• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinire yakın 20 lik diş

yasminaaa1995

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
5
0
6
30
Merhabalar 20 lik dişlerimin ön dişlerimi bozması nedeniyle diş doktoruna gittim ve çekilen tomografide dişlerin sinirlere çok yakın olduğu hissizlik oluşabileceği söylendi bu nedenden dolayı çektirmekten korkuyorum kalıcı hasar olabileceğinden . Sizce ne yapmalıyım

Benimde cektirmem gerekiyormus ama bana doktorum sanki söyle dedi 'disin sinire cok yakin arada uyusukluk hissi yapabilir o sana, onu cektirmen lazim'. Yani ben cektirmessem sorun olacagini, cekince normale dönecegini anladim. Bir sorun olcagini söylemedi sonrasinda.

Bana dudakta ve yanakta grçici yada kalıcı hissizlik oluşabileceğini söyledi. 20 lik diş kökleri arasından sinir geçiyormuş ve enfeksiyon var aldırmazsam ilerde kist oluşabileceğinide söylediler :(

Aynı durum bana da geçen hafta söylendi konuşmanı etkiler geçici his kaybı dedi ne kadar geçici dedim 1 gün de olabilir 3-5yıl da olabilir dedi vazgeçtim ben de çektirmeyeceğim mecbur kalmadığım sürece

Bana söylenen alt dudakta his kaybı dilde az olur diye söylediler ama tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Bende enfeksiyon olduğunuda söylediler çekilmezse enfeksiyon ilerleyip kist oluşumunda sebeb olabiliyormuş size öyle bir şey söylendi mi yani çekilmezse daha iyi yada daha kötü gibi?

benim diş tam gömülüydü zamanla yer buldu birazı çıktı yüzeye beklemenin bir zararı olmaz dedi ama tabi elbet çekilecek ne kadar geç o kadar iyi benim ağrı acı falan hiçbir rahatsızlık yok sadece ortodontist çektir diyor ağrı olursa çektireceğim

Çok kararsız kaldım açıkçası çektirirsem kalıcı hasar kalabilir çektirmezsem ilerde kist oluşabilir ve daha kötüsü olabilir . Allah korusun ama bir hasar oluşursa iyileşme olabiliyor mu acaba

Bende 3 ay önce sol alt 20lik dişimi çektirdim ve dilimin sol tarafında uyuşukluk kaldı 3aydır da bi değişme yok. Şuan keşke çektirmeseydim diyorum. Doktorum bana böyle bi sorun olabileceğinden bahsetmedi bahsetseydi eğer vazgeçerdim. Benimki sadece regl olacağım zamanlar üstüne bi şey geldiğinde ağrıyordu çokta zorunda değildim yani. Şuan psikolojim bu sebepten kötü. Maalesef alışmaya çalışıyorum. Umarım geçer :dua:

Bana da doktor 20lik dişlerimi çektirmemi söyledi. Ama ben çektirmedim, pişman olmadım hatta iyi oldu. Benim ön dişleri yamultmadı kendi yamuk çıktı, ama çiğneme işlevini görüyo.
Başka bi doktora gittiğimde iyiki çektirmemişsin dedi. Çıkarken ve çıktıktan bi süre sonra ağrı yapıyo evet ama sonra geçiyo. Hem de işe yarıyo, boşuna çıkmıyo ya.

Tabi sizin özel bi durumunuz varsa bilemem, birden fazla doktora danışın.

Back
X