Sinir oldum...

Ağzınıza sağlık. Gerçekten bende buna sinir oluyorum, kimse kimsenin anne babalığını nasıl sorgulayamaz? Sabahtan akşama döven anne babayıda sorgulamayalım ozaman değil mi? Onların tarzı bu sonuçta.

Döven anne babalardan söz edilmiyor burada. Her şeye burnunu sokan kişiler söz konusu.

5 10 dk.lik bir gözlemle not veriliyor. Bunu bir çok kişi yapıyor.

Milana çok yerinde bi cevap olmuş. Ben konu sahibinin kıyas içinde olduğunu düşünmedim.
Çünkü olması gereken davranışları göstermiş ve başarı sağlamış. Diğer aile de sadece video izleterek. çocuğun ne acı ki gelişim geriliğine sebep olmuş. Ben burda en çok bu çocuğa üzüldüm böyle fesat ve yanlış davranışlarla yetiştiren bi ailesi olduğu için :KK43:
Konu sahibi eltinizle. onu rencide etmeden uzmanlar şöyle diyor gibisinden bilgi verseniz.
Bizde çocuklarımızı böyle eğitelim deseniz nasıl olur.
Güzel düşünen güzel görüyor bence. Beni anlama sebebiniz de bu. Ayrıca çok teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışacağım ve tavsiyenize uyacağım.

Döven anne babalardan söz edilmiyor burada. Her şeye burnunu sokan kişiler söz konusu.

Siz neden durup durup benim konuma cevap arıyorsunuz anlamadım? Yapıcı herhangi birşey de söylemiyorsunuz, yalnızca eleştiriyorsunuz. Ve hep olumsuz eleştiri. Bari şöyle yapsanız iyi olur, gibi birşey söyleyin de işe yarasın.

İyi de konudaki kisiler birbirlerini 5-10 dk gozlemleyen kisiler degil ki , aileler , kardesler
Parkta gordugu adama dese konu sahibi yada esi eyvallah ne karisiyorsun millete diyelim de aile ici karisilmasi gerekiyor bir cocugun hayati icin

Yenge olarak onların yavrucağına da arada zaman ayırsanız
kaliteli ilgi ne belki bir parça fikirleri olur.

Ayrıca her çocuk aynı ayda aynı gelişimi gösterecek diye bir kural yok.
Bireysel farklılıkları anlatarak mantıksız ebeveynleri rahatlatın lütfen.
Hayır çocuk için tüm tasam, günahtır..

Çocuğum hakkında böyle bir benzetme yapan insanın yüzüne o sofrayı geçirirdim ya. Ne demek 10 yaşında öldü... İçinin fesatlığı beyninde b.klanma yapmış, kokuşuk akıllının. Ne kolay ağzına alıyor ölümü. Çocuğuna da karısına da yazık gerçekten. Çocuklarını başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi ebeveynlik tarzlarını kıyaslasınlar.

Yenge olarak onların yavrucağına da arada zaman ayırsanız
kaliteli ilgi ne belki bir parça fikirleri olur.

Ayrıca her çocuk aynı ayda aynı gelişimi gösterecek diye bir kural yok.
Bireysel farklılıkları anlatarak mantıksız ebeveynleri rahatlatın lütfen.
Hayır çocuk için tüm tasam, günahtır..
Çocuğun annesi bana emanet ettiği için ilgilendim, gayette olumlu sonuçlar aldım ama bunu yazdığım için bile burda linç yememe ramak kaldı "üstünüze vazife değil, annesi dururken sizene" diye.

Çocuğum hakkında böyle bir benzetme yapan insanın yüzüne o sofrayı geçirirdim ya. Ne demek 10 yaşında öldü... İçinin fesatlığı beyninde b.klanma yapmış, kokuşuk akıllının. Ne kolay ağzına alıyor ölümü. Çocuğuna da karısına da yazık gerçekten. Çocuklarını başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi ebeveynlik tarzlarını kıyaslasınlar.
O an donup kaldım, hatta kp bile, nerden çıktı şimdi bu diye şaşırdı.

