Sinir oldum...

Bak ben kendi yorumumda ne yazdım bilerek atlıyorsun :) özel sağlık durumu yaşayan ya da başka durumlar yaşayan çocukların anneleri en az konu sahibesi kadar çocuklarıyla ilgilenmek zorunda yazdım ben oraya. Direkt küçümsemiyorum yaşadıklarını sadece abartı geldi ki onun nedeni iki kez yazmak zorunda kaldığım şey. Hani anneliğin abartılmadığı, herkesin çocuğunu saldığı bir ortam olsa orda çok haklısın ama zaten bunu yapmasa konu sahibesi herkes tarafından afaroz edilirdi. Benim en yakın çevremde de var böyle durumlar küçümsemiyorum ama abartmaya gerek yok çünkü ilgilenilmemesi abes olurdu diyorum ama farkındayım iki üç katı ilgilenmek zorunda.
Doktor bana doğumdan bir gün sonra, çocuğunuzun yaşama şansı çok az, yaşasada zihinsel sıkıntılı olacak, el kol hareketleri kısıtlı olacak, boğazından bir boru sayesinde nefes alabilir ve daha birsürü şey söyledi. Hala abarttığımı mı düşünüyorsunuz?

Doktor bana doğumdan bir gün sonra, çocuğunuzun yaşama şansı çok az, yaşasada zihinsel sıkıntılı olacak, el kol hareketleri kısıtlı olacak, boğazından bir boru sayesinde nefes alabilir ve daha birsürü şey söyledi. Hala abarttığımı mı düşünüyorsunuz?
Doktor ihtimalleri söylemiş şükür ki yaşamıyorsunuz ben abartıyorsunuz diye size demedim. Israrla da yanlış anlıyorsunuz kimin çocuğu bu sorunları yaşasa annesi yine ilgilenir demek istedim ayrıca onu da milanaya demiştim size değil.
Burada sesiniz herkese güzel çıkıyor bir daha eltinizle kaynınız sınırı aşarsa onlara da sesiniz çıkar umarım.

20 aylik cocuk 11 aylik cocuktan geride yaşasın mutlu olun
Siz harika bir annesiniz eltiniz bir cocugu adam edemedi ve kocasindan azar işitti ahh siz ama iyi ki varsiniz ki cocugunuz doktorlarin da dedigi gibi Canavar gibi ..Tirajikomik bir durum.Cocuklari incelemeyin rahat birakin gelisim bireyseldir nöbetleşe devam eder.Her cocukta farklıdır. Kayniniz da saçmalamış ama siz de resmen kibre bogulmussunuz evlat emanet unutmayın.

Desteğiniz ve anlayışınız için çok teşekkür ederim. Oğluma sadece ayakta dik durmasını öğretebilmek için bile terlerde kaldığım oluyordu bazen. Her ay, şu kadar aylık bebek be yapar diye araştırıp, şunu yapıyor mu bunu yapacak mı diye didik didik ediyorum. Bende çok yoruldum ama bu işin yıllık izni falan yok.

Sizin cocugunuz özel meleklerden değil, abartmayın.

Solunum problemi yaşamış ve hamdolsun ki etkilenmemis. Normal gelişim göstermiş.

Her anne çocuğu yürüsün, yesin , öğrensin diye çabalar. Saatlerce yürütür , her kelimeyi öğretmeye çalışır, gününü saatini ona göre ayarlar.

Benim evde 4 çocuk var ( ikisi haftanın 5 günü bende , biri özel çocuk , yaptığım fedakarliklarin haddi hesabi yok yine de sizin gibi övünmek , başka çocuklarla kiyaslayip, anneliklerini sorgulamak aklımın ucundan bile geçmedi.

Anne olmayı hak etmeyen , o çocuğu heder eden, psikolojisi bozuk anneler var elbet bunları dışarıda tutuyorum , olması gereken annelerden söz ediyorum.

Kendinize öz eleştiri yapın biraz, fazla egolusunuz.

amca kiskancliktan catlamis resmen insan olamaz bu kisi.bidaha cocugumun yuzunu dahi gostermezdim boyle fesat insana.Allah korusun cekememezlikten basina bi is getirebilir cocugun.bi kere bi haberde enistesimi ne cocugun yuzune kezzap atmistiya.bu amcadan da beklenir acikcasi fesatlik dolu adamda.insan yegenini cocugu gibi gorur.tamam kendi cocuguna uzulsun ama neden yegeninde kotu olmasini istesinki.herkesde konu sahibini suclamis.demekki onlari bu kadar gerdilerki konu sahibide kendini savunmak istiyor.hem eltisinin anneligini sorgulasada amcanin yaptiginin yaninda devede kulak kalir

20 aylik cocuk 11 aylik cocuktan geride yaşasın mutlu olun
Siz harika bir annesiniz eltiniz bir cocugu adam edemedi ve kocasindan azar işitti ahh siz ama iyi ki varsiniz ki cocugunuz doktorlarin da dedigi gibi Canavar gibi ..Tirajikomik bir durum.Cocuklari incelemeyin rahat birakin gelisim bireyseldir nöbetleşe devam eder.Her cocukta farklıdır. Kayniniz da saçmalamış ama siz de resmen kibre bogulmussunuz evlat emanet unutmayın.
Ben ilgilendiğimi yazarken, çocuğu ne durumdan ne duruma getirdiğimi anlatmaya çalıştım. Nasıl bir zihniyettesiniz ki minicik bir bebeğin gelişiminin geride olduğuna sevindiğim sonucuna vardınız? Elti kocasından azar işitti diye sevinecek kadar basit bir karakter değilim çok şükür. Boş konuşmayın rica ederim.

