• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinire yakın diş çekimi.

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13.014
Puanlar
228
Kızlar, kökü sinire yakın yirmilik diş çekimi yaptıram var mı? Röntgende kök sinirle temaslı görünüyor, bu yüzden tomografi istendi. Süreci yasayn var mı? Çene cerrahisi yapacak çekimi, normal diş hekimleri yapmıyor.

Ben iki kez yaptırdım 20 lik
kökleri alamadılar felç ölüm riski var die kökleri orda bıraktılar kesip aldılar diğer dişlerin yapısını bozmasın diede doldurdular

Ben iki kez yaptırdım 20 lik
kökleri alamadılar felç ölüm riski var die kökleri orda bıraktılar kesip aldılar diğer dişlerin yapısını bozmasın diede doldurdular
bendeki öecbur alınmalı, üzerimde et olusumu var ve sürekli enfeksiyon yapıyor. gittiğim tüm doktorlar sizin söylediğinizi söyledi ama gittiğim çene cerrahisindeki doktor (üniversite hastanesiydi ve genç bir doktordu) tomografiye gerek yok, her türlü çekeceğiz dişi, evet bahsettiğiniz riskler var ama biz çekiyoruz dedi. ben de tabii ki kabul etmedim.

diğer doktorların hepsi sizin söylediğinizi söyledi. tomografi olmadan çekemeyiz, eğer sinire temas varsa kök içeride bırakılacak dedi. simdi baska bir tomografi çekebilecek hastane arıyoruz.

peki operasyon zorlu muydu? iyileşme süreci nasıldı?

normal yirmilik çekimi yaptırdım ama çene cerrahisinde ve bu durumda ilk diş çekimi olacak.

bendeki öecbur alınmalı, üzerimde et olusumu var ve sürekli enfeksiyon yapıyor. gittiğim tüm doktorlar sizin söylediğinizi söyledi ama gittiğim çene cerrahisindeki doktor (üniversite hastanesiydi ve genç bir doktordu) tomografiye gerek yok, her türlü çekeceğiz dişi, evet bahsettiğiniz riskler var ama biz çekiyoruz dedi. ben de tabii ki kabul etmedim.

diğer doktorların hepsi sizin söylediğinizi söyledi. tomografi olmadan çekemeyiz, eğer sinire temas varsa kök içeride bırakılacak dedi. simdi baska bir tomografi çekebilecek hastane arıyoruz.

peki operasyon zorlu muydu? iyileşme süreci nasıldı?

normal yirmilik çekimi yaptırdım ama çene cerrahisinde ve bu durumda ilk diş çekimi olacak.
Yarım saatlik bi işlem zaten hissetmiyorsun İlk gün agrı vardı yüzüm baya şişti ikinci gün ağrı hafifledi sonrası günler iyileşti . sana Wp den fotosunu atayım bulabilirsem dudağımın kenarında yara oluştu yarım saat orda uğraştıkları için ağız yaramın iyileşmesi daha uzun sürdü diyebilirim .

Kesinlikle her türlü çekeceğiz diyene güvenme. diğer doktorlar daha temkinli davranacak belli ki tercihin onlardan biri olsun riskleri gözönünde bulunduran doktora güven

Yarım saatlik bi işlem zaten hissetmiyorsun İlk gün agrı vardı yüzüm baya şişti ikinci gün ağrı hafifledi sonrası günler iyileşti . sana Wp den fotosunu atayım bulabilirsem dudağımın kenarında yara oluştu yarım saat orda uğraştıkları için ağız yaramın iyileşmesi daha uzun sürdü diyebilirim .

