Sinir olan mi suçlu, tahrik eden mi?

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Eşim bence gamsız, bencil ve merhameti az biridir. Tabi bana göre i öyle diyor.. Eş hakkında ,insani çok az kişi tanımlayabilir bence..Konu ise bu huyları sebebiyle beni çileden çıkaran tavırları.. tahammül edemiyorum artık , ilişkiyi yürüten kişi benmişim gibi hissediyorum bazı bazı.. Küçük bir olay vardır ama önünü alacak Bir kelime etmez sonra eski konular depresince bu sefer daha büyük kavgalar çıkar..ona göre ben kavga çıkaranm. Bana göre ise kavgayı büyüten o. evet ben birçok şeye ondan daha fazla mana veriyorum
kabul amaa o da hiç beni sakinleştirmeye çalışmıyor hiç.. susuyor susuyor susuyor böyle tepki veriyormuş bu da beni deli ediyor..Kusüyorum yatak ayırıyorum inanın benimle gene konusuyor normal ama ben gidip konuşalım denedikce kendi gel bu konuyu halledelim tatlıya bağlayalım demiyor İlk adım hep bende.. neymiş kavgayı ben çıkarmisim.. Gerçekten yoruldum

İnsanları çileden çıkarıp çıkarıp "ben naptım kiii :KK43:" diyen insanlara uyuz oluyorum, asıl problemli genelde onlar oluyor.
Eşiniz gazı verip verip sizi patlamaya hazır bomba haline getiriyorsa suçlu odur. Ama bu demek değil ki öfke kontrolü olmayan insanlar suçsuzdur. Öfke bozukluğu kişinin hem kendisine hem çevresine zarar verir, tedavi edilmelidir.

Yatak ayırmanın doğru olmadığını duymuştum büyüklerimden. Ayrıca eşiniz bence susarak konuyu kapatmak istiyor da olabilir. Kimsenin karakterini değiştiremezsiniz ki bu saatten sonra. Bence siz de tepkilerinizi azaltın.

Kavga sebepleri nedir?
Cok kucuk de olsa bir ornek vermelisiniz, objektif olarak.
Bazi insanlarin yapisi boyledir, kavga etmek istemez, onlar da sinirlenip yakip dokmeyi bilir elbette ama mizaci el vermez, kirmak istemez, daha sakindir vs vs.
Eger ofke kontrol probleminiz varsa ki bence var anladigim kadariyla siz torpulenmeye calismalisiniz.
Beklentinizi konusarak anlatabilirsiniz, yani hos soz soyle, gonlumu al gibi beklentilerinizden bahsediyorum bunun cozumu kavga etmek degildir.

İnsanları çileden çıkarıp çıkarıp "ben naptım kiii :KK43:" diyen insanlara uyuz oluyorum, asıl problemli genelde onlar oluyor.
Eşiniz gazı verip verip sizi patlamaya hazır bomba haline getiriyorsa suçlu odur. Ama bu demek değil ki öfke kontrolü olmayan insanlar suçsuzdur. Öfke bozukluğu kişinin hem kendisine hem çevresine zarar verir, tedavi edilmelidir.
Tedaviye gitmesi gereken kişiler değil de etkilenen gidiyor.ne yazık...

Yatak ayırmanın doğru olmadığını duymuştum büyüklerimden. Ayrıca eşiniz bence susarak konuyu kapatmak istiyor da olabilir. Kimsenin karakterini değiştiremezsiniz ki bu saatten sonra. Bence siz de tepkilerinizi azaltın.
Ben bu konuda çok çok hassastım bu yüzden hep ben gittim orta yol bulmaya ama zayıf noktam gibi görülmeye başlandığı ni hissedince artık yok saymaya çalışıyrum

Ne yazık k insanların karakteri değişmiyor en zoru bu bence, keşke değişebilse de herkes bize istediğimiz gibi davransa😪. Yani değişiyor gibi görülsede olmuyor. Çift terapisi düşünmez misiniz? Belki bir çözüm getirilebilir, ve uzman birinden de sorununuzun ne olduğunu duymak iyi gelebilir. Böylelikle karşı tarafta siz de neleri yanlış yaptığınızı anlamış olursununuz

Kavga sebepleri nedir?
Cok kucuk de olsa bir ornek vermelisiniz, objektif olarak.
Bazi insanlarin yapisi boyledir, kavga etmek istemez, onlar da sinirlenip yakip dokmeyi bilir elbette ama mizaci el vermez, kirmak istemez, daha sakindir vs vs.
Eger ofke kontrol probleminiz varsa ki bence var anladigim kadariyla siz torpulenmeye calismalisiniz.
Beklentinizi konusarak anlatabilirsiniz, yani hos soz soyle, gonlumu al gibi beklentilerinizden bahsediyorum bunun cozumu kavga etmek degildir.
Onun bir programı varsa o uygular ama esnetmez .. Ben ise daha dakiğim ve oluruna bırakan o olunca sinirim bozuluyor ..Ya da çocuk birkaç kere baba televizyonu açar mısın dedi geldi gitti tekrarladı ben müsait değildim ama duyuyorum kalkıp da açmadı..sinir oldum

Ona göre ben Kendi kendime sakın olmalıymişim ..iyi de beni sinir eden senin tavirlarin..ama tavrını değiştirmek değil benim değişmemi talep etmek işine geliyor...

