Sinirden ölüyorum şuan

Çok şükür en azından beni serbest bıraktınız istediğim gibi yetiştirebileceğim için aşırı mutluyum şuanda
Teşekkürler
Konu sahibine bir şey dayatmadım. Fikrimi belirttim. Size de “şunu yapın” demedim. Siz benim mesajımı alıntıladınız, karşılıklı bir fikir alışverişi oldu. Teşekküre lüzum yok, anlayış kafi. Mutlu olmanıza sevindim. Kolaylıklar dilerim.

Burdaki meselenin alti ustu 3 gunluk kafa dinlemek oldugunu düşünmüyorum.
Bu hak neden hep erkeklerde oluyor? Neden bir anne de ben 3 gun kafa dinleyecegim hem isim icin de iyi olur diyerek basip gidemiyor?
Bu haklar karsilikli olarak varsa hic problem yok. Ama anne bir kuafore dahi gittiginde baba tarafından bes kere ne zaman geliyorsun diye araniyorsa orda bir durmak düşünmek lazım.

bu hak erkeklerde doğuştan oluyor kadınlar çabalayarak sahip oluyor. ama sahip olmak için de bazı emekler harcamak lazım geliyor. ben de çalışan bir anneyim çocuğa bakım konusunda babası benden daha çok vakit ayırır neredeyse. bırak eğitimi kendi başıma ben de tatile giderim eşim de gider birlikte de gideriz çocukla da gideriz vs. her şeyin belli kalıplara sokulması bana çok korkunç geliyor.
konu sahibine bu kadar tepki verilmesinin sebebi bir önceki konusunda sabah işe giden kocasının uykusunu alabilmek amacı ile başka odada yatma teklifini reddetmesine rağmen adamın sabah işe gitmek için kurduğu alarmı ertelemesi sebebi ile kavga çıkarması.
her ne olursa olsun çalışmayan kadınlar çalışanın (diğer kadınların veya kocalarının) halinden anlamıyor. dolayısıyla kocasının da halini anlamıyor. evet kendi hakkı da var gezmeye ama kocası iki gün çocuğu birine bırakalım tatile gidelim dese ona da annelik kasar. yani hem karnım doysun hem pastam dursun kafası.. e adam 3 gün zorunlu olmasa dahi eğitime gitse ne olmuş bu kadar da hayat sürekli müşterek kasmak ne kadar mantıklı?
sanırım biraz karışık yazdım ama sen anlarsın.

Konu sahibine bir şey dayatmadım. Fikrimi belirttim. Size de “şunu yapın” demedim. Siz benim mesajımı alıntıladınız, karşılıklı bir fikir alışverişi oldu. Teşekküre lüzum yok, anlayış kafi. Mutlu olmanıza sevindim. Kolaylıklar dilerim.
Yazmayım diyorum duramadım yine
Konu sahibi eğitimi kendisi keyfi olarak nitelendiriyor
Sizde hatalı olduğu halde evet keyfi diye dahada gaza getirecek yorumlar yapıyorsunuz
Sizin durumunuz farklı konu sahibi farklı
Bunu bir türlü algılayamadınız
Konu sahibinin önceki konularına bakarsanız bu konusa ciddi sıkıntıda ve hatalı olan kendisi
Önemli olan yapıcı olmak
Komu sahibinin haksız olduğunu söylerken aslında yapıcı yorum yapmış oluyoruz
Zira farkında değil ama evliliğine gereksiz bir şekilde zarar veriyor
Bu şekilde devam ederse kendisi daha fazla zarar görecek
3 gün yalnız kalmak istemeyen insan boşanıp çocuğuna tek bakmak istemez herhalde değil mi?
İşte o sona doğru ilerlemesin diye uyarılarımız

Aklı başında ve sakin olabilecegimi sanmiyorum. :KK70: Daha doğrusu belli bir düzen icinde, kendime ve esime belli araliklarla vakit ayirabilmeyi göze alamiyorum. Bu cocuk bizim evliligi de temelinden sallar yani. :KK70: Zaten esimin işi cok stressli adam uykusunda bile bagiriyor :KK70: Bi de cocuk olsa üstüne tüy dikmiş oluruz. Kvye zaten bulaşmak istemem eksik kalsin. Kimse bizimle ugrasmiyor kendi halimizde yasiyoruz.

