• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir oldum

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Arkadaşlar merhaba, geçen sene kurban bayramında, ilk gün millet kurbanla falan uğraşır diye, eşim tarafına kendi ailem tarafınada 2. Gün bayramlaşmaya gitmiştik( kayınvalide milletin yanında baya sinir bozucu laflar etmişti, 2. Gün geldik diye) dün eşime sordum hangi gün gideriz bayramlaşmaya dedim ilk gün dedi( annesinin geçen bayram ki tepkisinden olduğu belli) ben bu duruma sinir oldum, gidersem ilk gün kayınvalide ohhh iyi terbiye etmişim gibi olcak( kayınvalide ile aram zaten iyi değil) siz olsanız ne düşünürdünüz

Bayramın ilk gunu naptınız peki evde miydiniz?

Biz de hep ilk gun kaynanama sonra da annemlere gideriz. Hem daha rahat oluyorsun.. Neden sinir oluyosun ki?

Ben bayramlarda ilk gün eşimin ailesine gidiyorum onlar aradan bi çıksın diye. Diğer günlerde rahatca gezip istediğim yere gidiyoruz tavsiye ederim.

biz ilk gun gidiyoruz ailelerimize.. Ikıncı gun gitsek bizimkiler de garipserdi... Gidin ilk gun ne olcak ki? Kayınvalide haklı bnce
Anne yapsa nazlandı olur alındı olur
Kayınvalide yapınca o beni terbiye edemez
Bizde ilk gün iki tarafa da gidiyoruz Ramazan - Kurban fark etmiyor ama uzaksa ya da tam gün bi yerde kalınacaksa ikinci gün diğerine gidilebilir. Çok sorun değil

Aman ilk gün kayınvalideye gidiyosan ikinci gün kendi anne gidersin bölünmezsin
Boşverin bu galibiyet çabalarını
He de geç kim kimi terbiye edebilir, eşinle huzursuz olduğuna değmez
Benim evimin içine karışmasına sinir oluyorum, eşiminde bu konuda annesine çanak tutmasına, ve kayınvalide uzakta oturuyo, ee bayramlaşmaya çıkınca diğer yerlerede gideyim diyorum. Ama insanlar ilk gün kurban telaşında, sırf ona bayramlaşmaya gitmek için üfff sinir

Arkadaşlar merhaba, geçen sene kurban bayramında, ilk gün millet kurbanla falan uğraşır diye, eşim tarafına kendi ailem tarafınada 2. Gün bayramlaşmaya gitmiştik( kayınvalide milletin yanında baya sinir bozucu laflar etmişti, 2. Gün geldik diye) dün eşime sordum hangi gün gideriz bayramlaşmaya dedim ilk gün dedi( annesinin geçen bayram ki tepkisinden olduğu belli) ben bu duruma sinir oldum, gidersem ilk gün kayınvalide ohhh iyi terbiye etmişim gibi olcak( kayınvalide ile aram zaten iyi değil) siz olsanız ne düşünürdünüz
Geçen bayram kendi tarafına gitmişin işte neyin tasası bu bu bayramda kaynanana git...neden ince hesaplar peşinde dert yaratıyorsunuz.

Simdi soyle ki eger kayunvalidenun kurban telasi yoksa ilk gun gidilir 2.gun gitmek kurbanla ugrasanlar icin gecerli mesela benim annemler ilk gun aksama kadar kurbanla ugrasacak biz onun icin 2.gun annemgile gidecegiz kendileri soyledi..ama kayinvaldem kurban kesmediklerinden evde oluyolar ondan ilk gun onlara gidiyoruz hic haz etmesemde..olmasi gereken de bu bence

Bizde ilk gün eşimin ailesine gideriz ikinci gün kendi aileme gideriz.Bu geleneksel bir adettir artık bence uzatmaya gerek yok

Benim evimin içine karışmasına sinir oluyorum, eşiminde bu konuda annesine çanak tutmasına, ve kayınvalide uzakta oturuyo, ee bayramlaşmaya çıkınca diğer yerlerede gideyim diyorum. Ama insanlar ilk gün kurban telaşında, sırf ona bayramlaşmaya gitmek için üfff sinir
Evinin içine karışmasını ben bilmiyorum, konuda yazmıyor
Bayrama ikinci günde gitsen karışır gerçi , bağlantısı yok
Eşine sinir olman lazım kaç yaşına gelmiş evine kendi hakim olamıyor mu başkalarını karıştırıyor

gereksiz dert yapıyorsunuz kendinize. uzak bile olsa 2 tarafı 1 güne bile sığdırabilirsiniz. bence canınızı sıkmanıza değmez.

Bizde ilk gün iki tarafa da gidiyoruz Ramazan - Kurban fark etmiyor ama uzaksa ya da tam gün bi yerde kalınacaksa ikinci gün diğerine gidilebilir. Çok sorun değil
Valla anneö diye demiyorum, böyle ufak hesaplara girmiyor, geçen bayramda da annem bana daha yakın olduğu için ilk ona uğradık diye dedi de dedi

Valla anneö diye demiyorum, böyle ufak hesaplara girmiyor, geçen bayramda da annem bana daha yakın olduğu için ilk ona uğradık diye dedi de dedi
Sende annenin kızı ol ve ufak hesaplara girme
Geçen bayram zaten ilk anneme gitmiştim de..

bız ılk gun annemede annesınede gıdıyoruz
kurbanla ugrassa nolur yabancımı esımın annesı :)
2. gun akrabaları gezıyoruz...

Aynen.. Bayram gunu tatsızlık cıkarmaya degmez.. Ki bence bayramın ilk gunu aile buyukleri ile bir araya gelinip o atmosfer yasanmalı..

Sende annenin kızı ol ve ufak hesaplara girme
Geçen bayram zaten ilk anneme gitmiştim de..
Laf dedi balkabağı koy tabağa ye sabaha oldu tam. Ben bilinçli olarak anneme gitmedim, bana daha yakın yolumun üstünde diye, erkek ailesi olunca daha mı mühim oluyo

bız ılk gun annemede annesınede gıdıyoruz
kurbanla ugrassa nolur yabancımı esımın annesı :)
2. gun akrabaları gezıyoruz...
Bende onu yazacaktım :) bizimkiler de her seferinde kurbanla ugrasıyo oluyolar yabancı degiller ki giyinip kusanıp bi koşede oturayım.. Bizde esimle yardım ediyoruz kurbanla ugrasırken

Aynen.. Bayram gunu tatsızlık cıkarmaya degmez.. Ki bence bayramın ilk gunu aile buyukleri ile bir araya gelinip o atmosfer yasanmalı..
Biz kimin ailesinde hangi saatler millet toplanıyosa ona uymaya çalışıyoruz
Eşimin teyzeleri kayınvalideme kahvaltıya gelir, bizde o an gidip hepsini görmüş oluyoruz
Benim ablamlar ortaklı keserler kurbanı işleri öğleden sonra biter, annemde toplanırız
Hoş uymasa da ayrı ziyaretine giderim ablamın, ne olacak yani..
Eşimin ailesine aman aman bayılmam ama eşim tabi ki kendi ailesi ne zaman toplanıyosa o zaman görmek ister ve bende hak veririm. Yani sanılmasın ki herşey süt liman diye ben böyle konuşuyorum

Back
X