• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir oluyorum

ayrıca konu sahibi sizin mesleginize lafım yok tabiki kulagınızı tıkayın ve oldukca da güzel meslek lafım on binle girelen bölümlerle aynı kefede olamk isteyenlere

ayrıca konu sahibi sizin mesleginize lafım yok tabiki kulagınızı tıkayın ve oldukca da güzel meslek lafım on binle girelen bölümlerle aynı kefede olamk isteyenlere

Bu kıyaslama mevzusunu gereksiz buluyorum zaten.

Sayfayi sonuna kadar okumadim ama bencede hemsirelerin isi zor. Ve böyle küçümsemeyi haketmiyirlar kesinlikle.. ama hastalarında en çok ihtiyaci olan guler yüzlü hemsireler. asık yüzlü hemsireler de hic çekilmiyor o hastalik haliyle..

Tani tedavi konusunda bizim de en az sizler kadar bilgimiz var. Bu yuzden yurt disinda hemsireler ilac yazma yetkisine sahip zaten. Biz de bosa okumuyoruz. Ben tum doktorlar yatis yapiyo demedim hepsinin dini imani para demedim. Bazi gordugum cikintilari soyledim. Siz o cikintilardan degilseniz ustunuze alinmayin

Doktor değilim, kardeşim doktor.
''Tani tedavi konusunda bizim de en az sizler kadar bilgimiz var. '' ifadeniz karşısında kanım dondu, aşırı bir özgüven sözkonusu.
İnsanların hemşireleri küçümsediğinden şikayetçisiniz ama aynı şeyi siz doktorlara yapıyorsunuz o cümleniz ile. Bu şuna benziyor; bazı psikologların kendini psikiyatri doktoru sanması,bazı anestezi teknikerlerinin kendini anestezi doktoru sanması, bazı fizyoterapistlerin kendi fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoru sanması, bazı ATT lerin kendini acil doktoru sanması gibi birşey...
Tıp fakültesini bitirmeyen kimse doktor değildir ve doktorlar kadar hasta, hastalık ve tedavi konusunda bilgili olamaz. Aksi olsa idi insanlar doktora değil hemşirelere muayene olurdu.
O zaman doktorlar 6 yıl tıp fakültesi+4 yada 5 yıl uzmanlık eğitimini boş yere alıyor. Sizin gibi 4 yıllık hemşirelik yüksek okulu okusunlar, boş yere 10 yılı heba etmesinler!!!!

Konu sahibi kusura bakmasın, konu asıl amacından sapıp dr-hemşire kıyaslamasına döndü. İkisi farklı kulvardalar kıyaslanamazlar. Ama şu var ki sağlık sektöründe çalışan her insan çok yoruluyor ve yıpranıyor, asla küçümsenmemeli hiçbir sağlık çalışanı.

Son düzenleme:
''Tani tedavi konusunda bizim de en az sizler kadar bilgimiz var. '' ifadeniz karşısında kanım dondu, aşırı bir özgüven sözkonusu.
İnsanların hemşireleri küçümsediğinden şikayetçisiniz ama aynı şeyi siz doktorlara yapıyorsunuz o cümleniz ile. Bu şuna benziyor; bazı psikologların kendini psikiyatri doktoru sanması,bazı anestezi teknikerlerinin kendini anestezi doktoru sanması, bazı fizyoterapistlerin kendi fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoru sanması, bazı ATT lerin kendini acil doktoru sanması gibi birşey...
Tıp fakültesini bitirmeyen kimse doktor değildir ve doktorlar kadar hasta, hastalık ve tedavi konusunda bilgili olamaz. Aksi olsa idi insanlar doktora değil hemşirelere muayene olurdu.
O zaman doktorlar 6 yıl tıp fakültesi+4 yada 5 yıl uzmanlık eğitimini boş yere alıyor. Sizin gibi 4 yıllık hemşirelik yüksek okulu okusunlar, boş yere 10 yılı heba etmesinler!!!!

Konu sahibi kusura bakmasın, konu asıl amacından sapıp dr-hemşire kıyaslamasına döndü. İkisi farklı kulvardalar kıyaslanamazlar. Ama şu var ki sağlık sektöründe çalışan her insan çok yoruluyor ve yıpranıyor, asla küçümsenmemeli hiçbir sağlık çalışanı.