Tedaviye gitmesi gereken kişiler değil de etkilenen gidiyor.ne yazık...
Bir söz okumuştum; psikoloğa gerçek hastalar değil gerçek hastaların hasta ettiği insanlar gider diye. Gerçekten ne kadar doğru.
Ben inatla biri damarıma bastığında sakin olamam mesela, çoğu insanda sakin olamaz az çok sinirlenir. Kendi davranışlarını değiştirse sizde değiştirmezisniz. Gamsız insanlardan nefret ederim, çocuk televizyon diye rica ederken o ne yapıyordu atomu mu parçalıyordu?

Bir söz okumuştum; psikoloğa gerçek hastalar değil gerçek hastaların hasta ettiği insanlar gider diye. Gerçekten ne kadar doğru.
Ben inatla biri damarıma bastığında sakin olamam mesela, çoğu insanda sakin olamaz az çok sinirlenir. Kendi davranışlarını değiştirse sizde değiştirmezisniz. Gamsız insanlardan nefret ederim, çocuk televizyon diye rica ederken o ne yapıyordu atomu mu parçalıyordu?
Meyve yiyip telefonu ile ilgileniyordu patladım

Kaderdaşım aynı benim kocayı anlattın ağız tadıyla kavga bile edilmiyor 😀

Erkeklerin nerdeyse hepsi böyle zaten. Bak insan olana bi kes denir demi :KK48: Banyonun kapısını kapatma, çoraplarını burda bırakma, tabağını tezgaha değil makineye koy vs vs .Dört yıllık evliyim dört yıldır her hafta aynı muhabbet. Geçenlerde patladım yeter ama çalışmaksa bende çalışıyorum yorgunluksa bende yoruluyorum benden neyin eksik de şu minnak isteklere bile kayıtsız kalıyorsun diye. Ben sesimi yükselttim ama çünkü dört yılın patlaması vardı o anda .ve ben şu haldeyim söylenirken:mapus:. Sustu sustu sustu. Sanki ilk kez yapıyoruz bu konuşmayı. Ve, ‘Tamam canım ne bağırıyorsun banyo kapısı açık kaldı diye sesinin çıktığı volüme bak sana hiç yakışıyor mu :KK51: ‘şeklinde bir cevap verdi. Dört yıldır banyo kapısını açık bırakmayı öğrenemeyen insan evladı vakur bir mağdur dört yıldır bireysel dağınıklığını toplamaktan aciz kocasına patlayan ben çingene oldum iyi mi.
Sorun sende değil erkeklerde.

Ben de kızarak haklıyken haksız olurum. Çıldırmamak için kendine yardım kitapları oku. İnsanların çoğu yavaş tez canlı olan biziz. Mutfaktan bağırıp "hayatım çocuğu duymuyor musuuun " demeliydin. Neden böylesin neden şöylesin 'e girince çıkılmaz işin içinden. Ayak uydur eşine. Çünkü o uyduramaz yüksek ihtimal

Erkeklerin nerdeyse hepsi böyle zaten. Bak insan olana bi kes denir demi :KK48: Banyonun kapısını kapatma, çoraplarını burda bırakma, tabağını tezgaha değil makineye koy vs vs .Dört yıllık evliyim dört yıldır her hafta aynı muhabbet. Geçenlerde patladım yeter ama çalışmaksa bende çalışıyorum yorgunluksa bende yoruluyorum benden neyin eksik de şu minnak isteklere bile kayıtsız kalıyorsun diye. Ben sesimi yükselttim ama çünkü dört yılın patlaması vardı o anda .ve ben şu haldeyim söylenirken:mapus:. Sustu sustu sustu. Sanki ilk kez yapıyoruz bu konuşmayı. Ve, ‘Tamam canım ne bağırıyorsun banyo kapısı açık kaldı diye sesinin çıktığı volüme bak sana hiç yakışıyor mu :KK51: ‘şeklinde bir cevap verdi. Dört yıldır banyo kapısını açık bırakmayı öğrenemeyen insan evladı vakur bir mağdur dört yıldır bireysel dağınıklığını toplamaktan aciz kocasına patlayan ben çingene oldum iyi mi.
Sorun sende değil erkeklerde.
Evet suskunluğu ve sonunda verdiği nasihat ile aynı tavır. ama mutlu olmak için bizim mi daha duyarsız olmamız gerek yani..

Ben de kızarak haklıyken haksız olurum. Çıldırmamak için kendine yardım kitapları oku. İnsanların çoğu yavaş tez canlı olan biziz. Mutfaktan bağırıp "hayatım çocuğu duymuyor musuuun " demeliydin. Neden böylesin neden şöylesin 'e girince çıkılmaz işin içinden. Ayak uydur eşine. Çünkü o uyduramaz yüksek ihtimal
Yanına gelip alnindan opesim geldi..o da diyor bunu bana tatlı tatlı söyle..Ya da sen böyle davranınca benim bir şey yapasim gelmiyor..E sen ben böyle yapmiyorken de aynıydin ki..Bne sinirlenince mi olay oluyor

Yanına gelip alnindan opesim geldi..o da diyor bunu bana tatlı tatlı söyle..Ya da sen böyle davranınca benim bir şey yapasim gelmiyor..E sen ben böyle yapmiyorken de aynıydin ki..Bne sinirlenince mi olay oluyor
Robot robot bunlar kurmak gerekiyor biz de 5 yıllık evliyiz hala benzer şeyler. Gocunmuyorum artık söylemeye. Allahtan söyleyince yapıyor. Bir de bunların söylesen de yapmayan versiyonu varmış işte o zaman işler değişir iş kavgaya gider kavgalar boşanmaya gidebilir. Buna da şükür

Back
X