Sinir oldum...

Benimki sakinlik değil de öylece kalmak oldu. Çünkü bir an zihnimde birsürü olasılık, doktorun söyledikleri falan tekrardan dönüp durdu. Cevap vermeye odaklanamadım o an.
Ben olsam o masayı birbirine katardım Ortalık yıkılırdı bir daha asla görüşülmezdi

Yahu ben annesi gibi görüyorum kendimi yeğenlerimin..evladımdan farkları yok..nasıl bir insanın dili varır da o lafı söyler kardeşinin çocuğuna..hangimizin yarına çıkacağının garantisi var ki..gerçekten çok üzücü..keşke fesatlık yerine çocuğu için harcasa enerjisini..umarım bir sorunu yoktur bebeğin yoksa bu anne baba elinde harcanıp gider yavrum..

Bazı konuları okurken ya bu fake dıyorm,
Elti sizinki nasıl önde olur demiş falan?Bunu yazarken ınanıyr musunuz?
10 yasında ölür ddemesi için yuzunuze,akli melekelerinin yerınde olmaması lazım.
Ki öyleyse cok da dert etmeye geerk yok.Kendinde değil der geçerim.
Yazık çocuklar ömür boyu kıyaslanacak.
Tmm siz en iyi annesiniz,eltiniz video izletiyor kötü anne.

Nasıl içi el verir de, bir bebek hakkında böyle bir cümle kurabilir insan? Üstelik burada kötü şeyler yakıştırdığı bebek kendi canı sayılır.

Evlatları için de çok üzüldüm. Başkalarının çocuklarını konuşacaklarına vakitlerini onun gelişimine ayırsalar keşke.

Yahu ben annesi gibi görüyorum kendimi yeğenlerimin..evladımdan farkları yok..nasıl bir insanın dili varır da o lafı söyler kardeşinin çocuğuna..hangimizin yarına çıkacağının garantisi var ki..gerçekten çok üzücü..keşke fesatlık yerine çocuğu için harcasa enerjisini..umarım bir sorunu yoktur bebeğin yoksa bu anne baba elinde harcanıp gider yavrum..
Bir sorunu yok aslında. Gayet tatlı ve akıllı bir bebek. Sadece video izlerken alkışlıyor ve gülüyor.

Bazı konuları okurken ya bu fake dıyorm,
Elti sizinki nasıl önde olur demiş falan?Bunu yazarken ınanıyr musunuz?
10 yasında ölür ddemesi için yuzunuze,akli melekelerinin yerınde olmaması lazım.
Ki öyleyse cok da dert etmeye geerk yok.Kendinde değil der geçerim.
Yazık çocuklar ömür boyu kıyaslanacak.
Tmm siz en iyi annesiniz,eltiniz video izletiyor kötü anne.
Ne kadar da aydınlatıcı bir yorum olmuş. Hatalı gördüğünüz noktaya değinirseniz belki kendimi eleştirme fırsatı bulurum.

Ne kadar da aydınlatıcı bir yorum olmuş. Hatalı gördüğünüz noktaya değinirseniz belki kendimi eleştirme fırsatı bulurum.
Amca normal degl eğer öyle bisey dediyse,aama karı koca sizde de sıkıntı var.
Esiniz çocuk için siz de baktırın demiş.
Esinizin haddine mi?Amcaya kızdığı seyi yapıyor esinizde.
En kötü kalkar gidersiniz masadan.
Görusmezsiniz yanı.

Ne biçim bir insan ve amca eşinizin abisi.
O lafına sessiz kalmanıza da ayrı şaşırdım, insan olan öyley birşey söylemez çünkü.

Amca normal degl eğer öyle bisey dediyse,aama karı koca sizde de sıkıntı var.
Esiniz çocuk için siz de baktırın demiş.
Esinizin haddine mi?Amcaya kızdığı seyi yapıyor esinizde.
En kötü kalkar gidersiniz masadan.
Görusmezsiniz yanı.
Israrla siz diyorsunuz. Eşimin hatalı olduğunun farkındayım ama benim hatalı olduğum nokta nedir?

Ne biçim bir insan ve amca eşinizin abisi.
O lafına sessiz kalmanıza da ayrı şaşırdım, insan olan öyley birşey söylemez çünkü.
O an kafamda birsürü soru döndü açıkçası. Onun densizliğine değil de oğluma odaklanmıştım. Cevap versem bile ne diyeceğimi bilemezdim sanırım.

20 aylik cocuklar genellikle yururler kendiliginden.
Bunun video izlemesiyle bir alakasi yoktur ve bu kadari ciddi bir durum eger anlattiginiz gibi bir emare yoksa.
Sadece eltiniz kayniniz degil siz de kiyaslama pesindesiniz gibi bir izlenim olustu

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Tövbeler olsun???Senin kardeşinin çocuğu yahu?Ey insaf!!!!! Değişiklermiş!!!Bunlar daha çocuk !!!! Kötü bişey olsa üzülmüceklermı allah korusun ?Ne kadar ayıp

Bence aile içinde (siz duymadığınız zamanlarda) çocukları sağlıksiz bir şekilde kıyaslıyorlar. ("bak xin çocuğu hastanelik oldu ve daha küçük sizin çocuk o kadar gelişmedi" gibi.) yoksa kaynin durduk yere bu kadar saçmaladığıni zannetmiyorum. Bebekleri hep bir kıyaslama hastalığı var. Dediği yenilir yutulur değil. Ve esinizin karşılık olarak söylediği de aynı. Ama kayniniza mesafe koyun bundan sonra. Sizin diğer bebege yardım etmek istemeniz iyi güzel de (insan kendisi çok ilgili olsa dikkat etmese başka çocuklara da sarıyor :D), ama annesi başında ve her çocuğun kendine göre gelişim süreci vardır. Kadını zaten kocası da baskı altına alıyor bu konuda. Yardım istemedikçe müdahale etmemeli ve baskalara karşı yorum yapmamali.

