sinirden fena patlamak üzereyim..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Selam hanimlar direk konuya geçmek istiyorum..

Dün Sabah Annem'e Hastanede Anjio yapildi. Allaha şükür Kalbinde herhangi bir rahatsizlik bulunmadi ama haliyle kadin halsiz ve bitkindi sonucta kalcasindan girip kalbine baktilar kücük bir operasyon sayilir. Neyse sonra Abim annemi eve getirdi. Biz 6 Kardesiz en büyük x abim evli. Digerleri bekar (ben haric).Sabah annemle ben hastanedeydim sonra dinleme odasina aldilar ve eve gitmem gerektigini o an ziyaret kabul etmediklerini söylediler. Neyse abimden zaten aldim haberini rahatladim. Sonra gecenin 12sinde y kizkardesim beni aradi :abla dedi annem sinirbosalmasi gecirdi sordum neden niye? Basladi anlatmaya y kücük kizkardesim yakinda evlenecek annemde eve geldiginde biyerden altin mevzusu acildi. Abimle Yengemde biz Nisa Zümraya ne taktiysak y'e de aynisi takicaz dediler. Sonra annem demis y cocuklariniza cok bakti emegi cok var ona farkli biseyde yapabilirsiniz demis. Sonra baslamis yengem ona kizmaya sen neden hep cocuklara baktigini yüzüme vuruyorsun felan abimde onu destekleyince hepsi annemin üstüne yüklenmisler. Salak ablamla bekar abimde yengemi desteklemisler. Anneme sen hic ne konustugunu bilmiyorsun cok cahilsin bilmem ne baya yüklenmisler. Baska mevzularida acmislar. Annemde hepsine bagirmis,aglamis odasina kapatmis kendini sinir bosalmasi gecirmis. Abimi ve Yengemi arayip dünyanin lafini söyleyesim var cok zor tutuyorum kendimi. Onlara o kadar sinirliyimki hayir yani annemde hata olsa bile ki ben hata görmüyorum neden böyle bir zamanda böyle sacma konular acarak kadina yükleniyorsunuz!!!!!!! Zamani hic degildi. Bunlar 35 yasinda insanlar ama anladimki gram akillari yok zaten olsaydi böyle Cocukta davranmazlardi. Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama paylasmasaydim patlardim. Annemide bugün yanima aliyorum o dengesizler arasinda birakacak degilim!

Yani normali bence de aynısını takmaktir.kardesler arasında ayrım olur diğer türlüsü.
Ama tabi zamanlama çok kötü olmuş.

"Bir anne ve baba 10 çocuğuna bakar da, 10 çocuğu toplasan bir anne ve babasına bakamaz"
sözünün değişik versiyonu olmuş sizin aile,
annenize acil şifa ve çocukları yüzünden sabır, kardeşlerinize ve yengenize de akıl diliyorum.

Ya bilemedim ben.
Annende suc buluyorum.
Istedigi olmayinca krize girmis.
Muhabbete girerken anjiyo olmus gibi degil anlattigin kadariyla, istedigi olmayinca degismis.
Cocuga bakildiysa da o kardeslerin arasindaki durum, bakan ve baktiran disinda kimseyi ilgilendirmez.

Ayıp yahu. El olsa hadi diyeceğim de kendi evladı annesine nasıl "sen cahilsin, konuştuğunu bilmiyorsun." der?
Benim kayınvalide geçen gün bana "sizin bebeğiniz olursa bende kalsın, senin uykun ağır uyanamazsın" dedi. Dövse miydim kadını? Eve gelince karnımız ağrıyana kadar güldük muhabbete o kadar absürd.
Bu da öyle bence kadın kendince fikrini söylemiş. Ama öncesinde annenizle yengeniz arasında başka mevzular varsa bilemem, o olayların patlaması da olabilir.

Muhabbet ayri krize sokmak ayri kadin sadece bir öneride bulundu yoksa tabiiki sizin taktiginiz beni baglamaz diyor.

gecmıs olsun oncelıkle
sonrasına gelınce
annenıızın en ıyı bakılması gereken donem
sakın olup oturun bence oturdugunuz yere hepınız

Herseyi gectim Anneye yapilan saygisizlik affedilir gibi degil , ne demek sen cahilsin

Hayir fikirlerini söylemisler Annende icindekilerini söylemis oan kadina tamam diyip yinede ne taksalar taksinlar

Böyle terbiyesizlik olmaz , ne olursa olsun anne bu ...

