- 18 Haziran 2021
- 557
- 802
- 18
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
Meraktan catladim. Yarin okucam suan uyumam lazim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yapmak istediğim şey ömrüm boyunca görmemek. Ama hem vicdanım elvermiyor hem de eşimi bezdiriyorlar sürekli çocukları, beni soruyorlar, neden böyle oldu, ne zaman gelecek filan bir de biz çocuklarımla yalnızız, küçükler, ufağı emiyor, ben tek başıma markete bile gidip gelene kadar ağlamaktan kendini öldürüyor, büyüğü belki götürebilir ondan da emin değilim durur mu mu küçüğü hiç durmaz bensiz. Bilmiyorum gerçekten ne yapacağımı. Tiksindim bütün olanlardan sinirlerim yıprandı.Siz bu kayinvalideden sürekli şikayet etmiyor musunuz? Sürekli gelip kalıyor, herşey karışıyor beni hayattan bezdirdi diyordunuz. Çocuğunuza da küfür etmişti yanlış hatırlamıyorum. Kayınpederden de rahatsızsiniz. Ne diye eşiniz yokken gidiyorsunuz bu kadar rahatsız olduğunuz insanları yanına? Eşiniz gelince götürsün çocukları dedesiyle babaannesine. Çocuk kendisine küfür eden babaanneni sık görmese ne olur zaten?
Siz kendi sınırlarınız bir belirleyin ilk önce. Ne yapmak istediğiniz belli değil.
En iyisi ben de uyumaya çalışiyim. Beynim artık laçka oldu. Kendimi tam anlamıyla ifade edemiyorum. Benim yaşadığım hayatı yaşamayan, büyüklerinden saçma sapan hareketler görmemiş birinin beni anlaması çok zor. Pişman oldum yazdığıma iyice sinirlerim gerildi. Herkese iyi gecelerMeraktan catladim. Yarin okucam suan uyumam lazim![]()
Eşini bunaltiyorlarsa binaltsinlar.Yapmak istediğim şey ömrüm boyunca görmemek. Ama hem vicdanım elvermiyor hem de eşimi bezdiriyorlar sürekli çocukları, beni soruyorlar, neden böyle oldu, ne zaman gelecek filan bir de biz çocuklarımla yalnızız, küçükler, ufağı emiyor, ben tek başıma markete bile gidip gelene kadar ağlamaktan kendini öldürüyor, büyüğü belki götürebilir ondan da emin değilim durur mu mu küçüğü hiç durmaz bensiz. Bilmiyorum gerçekten ne yapacağımı. Tiksindim bütün olanlardan sinirlerim yıprandı.
Sapikca bir davranisini gormediyseniz, hissetmediyseniz eve gelip rahatsizlik vermiyorsa, sizi kız cocugu yerine koymussa hoşgörün.Yazsin dursun siz de vaktim olmuyor cvp veremiyorum der gecersiniz.Zararsız insanlarsa zararsız kabul edin beyninizi yormayın onlarla taktikca takarsiniz cunku.Şöyle söyliyim, kızı gibi sevdiğini düşünüyorum ama hiç bir şekilde ölçülü davranmıyor, hani bi büyük dediğin zaman ağırlığı olur ya, o öyle değil işte. Yeri geliyor ben kızınca hüngür hüngür ağlıyor koskoca adam. Beyninde bi bozukluk var kesinlikle ama o kadarını ne eşim ne ben çözemeyiz. Tam doktorluk ta işte kabul edip gider mi, doktorun dediklerini de yapmaz ki bi tamam diyor sonra gene aynı devam ediyor, yaşlılıkta çoğunlukla böyle sanırım. Zırt pırt mesaj atması aklı sürekli bizim evde, bende çocuklarda,her şeyimizi bilmek istiyor. bir de evden pek çıkmaz ve 1 akrabaları hariç hiç gelen yok o yüzden canı sıkılıyor gibime geliyor ondan da yazıyor olabilir.
