Bakın işte sizle aynı şeyden bahsetmiyoruz.
Siz MR, tomografi,Ultrasound kan tetkilerini değerlendirmeyi biliyor musunuz? Nasıl tanı koyacaksınız? Sadece hastanın anlattığı semptomlarla fikir yürütebilirsiniz.
Örneğin dahiliye doktoru beyin MRını değerlendirmeyi bilmezken Nöroloji doktoru bunun eğitimi gördüğü için biliyor. Ya da tam tersi dahiliye doktoru karın ultrasoundunu değerlendirmeyi bilirken Nöroloji doktoru anlayamayabilir.
Ama siz öğrencilikte öğrendiğiniz bilgilerle tanı koyup tedavi edebileceğinizi iddia ediyorsunuz.
Örneğin 4-5 yıldır cerrahi servisinde çalışan bir hemşire verilecek mayileri, doktorların sürekli order ettiği ilaçlara aşinadır, genel bir nosyon edinmiştir. Bir nevi göre göre ezberleme, ama o hemşireyi bir anda çocuk servisine verirseniz ne olur?? Ne ilaçları bilir, ne çocuğa verilecek ilaç dozlarını ne de mayileri.
Siz aşinalıkla öğrendiğiniz bilgilerle doktorluk yapabileceğinizi düşünüp doktorları küçümsüyorsunuz, ben buna takıldım sadece.
Ama hala doktorlarla kendinizi aynı statüye koyuyorsanız benim size diyebilecek bir sözüm yok....