Sinirim Dağ Gibi Büyüyor

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.476
32.646
Eski konumu bilenler bilir diye kk klasiği bir cümle ile başlıyorum:KK45:
Herkeste olmuştur herhalde sinirlerinin yıprandığı dönemler. Bende de var bu durum şu an. Eşime sinirlendim ve kafa dinlemek için ailemin yanına geldim. İlk hafta geldi geçti bile, kaldı bir haftam. Bu süre içinde olayları düşünmeyeceğimi, eğleneceğimi falan düşünüyordum ama öyle olmadı. Eğleniyor muyum, geziyor muyum evet ama sürekli sırtımda bir yükle...Ne yapsam, ne olsa sinirim geçmiyor.
İlk günlerde açıklayıcı uzun bir mail yazdı, zerre umrumda olmadı. Arada bir konuşuyor, bir şeyler yazıyor ama yine önemsemiyorum. Sanki yalan söylüyor gibi ne inanasım geliyor ne de yüz veresim. Aynı şeyleri yaşasın, benim gibi yyalnızlıktan kafayı yesin istiyorum. Elime ggeçse bir kaşık suda boğabilirim. Ne özlem ne sevgi hiç bir şey hissetmiyorum tek hissettiğim öfke!
Bazen diyorum adam özür dilemiş, dikkatli olurum demiş daha ne yapabilir? Tamam diyorum göreceğiz... Sorularına cevap veriyorum ama bir yerden sonra yine duramayıp laf sokmaya başlıyorum.
Bugğn misal aynı şey oldu, burada yağmur var orada nasıl dedi güzel dedim. Kuşların nasıl olduğunu anlattı, fırtınanın ailesinin yazlıktaki etkisini falan anlattı hepsine hmmm, iyi, olur öyle gibi cevaplar verdikten sonra sorduğu başka bir şeye "hiç bir şey olmamış gibi iş güç anlatma bana git konuş patronuna" dedim.
Bu sinir harbini nasıl atarım bilmiyorum. Akrabalarla görüşüyoruz, kardeşlerimle film-dizi izliyor fazlaca gülüyoruz. Hava güzel oluca dışarıdayız yeterice kafa dağıtacak şeyler yapıyorum ama olmuyor. Kardeşim bile "yeter çektirdin, olay neyse ne bence yeter" diyor. Bir şey söylemese kendi kendime sinir yapıyorum hala önemsemiyor diye, söylese rahat bıraksın beni istiyorum ya da gereksiz konular konuşmasın istiyorum:KK43:

neden bu kadar öfkelendin ki
sanırım annemden başka yar yok demişti
dogrumu hatırladım acaba
eger dogrusuysa bunları çogumuz duyduk duymadıysak bile hissttik
benim eşimde tam bir anne aşıgı koalina
benim haklı oldugumu bildigi halde
bana yapmadıgını bırakmadı hep bana yüklendi hep beni ezdi
ne oldu karşımızda ejderha gibi bir kv var
bak ondan fayda yok kv ben verdim cevabını
ama şu varki
erkekler karılarının kıymetini anneyle eşin arasındaki farkı zamanla anlıyorlar

Geri döndüğünde eski usulde devam etmez umarım. Şimdi öfkeni dizginlemeye çalış, bak bakalım değişen ne olmuş eşinde. Her şey aynıysa seni kimse tutamaz zaten.

neden bu kadar öfkelendin ki
sanırım annemden başka yar yok demişti
dogrumu hatırladım acaba
eger dogrusuysa bunları çogumuz duyduk duymadıysak bile hissttik
benim eşimde tam bir anne aşıgı koalina
benim haklı oldugumu bildigi halde
bana yapmadıgını bırakmadı hep bana yüklendi hep beni ezdi
ne oldu karşımızda ejderha gibi bir kv var
bak ondan fayda yok kv ben verdim cevabını
ama şu varki
erkekler karılarının kıymetini anneyle eşin arasındaki farkı zamanla anlıyorlar
Bilmiyorum sanki babamı öldürdü...
Geçmiyor sinirim. İnanmadığım için belki de...

konu neydi bi özet geçsen tatlım..

bazen bende de öyle oluyor.
yok yere kavga edip deşarj olmak istiyorum.
öğlen dedim ki bi süre görüşmeyelim özleyelim,
çıktı geldi sensiz yapamam üzme beni diye..
şimdi yine canım sıkılıyor ve saracak yer arıyorum
yazık adama :KK51:

Adam özür dilemiş, seni arayıp sormuş da...eşine karşı tam bir patlama yapamadın, bi şeylerin hıncı kaldı. Tatil Dönüşü karşına al güzelce konuş, zaten değişim sinyalleri vermiş eşin.

