Sinir krizi

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Kızlar
Acil yardım.
23 aylık kızım sinir krizi geçirdi resmen.
Bugün gündüz uykusunu uyumadı.
Ben çalışıyorum ben yokken annemle uyuyor öğlen ama ben evdeysem hayatta uyumuyor.
Akşam erken uyur diye düşündüm ama yok bana mısın demiyor.
Aslında keyifli, hasta gibi değil. Telefon tablete de düşkün değil ama 1 saattir telefonla video izliyor. Elinden almak isteyince sinir krizi geçiriyor. Morarana kadar ağladı az önce, ilk defa böyle oldu.
Şimdi video izliyor.
Ne yapmamız lazım?

Sarılınca sakinleşmiyor. Güzelce konuştuğumuzu duymuyor bile,
Nasıl anlatsam bilemedim bildiğiniz yetişkin gibi hıçkırarak nefesi kesilircesine ağladı. İlk kez böyl oldu.

Me yapalım?

İlgisini başka birşeye çekmeye çalışın yiyecek içecek teklif edin interneti kapatın telefondan
Allah kolaylık versin çocuk büyütmek çok zor

Evet o yaslarda hayirdan anlamiyorlar ben ilk zamanlar teli almak icin kapatip sarzi bitti diyodum bunu anlayana kadar biraz agladi ama sonradan anladi simdide interneti kapatiyorum hemen birakiyor yani o yaslar zorluyorlar cok sevdigi bisey varsa onunla kandir artik cikolata falan elinden alip saklayip cikolata verebilirsin yada ne seviyorsa

Wifi den bağlanıyorsanız direk kapatın interneti eğer ağlayarak tepki verirse de o anda bişey yapın ilgisini dagitsin gülsün ..Ben ilgisini çekmek için maymun taklidi yaptığımı biliyorum..Sonra bir gun tv de maymun çıktı kizim anne bak arkadasin aynisi dedi:işsiz:

Bence çok fazla endişelenmeyin etrafımda çok gördüğüm çok duyduğum şeyler ebeveynler bunu genelde sanırım doktorların deyimiyle 2 yaş sendromu diye adlandırıyorlar . hırçınlaşmalar herşeye hayır demelerr bağırmalar ağlamalar yakınımın yeğenlerinde de çok gördüm bunları. Biraz zorlayıcı bi dönem Allah kolaylık versinn inşallaah çabucak geçer bu dönemi minnakınnn :anne:

Sinir krizi mi?

2 yaşında insan yavrusu dili dönmüyor ki anlatsın etrafındakiler gibi. Anlamayınca üzüldü. Denedi olmadı. Beden dili bilmiyor ki.

Tek geri dönüşü ağlamak olan, minik canlıdan, böyle kriz falan diye söz etmek hoş mu?

Ağlamıştır haliyle.
Gariplik, dert nerde?

Sizin dışınızda?

Tablet telefon vermeyin eline daha çok küçük.Agladiginda hic vermeyin.Size tüm isteklerini aglayarak yaptirir bundan sonra.
Elinden alın ve sakinlestirmek icin dikkatini baska seylere çekin.

Wifi ya da mobil veri nerden izliyorsa kapatin bence , mahallenin en mutlu yumurcagi kitabında,o ağlamaya başladığında ayni tepkiyi verin yani sizde konuşarak agliyorsa ayni taklit edin yazıyordu ben denedim olmamıştı sesimi belki ayarlayamadim.bazen oluyor boyle şeyler suanda 3.5 yaşında yapınca birden aglamayi bırakıp kikir kikir gülüyor.
Ama dönemsel biseydir sizi özlemiştir.
Ama telefonu bu sekilde ağlıyor diye bırakırsanız bunu sonradan da kullanır.

İnterneti kapatıp elinden alın bunun onun için uygun olmadığını söyleyin istediği kadar ağlasın ağladığında onu anlamadiginizi söyleyin farklı oyuncak vs teklif edin yinede tutturuyorsa sakinlestiginde onunla iletisime gececeginizi belirtip sessiz kalın.
Eğer ağlıyor diye dediğini yaparsanız bunu hep kullanacak.
Bebekler/çocuklar 6.aydan sonra "hayır"kelimesini anlayabileceklerini okumustum.

Kızınız 2 yaş sendromunda gibi sanki.
daha çok küçük telefon tablet vermeyin eline.izledikleri bile saldırganlaşmasına sebep olabiliyor.
Telefon yada tablet vermek zorundaysanız da kuralları hatırlatarak verin.bir saat sonra kapatacağız diye açık açık konuşun ve her defasında kuralı tekrar edin ki sınırı bilsin.
Ağladığında bağırdığında istediği şeyi yapmayın ,ilgisini başka yöne çevirin baktınız ilgisini başka yöne çeviremediniz bırakın biraz ağlasın sakinleşsin.
Ağlamasına tekrar telefon vererek karşılık verirseniz bu kötü davranışı pekiştirirsiniz.
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Merhaba 2 yaş sendromu hoş geldin de hiç birşey yapma ağlasın tepki verme susuyor üstüne gittikçe saha çok saldırganlaşacak daha fazla ağlayacak sakinleşene kadar bekle sakinleşince başka birşey ile meşgul et ama durumu kurtarmak gibi değil başka alternatif sunarak yapman lazım

Sinir krizi mi?