Arkadaşlar böyle şeyler inanın gerçek. Sınıfımda amca çocuğu iki öğrenci vardı. Biri başarılı bir öğrenciydi diğeri öğrenme güçlüğü çeken bir öğrenciydi. Sırf kaynı ve eltisine laf vermemek için 4 sene rehabilitasyon merkezine götürülüp çocuğun sorununun ne olduğunun araştırılmasına ikna edememiştim. Hatta anne, kuzeni duyar da anne babasına yetiştirir diye çocuğunun notlarını gizli tutmamı istemesi gibi garip isteklerde bile bulunmuştu. Başarılı çocuğun annesi ise aynı sizin gibi; ben o çocukla çok uğraştım, öyle yapmayın dedim böyle yapmayın dedim ama yaptılar dinlemediler çocuk böyle oldu gibi cümleler kuruyordu. Bir öğretmen olarak bu iki amca çocuğun ailesi ile resmen kafayı sıyıracaktım. Birbirine karşı böyle fesat olan akrabalar keşke birbirleriyle görüşmeseler. Hayır mümkün değil demeyin mümkün olduğunu kendimden biliyorum senelerdir çok daha fesat amcam ve yengem ile görüşmüyoruz mesela. En son o sinsileri çocukluğumda görmüşümdür. Oh missss... Zaten iyi bir Müge Anlı izleyicisi olarak söylüyorum ki; bugün çocuk 10 yaşında ölür diyenin yarın öbür gün hasedinden eyleme dökmeyeceğini de bilemeyiz değil mi. Tuhaf.

Ne o imparatorluğun varisleri mi doğdu da bu kadar kıyas içine girdiniz ailecek?
Başka işiniz mi yok allah aşkına?
Siz onların kızı bizimkinden büyük ama bizimki gibi akıllı değil diye seviniyorsunuz ötekiler de bunun farkında çocuğunuzun ölmesini bekliyor.
Al birini vur ötekine....

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Ahhh o kocanzn yerinde olacaktım hem onları duyucam kıyaslama yaparken hemde bu lafı edecek kardeşim susmayn kal gelemsin verin lafı nedir yani saçma sapan gereksiz konuşmalar her çocuğun gelişimi aynimiki kopya koyun mu bunlar 😏😣 o benimki niye böyle diyor sizinki neden daha iyiymiş rabbim evlat veriyorda böyle at koşturma pesindeler bide cahillik desen almış başını gitmiş arkadaşının oğlu vefat etmiste şimdi iyi olsa bile sonra bişey olurmuş bahsettiğide amcanın yeğeni 😤 ben bile su düşüncelere sinir oldum.

20 aylik cocuklar genellikle yururler kendiliginden.
Bunun video izlemesiyle bir alakasi yoktur ve bu kadari ciddi bir durum eger anlattiginiz gibi bir emare yoksa.
Sadece eltiniz kayniniz degil siz de kiyaslama pesindesiniz gibi bir izlenim olustu
İşte bana bu noktayı anlatın, kıyasladığım nokta nedir?

Ne o imparatorluğun varisleri mi doğdu da bu kadar kıyas içine girdiniz ailecek?
Başka işiniz mi yok allah aşkına?
Siz onların kızı bizimkinden büyük ama bizimki gibi akıllı değil diye seviniyorsunuz ötekiler de bunun farkında çocuğunuzun ölmesini bekliyor.
Al birini vur ötekine....
O sizin kötü niyetiniz. Asla sevinmedim şimdiye kadar.

Bence aile içinde (siz duymadığınız zamanlarda) çocukları sağlıksiz bir şekilde kıyaslıyorlar. ("bak xin çocuğu hastanelik oldu ve daha küçük sizin çocuk o kadar gelişmedi" gibi.) yoksa kaynin durduk yere bu kadar saçmaladığıni zannetmiyorum. Bebekleri hep bir kıyaslama hastalığı var. Dediği yenilir yutulur değil. Ve esinizin karşılık olarak söylediği de aynı. Ama kayniniza mesafe koyun bundan sonra. Sizin diğer bebege yardım etmek istemeniz iyi güzel de (insan kendisi çok ilgili olsa dikkat etmese başka çocuklara da sarıyor :KK70:), ama annesi başında ve her çocuğun kendine göre gelişim süreci vardır. Kadını zaten kocası da baskı altına alıyor bu konuda. Yardım istemedikçe müdahale etmemeli ve baskalara karşı yorum yapmamali.
Tek bildiğim şey varsa o da haddimdir. İnanın annesi bana emanet etmese asla üzerime düşmeyen birşey yapmam. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Back
X