Önce ki konunu biliyorum. Ama öfkene hakim olmayı denesen belki de gerçekten değişmiştir. Eğer değişmediyse ona göre yön verirsin hayatına. Ama lütfen eskisi kadar "iyi olma"...

ailesi hala yazlıktamı?
sen döneceksin hafta sonu onalrda dönecekmi?
eşin cidden seni anladımı yoksa baska care olmadıgı ıcın ustunu kapatıyor olamazmı? belkıde boyle duusndugun ıcın hırsını alamıyorsu bılmıyorum

Koalina konularının hemen hemen hepsini biliyorum.
Ama bence sen şuan kafa dağıttığını zannediyorsun. Aklın hep eşinde.. Yarım kaldı çünkü orası , konuşulması gerekenler konuşulmadı . Söylenecek sözle içinizde kaldı.. Bende eşimle kavga edince anneme gidiyorum mesela orada eğlenmiş gibi gözüküyorum ama aklım hep eşimde oluyor. Bence bu kadar sinirlenme hakim ol kendine hatta eşinle çıkın 2 günlük bir tatile anlatın anlatabildiğiniz kadar her şeyi .Paylaşım kadar önemli hiç bir şey yok bu hayatta..

" Annemden başka ya yok" demesi üzücü olabilir fakat bu kadar uzatmanızı gerektirecek kadar vahim bir durum değil.
Şimdilik size ulaşmaya çalışıyor olabilir belkide bu yüzden uzatıyorsunuz, eğer aksi olsa belkide siniriniz geçecektir.

Ben nedense senin bu uzak kalışlarını eşinin anladığını pek düşünmüyorum.
Ya eve dönmeli, onun en baştan beri kabullenip senin de kabullenmeni istediği hayata alışmaya çalışmalısın ya da boşanmalısın.
Şu an buna kızabilirsin ama bunu söylememin sebebi eşinin 'annesinden başka yar olmayacağını söylemesi' değil, eşinin hayatı boyunca depresif bir kişiliğe sahip olması ve aslında onun etrafında sürekli onu pışpışlayacak bir insana ihtiyaç duyması.
Bunu sen (annesinin yaptığı ölçüde) yaptığında eminim senden daha iyisi yoktur ama yapmadığında gücün tükendiğinde ise hemen hayıflanmaya başlıyordur.
Seçim senin...

konu neydi bi özet geçsen tatlım..

bazen bende de öyle oluyor.
yok yere kavga edip deşarj olmak istiyorum.
öğlen dedim ki bi süre görüşmeyelim özleyelim,
çıktı geldi sensiz yapamam üzme beni diye..
şimdi yine canım sıkılıyor ve saracak yer arıyorum
yazık adama :KK51:
Benimki yok yere değil aslında. Yani 1 ay boyunca beni sallamadı, ailesinin yanında konuşmadı bile. Sinirimi bozan hareketlerde bulundu. Ufak tefek bir sürü saçmalık yaşadık...

Adam özür dilemiş, seni arayıp sormuş da...eşine karşı tam bir patlama yapamadın, bi şeylerin hıncı kaldı. Tatil Dönüşü karşına al güzelce konuş, zaten değişim sinyalleri vermiş eşin.
Yani özür dilemesi için 1 ay beklemesi kadar saçma bir şey yok. Zamanında konuşmamasının siniri de var. Hiç konuşasım da yok, ben nasıl konuşmak için beklemişsem o da beklesin istiyorum...