Konunun bu zamanda acilmasi sacma ama annende neden boyle bir talepte bulunmuski kardes onlar naparza yapsinlar belki onlarda haksizlik olmasin diye aynisini yaparlar. Benim kardesim bana evlendigimde 900 tl lik falan bilezik almisti bende ona 20 gr almayi dusunuyorum Allah nasip ederse ozaman annemde ayni seyimi yapsaydi bende kizardim ama uslubunca bu sekilde degil. Bence zaman ve tepki hatali olmus

kadın yeni hastaneden çıkmış ve dünyevi işler önüne yemek diye konulmuş .1 hafta sonra konuşun ne olurdu yani hiç sırası ve zamanı değil düşüncesizlik etmişler!!!

hiç bilemedim ya.
yani diğer kardeşlerinizin abisinin yanında yer alması garip geldi bana.
sanki olayı tek taraflı dinlediğiniz için eksikler olabilir gibi düşündüm.

şöyle ki, belki annenizin ilk andaki tavrı öneri gibi değil de biraz daha aşırı olmuş olabilir.
ya da kadeşlerinizin tavrı o kadar abartı olmayabilir ama anneniz alıngan döneminde olduğundan fazla abartıyor olabilir gibi.

yoksa 4-5 evladı birden kadının üzerine gitmişse elbette hoş değil, ama öyle olacağına ihtimal vermek istemiyorum.
Siz ailenizi daha iyi bilirsiniz. Yani yapmışlar mıdır böyle bir şey?

Ben mutlaka konusunu açardım, hem yengeme hem abime derdim ki, annem kendince fikrini söylemiş, y'ninde hepimize iyiliği olmuştur, kadın isterseniz daha farklı bir şey yapabilirsiniz demişl, hata mı etmiş, silah zoruyla takacaksınız illa ki mi demiş... Siz anjiyodan çıkan hastaya ne hakla böyle davranırsınız, bir daha annemi üzecekseniz gelmeyin gitmeyin derim.

O diğer kardeşlerinize de iki lafım var, yengeyle bir olup anneyi üzmek ne demek? Anneye hakarete varacak cümleler kurmak ne demek? Onlar anne olmuş, annenizi çocuk yerine koyup azarlamak ne demek? Yani siz söyleyin onlara da bunu...

Annenize de deyin ki, boşver anne, kimseye bir şey denmeye gelmiyor, kim ne takarsa taksın, ne yaparsa yapsın, sen karışma, kötü biz oluyoruz baksana. Üzülme, y nin büyüğü yoksa küçük altını olsun, sen bize lazımsın, kimse için üzülmeye değmez deyin.

Nasıl sinirlendim şimdi, terbiyesizler....

Olabilir 2 abim ve ablam hemen gaza geliyorlar..

bence kardeşler arasında ayrım olmamalıdır.. bu konuda abin ve yengen haklı. tabi annen hasta olduğu için kendi görüşlerini başka zaman enli boylu tartışa bilirlerdi..

Bide evlat olarak bana sor sen o siniri bacim..

olaylar tam olarak sana aksettirildiği gibi değil gibime geldi,zira birden fazla kardeşin aynı fikirde olması falan neyse..sen aklıselim bi şekilde anneni yatıştır,olaylar tam olarak bilmediğin gibiyse düğün üstü kardeşlerinle aranı bozma,zaten şimdi kavga çıkartsan annen tekrar bi sinir krizi geçirecek,değmez.

Haklisiniz ama yengem veya abim herhangi bir sebepten beni ararlarsa veya onlari görürsem öyle hicbisey olmamis gibi sessiz sakin davranamam.

Annemle kardesim bana olaylarin böyle gelistigini anlattilar.. digerlerinden dinlemedim cünkü onlarla sakin kafayla konusamam olaylar cok taze ve ben gercekten sinirliyim onlara karsi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…