2 yaşında insan yavrusu dili dönmüyor ki anlatsın etrafındakiler gibi. Anlamayınca üzüldü. Denedi olmadı. Beden dili bilmiyor ki.

Tek geri dönüşü ağlamak olan, minik canlıdan, böyle kriz falan diye söz etmek hoş mu?

Ağlamıştır haliyle.
Gariplik, dert nerde?

Sizin dışınızda?
Patavatsız mısınız biraz acaba ?. Ne zaman sizin yorumunuzu görsem bir agresiflik gereksiz tepkiler. :işsiz:

Sinir krizi mi?

Ağlamıştır haliyle.
Gariplik, dert nerde?

Sizin dışınızda?

Eleştirinizi haklı bulmuyorum. Çünkü ağlamasını görseydiniz gerçekten sinir krizi geçiriyor gibi bir hali vardi. Sinir krizi geçiriyor demek bir küfür bir hakaret olmasa gerek. Emin olun ben kızımı sizin zannettiğinizden çok koruyor çok kolluyorum.

Tablet telefon vermeyin eline daha çok küçük.Agladiginda hic vermeyin.Size tüm isteklerini aglayarak yaptirir bundan sonra.
Elinden alın ve sakinlestirmek icin dikkatini baska seylere çekin.

Normalde vermeyiz zaten. Çok çok nadir alır eline. Gece çok başkaydı, o tatlı kız gitti içinden canavar çıktı tabiri caizse :) şimdi yukarıdaki arkadaş bu nasıl laf der.

bu kadar ciddi bir konuda burdan degilde bır pedogogtan yardım alırdım..

İlk defe başımıza gecenin bir vakti geldi. Böyle devam ederse düşünüyorum tavsiyenizi.
Buradan acaba benzer bir olayı yaşamış anne varsa destek almak için yazdım.

Hepinize teşekkür ediyorum. Buraya yazdıktan sonra tekrar süt yaptım kızıma, süte bayılır. Elimden tableti aldım. Biraz ağladı ama sustu, sonra kendi yatağımıza götürdüm yatırmak için. Sakinleşti neyseki.

Sakinleşmesi için dikkatinin dağılması gerek.öncelikle interneti kesin ve mümkünse sizin elinizde o uyanıkken telefon, tablet vs internete bağlı bir aygıt bulunmasın. Sonra havadan, sudan, hayvanlardan bahsetmeye başlayın kendi kendinize. Dikkatinin dağılacağını düşünüyorum. Ebeveynlik biraz da tiyatro sanatı. Rol yeteneğinizi konuşturmalısınız böyle durumlarda.

Kızlar
Acil yardım.
23 aylık kızım sinir krizi geçirdi resmen.
Bugün gündüz uykusunu uyumadı.
Ben çalışıyorum ben yokken annemle uyuyor öğlen ama ben evdeysem hayatta uyumuyor.
Akşam erken uyur diye düşündüm ama yok bana mısın demiyor.
Aslında keyifli, hasta gibi değil. Telefon tablete de düşkün değil ama 1 saattir telefonla video izliyor. Elinden almak isteyince sinir krizi geçiriyor. Morarana kadar ağladı az önce, ilk defa böyle oldu.
Şimdi video izliyor.
Ne yapmamız lazım?

Sarılınca sakinleşmiyor. Güzelce konuştuğumuzu duymuyor bile,
Nasıl anlatsam bilemedim bildiğiniz yetişkin gibi hıçkırarak nefesi kesilircesine ağladı. İlk kez böyl oldu.

Me yapalım?
Yahu çocuk 2 yaş sendromunun dibine vurmuş, siz de böyle tuz biber ekmeye devam ederseniz inatçılık kalıcı hale gelir huyu olur.
Elinden videoyu alıp ne yapıyorsunuz acaba, başka bir oyun Önerin, akademisyenanne nin sayfasında bir sürü oyun önerisi var, parmak boyası yapın, kutu oyunları oynayın, çocuğun üzerine de gitmeden dikkatini dağıtmanız lazım.

Hoş geldin 2 yaş sendromu :) Siz tepkilerinizi ne kadar kontrol edip , tepkisiz kalabilirseniz o kadar kolay atlatırsnız. Size tavsiyem bu dönemde çocukla inatlaşarak ona inadı öğretmeyin :) Bir şekilde ilgisini başka yöne çekin...

Yahu çocuk 2 yaş sendromunun dibine vurmuş, siz de böyle tuz biber ekmeye devam ederseniz inatçılık kalıcı hale gelir huyu olur.
Elinden videoyu alıp ne yapıyorsunuz acaba, başka bir oyun Önerin, akademisyenanne nin sayfasında bir sürü oyun önerisi var, parmak boyası yapın, kutu oyunları oynayın, çocuğun üzerine de gitmeden dikkatini dağıtmanız lazım.

Aslında elinden tableti pat diye çekerek almaya çalışmadım. Hadi annecim kapatalım şimdi bunu araba sürelim top havuzuna girelim gibi söyledim ve elimi tablete doğru uzattım. Ama yaygarayı koparttı.

Neyse şimdi hala uyuyor. Bu bir huy haline gelirse profesyonel destek almayı düşüneceğim

Back
X