Arkadaşın bunu kötü bi niyetle yazdığını sanmıyorum. Tanı tedavi hakkında bilgimiz var derken şundan bahsetti bence. 4 yıla bölünüyor bizim derslerimiz. Dahiliye,cerrahi hastalıklar,çocuk,kadın doğum,acil bakım,psikiyatri böyle ana derslerimiz var. Bir de ayrıyetten temel olarak farmakoloji (ilaç bilgisi), anatomi, mikrobiyoloji gibi tıp bilimleri derslerimiz var. Konular anlatılırken hastalıklar, tanısı nasıl konur, belirtileri nelerdir,kullanılan ilaçlar bunların hepsinin bilgisi veriliyor ve sınavda isteniyor bizden. Zaten bir hemşire hastalığın bu özelliklerini bilmezse hemşirelik bakımı sunamaz. (hasta bakımı ) Yani bilgimiz var derken bundan bahsediyor. Yoksa tabiki bir tıp doktoru gibi hastay ı muayene edip ilaç yazmıyoruz. Sadece hangi hastalıkta hangi belirtiler var ya da hangi ilaçlar kullanılır bunlar hakkında bilgimiz var. Doktorlara da saygımız sonsuz şahsen benim en yakınım kuzenim doktor ve nasıl şartlar altında okuduğunu ve çalıştığını biliyorum.

Arkadaşın bunu kötü bi niyetle yazdığını sanmıyorum. Tanı tedavi hakkında bilgimiz var derken şundan bahsetti bence. 4 yıla bölünüyor bizim derslerimiz. Dahiliye,cerrahi hastalıklar,çocuk,kadın doğum,acil bakım,psikiyatri böyle ana derslerimiz var. Bir de ayrıyetten temel olarak farmakoloji (ilaç bilgisi), anatomi, mikrobiyoloji gibi tıp bilimleri derslerimiz var. Konular anlatılırken hastalıklar, tanısı nasıl konur, belirtileri nelerdir,kullanılan ilaçlar bunların hepsinin bilgisi veriliyor ve sınavda isteniyor bizden. Zaten bir hemşire hastalığın bu özelliklerini bilmezse hemşirelik bakımı sunamaz. (hasta bakımı ) Yani bilgimiz var derken bundan bahsediyor. Yoksa tabiki bir tıp doktoru gibi hastay ı muayene edip ilaç yazmıyoruz. Sadece hangi hastalıkta hangi belirtiler var ya da hangi ilaçlar kullanılır bunlar hakkında bilgimiz var. Doktorlara da saygımız sonsuz şahsen benim en yakınım kuzenim doktor ve nasıl şartlar altında okuduğunu ve çalıştığını biliyorum.

Tabi hastalıklar hakkında hemşirelerin de genel bir bilgisi vardır, bu konuda da hemfikiriz ancak tıp fakültesinde okuyan bir öğrenci kadar detay anlatılmıyor sizlere. Bir farmakoloji dersini bir anatomi dersini tıp öğrencilerine anlatılan kadar geniş almıyorsunuz siz. Kaldı ki doktorlar tıp fakültesini bitiriyor, üstüne uzmanlık yaparak öğrencilikte gördüğü bilgilerin üstüne belli bir uzmanlık dalında (k.doğum, çocuk, dahiliye vb..) eğitim görüyor, bilgi üstüne bilgi ekliyor. Benim rahatsız olduğum nokta küçümseme iması oldu sadece.

sizin bu söylediğiniz çok az bir kısmı ama tıp Fakültesi'nin :) hani ilk 3 sene haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 dersi var . söylediğiniz dersler tıp öğrencisinin gördüğünün Yarısı değil . hemşire için olan kısmı sadece . bugün bir ecZacı da bu gördüğünüz dersleri alıyor ek başka ders yine alıyor ama yine de tıp fakültesi kadar olmuyor . herkesin mesleği güzel ama hani tüm tıp sizin Dediğiniz değil :) tabi ki o dersleri bir hemşire görecek bilmesi gerek zaten . ama bir doktor onlara ek bir sürü şey bilir . Allah herkesi mesleğinde başarılı ve mutlu etsin :)

