalabalik bulusmada bir kişiyi idare etmek cok da zor olmaz. Ozellikle sizden baska kimsenin kizdan bir rahatsizligi yoksa.

Sınır koymak degil sınırı korumak daha onemli. Siz istediginiz kadar sınırınızı koyun, buna uygun hareket etmezseniz kimse saygı duymaz.

"Ben x'in oldugu ortamda olmak istemiyorum, bunu söylemiştim daha once. O yuzden gelmekten vazgectim, baska zaman o yokken gorusuruz." Bitti. Bir daha sizin olacağınız ortama onu da çağırırken iki kere dusunurler.
Ama bunun sonunda kaprisli, huysuz olarak adlandirilmak da olasi. Bu da sizin razi olmaniz gereken bir sonuc.

Benzer olayi yasadim bu arada. Normalde asiri uyumlu, her durumu idare eden bir insanim. Hayatimda ilk ve tek sefer, grubumuza +1 olarak giren bir kizdan asla hoşlanmadim. Sizin durumun aksine kizin bana karsi belirgin sacmaliklari oldu.

Ilk geldigi gece sacmaliklar olunca masayi terk ettim, kalktim iceri girdim. Noldu dediler. Boyle boyle, ben bu kizdan hoslanmadim, bir daha beni ayni ortama sokmayin. Istediginizde onunla gorusursunuz, istediginizde benimle, hic sorun degil alinip gucenmem, ama ben bu kizin oldugu yere gelmem dedim. Tamam dediler.

Birkac gun sonra mekana bir gittim kiz masada. On dakika oturdum, ben baska yere gidiyorum gencler hadi gorusuruz dedim kalktim. Nereye dediler, gidiyorum ben size iyi eglenceler, sonra gorusuruz dedim optum hepsini.

Kizi getiren arkadas peşimden geldi. Ben size acik acik bu kizla ayni masada olmam dedim, inatla çağırıyorsaniz yapacak bir sey yok, ben buraya eglenmeye geliyorum keyfimi kaciran biriyle olmak zorunda degilim gidiyorum dedim. Ozur diledi, bir daha olmayacak lutfen gitme dedi. Baska arkadas geldi yanimiza. Sen gel gerekirse masalari ayiririz, o kiz yuzunden bizi de sensiz birakma dedi, diger arkadasa kizdi "lya acik acik soylemis, niye hala cagiriyorsunuz" diye.

Beni zorla masaya döndürdüler. Kizin yuzu dustu bozuldu, bes dakika sonra kalkti gitti. Bir daha da hicbir zaman ayni ortama sokulmadik.

Ben orada net sekilde sınırımı cekip bunda ciddi oldugumu gostermeseydim sinirden icim icimi yer, oturdugumla kalirdim.

Ama bu tabii ki cok nadir bir durum. Sıkça yasanacak, onu istemem bunu istemem denilecek bir olay degil. Ve bizde yasanan somut seyler vardi.
Yoksa sirf elektrigim tutmadi diye kimseye bu tavri yapmadim. Muhatap olmadim, gecti gitti. Ki hala her arkadas ortamindaki herkese bayilmiyorum ama insanlara kiminle gorusecegini soyleyemem. Bu olay istisnaydi, istisna oldugu icin de ciddiye alindim.

Ben sevmediğim birinin ortamına girmem. Bilirler bi plan yapıldıysa dahil edilen biri varsa sonradan bana sorarlar mahsuru varmı diye. Bende keza sorarım. Sorun olmayacağından eminsem sormam. Yerinizde olsa gitmem

Ben sizi haklı bulmadim.Eger sorun yaşadığınız biri olsa anlarım.Ama sadece hoşlanmadım diyerek biriyle aynı ortamda bulunmayı reddediyorsaniz , ben olsam bunu pek umursamazdim açıkçası.Siz bilirsiniz der geçerim .Arada sorun olsa anlaşılabilir.

Ortama yeni kişiler gelmesi daha güzel değil mi? Yeni birilerinin olması benim hoşuma gidiyor.Hem tanışmış oluyorsunuz , hem sohbet muhabbet oluyor.

Ben bazi arkadaşlıkların da bitmesi gerektiğini düşünürüm. Bazısı evet ömürlük olur, bazısı yine çok uzun süreli olur ama bazısı da biter. Biteni sürüklemeye çalışınca genelde böyle olur. Lise grubumun hepsiyle su an kafa dengi olmam, güzel vakitler geçirmem mümkün değil mesela çok değiştik.
Konuya gelirsek de ben arkadaşlıklarda eğlenme, güzel vakit gecirme tarafındayım o yüzden sevmediğim kişi varsa katilmazdim.

Back
X