Çocuğun annesi bana emanet ettiği için ilgilendim, gayette olumlu sonuçlar aldım ama bunu yazdığım için bile burda linç yememe ramak kaldı "üstünüze vazife değil, annesi dururken sizene" diye.

Size emanet edilmiş.
Edilmese bile yenge olarak çocuk için iyiyi istemek, yardımcı olmak suç değil.
Onu diyenler saçmalamış, boş yere yüklenmek istemiş size orası kesin.

Siz de lütfen çocuklar arasında ileri geri kıyaslamasından vazgeçin.
Doğru değil çünkü.
Her çocuk farklı hızda ilerler.

Siz neden durup durup benim konuma cevap arıyorsunuz anlamadım? Yapıcı herhangi birşey de söylemiyorsunuz, yalnızca eleştiriyorsunuz. Ve hep olumsuz eleştiri. Bari şöyle yapsanız iyi olur, gibi birşey söyleyin de işe yarasın.

Söyledim ; öz eleştiri yapmalısınız biraz .

Sizi destekleyen mesajları taktir edip , eleştirenlere karşı olmayın. Sadece desteklemek istiyorum , farklı fikirlere ihtiyacım yok diyorsanız tabi iş değişir

Ancak uzaktan bir göz olarak soylenilenleri tartmaniz lazım.

Iki çocuğun kiyaslanmasi ve bunu sadece tek tarafın yapmaması hiç hoş gelmedi bana. Çocuklar hassas noktam.

" Benim çocuğum canavar gibi , ve bu tamamen benim öz verimle oldu. Onun çocuğunun gelişim geriliği var ,ve tek sebebi anne , çünkü hep tablet veriyor "

Cümleleri şimşekler çaktı beynimde. Hoşuma gitmedi.

Devamindaki bütün mesajlarda kendinizi övmüşsünüz.

Size emanet edilmiş.
Edilmese bile yenge olarak çocuk için iyiyi istemek, yardımcı olmak suç değil.
Onu diyenler saçmalamış, boş yere yüklenmek istemiş size orası kesin.

Siz de lütfen çocuklar arasında ileri geri kıyaslamasından vazgeçin.
Doğru değil çünkü.
Her çocuk farklı hızda ilerler.
Ben çocuğumun bulunduğu aya göre ilerde olduğunu veya üstün zekalı olduğunu asla iddia etmedim. Ama 20 aylık bir çocuğun baba bile diyememesi(benim fikrim değil, genel kanı) normal karşılanmıyor. Zekasında sorun olduğu için değil kesinlikle, öğrenmeye çok yatkın bir bebek.

İyi de konudaki kisiler birbirlerini 5-10 dk gozlemleyen kisiler degil ki , aileler , kardesler
Parkta gordugu adama dese konu sahibi yada esi eyvallah ne karisiyorsun millete diyelim de aile ici karisilmasi gerekiyor bir cocugun hayati icin

Her gün her saat görüsürlerse ancak o zaman fikir sahibi olabilir.

Yine diyorum , her çocuğun gelişimi farklıdır.
Kiyaslamalara girmek yanlış.

Söyledim ; öz eleştiri yapmalısınız biraz .

Sizi destekleyen mesajları taktir edip , eleştirenlere karşı olmayın. Sadece desteklemek istiyorum , farklı fikirlere ihtiyacım yok diyorsanız tabi iş değişir

Ancak uzaktan bir göz olarak soylenilenleri tartmaniz lazım.

Iki çocuğun kiyaslanmasi ve bunu sadece tek tarafın yapmaması hiç hoş gelmedi bana. Çocuklar hassas noktam.

" Benim çocuğum canavar gibi , ve bu tamamen benim öz verimle oldu. Onun çocuğunun gelişim geriliği var ,ve tek sebebi anne , çünkü hep tablet veriyor "

Cümleleri şimşekler çaktı beynimde. Hoşuma gitmedi.

Devamindaki bütün mesajlarda kendinizi övmüşsünüz.
Kesinlikle sadece annesini suçlamam, babasıda annesi kadar ilgilenmek zorunda.

