Ya arkadaslar! 21 yasinda genc bir kizim. Odami erkek kardesimle paylasiyorum.kendisi 14 yasinda. Bu durum beni zaten oldukca rahatsiz ediyor. Ama buda yetmiyormus gibi babam gece gündüz fark etmez cat kapi iceri giriyor!!! Simdi yine pat diye daldi iceriye!!! Sinir oluyorum! Bu kadarda olmazki?! Haksizmiyim?
Sinirlendigimi rahatsiz oldumu tavirlairmla belli ediyorum ama hic orali olmuyor. Direk birsey diyemiyorum cünkü öyle bir yapim yok;(
Anneme söylüyorum ki kendiside ayni babam gibi davraniyor oda hic orali olmuyor. Bu durum beni cok rahatsiz ediyor. Kendi odamda üzerimi felan degistiremiyorm. Her an biri gircek diye. Kapinin arkasinda giyiniyorum hizli hizli. Sizce ben mi abartiyorum?
benim de bir zamanlar öyleydi 15 yaşıma kadar ama 15 imde tak dedi ve kapının üstüne büyükçe bir yazıyla KAPIYI ÇALMADAN KÜT DİYE GİRMEYİN AYRICA HERKESİN UFAKDA OLSA ÖZELİ VAR YAZDIM.sonuç ben kazandım eğer kapıyı çalıp girmeyen olursa azarlardım tabi anne ve babamı gereken uslübla kırmadan
Sen haklısın canım. Dinen erkek kız kardeşlerinin yatakları 7 yaşından sonra ayrılır. şartlar el veriyorsa yani fazla o da varsa da ayrı odalarda yatmalıdırlar.bunu ailene güzel bir dille anlat bence.
nasıl ki bizler evebeynlerimizin odasına izin almadan giremiyorsak (ki buda hadislerle sabittir) onlarda bizim özel yaşantımıza hassasiyet göstermek zorundadır.
bu yaslarda odani 14-15yaslarndaki erkek kardesnle ayni odayi paylasman hem senin hem.kardesinin acisindan ztn size ozel ayri bi sorun teskil ederken(ki ne kdar anlasirsaniz anlasin ikinizde ayri cins ve ayri ayri ozelleriniz olamsina ragmen)bide dan diye odaya girilmesi sorun.bence babanla konusamiyorsan bile annenle bu durumu konusmalsn.benm bi kiz kardesm var.ikimz sadece bi sure ayni odada kaldk sonra odalar ayrildi.birlkte kaliyorkende ayriykende hic bir zaman ne annem babam ne kardesm.odama pat dye girmemistir.anneler dha yakin oluyor kizlara.ama babam bu konuda cok dha hassasti ben hic bilmem ozellkle babmn kapim aralk dahi olsa kapimi calmadan girdigini.bu bir saygidir.anne babalar nasl odalarina kapi calinmadan girilmesini istemez bunu ogretir ayni sey cocuklar icinde gecerlidir.cocukta olsa ergende olsa genc bir kizda olsa..benm ailemden gordugum buydu.olmasi gereken ortak yasam saygisi.kisacasi annenle konusmalisin.umarm senin bu gayet normal olan istegini anlayabilir..
Ayy benim de annem yapar o destursuz girme isini. Sinir olurum. Odamin kapisinda kilit yok ama banyoya falan girerken direkt kitliyorum yoksa oraya da dalma girisimleri oluyor temizlik malzemesi falan lazim oldugunda. Kizmama anlam veremiyor. Bakmiyorum bile diyor, senin altini bile ben temizledim ne var utanilacak diyor vs ama ben hic oyle dusunmuyorum. Kaldi ki illa soyunma dokunme konusunda degil bu cekincem. Ben bazen bir sey okurken falan dalinca aniden yanasildigi zaman korkuyorum. Reflekslerim cok sert, kapi birden acilinca elimdekini firlattigim falan oluyor.
Ayy kendi hassas oldugum konu oldugu icin cok uzattim kusura bakma. Bence de haklisin. Hemde cok haklisin. Benim babam cok anlayislidir o konuda. Kapi kapaliysa asla kapiya vurmadan girmez. Annem hemcins oldugumuz icin bunu dogal goruyor ama bence iki turlusu de hic hos degil. Sen uyarmadigin icin onlar da yanlis yaptiklarinin farkina varmamis olabilirler. Bunda cekinilecek bir sey yok. Soylemen gerek. Bu cok normal.
