sınırları zorlayan eşim..

inşallah en kısa zamanda yolları ayırmanın vakti geldi halbuki daha yeni başlamıştık sayılır ama çabuk bitti aramızdaki herşey :(

merhaba yaşadıklarına çok üzüldüm ama bu yazdığın cümleden anladığım bu adamdan vazgeçemediğin eğer boşanmayı gerçekten istesen her yolu denerdin sen istemiyorsun o yüzden bahaneler çok annemlerin yanına dönemem çocuk küçük vs. bunlar aşılmaz engeller değil annen baban belki başta kızar tavır yaparlar ama sonuçta sen evlatlarısın kıyamazlar çocuğuna annen bakar çalışır maddi olarak da onlara yardımcı olursun birşekilde yoluna girer ama senin buna niyetin yok o zaman bu adamı değiştirmenin yollarını arayacaksın uzak mesafeli dur sana el kaldıracak ya da kötü söz söyleyecek hiçbir bahanesi kalması daha önce bunları ne gerekçeyle yaptı bilmiyorum ama hiçbirşekilde tekrar o hale gelmesini tetikleyecek davranışlar yapma sen kendini geri çektikçe ve sustukça (en önemlisi sessizliği korumak) hatalarını anlayacak kafandakileri merak edecek yaptıklarının farkına varacak inş bulabildiğim tek çözüm bu senin için canım Allah yardımcın olsun

durdurk yere kimse kimseye küfür etmez diye düşünüyorum tamam çok ağır bir söz allah korusun şiddette kötü
ama neden hemen boşaının diyorsunuz size göre herkes dul kalacak olmaz ki böyle bir mantık

Aile birliğinin temeli eşler arasındaki sevgi,saygı karşılıklı anlayıştır..
arkadaşımızın anlattıklarında küfür şiddet her şey var.. bu ailede sevgi saygı kalmış olabilir mi acaba ?
Hemde bir kadın hamileyken iki canlıyken şiddet görüyorken..
Hem ne demek durup dururken kimse kimseye küfür etmez..
yine illa kadın suçlu olacak değil mi ? kadın birşey yapmasa erkek küfür etmeyecek değil mi ?
Arkadaşımıza böyle bir durum varsa boşan diyoruz.
Çünkü gazetelerde haberlerde her gün onlarca kadının eşleri,sevgilileri tarafından öldürüldüğünü okuyoruz.
Kadınlar aman boşanmayayım,dul kalmayayım,elalem ne der diye düşündükçe daha çok okuruz biz o cinayet haberlerini..
yazık...

Canım durumun çok zor benim anlamam mümkün değil. Ama en azından anlamaya çalışıyorum. Sana bir örnek vereceğim. Benim teyzemin kızı aynı senin eşin gibi biriyle evliydi. Ben o zamanlar 12-15 yaşlarındaydım. Teyzemlerle aynı apartmanda oturuyorlardı. Oturdukları evde teyzemindi. Teyzem dövme seslerini duya duya oturdu zavallım çünkü eniştem sahip çıkmamış. Çünkü kendide o kadar olmasada kadına değer veren biri değildi. Ayakkabı alırdı en kalitelisinden. Çocuğun delik ayakkabıyla okula gitmesini isterdi. İyi arabaya binerdi. Çocuk babasının ayakkabısını giydi diye çocuğu evire çevire dövmüş. teyzemin kızını hamileyken aç bile bırakmış evden çıkmayacaksın demiş. Öyle geçti ömrü. 3 tanede çocuk yaptı. Diyeceksiniz ki niye 3 tane. Nasıl önlem alacaktı evden bile çıkmıyormuştu. Kıskançlık perde bile açtırmazdı. Diyceksiniz ki şimdi ne oldu. 3 çocuğuda babamız ölsede kurtulsak çok güzel hayatımız olur diyorlar. Şimdi niye boşanmıyordun diyorum. Bunca sene o olanlara dayandım. Şimdi biraz düzeldi boşansam ne yapacam ki diyor. Tabbi kimsenin ailevi konularınada müdahale edilmiyor. Yanlışda anlaşılabiliyorsun. Ama senin için ailemin agır lafınıda duyarımda, suratınıda çekerimde o adamla aynı evde kalmam. Çünkü gittikçe psikolojin bozulacak. En az eşin kadar seninde çocuğuna zararın olucak. Senin için Dileğim Mutlu ve sağlıklı çocuğunla bir hayatın olsun