İşte çocuk sahibi olmaması gerektiğini bilen nadir kadınlardan biri.. Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.. :KK9:

Bir önceki mesajınızda dediğiniz 'çocuk paslama' olayı gülünecek bir olay değil. Anne meşgul veya yorgunsa baba, baba meşgul veya yorgunsa anne ilgilenir. İkisi de müsaitse ikisi de ilgilenir.

Evet çocuğum benim en büyük mucizem. Hastayken gülüşünü özler "bir keyfi yerine gelse" dersiniz. Ama keyfi yerindeyse enerjisiyle bahşetmek zorunda kaldığınızı hissedersiniz.
Şükür sebebim ama onun enerjisine yetişemeyip yorulduğum zaman eşimin gözünün içine bakıyorum. Evdeysem saatleri sayıyorum gelsin biraz oynasın diye..

Siz anlayamazsınız tabi ama annelik aynı zamanda hayatta size öğretilen en büyük çelişkidir.
Bu akşama ne yesek diye basit bir çelişki de değildir. Düşüncelerinize bile ket vurursunuz.
Bu annelik duygusunu anlayamayacak biri komik bulsa da böyle.. Hoppa

Ya bu kadar mı idare edemiyorsunuz 3 gün ya sanki 1 ay kalacak. Eğitim için gidiyor keyfi değil yani o da lazım eşinizin işi için gerekli. 3 gün ilgileneceksiniz gelince o da ilgilenir tüm gün evdesiniz hala şikayet ediyorsunuz valla bizim işyerinde 3 aylık bebeklerini bırakıp geliyor arkadaşlar onlarında eşi var hem de bir iki çocukları daha var evde nasıl yetişiyorlar bir arkadaşımın kocası vardiyalı çalışıyor mesela 1 hafta geceleri yok iki çocuk büyütmüş o şekilde siz 3 gün idare edemiyorsunuz

kusura bakmayın ama çok mızmızsınız zora gelemiyorsunuz adam hiç. ilgilenmiyor hep geziyor sanki kırık yılın başı olan bir olay. Daha önce de alarm çalıyor diye kızdınız adama yok banyo yapıyor diye valla çekilecek dert değilsiniz. Rahata alışmışsınız çok kusura bakmayın ama evde oturan hem de ay çok yorgunum yetişemiyorum diyenleri anlamıyorum hem çalışan hem bebeğine bakan uykusuz işe gelenler ölsün o zaman

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Bende ikinciyi doğurdum bir hafta dolmadan eşim görev için gitti iki çocukla yanlız kaldım hemde iki ay hayat böyle biraz ağladım lohusa pisikolojisi ama sonra geçti gitti çokta takmayın

Egitim icin gitmesine bu kadar tepki gostermenizin iki sebebi olabilir bence. Ya sizin egitim durumunuz ondan dusuk diye kompleks yapiyorsunuz ya da egitim hayatiniz olmadigi icin egitimi gereksiz goruyorsunuz

Yeni doğum yapmış olmanın duygusallığındasınız sizi anlıyorum ama biraz daha sakin davranmakta fayda var. Siz ne kadar haklı olursanız olun eşiniz dahil çevrenizdekiler sizi anlamayacaktır. Şimdi bir anlık sinirle pişman olacağınız şeyler söyleyebilirsiniz en iyisi eşinize de kendinize de üç gün müddet verin. Eşiniz eve döndüğünde onunla daha sakin bir şekilde konuşabilirsiniz.