Ben annemlerdeyken oyle bir sorunum olmamasina ragmen kapima kilit taktirmistim ve odamda uzun kalacaksam kilitlerdim kapimi, bir gun gelecekleri tutar diye
Gelen kapida bekler bu kadar basit
Bir de aklima bir fikir geldi. Bir gun soyunurken yakalan bilerek. Ondan sonra belki onlar da utanir. Tabi soyunurken dedim ama oyle ciplak kalma da nasil diyeyim.. Mesela atlet giy tisortunun altina. Odaya geleceklerini anladigin an tisortunu cikartiyormussun gibi yap. Sonra tepki goster rahat giyinip soyunamiyorum bile yeter artik diye. Belki durumun ciddi oldugunu gostermen gerekiyordur. Dusunmeye baslarlar ondan sonra kardesi de soyunurken gorebilir diye. Ayirmalari lazim bence odalarinizi. Kardesin de pek kucuk degil.
İlk etapta benimde aklıma soyunmak geldi ama daha ötesi ağda olabilir bence. Özellikle babanı takip et yaklaşırken bi ağda bandını bacağına yapıştır. Tabi boxer ve atlet olsun üstünde. Kardeşin evde yokken yapmalısın ama. Bu böyle yapılır mı flan derlerse kardeşimin oda da olmamasını beklemek zorundayım ne yapayım dersin. Yarı çıplak yatağına uzan filan, onları utandıracak şeyler yapacaksın.
Bilerek yakalanmak kötü bir fikir.. çok uygunsuz olur. sen yetişkin bir genç kızsın böyle basit oyunlar yaparak istediklerini elde edeceğini umarsan ergenlerden pek bir farkın kalmaz.
Kesinlikle çok çok yanlış, bende kardeşimle aynı odada kalıyordum, sonraları o salonda takılmaya başlamıştı :)
Babam da kardeşimde mutlaka kapıyı çalardı, sizin tek yapmanız gereken odaya bir kilit taktırmak,
çünkü tavırla belli etmekten anlamıyorlarmış, eğer sorarlarsa da 'giyindiğim zaman kilitliyorum' demeniz yeterlidir, onun dışında kilitlemeyin ama sürekli.. Başka seçenek yok kilit taktırın kurtulun bu kadar basit
benimde bebeğim doğduktan sonra kapı ziline tahammül kalmamıştı.apartmandakiler,kapıyı silen kadın,akraba eş dost illaki zili uzun uzun çalarlardı.bende zilin üstüne (lütfen zili çalmayın) yazdım.bayağ bir kapıda asılı durdu.geçen ay çıkardım şimdi kağıdı.herkezde alıştı sessizce kapıya vuruyorlar.zili unutturdum herkeze :)) kapıyı silen kadın kapıyı öyle sesiz çalıyorki zorla duyuyorum kapıyı.bencede kapıya yazı as .dil dökeceğine hergün.ben çok faydasını gördüm zilin üstündeki kağıt çıktı ama hala zil kullanılmıyor. :)) [/COL OR]
bence biraz sakin ol. ben de çekiniirim öyle odalarda giyinemem. ama ben çözümü banyoda buldum. üstümü değiştiriyorum. çıkarttığımı banyoda çamaşırlığa atıyorum kimse de gelip rahatsız etmiyor
zaten erkek kardesimle odayi paylasmak oldukca zor ve rahatsiz edici bir durum. ve buna bir cözüm bulamamli beni sinir ediyor.hic bir sekilde özelim yok bu evde. odamdan cikip banyoya girsem orayada o sekil giriyolar. birakin ayri eve cikayim diyorum ama bu benim icin imkansiz görünüyor. bu istegimi duymaya bile tahamül edemiyolar.nasil olurda öyle birsey istermisim. ama rahat edemiyorum sonucta kac yasinda kizim. anneme daha bugün tekrar söyledim ama hic umrunda degil. sanki sürekli giyiniyormusun odanda diyor. ozaman kilit istiyorum diyorum ama ciddiye almiyor. babam bir iki defa havalar serinken atletle gördü ama sakaya vuruyor.ooo hayirdir yazi getirdin galiba diyor. ama ben hic hoslanmiyorum bu durumdan. ya herseyi gectim herseyde dine takilan insanlar.abdestli namazlilar ama bu konuya gelince böyle yapinca hic anlayamiyorum...
hatta bir sefer kardesim yerim yok demisti , babamda al bu dolaba koy burda ne var sanki diye acti cekmecelerimi ve hep ic camasirlarim vardi.okadar utandimki! ama sonra diyorum neden ben utaniyorumki?! o utansin! ama hic birsey yokmus gibi devam ediyor o davranislarina.