durdurk yere kimse kimseye küfür etmez diye düşünüyorum tamam çok ağır bir söz allah korusun şiddette kötü
ama neden hemen boşaının diyorsunuz size göre herkes dul kalacak olmaz ki böyle bir mantık

ruh sağlığı bozuk erkeklerde var kadın ne yapsa suç zaten konusahibi bu adamı boşamaz cesareti yok korkak olmak hayatta en kolay iş kahraman olmaya yürek ister çünkü sil baştan yürekli insanların işi

ruh sağlığı bozuk erkeklerde var kadın ne yapsa suç zaten konusahibi bu adamı boşamaz cesareti yok korkak olmak hayatta en kolay iş kahraman olmaya yürek ister çünkü sil baştan yürekli insanların işi

canım sen beni biyerden mi tanıyosun nerden bu kadar kesin konuşuyosun korkak diye...
biraz ağızdan çıkan kelimelere dikkat edersek çok memnun olurum bu ne biçim bir üslup ve yorum...
ben zaten evleneli daha tam 2 yıl bile olmadı bebeğim var ekonomik özgürlüğüm yok elde avuçta birşey
yürekli olabilmek için bir dayanağın olması gerekiyor öyle ha deyince hadi ben boşanıyorum deyip çekip gidemiyosun
tek olsam yada bebeğim 3 yaşlarına gelse alırım kreşe veririm kendime bir düzen kurarım
ya şimdi uzaktan konuşması kolay ben şimdi ailevi durumları tam olarak nasıl anlatayım anlatsam bile yaşamayan bilemez ve zaten burdada kendi ailemle ilgili yaşadıklarımı net olarak anlatamıyorum
ben korkar değilim tam tersi çok fazla kendime güvenen bir insanım
ama sonuçta insanız üzülebilirim çaresizce yaklaşımlarda bulunabilirm insanım kadınm bu nedir yani korkakmışım yüreksizmişim
hangi kadın evliliği kötü gittiği zaman gdip ertesi gün boşanıyor allah aşkına
benim diyen insan bile birşeyller yapmak için doğru zamanı kollar bekler
kahraman olmak hayatta en kolay iş değil zahmetli iştir bunu unutma....

Son düzenleme:
çocugunu düşünüosan o sağlıksız ortamda büyütmemen gerekior.
hayatın zor. allah kolaylık versin gerçekten.
ne çekerse zaten kadın çekiyor. hayatın bütün yükü kadının üzerinde maalesef.
ama bence çok fazla yürütme derim, hem sana hem bebeğine yazık...

Dayak yiyen kadınlar için açılan evler var onlara tel. Açtın mı? Araştırdın mı? Aileme güvenemem diyorsun, sen niyetlen yeter ki sonra bir şekilde yolun açılır ,kolay olmayacağını biliyorum ayrılmanında bir bedeli var o dayakçı kocaya katlanmanında hangisini istiyorsun ona karar ver!

Dayak yiyen kadınlar için açılan evler var onlara tel. Açtın mı? Araştırdın mı? Aileme güvenemem diyorsun, sen niyetlen yeter ki sonra bir şekilde yolun açılır ,kolay olmayacağını biliyorum ayrılmanında bir bedeli var o dayakçı kocaya katlanmanında hangisini istiyorsun ona karar ver!

Kendisini yetiştirdiği ailesine güvenmez,ya baskıdan kaçar ya rahat etmek için kaçar.Yani geri dönmez evine ne olursa olsun.

Sonrada gider koca evinde elin adamından dayak yer.

Bunu daha münasip gören kadınlar var hayretle okusamda...

Ben bu tarz kadınların sorunları olduğunu düşünüyorum, yani eşim bana hakaret etse bile ben kendimin nasıl olabileceğini tahmin bile edemezken kimisi dayağı bile hak buluyor kendinde...

Ben çocuklara üzülüyorum. Bu tarz kadınlara değil.

Olan onlara oluyor. Sonra topluma sağlıksız,sorunlu bireyler yetişiyor.

Kadın olarak eğitime,çalışmaya,bilince,güvene çok ihtiyacımız var.