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım

Sizde biraz yalnızlığın tadını çıkarın ya. Ne hırs bu celal. Bebeğiniz uyusun açın bir dizi alın kahvenizi. Keyif yapın. Sinirlenmek için sebep arıyoruz, birazda mutlu olmak için sebep bulsanız.

Valla keyfi bir eğitim olduğu söylenmiş. Terfi de bazen önemli değildir. Ben devlet memuruyum ben de birtakım eğitimlere sınavlara katılsam terfi alırım müdür olurum ancak bunlar modern dünyanın bize zorunluluk diye dayattığı şeyler. Çocuk varken ne terfiye ne fazla paraya ne de makama ihtiyaç duymuyorum. Tercih.

3 gün o çocuk telef olmaz anne de olmaz hanımefendi bu kadar bunu neden büyütüyorsunuz yahu annesi ailesi yok mu gitsin kalsın ya da evinde kalsın ne var yani. Modern dünya dayatıyor evet çünkü terfi ile birlikte maaşta artıyor ve bu da çocuğumuza daha iyi şartlar sunmak demek işinde ilerlemek varken neden çocuğum var diye yerinde saysın.

3 gün ya 3 gün gidecek bunun neresinde ne var yahu hasta olsa falan çocuk neyse. Demek ki adama birşey olsa Allah korusun hiç bakamayacak. Zaten eve akşamdan akşama geliyor işten bir akşamları mı idare edemeyecek bu kadar mı yorgun ve bu kadın tüm gün evde yaaa doğum izni bitip işe gidenler ne yapsın uykusuz işe gelenler ne yapsın bu kadar mı idare edemeyecek kadar aciz kadınlarımız benim arkadaşımın eşi vefat etti ya bir çocuğu 2 yaşındaydı biri ilkokulda ve çalışıyor bu kadın iki çocuğu da tek başına evi de tek başına idare ediyor 4 yıldır 3 gün bakamayacaksa vay haline

3 gün o çocuk telef olmaz anne de olmaz hanımefendi bu kadar bunu neden büyütüyorsunuz yahu annesi ailesi yok mu gitsin kalsın ya da evinde kalsın ne var yani. Modern dünya dayatıyor evet çünkü terfi ile birlikte maaşta artıyor ve bu da çocuğumuza daha iyi şartlar sunmak demek işinde ilerlemek varken neden çocuğum var diye yerinde saysın.

3 gün ya 3 gün gidecek bunun neresinde ne var yahu hasta olsa falan çocuk neyse. Demek ki adama birşey olsa Allah korusun hiç bakamayacak. Zaten eve akşamdan akşama geliyor işten bir akşamları mı idare edemeyecek bu kadar mı yorgun ve bu kadın tüm gün evde yaaa doğum izni bitip işe gidenler ne yapsın uykusuz işe gelenler ne yapsın bu kadar mı idare edemeyecek kadar aciz kadınlarımız benim arkadaşımın eşi vefat etti ya bir çocuğu 2 yaşındaydı biri ilkokulda ve çalışıyor bu kadın iki çocuğu da tek başına evi de tek başına idare ediyor 4 yıldır 3 gün bakamayacaksa vay haline
Zorunluluklar ve keyif açısından değerlendiriyorum ben durumu. Bana göre çocuk rızkıyla gelmez. Ben maddi manevi şartlarımı olgunlaştırıp öyle çocuk doğurdum. O yüzden terfi ya da maaş artışına çocuk belli bir yaşa gelmeden tamah etmem.
Onun dışında zorunluluk halinde zannetmiyorum bir kadın, çocuğuna bakamasın. Bakmak istemiyordur en fazla.

