Sinir oldum...

Çocuk gülmüyor bile. Sadece video açınca ellerini çırpıyor, mutlu oluyor. Video açılmamış yemek yemiyor. Orda olduğum sürece çok uğraştım, ilgilendim. Aslında zekasında hiçbir sorun yok bana kalırsa.

Anne babasının yanında haddiniz olmayan iş yapmışsınız.

Neyse olmuş bitmiş.

Adamlar size açık açık “bize çok yanaşma, biz çok kötü fikirli insanlarız” demişler. Bundan böyle sokakta gördüğünüz başkasının, tanımadığınız birinin çocuğu neyse onlar da öyle olsun.
Uğraşmayın. İlgilenmeyin. Bir şeyler öğretme moduna girmeyin. Kendi çocuğunuzla ilgilenin.

Anne babasının yanında haddiniz olmayan iş yapmışsınız.

Neyse olmuş bitmiş.

Adamlar size açık açık “bize çok yanaşma, biz çok kötü fikirli insanlarız” demişler. Bundan böyle sokakta gördüğünüz başkasının, tanımadığınız birinin çocuğu neyse onlar da öyle olsun.
Uğraşmayın. İlgilenmeyin. Bir şeyler öğretme moduna girmeyin. Kendi çocuğunuzla ilgilenin.
Yalnız bunları durduk yere yapmadım. Annesi ben çocuğuma bakarken kendi çocuğunu da getirip "Bununlada ilgilen azcık yengesi" diye bırakıp gittiği için.

Ben sizi anladım. Siz kiyaslamiyorsunuz. Sizin oğlunuzda olan özellikleri kiskandiklari için aslında ilgilenilse sizinkinde de oluru anlatmaya çalışıyorsunuz ki haklısınız da. Ben olsam asla gorusmezdim. Kaynim öyle dese sende kına yakarsın derdim
Çok teşekkür ederim tam anlamıyla kalbimi okumuşsunuz. Yoksa benim çocuğum öyle üstün zekalı falan değil. Doktor bize olasılıklardan bahsederken zeka ile ilgili hasarlardan da bahsetmişti doğum sonrasında. Bu yüzden sanırım fazla düştük üstüne.

Anlayamıyorum, bu kadar fesatlık varsa arada neden bir aradasınız , aynı sofraya nasıl oturabiliyorsunuz ?

Sözlerimi yanlış anlamayın lütfen, siz de bir kıyaslama içindesiniz.

Illa ki eltiniz de bebeğiyle ilgileniyordur. Akşama kadar video izletmiyordur.

Evet özel ilgi çok önemlidir ama hepsi sizin meziyetiniz gibiymiş anlatmaniz hoş olmamış. Onlar kiyasliyorsa siz de burada detaylı kiyaslamissiniz ve kendinizin eseri gibi söz etmişsiniz.

Her çocuk farklı yaratılmıştır. Ve bu kimsenin elinde değildir.

Hayır, resmen kaldım öylece. Eşim "Sizde bir baktırın" tarzı birşeyler dedi.

Eşiniz çok yanlış cevap vermiş. Yine çocuktan vurmuş , farkı kalmamış.

Ben olsam." Allah korusun o nasıl benzetme, Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın " der susar bir daha ki görüşmeleri giderek azaltirdm.

Eşiniz çok yanlış cevap vermiş. Yine çocuktan vurmuş , farkı kalmamış.

Ben olsam." Allah korusun o nasıl benzetme, Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın " der susar bir daha ki görüşmeleri giderek azaltirdm.
Öncelikle eşim çocuk konusunda çok hassastır fakat gelişim geriliği denen birşey var ve ayıp yada günah değil. Çocuğun gözle görülür bir şekilde geride olduğu belli. Benim meziyetim gibi anlatmakla çok haklıyım çünkü benim başarım bu. Oğlum ilk 3 ay hamur gibiydi, başını bile kaldırmıyordu. En az 20 kitap bitirdim bebek gelişimi ile ilgili, uykusuzluktan ölürken bile internetten araştırmalar yaptım, diğer annelerle irtibat kurdum. Hiç aksatmadan hergün egzersiz yaptırdım oğluma. Bazen ağlayarak bazen gülerek. Demem o ki, ilgi ve emek hiçbirzaman boşa gitmez.

Hayır, resmen kaldım öylece. Eşim "Sizde bir baktırın" tarzı birşeyler dedi.
Kaynınız kötü niyetli saygısız bir adam. Orası net. Ama siz de karı koca fenasınız. Kaynınız sizin bebeğinize laf etmiş saygısız diye kendisine cevap vereceğine eşiniz de onların bebeği üzerinden laf sokmuş. Ne kadar üzücü ya el kadar bebeklerin mental durumları ölümleri üzerinden sidik yarıştırıyorsunuz valla inanamıyorum

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Olacak sey degil bu laf..neden ölsün, bebek o, Allah korusun..
Yanliz yazinizi okurken sizin de belki farkinda degilsiniz ama sizin de kiyas yaptiginiz sonucunu cikardim. Yanlis anlamayin lutfen..

O sizi ilgilendirmez. Kendi çocuğu istediği gibi büyütür. Size laf söylerse cevabını verirsiniz o kadar. Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz
Bide bu cvp moda oldu. Yeri geldiğinde çokta güzel sorgulanır. Oldu çocuğu otizme sürüklesinler ama kimse bişey demesin 😤

Kaynınız kötü niyetli saygısız bir adam. Orası net. Ama siz de karı koca fenasınız. Kaynınız sizin bebeğinize laf etmiş saygısız diye kendisine cevap vereceğine eşiniz de onların bebeği üzerinden laf sokmuş. Ne kadar üzücü ya el kadar bebeklerin mental durumları ölümleri üzerinden sidik yarıştırıyorsunuz valla inanamıyorum
Olacak sey degil bu laf..neden ölsün, bebek o, Allah korusun..
Yanliz yazinizi okurken sizin de belki farkinda degilsiniz ama sizin de kiyas yaptiginiz sonucunu cikardim. Yanlis anlamayin lutfen..
Bencede eşimin o şekilde cevap vermesi hoş değildi ama benim kıyas yaptığımı hangi sözümden çıkardığınızı merak ettim.

Bide bu cvp moda oldu. Yeri geldiğinde çokta güzel sorgulanır. Oldu çocuğu otizme sürüklesinler ama kimse bişey demesin 😤
Ağzınıza sağlık. Gerçekten bende buna sinir oluyorum, kimse kimsenin anne babalığını nasıl sorgulayamaz? Sabahtan akşama döven anne babayıda sorgulamayalım ozaman değil mi? Onların tarzı bu sonuçta.

Yani nasıl böyle sakin kalıp karı koca birşey demediniz olacak iş mi ya küfür etse daha iyiydi

Yani nasıl böyle sakin kalıp karı koca birşey demediniz olacak iş mi ya küfür etse daha iyiydi
Benimki sakinlik değil de öylece kalmak oldu. Çünkü bir an zihnimde birsürü olasılık, doktorun söyledikleri falan tekrardan dönüp durdu. Cevap vermeye odaklanamadım o an.

Back
X