Çoğu kadın kendine güvenmektense,kendi ayakları üstünde durmaktansa bir imza altında elin kıllı bir adamına güvenmeyi tercih ediyor.

Sonuç, bu... Ha, adamda hiç mi suç yok...

Asıl suçlu o adamı yetiştiren annesinde ve babasında yine. Yani yine dönüp dolaşıp aileye,anneye geliyor.

Böyle giderse konu sahibinin çocuğuda erkek ise eğer babasından pek farkı olmayacaktır. Bu kısır döngü devam eder durur...

Kendisini yetiştirdiği ailesine güvenmez,ya baskıdan kaçar ya rahat etmek için kaçar.Yani geri dönmez evine ne olursa olsun.

Sonrada gider koca evinde elin adamından dayak yer.

Bunu daha münasip gören kadınlar var hayretle okusamda...

Ben bu tarz kadınların sorunları olduğunu düşünüyorum, yani eşim bana hakaret etse bile ben kendimin nasıl olabileceğini tahmin bile edemezken kimisi dayağı bile hak buluyor kendinde...

Ben çocuklara üzülüyorum. Bu tarz kadınlara değil.

Olan onlara oluyor. Sonra topluma sağlıksız,sorunlu bireyler yetişiyor.

Kadın olarak eğitime,çalışmaya,bilince,güvene çok ihtiyacımız var.

Çoğu kadın kendine güvenmektense,kendi ayakları üstünde durmaktansa bir imza altında elin kıllı bir adamına güvenmeyi tercih ediyor.

Sonuç, bu... Ha, adamda hiç mi suç yok...

Asıl suçlu o adamı yetiştiren annesinde ve babasında yine. Yani yine dönüp dolaşıp aileye,anneye geliyor.

Böyle giderse konu sahibinin çocuğuda erkek ise eğer babasından pek farkı olmayacaktır. Bu kısır döngü devam eder durur...

bu tarz kadın derken?????

bende sizin gibi boş insanlara cevap vermek istemiyorum
gerçekten bilinçli ve akıllı bir kadın olsaydınız şuanda bana karşı bu cümleleri kullanıyor olmazdınız
artı ben eğitimsiz biri değilim
ve eğer bir kadın eşinden boşanacaksa ailesine güvenip değil önce kendisine güvenmeli ben ne kadar kendime güvenip dik durabilirsem çocuğumuda o kadar iyi yetiştirebilirim annesi babası ayrı çocuklar dede anane anne vs... bu şekilde hep beraber yaşandığı zaman çocuk dahada bocalar çünkü evde hem dedenin hem ananenin hemde annenin kuralları vardır buda çocuğa kendi içinde kaos yaratmaktan başka bir işe yaramaz
anlatmak istediğim bu ne kendim için nede başkası için asla kimseye sırtını yaslayarak bir hayat düşünmem düşündürmemde
ne zaman kendime güvenirim kendi kendimi sağlama alırım o zaman hadi bana eyvallah derim
ayrıca yanlış anlaşılmasın lütfen ama ben her gece düzenli dayak yiyorum demedimki yada her kavgada her tartışmada şiddet görüyorum demedimki ya tamam bir kereside aynı bin kereside aynı sakın yanlış anlaşılmasın ama beni anlayan birisinin olacağına inanıyorum şuanda başkada birşey demek istemiyorum

iyide canım çocuğun var mı bilmiyorum ancak anne olan anlar beni bebeğini kucağa alıp sığınma evine gitmek kolaymı ya bu çocuğun bu evde yatağı var düzeni var ben nefret etsemde onun sevdiği bir babası var eve geldiği zaman babasını görünce çıldıyrlar yatana kadar oynuyorlar yemekten sonra neredeyse her akşam gezmeğe çıkartıyoruz hava alsın mutlu olsun diye şimdi ben sığınma evine gitsem bu çocuğa haksızlık yapmış olmamıyım bir düşün bakalım
en azından kreşe gönderbileceğim yaşta olsa yada birisine bırakabileceğim yaşta olsa ki daha yaşında bile değil kendime güzel bir iş ayarlarım düzenimi kurarım birtakım durumlarıda ona güzel güzel anlatırım
benim için birinci planda olan bebeğimdir