Önce ki konunu biliyorum. Ama öfkene hakim olmayı denesen belki de gerçekten değişmiştir. Eğer değişmediyse ona göre yön verirsin hayatına. Ama lütfen eskisi kadar "iyi olma"...
Aslında geldiğimden beri konuşuyor değilim. Bir süre sessiz kalıp cevap vermedim, 2 gündür de sorularına cevap veriyorum. Onun dışında naber, nasılsın diye bir konuşma yok. İçimdeki bu öfkeyi atamıyorum bir türlü.

ailesi hala yazlıktamı?
sen döneceksin hafta sonu onalrda dönecekmi?
eşin cidden seni anladımı yoksa baska care olmadıgı ıcın ustunu kapatıyor olamazmı? belkıde boyle duusndugun ıcın hırsını alamıyorsu bılmıyorum
Benden sonra gitmişler, sordum ama bilmiyormuş eşim. Bana da söylemediler ama en geç mart ayı ortasında gelirler, oğluşlarının doğum günü çünkü.
Yani geçmişteki kavgalarımızda da böyle oldu. Ben normal bir şekilde söyleyince önemsemedi ne zaman kavga çıkarıp rest çeksem çok manidar konuşmalar yaptı; sen benim her şeyimsin manasında. Ama artık çok geçti olan olmuş, yapma demişim dinlememiş, ben rest çektikten sonra özğr dilese ne faydası var?

Doğru yolda oldugunu düşünüyorum.
Senin esine mustehak, biraz burnu surtsun
Yani konularımı takip ettiğin için olayın bir tek"annemden başka yar yok" gibi basit bir cümle olmadığını biliyorsun. Patlama yaşıyorum resmen..

Koalina konularının hemen hemen hepsini biliyorum.
Ama bence sen şuan kafa dağıttığını zannediyorsun. Aklın hep eşinde.. Yarım kaldı çünkü orası , konuşulması gerekenler konuşulmadı . Söylenecek sözle içinizde kaldı.. Bende eşimle kavga edince anneme gidiyorum mesela orada eğlenmiş gibi gözüküyorum ama aklım hep eşimde oluyor. Bence bu kadar sinirlenme hakim ol kendine hatta eşinle çıkın 2 günlük bir tatile anlatın anlatabildiğiniz kadar her şeyi .Paylaşım kadar önemli hiç bir şey yok bu hayatta..
Aynen hiç birşey konuşulmadı, ben de unutmadım haliyle. Her şeye tepkiliyim, kızıyorum haliyle. Ama o kendince mailinde anlattı, konuştu. Benim de derdimi anlattı daha konuşacak bir şey yok ona göre...

Çok uzatma bence, sonu iyi yerlere varmayacak bu gidişle.
Ha aklında zaten başka şeyler varsa devam et, ama evliliğini toparlamak istiyorsan uzun ve etkili bir konuşma sonrasında unut artık.
Uzun ve etkili bir konuşmanın olacağını zannetmiyorum. Sırf öfkemden kaçmak için böyle ben gider gitmez mail yazmayı tercih etti diye düşünüyorum. O ne derse desin ben ne düşünüyorsam ona inanıyorum aslında, yemin de etse bu böyle. Nasıl kapatacağımı bilmiyorum...

" Annemden başka ya yok" demesi üzücü olabilir fakat bu kadar uzatmanızı gerektirecek kadar vahim bir durum değil.
Şimdilik size ulaşmaya çalışıyor olabilir belkide bu yüzden uzatıyorsunuz, eğer aksi olsa belkide siniriniz geçecektir.
Kendisi 1 aydır bana ulaşmaya çalışmıyordu, konuşmuyorduk bile. Şimdi yalnız kalınca aklına geldi sanırım arada yazıyor, konuyu açıyor. İlla ki geçecek sinirim ama artık ben daraldım yük taşıyormuş gibiyim. Hep bi sinir, ne söylese laf sokuyorum. İçimden gelmiyor farklı bir şey.

