Sinir krizi

Benim 20 aylık oğlumda istediği olmayınca çılgın gibi ağlıyor ama bir psikolog arkadsim hiç tepki verme ağladığinda demisti ben uyguluyorum etkili oluyor yoksa bu aglamalarin önünü alamayacagim mesela mutfakta bıçak istiyor eyilip göz hizasında bu tehlikeli sana veremem diyorum aglamaya başlıyor bunun için ağlamak istiyorsan ağla ben içeri gidiyorum aglaman bitince gel diyorum yarım saat ağlayıp gülerek geliyo yanına ağlıyor diye herşeyi yapamayız once istediği seyi neden yapamadığımızi anlatacağız sonrada aglamasina zaman vereceğiz çünkü sakinleştiremiyorlar bizim gibi kendilerini mecbur ağlayacak bırak aglasin

bu aylarda maalesef her şeye ağlayarak tepki veriyorlar benim ki de 29-30 aylık yalancıktan ağlamaya başlıyor oralı olmazsak gerçeğe çeviriyor sonra da bize bakıp gülüyor :)

dikkatini dağıtamıyorsanız ilgilenmeyeceksiniz.
uykuya dikkat edin. uyku eşiği geçince, çok fazla uyarıcı olunca rahatsız oluyorlar.

dikkatini dağıtamıyorsanız ilgilenmeyeceksiniz.
uykuya dikkat edin. uyku eşiği geçince, çok fazla uyarıcı olunca rahatsız oluyorlar.

Ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta biz yetişkinler de uyuyamayınca fazla uykusuzluk ve yorgunluktan saçmalıyoruz. O da öyle.
Aslında gündüz uyutmak istedim uykusu gelmişti ama ben çalıştığım için evde olduğum günler uyumayı vakit kaybı olarak görüyor galiba, beni özlediğinden uyumuyor.

Benim 20 aylık oğlumda istediği olmayınca çılgın gibi ağlıyor ama bir psikolog arkadsim hiç tepki verme ağladığinda demisti ben uyguluyorum etkili oluyor yoksa bu aglamalarin önünü alamayacagim mesela mutfakta bıçak istiyor eyilip göz hizasında bu tehlikeli sana veremem diyorum aglamaya başlıyor bunun için ağlamak istiyorsan ağla ben içeri gidiyorum aglaman bitince gel diyorum yarım saat ağlayıp gülerek geliyo yanına ağlıyor diye herşeyi yapamayız once istediği seyi neden yapamadığımızi anlatacağız sonrada aglamasina zaman vereceğiz çünkü sakinleştiremiyorlar bizim gibi kendilerini mecbur ağlayacak bırak aglasin

bu aylarda maalesef her şeye ağlayarak tepki veriyorlar benim ki de 29-30 aylık yalancıktan ağlamaya başlıyor oralı olmazsak gerçeğe çeviriyor sonra da bize bakıp gülüyor :)

Taktiklerinizi deneyeceğim tekrarı olursa
Ama gece görmeniz lazımdı, saat olmuş 12-12.30 nasıl çıldırmış gibi ağlıyor

Ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta biz yetişkinler de uyuyamayınca fazla uykusuzluk ve yorgunluktan saçmalıyoruz. O da öyle.
Aslında gündüz uyutmak istedim uykusu gelmişti ama ben çalıştığım için evde olduğum günler uyumayı vakit kaybı olarak görüyor galiba, beni özlediğinden uyumuyor.
haftaiçi bakıcıyla günü gayet düzenli geçen kızım, haftasonu yemeğini yemiyor, uyumuyor...
bize hasretler, çalışan annelerin de kaderi bu..

Bizde 2 haftadir terrible two dayiz
Ozellikle turkcesini yazmadim cunku bu sendrom falan degil cidden terrible bir surec
Her gece aglama krizleri , inatlasmalar
2 haftadir uyumuyorum ben , zombi gibi geziyorum etrafta
Doktorumuzla gorustum dun , papatyali bisi tavsiye etti , onu alicam , geceleri icir en azindan sakin uyur dedi
Benimki gece 3 de bagirarak firliyo yataktan tovbe est deli midir nedir

Bizde 2 haftadir terrible two dayiz
Ozellikle turkcesini yazmadim cunku bu sendrom falan degil cidden terrible bir surec
Her gece aglama krizleri , inatlasmalar
2 haftadir uyumuyorum ben , zombi gibi geziyorum etrafta
Doktorumuzla gorustum dun , papatyali bisi tavsiye etti , onu alicam , geceleri icir en azindan sakin uyur dedi
Benimki gece 3 de bagirarak firliyo yataktan tovbe est deli midir nedir
türkçesini yaz korkma berbat de ne olacak fucking four da türkçesini söylemezsin :D

Ay yok burda sinir krizi dedim diye beni “garip” bulanlar var. Mazallah kötü anne ilan ederler sizi.
ben demiyorum ki bunu araştırmasını yapmış teorisi kanıtlanmış tabirler...2 yaşla başlayıp yaş ilerdikçe azıtan duygu durumları ,evlenince de dertleri bitmez bunların :D:D:D

o video izlerken dikkatini dagıtmak için ne yapıyorsunuz mesela?
izlediği videodan daha eglenceli bişey görürüse karsısında dikkatının dagılacagını düşünüyorum.
kızımda telefonda video ızledıgınde elınden telefonu alırsam yada ver artık hadi yeter dersem kıyametı koparırdı.farklı bi taktık geliştirdim.
karşısında onu hiç dahil etmeden oyun oynamaya başladım,yada babasını cagırdım kutu kutu penseler,hoplamalar zıplamalar yada farklı oyunlar.
önce bi kafasını kaldırıp bakıyor,sonra elindekı telefonu fırlatıp oda dahıl oluyordu.
çocugun hırçın oldugu anlarda ona emır kipiyle,ver,al gel git diye konuşulursa iyice kötü bir hal alıyor..