iyide canım çocuğun var mı bilmiyorum ancak anne olan anlar beni bebeğini kucağa alıp sığınma evine gitmek kolaymı ya bu çocuğun bu evde yatağı var düzeni var ben nefret etsemde onun sevdiği bir babası var eve geldiği zaman babasını görünce çıldıyrlar yatana kadar oynuyorlar yemekten sonra neredeyse her akşam gezmeğe çıkartıyoruz hava alsın mutlu olsun diye şimdi ben sığınma evine gitsem bu çocuğa haksızlık yapmış olmamıyım bir düşün bakalım
en azından kreşe gönderbileceğim yaşta olsa yada birisine bırakabileceğim yaşta olsa ki daha yaşında bile değil kendime güzel bir iş ayarlarım düzenimi kurarım birtakım durumlarıda ona güzel güzel anlatırım
benim için birinci planda olan bebeğimdir

evet bebegin icin endiselenmeni anliyorum..cok uzuldum senin icin canim.. eger ailene gidemiceksen,siginma evi filan yapamam diyorsan mecburen gizli gizli para biriktirip, bu arada cocuguna guvenilir bir dadi aramaya baslayip, bide bi is filan bak.. en kisa zamanda halet bunlari sonra cik git o evden..kocanin tedavi olmasi gerek.bebeginin yanina bicak cekmesi onun bunlari gormesi aglamasi korkunc..insallah tedavi filan olma ister,siz ayrilsaniz bile evladi icin ister bunu umarim..yani hazirlik yapmaya basla herseyi planla derim simdiden ilk firsatta git baska caren yok gibi anlattigina gore.. bu arada esinle tartismaya girme sakin.. kufur bile etse hakaret filan bisey soyleme( cunku esin gercekten bir ruh hastasi )ona laf anlatamassin..cocugunun iyiligi icin evde kavga gurultu olmasin..ne derse desin..uzak dur ondan..biraz sabret..ama baktin buna ragmen siddet var o zaman polise git..can guvenligim yok de evden uzaklastirma cezasi alir,ihlal ederse daha uzun ceza alir..

O halde belli müddet daha katlanacaksın umarın bu katlanmak alışkanlık haline gelmez insan bir çekmeye dursun sonu gelmez adam da düzelmez sadece kadın kendinden ödün verir en sonunda hastalanır planlı olman iyi ondan ayrılsanda izini tamamen kayıp etmen gerekecek yoksa kötü şeyler olur gibi karşında ruh hastası adam var

evet bebegin icin endiselenmeni anliyorum..cok uzuldum senin icin canim.. eger ailene gidemiceksen,siginma evi filan yapamam diyorsan mecburen gizli gizli para biriktirip, bu arada cocuguna guvenilir bir dadi aramaya baslayip, bide bi is filan bak.. en kisa zamanda halet bunlari sonra cik git o evden..kocanin tedavi olmasi gerek.bebeginin yanina bicak cekmesi onun bunlari gormesi aglamasi korkunc..insallah tedavi filan olma ister,siz ayrilsaniz bile evladi icin ister bunu umarim..yani hazirlik yapmaya basla herseyi planla derim simdiden ilk firsatta git baska caren yok gibi anlattigina gore.. bu arada esinle tartismaya girme sakin.. kufur bile etse hakaret filan bisey soyleme( cunku esin gercekten bir ruh hastasi )ona laf anlatamassin..cocugunun iyiligi icin evde kavga gurultu olmasin..ne derse desin..uzak dur ondan..biraz sabret..ama baktin buna ragmen siddet var o zaman polise git..can guvenligim yok de evden uzaklastirma cezasi alir,ihlal ederse daha uzun ceza alir..

evet bazen kendi haline kendisi üzülüyor ve tedavi ol git bir doktora dedğimde kabul ediyor

onunla bir tartışmaya girmesem cvp vermesem neden bana cevap vermiyosun diyerek üzerime yürümez genelde tartışmalara ben başlarım haklı olarak isyan ettiğim durumlar var ailesel konularda iş iyice büyür büyür en son bu hale gelir
ama ben başlatıyorum diye tabiki ibunları yapmaya asla hakkı yok

[/RIGH
allah böyle erkeklerin belasını versin ya bu müberek günde tek dileğim buuu....​

Back
X