Evet hep okuyanlar yanlış anlar, anlatanlar hep iyi anlatır oysa kiYoo yanlış anlamışsınız, okumadınız demek ki veya da zor gerçekten uğraşıp okumak, boşverin okumayın siz ama öyle de bişey aklıma gelmedi yani![]()
Anlamadigim şu oldu eşiniz neden haftada bı geliyor aynı evde yaşamıyor musunzİyi geceler hanımlar. Benim için iyi geçmiyor ölüyorum sinirimden. Eşimin ailesi çok tuhaf insanlar her biri ayrı terane. Eşim de mesafeli ol, her aradıklarını açma, babam mesaj atarsa hiç cevap verme, ben yokken çağırma diyor. Şu an haftada bir gün eve geliyor özel bir nedenden dolayı, 6 aydır yalnızız çocuklarla o şekilde. Kayınpederim normalde iyi bi insan ama bazı huyları acayip sinirimi bozuyor. Beni gereksiz saçma sapan derecede çok seviyor, herkes biliyor. Eşim dedi hep kız çocuğu hasreti var, hatta küçükken babam hep derdi yetimhaneden kız çocuğu evlat edincem diye, çok istermiş kızı olsun, seni o kızı yerine koydu der. Benim için çok bunaltıcı oluyor. Sürekli mesaj atıyor çoğu zaman cevap vermiyorum. Bi süredir kayınvalideme başka iğrenç bi sebepten kızıp gitmemiştim. İki seferdir filan yine gitmeye başladım özellikle de çocukları görsünler, evlerinde bi işlerini yapsam bi fayda bi faydadır, yaşlı insanlar diye.mesafeli, saygılı şekilde telefondan olsun yüz yüze olsun en aza indirmeye çalıştım iletişimi. Bugün oraya gidecektim, dün kayınbabama söyledim. Kayınvalidemler evde değildi, ertesi gün gelirim sorun değil dedim zaten de arkadaşm geldi sonradan, daha iyi oldu güzel geçti benim için. Kayınvalidem aradı bize darılmışsın diye gönlümü yapmaya çalışıyor. Niye darıliyim ne var gidebilirsin yani dedim. Kayınpederim demiş gelecekti siz yoksunuz size darıldı. Ben de bağırdım artık hangi lafımdan onu çıkarmış bugün olmazsa başka zaman gelirim niye darıliyim, söylemediğim şeyi söylemişim gibi anlatıyor. Daha önce de yaptı aynı şeyleri yalan atıyorsun diyemedim koskoca adam diye. Onlarla aramı kötü yapmaya çalışıyor. Ta önceden diyormuş kızımı benden başkası sevemez, ne saçma ya. Sinirlerim yerinden oynadı iyice, iletişimi hepten kessem acıyorum da onlara, en aza indirsem gene de söylemediğimi uydurup söylemiş gibi anlatıyor, yarın da beni bekliyorlar, o kadar kızgınım ki nasıl tavır takıncam bilmiyorum, kayınvalidem dedi sakın ona bişey deme gelmeni çok istediği için öyle söylemiştir bırak dedi korktu ona da kızar diye. Bi an önce hava ısınsın annemin yanına gidiyim diye bekliyorum böyle insanlarla nasıl iletişim kurulur bilmiyorum engeli basmak istiyorum artık ta, yarın da demeyi düşünüyorum bi daha mesaj atmıcam, böyle 1 2 haftada bir geldikçe görüşürüz mesaj işini hepten bi keselim artık![]()
Al birini vur ötekine benimki de öyleHerkes ister eş ailesiyle aynı dilden konuşayım ama olmayınca yapacak bir şey yok. Eşinle geçiniyorsan onları da idare et. He de geç. Sabırlı toleranslı olduğun günlerde git. Canın sıkkınsa, yorgunsan, tolere edemeyeceksen onları o ara görüşme. Abartıyorlar demek ki bazı şeyleri… benim kvde de var. Bir de ısrar eder yanlış bildiği şeyde. Onlar da öyle işte… yaşlılar boşver![]()
Ben sizi de normal görmedim. Hatta konuda suçlayarak konuştuğunuz abarta abarta anlattığınız olay incir çekirdeğini doldurmaz. Kendi kendinize kinlenecek, dikanlerinizi batiracak birilerini aramış ve de bulmuş gibisiniz.Evet, ara sıra eşimin ailesiyle ilgili çıkmaza girip burdan fikir almak için yazıyorum. Aslında hiç konuşmasak kökten çözüm de, bu kez de vicdanım rahatsız ediyor beni, aslında hiç görüşmek içimden gelmiyor zerre kadar göresim yok şu an ama bi an geliyor vicdanım sızlıyor arkadaşıma giderim, misafirim gelir ama onları hiç evime çağırmam kolay kolay gitmem,kimseleri yok kapılarını açan, bi tek kız kardeşi var o da apayrı illet,hadi 2 3 saat gidiyim çocukları da görsünler diyorum ama hep bi sinirimi bozan hareketler ne yapacağımı şaşırdım iyice.