sinirimden çatlamak üzereyim

NARRAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
159
0
26
Amasya
slm kızlar

gerçekten şuan sınırden patlamak üzereyim..geçen ay patronumuz zam yapacaktı ve yapmadı.herkeze bıdahakı ay verecegini söylemiş..neyse bugun 1.vardıya maasını aldı ve gıttı hem gecen ayın zamı hem bu ayın zamını vermiş onlara 250 gecen ay bu ay da250 toplamda 500 tl ben ve 2 kişiye daha yaptıgı zam ise 100 tl ve gecen ayın zamı ortada yok..bize hem 150 daha az hemde gecen ayın zamı yok..bu nasıl bır adaletsızlık oluyorum sınırımden aksam bızım maasları verecek sızce nasıl konusmalıyım..paraya cok ıhtıyacım var ..cıkmakta ıstemıyorum ..ama bu adaletsızlıge gozde yumamıyorum..ne olur fıkır verın..

slm kızlar

gerçekten şuan sınırden patlamak üzereyim..geçen ay patronumuz zam yapacaktı ve yapmadı.herkeze bıdahakı ay verecegini söylemiş..neyse bugun 1.vardıya maasını aldı ve gıttı hem gecen ayın zamı hem bu ayın zamını vermiş onlara 250 gecen ay bu ay da250 toplamda 500 tl ben ve 2 kişiye daha yaptıgı zam ise 100 tl ve gecen ayın zamı ortada yok..bize hem 150 daha az hemde gecen ayın zamı yok..bu nasıl bır adaletsızlık oluyorum sınırımden aksam bızım maasları verecek sızce nasıl konusmalıyım..paraya cok ıhtıyacım var ..cıkmakta ıstemıyorum ..ama bu adaletsızlıge gozde yumamıyorum..ne olur fıkır verın..

Belki onlar pazarlık yapmışlardır.

Özel sektörde calısırken herkesin zammı farklı olurdu. Kiminin 100 kiminin 50 lira

zaten oyle pazarlık yaptılar ama adaletsızlık degılmı bu sımdı bızı nıye ayırıyor..

bunu neden yaptığını açık açık soramaz mısın?
senden kıdemliler mi durumları ne?

bunu neden yaptığını açık açık soramaz mısın?
senden kıdemliler mi durumları ne?

canım burası dokuma atölyesi geçen yıl zam yaptıgında herkeze aynı zamı yapmıştı bende burda ön muhasebe tutuyorum..yani zam 250 zam yaptıgı kısıler makınacılar..100 zam yaptıgıda ben çaycı bide çırak nasıl ama..

şuan çok gerginim ne olur birseyler söyleyin bana benim işim pek yogun değil..onu bahane edecek buyuk ıhtımal bana ama bu benım sorunum değilki haksızmıyım

haksızsınız sonucta dıger arkadaşlarınız ayakta emek verıyorlar ki dokuma işide kolay iş değil
ama siz hem zam istiyorsunuz hem hak savunuyorsunuz hem masa başında muhasebe yapıyorsunuz hemde mesai saatinde nette gezınıyorsunuz sizinki hak yemek değil mi...???

belkide geçen sefe size daha fazla yapmıştır onu dengelemk istemiştir

Maaşı almadan önce konuşun.
Yalnız siz kendi adınıza konuşun.
Konuşurken yapıcı olmaya özen gösterin ama her sonuca da hazırlıklı olun.
Konuşmanın gidişatına göre tavır alın olur da konuşma ters gider ayrılma noktasına gelir ve eğer orada çalışmaya devam ederseniz bu durum daha kötü olabilir.

haksızsınız sonucta dıger arkadaşlarınız ayakta emek verıyorlar ki dokuma işide kolay iş değil
ama siz hem zam istiyorsunuz hem hak savunuyorsunuz hem masa başında muhasebe yapıyorsunuz hemde mesai saatinde nette gezınıyorsunuz sizinki hak yemek değil mi...???