Kesinlikle her türlü çekeceğiz diyene güvenme. diğer doktorlar daha temkinli davranacak belli ki tercihin onlardan biri olsun riskleri gözönünde bulunduran doktora güven
Çekimi nerede ve hangi doktora yaptırdınız acaba

nasil cektireceksin ki hamilelik varken:(((
konuyla ilgili bilgim yok, benim yirmilikleri uyusturucu igne vurup pit diye cekmislerdi
benimki mecbur ameliyatla alınacak, çene cerrahisine yönlendirdiler. doktor çekilmesi zorunlu dedi, kadın doğumcum onay verdi de işte işlem korkutuyor beni. şu an antibiyotik kullanıyorum 20 gün sonraya ameliyat günü verdiler 🫤

Konya da necmettin erbakan diş hastanesinde
dentinol kliniğinde şerife akyol şahin hanım var, o bizzat yardımcı olamasa bile yönlendirir, kendisi diş teli için çene ameliyatı olmaktan kurtardı beni götürdüğüm herkes de memnun kaldı, annem, kardeşim, babam, anneannem, teyzelerim, kuzenlerim

benim de sinire yakın, ağızda uyuşma ve hissizlik kalabilir, sıkıntı yaratabilir diye çekilmedi. Gömülü 20lik.

Eklentiler

• IMG_20260408_123224.webp
    IMG_20260408_123224.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 42
benim de sinire yakın, ağızda uyuşma ve hissizlik kalabilir, sıkıntı yaratabilir diye çekilmedi. Gömülü 20lik.
bana antibiyotik verildi ama bugün 6.gün ve hala enfeksiyon asla gecmedi. kullandığım abtibiyotik de işe yaramazsa kadın doğum onayıyla antibiyotik ipne yazılacak ama o da riskli gebelikte.

pazartesi tomografi cekimi ve ameliyat günü için fakülteye gideceğim.

size en en en güçlü önerim diş enfeksiyona sebep olmadan tomografi çektirip dişi aldırın. ben 2 yıl önce cektirmedim, simdi enfeksiyondan dolayı ağzımı dahi açamıyorum.

nasil cektireceksin ki hamilelik varken:(((
konuyla ilgili bilgim yok, benim yirmilikleri uyusturucu igne vurup pit diye cekmislerdi
benim de bir tanesi normal çekildi ama diğeri hem çenenin kesişimindeki eti kaldırdı hem de sinire yakın. et arasını iyi temizleyemediğim için de sık sık enfeksiyon yapacak dedi doktor. kadın doğumcudan onay alarak çekim yapılabiliyor. bizde öyle planlandı yani.

zaten süreç aynı sadece kesi ve dikiş de olacak. su an sorun sinire yakın olması diş kökünün.

Ben de yaklaşık 300 sayfa yorum okuduktan sonra aldırmaya karar verdim :) Çünkü sürekli enfeksiyon sürekli antibiyotik döngüsüne girmiştim. Çene cerrahı sinire çok yakın ama halledicem dedi , zaten sadece ucu görünüyor gerisi nerdeyse 90 derece yatıktı. Üst diş etinden bir miktar açtı dişi 3 parça halinde aldı. Bunların hepsi uyuşması, dikişi vs 20 dk sürdü. Ben panik atak, anksiyetesi olan biri olarak sıfır ağrı acı hissettim. Hatta eve geldim elimde ağrı kesici Ağrıyacak diye bekledim sabaha kadar , ihtiyacım bile olmadan uyumuşum. Sonrasındaki rahatlık her şeye değer 🌺 boşuna o kadar ağrı çekmişim. İnşallah siz de bi an önce sağlıkla kurtulursunuz .

Ben de yaklaşık 300 sayfa yorum okuduktan sonra aldırmaya karar verdim :) Çünkü sürekli enfeksiyon sürekli antibiyotik döngüsüne girmiştim. Çene cerrahı sinire çok yakın ama halledicem dedi , zaten sadece ucu görünüyor gerisi nerdeyse 90 derece yatıktı. Üst diş etinden bir miktar açtı dişi 3 parça halinde aldı. Bunların hepsi uyuşması, dikişi vs 20 dk sürdü. Ben panik atak, anksiyetesi olan biri olarak sıfır ağrı acı hissettim. Hatta eve geldim elimde ağrı kesici Ağrıyacak diye bekledim sabaha kadar , ihtiyacım bile olmadan uyumuşum. Sonrasındaki rahatlık her şeye değer 🌺 boşuna o kadar ağrı çekmişim. İnşallah siz de bi an önce sağlıkla kurtulursunuz .
baxı kişiler siskinlik ve norarma yasamış birkaç gün o yüzden korkuyorum açıkcası. insallah benimki de kolayca hallolur ya zaman yaklaştıkca korkum artıyor 😂

Back
X