Önceki konularını az çok takip etmiştim.
Aklima takıldı, uzun uzun, içinden geldiği gibi yüz yüze konuştunuz ya da tartıştınız mı bu konuları? Sanki öfken içinde patlıyor gibi. Belki dönüşte bir konuşma yapıp iyice içini dökersen rahatlarsın. Çok yıpratmış sinirlerini toparlanman zaman alıcak gibi. Umarım eşin bu durumun farkindadır ve değişmek için çaba gösterir.

Ben nedense senin bu uzak kalışlarını eşinin anladığını pek düşünmüyorum.
Ya eve dönmeli, onun en baştan beri kabullenip senin de kabullenmeni istediği hayata alışmaya çalışmalısın ya da boşanmalısın.
Şu an buna kızabilirsin ama bunu söylememin sebebi eşinin 'annesinden başka yar olmayacağını söylemesi' değil, eşinin hayatı boyunca depresif bir kişiliğe sahip olması ve aslında onun etrafında sürekli onu pışpışlayacak bir insana ihtiyaç duyması.
Bunu sen (annesinin yaptığı ölçüde) yaptığında eminim senden daha iyisi yoktur ama yapmadığında gücün tükendiğinde ise hemen hayıflanmaya başlıyordur.
Seçim senin...
Ben de anladığını zannetmiyorum. O kadar anlamamış ki bir hafta kalıp döneceğimi zannetmiş. Yüzüne karşı senin yüzünden gidiyorum, bütün tatilimi orada geçireceğim dememe rağmen. Hatta benden kaçıyor musun diye sorduğunda evet demiştim. Bilemiyorum nasıl hala düşünebilir döneceğimi?
En son yazdığı mailde güya askerlik, iş ve evlilik meseleleri çok kafasında büyümüş. Şimdi 3 mesele de hallolduğuna göre artık derdi kalmamış ve daha iyi olacakmış...

Olurmu öyle şey mutlaka vardır onunda içinde biriktirdikleri. Yorumlarına bakılacak olursa cok mantıklı hatunsun. Böyle sebeplerden ötürü kırmayın birbirinizi. Ara konuşun güzlce kızdığın anda hemen çek besmeleni.. Çünkü söz söylenmeden önce bizim esirimiz söylendikten sonra ise biz onun esiri oluyoruz maalesef..

benim hiç bir zaman bir olay küllensin de unutulsun gitsin diye bir derdim yok asla da olmayacak.

demek neşen, isteğin ve hevesin gitti

sen beni abi, baba, kardeş herşey yerine koymuştun zamanında. bilmiyorum hatırlıyor musun. O zamanlar benim kafam rahattı...nasıl rahattı ailemi takmıyordum, işimi takmıyordum... sadece gülüyor ve eğleniyordum hayat bana güzeldi. seni de çok ama çok iyi anlıyordum. Şu an da seni anlıyorum ben. Şu andan kastım geçtiğimiz dönem. Bu dönem içerisinde senin nasıl sinirin gerildiyse benim de gerildi üzerimdeki stress arttı. Bedelli askerliği halletmemizle bu engeller benim hayatımın dışına çıktı. He yarın bize nasıl bir engel getirir bilemem ama senelerdir beraberimde taşıdığım kendimce 3 büyük engelden kurtulmuş oldum. Bundan sonra da daha rahat ve daha neşeli olacağımı düşünüyorum. Dolayısıyla çevremi daha iyi görecek ve daha ilgili olacağımı düşünüyorum. Umarım bunda yanılmam ve başta sana hakettiğin ilgiyi alakayı gösterebilirim.

Belki bana daha da sinirlendin bunları şimdi yazdım diye. Bu zamana kadar bekledim diye vs. Bunlar senin sorunlarına bir cevap değil. Ben senin durumunun farkındaydım. Ama senin sinirini alabilecek birşey yapamıyordum. Sanki elim kolum bağlı duruyordum. Bu foruma yazılanların bir çoğunu da okumuştum. Şimdi son bir daha baktım ne var ne yok diye onları da okudum. Ben sana bir çok konuda hak veriyorum. Burada bunları da dile getirdim ama yine de yanyana geldiğimizde tekrardan yüzyüze konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim düzeltmem gereken davranışlar olduğu bir gerçek. Bunun dışında benim de senden tek bir ricam var o da ne olur gel bana söyle. Bir isteğin varsa söyle, bir problem varsa söyle, daraldıysan söyle... Ne olur bunu yap.