ona gore de para alıyorlar canım ben alıyorum 1,100 onlar alıyorlar 2,100

Maaşı almadan önce konuşun.
Yalnız siz kendi adınıza konuşun.
Konuşurken yapıcı olmaya özen gösterin ama her sonuca da hazırlıklı olun.
Konuşmanın gidişatına göre tavır alın olur da konuşma ters gider ayrılma noktasına gelir ve eğer orada çalışmaya devam ederseniz bu durum daha kötü olabilir.

sağol canım cevabın için haklısın..ama adet donemımde yaklastı cok gergınım suan..konuşacam evet kendi adıma ..

çok zor doğusu bende haksızlığa gelemezdim ama bi iş yerinde herkese eşit zam zaten seyrek bişey herkes çalışma koşullarına göre zam alır aslında sizin maaşınız az diye biraz sıkıntı yapmışsınız sanki

çok zor doğusu bende haksızlığa gelemezdim ama bi iş yerinde herkese eşit zam zaten seyrek bişey herkes çalışma koşullarına göre zam alır aslında sizin maaşınız az diye biraz sıkıntı yapmışsınız sanki

aynen canım aldıgım maaş ne ki hemde işin şu tarafıda var.onlara geçen ayın zamınıda veriyor..bize o da yok

sağol canım cevabın için haklısın..ama adet donemımde yaklastı cok gergınım suan..konuşacam evet kendi adıma ..

Bir şey daha söyleyeyim. Aman diyim konuşurken kendini başkaları ile kıyaslama. Yani işte neden onlara verildi bana böyle falan deme her zaman ters teper.

Belki onlar pazarlık yapmışlardır.

Özel sektörde calısırken herkesin zammı farklı olurdu. Kiminin 100 kiminin 50 lira

yasal olarak herhangı bır acıklama ve yazılı beyanlar olmadıgı surece daha az zam yapamaz ısveren

maaş zamları çalışanlar arasında konuşuluyor ve bazı kişilere benden daha fazla zam yaptığınızı duydum üzüldüm, geçen ayın zammınıda alamamıştık zaten. bi hatamımı gördünüz de bana daha az zam yaptınız desen mesela. gerçi patronuda tanımıyorumki. bazılarına eziklik söker bazılarına çirkeflik. kibar olacaksan böyle sor.
ama konuşurken onlara çok yaptınız deme bana az yaptınız de, doğru politika odur. ayrıca keşke hiç konuşulmasa çalışanlar arasında maaşlar sonra sıkıntı olabiliyor böyle..

maaş zamları çalışanlar arasında konuşuluyor ve bazı kişilere benden daha fazla zam yaptığınızı duydum üzüldüm, geçen ayın zammınıda alamamıştık zaten. bi hatamımı gördünüz de bana daha az zam yaptınız desen mesela. gerçi patronuda tanımıyorumki. bazılarına eziklik söker bazılarına çirkeflik. kibar olacaksan böyle sor.
ama konuşurken onlara çok yaptınız deme bana az yaptınız de, doğru politika odur. ayrıca keşke hiç konuşulmasa çalışanlar arasında maaşlar sonra sıkıntı olabiliyor böyle..

1. patronumuza gerçekten sert yapmayınca sonuca ulasamıyoruz..
2.maaşları zaten ben dağıtıyorum kimin ne kadar aldığını biliyorum..
3 çok çok afedersiniz ben kesinlikle insanları okuduğu okula göre yargılamam ama birtek ben üniv.mezunuyum bunca univ. bu kadar para için mi bitirdim..

işveren hiçbişeye somut hiçbir kanıta dayanmadan size diğerlerinden daha az zam yapamaz ancak bu bıreysel anlasmayla olur bızım ısyerındede olmustu 23 kısılık kadrodan 6 kısıye zam yapmıslardı tahmın ettıgınız gıbı ortalık ayaga kalktı ve 1 ay sonra bızlerede zam yapmak zorunda kaldılar cunku baska carelerı yoktu

Back
X