Arkadaşlar merhaba. Üniv son sınıftayım bu sene bölümüm hemşirelik. Dert değil belki ama gerçekten artık duymaktan o kadar sıkıldım ki bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bölümümü severek isteyerek seçtim hiçbir şikayetim de yok. Bizim ailede tek üniv okuyan benim diyebilirim. O yüzden herkesin gözü sürekli benm üstümde. Bayramda seyranda sürekli "ay ne güzel hemşirelik seçtin 50 alıp atanırsın zaten hiçbi iş yaptıkları yok bütün gece uyuyolar bi de doktor koca buldun mu tamam sırtın yere gelmez" tarzı yorumlardan gına geldi. Özellikle bu eş seçme mevzusu mezuniyete yaklaştığım için ve zaten bi erkek arkadaşım olduğu için canıma tak etti. Toplumdaki bu algıdan bıktım artık bazen diyorum ki keşke öğretmenlik,mühendislik vs okusaydım. Doktor koca bekleyen, hiçbir iş yapmayıp maaş alan bir meslekmiş ya benimki. Gerçekten siz de böyle mi düşünüyosunuz merak ediyorum... Çok bunaldım bu sene kpss hazırlanıp bulunduğum şehirden başka şehire isticem atamamı Allah nasip ederse.:KK11:

Kendini anlatmaya çalışmamalisin oh ne rahatim de geç :KK19:

sizin bu söylediğiniz çok az bir kısmı ama tıp Fakültesi'nin :) hani ilk 3 sene haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 dersi var . söylediğiniz dersler tıp öğrencisinin gördüğünün Yarısı değil . hemşire için olan kısmı sadece . bugün bir ecZacı da bu gördüğünüz dersleri alıyor ek başka ders yine alıyor ama yine de tıp fakültesi kadar olmuyor . herkesin mesleği güzel ama hani tüm tıp sizin Dediğiniz değil :) tabi ki o dersleri bir hemşire görecek bilmesi gerek zaten . ama bir doktor onlara ek bir sürü şey bilir . Allah herkesi mesleğinde başarılı ve mutlu etsin :)

Ben zaten bu dersler tıp fakültesiyle aynı demedim mesajımda nerden bu kanıya vardınız anlamadım :)

Eğitimin okunan okulların , oraya girmek için alınan puanları napcaz peki ?
Okuyan biri 4bin maas aliyosa hamal biri de en az 2bin maas almali. Ona gore ucret artirilmali. Maden iscileri sirf okumadi diye mi daha az maasi hak ediyo? Nerde bu ise harcanan emegin karsiligi? Okuyup da adam olamamis insan cok bu ulkede hersey okumakla olsaydiii

O zaman soyle diyim. Biz tani tedaviyi bilmesek mudehale edebilir miydik. Demekki biliyomusuz. Bu yuzden farmakoloji, ve hastaliklarla ilgili egitim aliyoruz zaten. Ayrica benim okudugum 'yuksek okul' degil 'saglik bilimleri FAKULTESİ'

Arkadaşlar merhaba. Üniv son sınıftayım bu sene bölümüm hemşirelik. Dert değil belki ama gerçekten artık duymaktan o kadar sıkıldım ki bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bölümümü severek isteyerek seçtim hiçbir şikayetim de yok. Bizim ailede tek üniv okuyan benim diyebilirim. O yüzden herkesin gözü sürekli benm üstümde. Bayramda seyranda sürekli "ay ne güzel hemşirelik seçtin 50 alıp atanırsın zaten hiçbi iş yaptıkları yok bütün gece uyuyolar bi de doktor koca buldun mu tamam sırtın yere gelmez" tarzı yorumlardan gına geldi. Özellikle bu eş seçme mevzusu mezuniyete yaklaştığım için ve zaten bi erkek arkadaşım olduğu için canıma tak etti. Toplumdaki bu algıdan bıktım artık bazen diyorum ki keşke öğretmenlik,mühendislik vs okusaydım. Doktor koca bekleyen, hiçbir iş yapmayıp maaş alan bir meslekmiş ya benimki. Gerçekten siz de böyle mi düşünüyosunuz merak ediyorum... Çok bunaldım bu sene kpss hazırlanıp bulunduğum şehirden başka şehire isticem atamamı Allah nasip ederse.:KK11:

yooo hiç öyle düşünme
öğretmen olsan yata yata maaaş ohh 2 ay tatil diyolar
doktor olsann ooo paraları götürcen diyolar
herkesin her mesleğe bi lafı var
hee çatır çatır yiycem paraları oh sefam olsun de