Ben seni çok seviyorum, ölene kadar da en çok sevdiğim şey sen olacaksın. Son zamanlarda haketmediğin laflar duyduğun, zamanının kötü geçmesine neden olduğum için özür dilerim. Benim tek isteğim seninle beraber huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak.
Ben hayatımıza baktığımda engellerin tek tek aşıldığını görüyorum ve düşünüyorum ki; ya biz bu engelleri tek tek aşarken neden hala kavgalıyız? Evet göremiyormuşum ya da yardımcı olamıyormuşum senden gerginliği almaya. Bundan sonra daha dikkatli olacağım sana karşı. Umarım yanılmam. daha doğrusu daha verimli olurum sana karşı.

Sende olayların hiç bir zaman sona ermediğini de biliyorum. Eminim ki söylediğim laflar ve bu uzun süren kavga - sinir halin hafızanda saklı kalacak. Kim bilir ileride başka bir olayla birlikte daha da büyüyecek. İnşallah öyle olmaz ama tek bir özel yeteneğim olsaydı bugüne kadar seni her üzdüğüm olayı yok etmek için geriye gitmeyi çok isterdim. Özür dilerim aşkım tekrardan özür dilerim. Bunlar sen şu an yanımda yoksun diye değil, bunlar gerçekten normalde de senden sakin bir konuşma yaparak söyleceğim şeyler. O yüzden benimle konuş, benimle sakin sakin konuş. Gerekiosa (çoğu zaman =) ) aptala anlatır gibi tane tane konuş. Baktın iyice mala bağladım çözümü de söyle bana. Engelliye anlatır gibi konuş.
Biliyorum okulda laf anlatmaktan çok sıkılıyorsun ve benimle de o yüzden konuşmuyorsun. Keşke seni hep anlayabilsem de biraz olsun seni rahatlatabilsem.

sen beni öldürmek istiyorsan, öldür
dövmek istiyorsan, döv
küs kalmak istiyorsan, küs seni rahatlatacaksa bunlar ben varım. sen nasıl daha iyi olacaksan ben kabul ederim.

ben seni çok seviyorum. sen benim herşeyimsin. daha başlamadığımız güzel bi geleceğimiz var. onu mutlu ve huzurlu oluşturmak tek hayalim.

Belki burda yazdıklarıma sinirlenip hemen cevap vereceksin, belki bunu hiç okumadan sildin, belki burda yazanlar seni daha da sinirlendi... bilmiyorum.... o kadar hırpalanmış ki sinirlerin bunun farkındayım.
eğer okuduysan ne yapacağını sen bilirsin ama benim seni sevdiğimi, benim için herşeyden en değerlinin sen olduğunu bil ne olur.

tatilin kötü başladı biliyorum özür dilerim ama inşallah güzel vakit geçirirsin ailenle...
inşallah hayatımızın geri kalanını da beraberce güzel geçiririz....
iyi geceler aşkım

öküzün. <3

Bana yazdığı mailin son kısmı...
Böyle okudukça her şeye bir cevabın yok ama zamanında uygulayacak cesaret yok diyordum. Ne anladım ki yapıp yapıp özür dilemekten bilmiyorum. Böyle konular oldukça bana nikahtan 1 hafta önce gelme dediği, düğün zamanları, ne bileyim tolere ettiğim her şey geliyor aklıma. kendi kendime sinirimi büyütüyorum ve inanmıyorum. Büyük bir şey yok demeyin arkadaşlar. Dövmüyor, aldatmıyor olabilir ama evliyken yalnız olmak ruhen çökerten bir durummuş.

öküzün :) ne kadar şirin yazmış. aslında çok ortada onun seni anladığı ama belkide eşinin kapasitesi bu kadar.o da böyle bir adam.

kendini de onu da yıpratma artık.hem kafa aynı kafa olduktan sonra fizana gitsen ne değişecek yine içindekilerde seninle birlikte geliyor işte :KK43:

X