o video izlerken dikkatini dagıtmak için ne yapıyorsunuz mesela?
izlediği videodan daha eglenceli bişey görürüse karsısında dikkatının dagılacagını düşünüyorum.
kızımda telefonda video ızledıgınde elınden telefonu alırsam yada ver artık hadi yeter dersem kıyametı koparırdı.farklı bi taktık geliştirdim.
karşısında onu hiç dahil etmeden oyun oynamaya başladım,yada babasını cagırdım kutu kutu penseler,hoplamalar zıplamalar yada farklı oyunlar.
önce bi kafasını kaldırıp bakıyor,sonra elindekı telefonu fırlatıp oda dahıl oluyordu.
çocugun hırçın oldugu anlarda ona emır kipiyle,ver,al gel git diye konuşulursa iyice kötü bir hal alıyor..

Dediğiniz çok mantıklı, hiç aklıma gelmemişti. Tekrarı olursa deneyeceğim

türkçesini yaz korkma berbat de ne olacak fucking four da türkçesini söylemezsin :KK70:
Yahu turkcede 2 yas sendromu deniyor
Oyle bisi diil bu , sendrom halt etmis yaninda
Ufacik seyden cikan sesi duysan arkana bakmadan kacarsin :KK45:
Benim canim oglum yaa hic boyle seyler yasamadim onda , bu kiz resmen bir cadi

Dediğiniz çok mantıklı, hiç aklıma gelmemişti. Tekrarı olursa deneyeceğim

çocuklar oyuna dayanamaz:)
ben nezaman istemediğim bişey yapsa dikkatini dağıtarak sözümü dinletebiliyorum.
aksi halde hadi kızım uyuyalım,yada tv tlfn izleme,şunu yap bunu yap desem tam bir inat:)
hadi tuvalete dediğimde bile hayırrrr diyo bazen bende,ben senden önce koşucammm ben kazanıcammm diye wcye koşturunca,o benden önce gidiyo:)

arada damarları tutuyor sıpaların.
dikkatin ciddi manada çekecek şeyler bulmalısınız.
mesela ben olsam küvetini getirir oturma odasının ortasına koyar içini de köpüklü su yapardım. eminim buna hayır diyecek çocuk yoktur. oynardık suyla bir güzel ;) ha telefonu elinden çekmeden bunları yapın ama. zaten bırakır o zaman

arada damarları tutuyor sıpaların.
dikkatin ciddi manada çekecek şeyler bulmalısınız.
mesela ben olsam küvetini getirir oturma odasının ortasına koyar içini de köpüklü su yapardım. eminim buna hayır diyecek çocuk yoktur. oynardık suyla bir güzel :KK66: ha telefonu elinden çekmeden bunları yapın ama. zaten bırakır o zaman

Dediğiniz çok doğru ama bunları yaşadığımda saat gece 12.30 du ve uykusu vardı, tek gözü kapalı izledi videoları

Dediğiniz çok doğru ama bunları yaşadığımda saat gece 12.30 du ve uykusu vardı, tek gözü kapalı izledi videoları

olsun siz yine de böyle yapın. video çizgi film çok farklı çünkü.
benim oğlum 4,5 yaşında çok saygılı bir çocuktur. kimseye vurmaz kırmaz. istediği birşeyi almasak, dediği bir şeyi yapmasak sadece küser. sonrada özür dilerim der sarılır.
ama böyle çizgi film izlerken kapatınca canavar gibi saldırıyor, video izlerken elinden alsak savaş çıkıyor. bence izledikleri şeyler etkiliyor onları.
suyla oynarken alıp uykuya götürseniz bir iki mızırdar sonra susar.

Yahu turkcede 2 yas sendromu deniyor
Oyle bisi diil bu , sendrom halt etmis yaninda
Ufacik seyden cikan sesi duysan arkana bakmadan kacarsin :KK45:
Benim canim oglum yaa hic boyle seyler yasamadim onda , bu kiz resmen bir cadi
:D gözüme bakıyor koltuğun arkasına gidiyor Allah günah yazmasın çok çirkin bir sesle ağlıyor ,koltuğun arasından bize bakıyor biz oralı olmuyoruz istediğin kadar ağla diyoruz arkamızı dönüyoruz ,o çirkin ses kahkaha atmaya başlıyor sonra ,ama bende migren başladı yalan yooook :D

:KK70: gözüme bakıyor koltuğun arkasına gidiyor Allah günah yazmasın çok çirkin bir sesle ağlıyor ,koltuğun arasından bize bakıyor biz oralı olmuyoruz istediğin kadar ağla diyoruz arkamızı dönüyoruz ,o çirkin ses kahkaha atmaya başlıyor sonra ,ama bende migren başladı yalan yooook :KK70:
Ahhaaa aglarken gulmeye baslama durumu
Yok ya cidden 2 yasinda verip 3 yasinda geri almali bunlari :ıslık::KK70:

Back
X