Öncelikle eşim çocuk konusunda çok hassastır fakat gelişim geriliği denen birşey var ve ayıp yada günah değil. Çocuğun gözle görülür bir şekilde geride olduğu belli. Benim meziyetim gibi anlatmakla çok haklıyım çünkü benim başarım bu. Oğlum ilk 3 ay hamur gibiydi, başını bile kaldırmıyordu. En az 20 kitap bitirdim bebek gelişimi ile ilgili, uykusuzluktan ölürken bile internetten araştırmalar yaptım, diğer annelerle irtibat kurdum. Hiç aksatmadan hergün egzersiz yaptırdım oğluma. Bazen ağlayarak bazen gülerek. Demem o ki, ilgi ve emek hiçbirzaman boşa gitmez.
Cocugunuzda dogustan bir engel olsaydi 20 degil 20bim kitapla iyestiremezdiniz bu kadar kibir size zarar verecek bence siz o gün cok övünmüşsünüz bilerek ve kayninizin morali bozulmus karısını kötü görmüş ve dolmuş

Sizin cocugunuz özel meleklerden değil, abartmayın.

Solunum problemi yaşamış ve hamdolsun ki etkilenmemis. Normal gelişim göstermiş.

Her anne çocuğu yürüsün, yesin , öğrensin diye çabalar. Saatlerce yürütür , her kelimeyi öğretmeye çalışır, gününü saatini ona göre ayarlar.

Benim evde 4 çocuk var ( ikisi haftanın 5 günü bende , biri özel çocuk , yaptığım fedakarliklarin haddi hesabi yok yine de sizin gibi övünmek , başka çocuklarla kiyaslayip, anneliklerini sorgulamak aklımın ucundan bile geçmedi.

Anne olmayı hak etmeyen , o çocuğu heder eden, psikolojisi bozuk anneler var elbet bunları dışarıda tutuyorum , olması gereken annelerden söz ediyorum.

Kendinize öz eleştiri yapın biraz, fazla egolusunuz.
E sizde yaptığınız fedakarlığın haddi hesabı olmadığını söylerken egoya girmiyor mu? Ego derken, kimsenin yapmadığı anneliği yapıyorum mu yazmışım? Sadece elimden geleni ardıma koymuyorum. Bunu demek ego ile alakalı ise sizede merhaba.

Cocugunuzda dogustan bir engel olsaydi 20 degil 20bim kitapla iyestiremezdiniz bu kadar kibir size zarar verecek bence siz o gün cok övünmüşsünüz bilerek ve kayninizin morali bozulmus karısını kötü görmüş ve dolmuş
İyileştirdiğimi iddia etmiyorum zaten, ilerleme kaydettiğimizi anlatıyorum. Ayrıca bunları burada anlaşılmak konuya detay vermek için anlatıyorum. Onların yanında oturup okuduğum kitapları falan anlatmıyorum. Hatta benim yaptığım hiçbirşeyin konusu açılmaz genelde. Adam karısına sürekli sosyal medyada takılıyor çocuklarla ilgilenmiyor diye kızmış. Ne yapayım kadının elinden telefonunu mu alayım? Bunda ben neden suçlu olayım?

Doktor ihtimalleri söylemiş şükür ki yaşamıyorsunuz ben abartıyorsunuz diye size demedim. Israrla da yanlış anlıyorsunuz kimin çocuğu bu sorunları yaşasa annesi yine ilgilenir demek istedim ayrıca onu da milanaya demiştim size değil.
Burada sesiniz herkese güzel çıkıyor bir daha eltinizle kaynınız sınırı aşarsa onlara da sesiniz çıkar umarım.
Evet bu konuda çok haklısınız. Yine olsa yine cevap veremezdim sanırım.

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Densiz kıskanççççç bekliyor demekki kötü haber Ama ilahi adelet var sen o meleğe ne gözle bakarsan Rabbim başına verir pislikkk fesat siz kaynınıza en kısa zamanda bi etek bi avuç ta kına alın

E sizde yaptığınız fedakarlığın haddi hesabı olmadığını söylerken egoya girmiyor mu? Ego derken, kimsenin yapmadığı anneliği yapıyorum mu yazmışım? Sadece elimden geleni ardıma koymuyorum. Bunu demek ego ile alakalı ise sizede merhaba.

Ben örnek verdim , bir konu açıldığında da asla söz etmiyorum.

" Yürütmek için ter içinde kalıyorum, 20 Kitap bitirdim , komşunun çocuğu gece gündüz video izletiyor , bu meziyetin sebebi benim " mi diyorum.

Arada ki farkı bir daha okuyun.

Bakın sabahtan beri herkes birşey söylemiş, ama neye dayanarak söylediklerini bir türlü anlayamamıştım. Teşekkür ederim. Sanırım "ilgilenmedikleri halde, benim emeklerimle aynı olmasını bekliyorlar" gibi bir düşünce ile kendimi daha önde görmüşüm. Yanlışımı görmek ve herzaman düzeltmek isterim.

Bı yanlış değil ki
Emeklerinizle tabi ki daha önde olmuştur.
Yok öyle armut piş ağzıma düş
Eline telefon vereyim ama en akıllı benim kızım olsun tribinden çıksınlar

Densiz kıskanççççç bekliyor demekki kötü haber Ama ilahi adelet var sen o meleğe ne gözle bakarsan Rabbim başına verir pislikkk fesat siz kaynınıza en kısa zamanda bi etek bi avuç ta kına alın
Allah korusun. Kimsenin çocuğuna zarar gelsin istemem.

Bı yanlış değil ki
Emeklerinizle tabi ki daha önde olmuştur.
Yok öyle armut piş ağzıma düş
Eline telefon vereyim ama en akıllı benim kızım olsun tribinden çıksınlar
Mevlana'nın sevdiğim bir sözü var. "Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir." teşekkür ediyorum

Back
X