Ben emziriyorum 3 gün başkasına bırakamam. Mama ile beslenen bebekler elbet bırakılabilir. Ancak ben tercih olarak bebeğimi o kadar uzun süre benim gözetimimden uzakta bırakmam.
Konuştukça değişiyor fikriniz sanırım. 3 gün yahu 3 gün! 3 gün babanın gözetiminden ayrılsa çocuk bir şey olmaz bunları hatırlamayacak bile. Kafının derdi yalnız kalmamak bebeğine tek başına 3 gün bakacak olması değil bence kendisi gitmediği bebeğiyle ilgilendiği ancak eşinin böyle bir imkanı olmasının bencilliği. Çocuklarınızı koruyup kollayın, pamuklara sarın, iyi ve güzel yetiştirin. Ancak bir noktada durmasını da bilin bu ne abartı yahu?!

Konuştukça değişiyor fikriniz sanırım. 3 gün yahu 3 gün! 3 gün babanın gözetiminden ayrılsa çocuk bir şey olmaz bunları hatırlamayacak bile. Kafının derdi yalnız kalmamak bebeğine tek başına 3 gün bakacak olması değil bence kendisi gitmediği bebeğiyle ilgilendiği ancak eşinin böyle bir imkanı olmasının bencilliği. Çocuklarınızı koruyup kollayın, pamuklara sarın, iyi ve güzel yetiştirin. Ancak bir noktada durmasını da bilin bu ne abartı yahu?!
Ay valla açıklamaktan sıkıldım. Biz eşimle keyfi olarak birkaç saat uzaklaşırız. Zorunluluklarımız da var; mesela eşim nöbetçi olur 2 gün evde olmaz. O zaman oğlumla yalnız kalırız. Ben de çalışıyorum çocuğum her gün 8 saat benden uzakta kalıyor. Pamuklar, sarmalamalar ile demogoji yapmayalım. Ben eğitimciyim, duygusal olarak durmam gereken yeri bilirim bağlanma konusunda. Yorum yaparken Ben kimsenin anneliğine babalığına laf etmedim. Kendi hayatımdan örneklerle yorumumu pekiştirdim. Ancak bana cevap verenler nedense “aman panuklara sarın, duracağın yeri bil” gibi emir kipiyle cümleler kuruyor. Yahu bir fikri, argümanlarla destekleyerek, hakaret etmeden yorum yapmayı bilmiyor muyuz acaba?

Sakin ol şampiyon :)) 3 gün yalnız kalmaktan hiçbirşey olmaz. Eşin gitsin alsın eğitimini. O eğitimler fuzuli değil sizin sandığınız gibi. Benim eşim de müfettiş bir gidiyor 3 ay gelmiyor. Ben ne yapayım o zaman? Mesele olacak bir süre bile değil 3 gün. 1.5 yaşında çocuğun da uyku saati yemek düzeni bellidir artık. Gayet rahat idare edersnz

• Beğen
Reactions: KV_
Kusura bakmayın ama günümüzde çocuk yetiştirmek için para gayette önemli
Ayrıca eğitimin keyfisi olmaz iş yeri zorunlu kılmamış ama kendini geliştirmek isteyen insan eğitime gider zaten
Ben, kendini geliştirmek isteyen insan, eğitime gider”
“Adam terfi alsa böyle düşünmezsiniz” “sizi gören de çocukları sokakta yetiştiriyoruz zanneder” “ beni çocuk yetiştirme konusunda özgür bıraktığınız için teşekkürler” diyerek beni tanımadan bana yaftaladığınız mesajlara cevap verdim. O cevaplar sizeydi. Konu sahibine ait olan ise ilk yorumum.

Konu sahibinin eksi ya da artılarını başta belirtseydiniz ona göre sizinle fikir alışverişi yapardık.

senın bütün derdin kocan deliksiz uyuyacak sen uykusuz kalacaksın , o sohbet edip sıcak çay kahve içecek ,
yemegı sogumadan yıyecek , değişik insanlar görecek , gülecek konuşacak sohbet edecek ,

ama sen bunların hiç birini yapamayacak olman seni bu kadar sınırlendırmiş , sakin ol

Sanırım çocuk sizi bunaltmış. Sizde eşinizle gidin size de değişiklik olur çocuğa da. Üç günden bişey olmaz abartmışsınız.

Back
X