Sınırda kişilik bozukluğu

Genel olarak şunu söyleyebilirm kimseyi itham etmiyorum yanlış anlamayın fakat bazı kişilere bu psikolojik rahatsızlığın sanırım ya ismi karizmatik geliyor ya da başka sebeplerden dolayı bu rahatsızlığa sahip olmayı neredeyse arzuluyorlar hemen kendi kendilerine teşhis koyuyorlar. Öncelikle bana konulan teşhis bir anda konulmadı iyice etraflıca analiz etti pskiyatr ve psikologda aynı şekilde hatta tek bir doktora gitmedim birçok doktora gittim.Dolayısıyla bu kadar basit değil sizinde dediğiniz gibi hayat kalitesini, insanlarla, ailenizle olan iletişimlerinizi derinden etkileyen bir rahatsızlık. Özenilecek bir tarafı yok. Ya da zaman zaman birkaç belirtiye sahipsiniz diye borderline olmuyorsunuz keza doktorunuzunda size dediği gibi zaten kimsede de olmasn. Kendinizi dizginlemeye çalışıyorsunuz her zaman olmasa da, ben borderline’ım istediğimi yaprım bahanem bar şeklinde yaşamaya devam edemezsiniz mesela zaten genelde borderline olan kişilerden ziyade etrafındaki insanlar ailesi eşi için katlanılmaz dercede bir rahtsızlık. Tabi ailesi eşi anlayışlı olanlar kadar olmayanlarda vardır onlar için hayat daha da zor olabiliyor

Genel olarak şunu söyleyebilirm kimseyi itham etmiyorum yanlış anlamayın fakat bazı kişilere bu psikolojik rahatsızlığın sanırım ya ismi karizmatik geliyor ya da başka sebeplerden dolayı bu rahatsızlığa sahip olmayı neredeyse arzuluyorlar hemen kendi kendilerine teşhis koyuyorlar. Öncelikle bana konulan teşhis bir anda konulmadı iyice etraflıca analiz etti pskiyatr ve psikologda aynı şekilde hatta tek bir doktora gitmedim birçok doktora gittim.Dolayısıyla bu kadar basit değil sizinde dediğiniz gibi hayat kalitesini, insanlarla, ailenizle olan iletişimlerinizi derinden etkileyen bir rahatsızlık. Özenilecek bir tarafı yok. Ya da zaman zaman birkaç belirtiye sahipsiniz diye borderline olmuyorsunuz keza doktorunuzunda size dediği gibi zaten kimsede de olmasn. Kendinizi dizginlemeye çalışıyorsunuz her zaman olmasa da, ben borderline’ım istediğimi yaprım bahanem bar şeklinde yaşamaya devam edemezsiniz mesela zaten genelde borderline olan kişilerden ziyade etrafındaki insanlar ailesi eşi için katlanılmaz dercede bir rahtsızlık. Tabi ailesi eşi anlayışlı olanlar kadar olmayanlarda vardır onlar için hayat daha da zor olabiliyor

Evet cok haklisiniz, bazi kisilere ismi karizmatik geliyor tamamen, sanki kolay bir seymiscesine hemen "bende de olabilir mi?" deniyor. Ben de ilk bilmedigim icin oyle sandim, sonra acikladilar "sadece benzer temalar var, oruntun benziyor, rahatsizligin yok" seklinde. Sonradan arkadasima tani konunca biraz arastirdim, arkadasimin cok zor ve calkantili bir hayati oldu, defalarca intihara tesebbus etti. Cok cok zor olmali gercekten umarim guclu, mutlu, saglikli, uyumlu, huzurlu bir yasaminiz olur.

Evet cok haklisiniz, bazi kisilere ismi karizmatik geliyor tamamen, sanki kolay bir seymiscesine hemen "bende de olabilir mi?" deniyor. Ben de ilk bilmedigim icin oyle sandim, sonra acikladilar "sadece benzer temalar var, oruntun benziyor, rahatsizligin yok" seklinde. Sonradan arkadasima tani konunca biraz arastirdim, arkadasimin cok zor ve calkantili bir hayati oldu, defalarca intihara tesebbus etti. Cok cok zor olmali gercekten umarim guclu, mutlu, saglikli, uyumlu, huzurlu bir yasaminiz olur.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallah sizinde öyle olur. Paranoid kişilik bozukluğu da olduğumu düşünüyordu doktor bey fakat dediğim gibi devam etmedim. İnsanı gerçektende yoran çevresindeki insanları daha da yoran rahatsızlıklar bunlar. Umarım herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olan insanlar ailelerinden, değer verdiği kişilerden destek görürler böylece daha katlanılabilir olur herkes için her açıdan hastaya destek olmak kendisi içinde güven duymasını ve hayat kalitesini artırmaya yönelik çok çok önemli. Yoksa sizinde dediğiniz gibi intiharlar veya bir başkasına zarar vermesi kaçınılmaz olabiliyor

Genel olarak şunu söyleyebilirm kimseyi itham etmiyorum yanlış anlamayın fakat bazı kişilere bu psikolojik rahatsızlığın sanırım ya ismi karizmatik geliyor ya da...

Ülkece bı psikolojik tedaviye ihtiyacımız olduğu kesin!
Kendi kendine tanı koyan kişiler içinde şöyle bir ayrıntı vereyim psikolojik rahatsızlıklar birbirlerine benzer etkiler gösterir bu yüzden çok rahat karıştıra bilir mesela bana bir doktor bipolar derken diğeri borderline teşhisi koydu. Birde hem örnek olarak: borderline olup bonus olarak ta sizoaffektif de olabiliyorsunuz. 10 yılını fakültede 10-20 yılını meslekte heba etmiş doktorlar bile gözünden anladım senin sen bipolarsin diyemiyor...
Mesela ben uzun bir depresyon döneminden sonra hasta oldum sanirken meğerse hastalığım o uzun depresyona sebep olmuş...
Hastalığın tanısı adı sanı ne olursa olsun duyduğunuz an lütfen evlerden ırak diyip tahtalara falan vurun. Konu sahibinin de dediği gibi insanı yoruyor, ruhunu yoruyor. Bedenen yorulunca kanepe devrilip dinleniyorsun ama ruhun yorulunca ortada kalıyorsun napicagini bilemiyorsun. Birde hayatın zorluğu ekleniyor üstüne:(( düşünsenize psikolojik hastasın depresyona girdin 3 hafta yorganın altından çıkmadın, işinden olursun evde çoluk çocuk aç kalir. Eşinle papaz olursun faturalar ödenmez vs vs insanı negatif döngünün içine sokar sonrada çık çıka bilirsen. O yüzden lütfen kendinize iyi gelicek şeyler yapın arada. Saçına maske yaparken ruhunada yapmayı unutma ;)

Back
X