Müdahale derken??? Doktor order etmeden ağrı kesici bile verme yetkiniz yok ki...
Tamam o order ediyo biz uyguluyoruz. Belki doktor yanlis bi ilac yazdi. Tani tedavi hakkinda bilgi sahabi olmasak o yanlisligi farkedebilir miyiz. Ki bunu bi kac kez calistigim hastanede yasadim. Doktor yazmamasi gereken bi ilac yazdi hemsire bunu veremem diyip doktora haber verdi ve o ilac verilmedi. Ben bundan bahsediyorum

Arkadaşlar konuyu doktor hemşire karşılaşması yapmak için açmadım. Zaten böyle ayrımlardan dolayı rahatsız olduğum için açtım. Lütfen artık o doktorun o hemşirenin görevi diye yorumlar atmayalım zira burda bunu tartışmıyoruz.

Sağlıkçının değeri bilinmiyor. Doktorlar aldıklarının çok fazlasını hak ediyorlar . Aynı şeyi diğer sağık çalışanları içinde düşünüyorum. Hemşireler gece gündüz ve düzensiz çalıştıkları için ritmik bir beden saatleri olmuyor. Eve gidince işi bitse bile yıpranma payı çok yüksek. Onlar da aldıklarından çok daha fazlasını hak ediyorlar. Doktor hemşire kıyaslaması olmamalı kesinlikle. Kulvarlar ve eğitim süreleri farkı. Ama bildiğim şey

Tamam o order ediyo biz uyguluyoruz. Belki doktor yanlis bi ilac yazdi. Tani tedavi hakkinda bilgi sahabi olmasak o yanlisligi farkedebilir miyiz. Ki bunu bi kac kez calistigim hastanede yasadim. Doktor yazmamasi gereken bi ilac yazdi hemsire bunu veremem diyip doktora haber verdi ve o ilac verilmedi. Ben bundan bahsediyorum
Bakın işte sizle aynı şeyden bahsetmiyoruz.
Siz MR, tomografi,Ultrasound kan tetkilerini değerlendirmeyi biliyor musunuz? Nasıl tanı koyacaksınız? Sadece hastanın anlattığı semptomlarla fikir yürütebilirsiniz.
Örneğin dahiliye doktoru beyin MRını değerlendirmeyi bilmezken Nöroloji doktoru bunun eğitimi gördüğü için biliyor. Ya da tam tersi dahiliye doktoru karın ultrasoundunu değerlendirmeyi bilirken Nöroloji doktoru anlayamayabilir.
Ama siz öğrencilikte öğrendiğiniz bilgilerle tanı koyup tedavi edebileceğinizi iddia ediyorsunuz.
Örneğin 4-5 yıldır cerrahi servisinde çalışan bir hemşire verilecek mayilere, doktorların sürekli order ettiği ilaçlara aşinadır, genel bir nosyon edinmiştir. Bir nevi göre göre ezberleme, ama o hemşireyi bir anda çocuk servisine verirseniz ne olur?? Ne ilaçları bilir, ne çocuğa verilecek ilaç dozlarını ne de mayileri.
Siz aşinalıkla öğrendiğiniz bilgilerle doktorluk yapabileceğinizi düşünüp doktorları küçümsüyorsunuz, ben buna takıldım sadece.
Ama hala doktorlarla kendinizi aynı statüye koyuyorsanız benim size diyebilecek bir sözüm yok....

Not:Bu arada 2010 yılına kadar hemşirelik yüksekokulu olarak geçerken ad değiştirip sağlık bilimleri fakültesi olmuş, o ayrıntıyı dikkatimden kaçmış.

Son düzenleme:
Teyzeniz sizi kıskanmıyordur. Ümidi bu yöndedir. Teyzenizi erkek arkadaşınızla tanıştırın. Belki tavrı değişir.Hele mesleğe girince elin lafı sizi üzmeyecek;kendi derdiniz başınızdan aşacak.

Back
X