Her çocuk farklıdır kimsenin birinin çocuğuna aa geri gibi bizimkinden deme hakki yok. Belli sizde kiyas yapan birisiniz karsinizdaki de iyi uyum yakalamışsiniz. Gelenlerde ayarsizmis kimene cocuklardan ay bu zeki bu niye böyle gibi laf denir mi? Birinizin birinizden kalir yani yok cumleler ve konu o kadar sığ ki.

Her çocuk farklıdır kimsenin birinin çocuğuna aa geri gibi bizimkinden deme hakki yok. Belli sizde kiyas yapan birisiniz karsinizdaki de iyi uyum yakalamışsiniz. Gelenlerde ayarsizmis kimene cocuklardan ay bu zeki bu niye böyle gibi laf denir mi? Birinizin birinizden kalir yani yok cumleler ve konu o kadar sığ ki.
Her çocuk farklıdır diyip çekilmek kadar sığ birşey olamaz. Çünkü genel gelişim kuralları vardır, bunlar 2 ay veya taş çatlasın 5 ay farklılık gösterir. Konuda yazmış mıyım, benim çocuğum çok üstün falan diye? Konuşmak için konuşuyorsunuz.

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Kayniniz tehlikenin farkinda degil. Mutlaka esinizle konusun, konussun kardesiyle gelisim geriligi var gibi duruyor yazdiklarinizdan. Sakasi yok, kizlarda tablo daha agir. Bulundugunuz yerdeki cocuk ergen psikiyatristinden en acilinden randevu alip cocugu gostersinler. Erkek kafasi iste ustunluk taslamak istemis. Yapamayinca caninizi yakmaya calismis. Farkinda degil kendi kizi avuclarinin arasindan kayip gidiyor. Lutfen konunun uzerine gidin kucuk kizin gelecegi soz konusu. Tani bu yonde olursa rapor cikartilacak. Raporun adi engelli raporudur. Tedavi basarili olmazsa engelli kizi olacagini soyleyin. Hemen tv, telefon,tablet yok etsinler. Izletmesinler, bol bol cocukla konussunlar. Ihmal edilmesin yavrucak.

Kayniniz tehlikenin farkinda degil. Mutlaka esinizle konusun, konussun kardesiyle gelisim geriligi var gibi duruyor yazdiklarinizdan. Sakasi yok, kizlarda tablo daha agir. Bulundugunuz yerdeki cocuk ergen psikiyatristinden en acilinden randevu alip cocugu gostersinler. Erkek kafasi iste ustunluk taslamak istemis. Yapamayinca caninizi yakmaya calismis. Farkinda degil kendi kizi avuclarinin arasindan kayip gidiyor. Lutfen konunun uzerine gidin kucuk kizin gelecegi soz konusu. Tani bu yonde olursa rapor cikartilacak. Raporun adi engelli raporudur. Tedavi basarili olmazsa engelli kizi olacagini soyleyin. Hemen tv, telefon,tablet yok etsinler. Izletmesinler, bol bol cocukla konussunlar. Ihmal edilmesin yavrucak.
İnşallah bu kadar ciddi birşey değildir. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.

Her çocuk farklıdır diyip çekilmek kadar sığ birşey olamaz. Çünkü genel gelişim kuralları vardır, bunlar 2 ay veya taş çatlasın 5 ay farklılık gösterir. Konuda yazmış mıyım, benim çocuğum çok üstün falan diye? Konuşmak için konuşuyorsunuz.
Her cocuk farklidir lakin gelisim tablosunda 6 ay uzeri gerilik sorundur. 1 sene ve uzeri gerilikte engelli raporu cikartiyorsunuz. Bizler cocuklarimizin iyiligini isterken diger sabilerin de iyiligini isteriz. Hele ki ihmale goz yummak demek toparlayabilecek cocugu engelli birey halinde yasamaya mahkum etmek demektir. Kimse kendisine boyle bir sey yapilmasini istemez. Kaldi ki bu cocuklar cok kucuk onu yetiskinlerin korumasi lazim.

Back
X