Sınır korumak/Yalnız kalmak

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.248
18.635
248
28
Bilen bilir benim en büyük sorunum bu.

Diyelim ki birkaç arkadaş buluşacaktınız ama o grupta pek sevmediğiniz biri var. Buluşma planlanırken o yok ve gelmeyecek. Siz de daha önceden onun olduğu buluşmalara pek gelmek istemediğinizi söylemişsiniz.
Buluşma günü o sevmediğiniz kişi gruba yazıp bugün buluşalım diyor. Diğer arkadaşlarınız da tamam deyip biz zaten buluşacaktık ama senin işin vardı. Şu mekanda olacağız diyor. Yani normalde gelmeyecek ama yazınca dahil oluyor.

Bu arada arkadaş grubu dediysem öyle sıkı fıkılık yok. 2 şerli halde yakınlık var, mesela benle o sevmediğim kişinin özelde konuşmuşluğumuz bile yok.

Bu kız geleceği için normalde buluşacağım arkadaşlar bana yazdı gelmemezlik yapma dediler ama önceden belirtmiştim gelmek istemediğimi. Şimdi suçlu hissediyorum. Sanki uyumsuz gibi olacağım. Giderim herhalde ama zevk almayacağımı da biliyorum.

Kızı sevmeme sebebim: hiç ortak zeminimiz yok, biraz kontrolcü ve dan dan her şeye kendi istediği gibi yorum yapan biri. biraz da asık surat.

Buluşmayı ayarlayan arkadaş hep böyle yapıyor. istemediğim halde gel gel diyor. eskiden beri böyle bir huyu var. alakasız insanları bir araya toplamayı seviyor. bu buluşmaya gelecek kızlardan biri de bizi ilk defa görecek mesela :D neden yapıyor böyle bilmiyorum.
sanırım en zorlandığım şey bu sınırlar konusu. isteklerimi de belirtiyorum aslında ama yalnız kalmamak için sınırsız olmak lazım sanırım.
Bir de takıldığım nokta, normalde kız bu buluşmada olmayacaktı. yani başka zaman da görüşebilirdi onlar.

Sınırlarınızı koruyun deniyor ama bizim ülkede pek mümkün değil galiba :D amerikalıya karnım ağrıyor sonra konuşsak olur mu diyorum hiç ikiletmiyor. sorun bende mi bilmiyorum.

Sınır koymak evet önemli ama daha çok birebir ilişkilerde kalabalık ortamlarda böyle durumlar yaşanabiliyor malesef herşeyi yönetemiyoruz en ince ayrıntısına kadar sizin yerinizde olsam gider ama sohbeti minimumda tutardım merhaba merhaba diğer arkadaşlarla muhabbet ederdim kaç kaç nereye kadar💁‍♀️ hem belli mi olur ilerde onunla da aranız iyi olur kişisel bir kabalık yapmamış gibi size aksi durumda sizi de kaprisli biri gibi görebilirler

Diyelim ki birkaç arkadaş buluşacaktınız ama o grupta pek sevmediğiniz biri var. Buluşma planlanırken o yok ve gelmeyecek. Siz de daha önceden onun olduğu buluşmalara pek gelmek istemediğinizi söylemişsiniz.
Buluşma günü o sevmediğiniz kişi gruba yazıp bugün buluşalım diyor. Diğer arkadaşlarınız da tamam deyip biz zaten buluşacaktık ama senin işin vardı. Şu mekanda olacağız diyor. Yani normalde gelmeyecek ama yazınca dahil oluyor.

Bu arada arkadaş grubu dediysem öyle sıkı fıkılık yok. 2 şerli halde yakınlık var, mesela benle o sevmediğim kişinin özelde konuşmuşluğumuz bile yok.

Bu kız geleceği için normalde buluşacağım arkadaşlar bana yazdı gelmemezlik yapma dediler ama önceden belirtmiştim gelmek istemediğimi. Şimdi suçlu hissediyorum. Sanki uyumsuz gibi olacağım. Giderim herhalde ama zevk almayacağımı da biliyorum.

Kızı sevmeme sebebim: hiç ortak zeminimiz yok, biraz kontrolcü ve dan dan her şeye kendi istediği gibi yorum yapan biri. biraz da asık surat.

Buluşmayı ayarlayan arkadaş hep böyle yapıyor. istemediğim halde gel gel diyor. eskiden beri böyle bir huyu var. alakasız insanları bir araya toplamayı seviyor. bu buluşmaya gelecek kızlardan biri de bizi ilk defa görecek mesela :D neden yapıyor böyle bilmiyorum.
sanırım en zorlandığım şey bu sınırlar konusu. isteklerimi de belirtiyorum aslında ama yalnız kalmamak için sınırsız olmak lazım sanırım.
Bir de takıldığım nokta, normalde kız bu buluşmada olmayacaktı. yani başka zaman da görüşebilirdi onlar.
Sizin isteklerinizi belirtmeniz karşıdakilerin bunlara uymasını zorunlu hale getirmez.
Planlarını yapmışlar diğer kızı da dahil etmişler. Kimse kendi sosyal çevresini sizin sevdikleriniz ve sevmedikleriniz olarak sınırlayamaz. Onu siz yapacaksınız

Biz bunu çok yaşıyoruz ya. Tanımadığımız insanlar katılır aramıza. Problem de etmedim hiç. Arkadaşlarla buluşacağımızda mutlaka birinin biyerden tanıdığı da gelir. Ha ama sorarlar 'kızlar arkadaşım var gelse sıkıntı olur mu' diye, böyle böyle bir sürü arkadaşım oldu mesela. Ve ben seviyorum arkadaş edinmeyi. Yani sanırım bu farklı kişilerin ortama katılmasına farklı pencereden bakıyoruz. Ama sevmediğim insanlara ben de tahammül edemem. Katılmam da onların olduğu plana. Arkadaşlarım da bilir. Onla ayrı benle ayrı görüşür

Yani ortada çok da ciddi bir sorun görünmüyor.Belki daha tam tanıyamadığınız için size öyle geliyor olabilir. Şans verin belki en iyi anlaştığınız insan olacak.

Back
X