sinirlenince nasıl sakinleşiyorsunuz?

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
kızlar merhaba, size bir sorum var diyelim bi olay oldu birisiyle kavga ettiniz yada kavga bile etmediniz saçma sapan bişeye, birisine, hatta belki kendinize sinir oldunuz. bu duygudan çabuk kurtulmanın bir yolu var mı? taktikleriniz var mı? benim başıma bişey geldiyse o gün ve hatta günlerce aklıma takılıyor kafama takıyorum ama sıkıldım artık bu durumdan biraz geniş olmak umursamamak istiyorum çünkü değiştirebilemeyeceğim şeyler olunca bi türlü kurtulamıyorum bu takıntıdan.

sizin başınıza sinirleniceğiniz, aklınıza takacağınız birşey geldiğinde neler düşünüyorsunuz, neler yapıyorsunuz bu durumu çabuk atlatmak için paylaşır mısınız

evli misin bilmiyorum ama evlenınce sureklı ya sabır cekerek sakınlesıyorsun
benımkı gıbı tartısma anında sadece kendını haklı gören bı kocan varsa yada olursa,artık duymamaya,sinirlenmemeye baslıyorsun..
başka seyler dusunmeye calıs,amaaaan zaten hıcbıse senden önemlı degıl..
bıraz bencıl ol ve hıcbıseyın senı sınırlendırmesıne ızın verme..

nişanlımla kavga ederde sinirlenirsem çoğu zman sakinleşene kadar ona çektiriyorum

yada yatağın içine gömülüp uyumaya çalışıyorum

Derin derin nefes alıp içimden 10'a kadar sayıyorum.
Yükses sesle müzik dinliyorum...
Bulunduğum ortamdan ayrılıyorum.

Açıkçası bu konuda pek başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim..Çünkü haksızlığa ,iki yüzlülüğe ,iftiraya gelemiyorum....Sus büyüklük sen de kalsın vs derler ya...Ne kadar sabretmeye çalışırsam çalışayım bir şekilde bir yerden patlak verip söyleniyorum...Dedim ya göz göre göre anlamamış ,farketmemiş numarası yapmak bana göre değil...Bir şekilde o insandan yavaş yavaş elimi ayağımı çekiyorum..Bazan de pat diye kesiyorum :)

Çareyi kendi kendime yetebilmekle buldum.... Yalan dostluklarım olacağına yanımda az ama öz insan olsun daha iyi diye düşünüyorum...Seviyorum özgürlüğümü yani...Çevremde arkadaş ortamında o kadar rastlıyorum ki dost sandıkları iki yüzlülerle arkadaş olanları... Vicdanın el vermeyip de diğer arkadaşını uyarsan sen suçlu ,ispiyoncu oluyorsun...Bu yüzden en iyisi mesafe koymak,ne olup ne bitiyor çok bilmemek..Öteki türlü hemen görüyorsun çünkü olan saçmalıkları....

Bencillik denirse densin buna..Ne kimse sana zarar verebiliyor ne de sen bunlara kafanı takıp üzülüyorsun...

İnsanlar ben istediğim sürece yanımdalar,ben istemezsem değiller..

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun gidişatını değiştiriyorum farklı bir açı yakalamaya çalışıyorum Karşımdakini şaşırtıyorum aksi halde iki taraf da takıntılı şekilde kendi lafımızı karşı tarafa onaylatmaya çalışırsak bayağı zor bir durum oluyor, orta yolu ya da alternatif farklı bir yolu bulmaya çalışıyorum. Tabi hemen sinirim geçmiyor içimde devam ettiği oluyor biraz

evli değilim, uzun süreli ilişkim var ama onla tam tersi huzur buluyorum. benim ailemle tartışmalarda sıkıntım var. kolay sinirlenmem ama hassas noktalarım var.
annem-ablamın da pis bir huyu var hassas noktalarımı bildiklerinden en ufak laf kavgasında onlara basıp beni delirtip üste çıktıklarını sanıyorlar. benim de gözüm dönüyor sonra kontrolümü kaybediyorum mesela başka şey düşünmemim imkanı olmuyor.
ama ufak başka günlük şeylerde ailem dışında başka şeyler düşünmeyi deneyebilirim.
işte hiç bencil değilim. ve o hep kendilerini düşünen, geniş sakin insanlara çooook özeniyorum. kafaları ne kadar rahat diye.

nişanlımla kavga ederde sinirlenirsem çoğu zman sakinleşene kadar ona çektiriyorum

yada yatağın içine gömülüp uyumaya çalışıyorum

uyumak iyi fikir evdeyken deneyebilirim en azından. ama çok sinirlendiysem uykm kaçıyor benim nereden mi biliyorum, akşam vakti bişeye kafam takılırsa uykum kaçıyor da ondan....

Derin derin nefes alıp içimden 10'a kadar sayıyorum.
Yükses sesle müzik dinliyorum...
Bulunduğum ortamdan ayrılıyorum.

10a kadar saymak bana kar etmiyor denedim
ortamdan ayrılmak iyi fikirmiş, o hışımla çıkıp biraz dolanılabilir büyük kavgalarda.

ben de öyle ablacım hayatımdaki ikiyüzlü ve kuyumu kazanları temizledim. ben genelde susuyorum o insanlara karşı. çünkü normalde çok verici bi insanım yani arkadaşım bile olsa herşeyi iyi olsun diye uğraşırım, saçı başı psikolojisi her konuda bilgimi ona aktarıp faydalı olmaya çalışırım daha ileriye gitsin isterim benden süper bi yaşam koçu olurmuş
arkadaşları çıkarıyorum ama azıcık bağımlı ve verici bir yanım var. ben de yalnızlığı çok severim ama zor işleri yaparken mutlaka bir destekçi arıyorum özellikle bayanlardan, sevgilim çok iyi ve destekçi olsa da bir bayan gibi motive edici olamıyor tabi.
bir de etrafta arkadaşlığından çıkaramayacağın insanlar oluyor, ailenden, iş ortamından, yakın arkadaşlarının hoşlanmadığın arkadaşları vs gibi onların ufak tefek şeylerine kafayı takmamayı başaramıyorum ben. ama bi yolunu bulucam, değiştiricem kendimi.

ya ben çok dediğim dedikim. yani kendi bildiğim doğrudur her zaman modum var yalan yok. bi karara varıyorsam çok düşünüp varıyorum karşımdaki başka bişey önerince benim kadar düşünüp o karara varamadığını düşünüp kendi bildiğimde ısrar ediyorum o yüzden farklı yolu bulmak benim yapımda biri için çok zor oluyor. konunun gidişatını değiştirmek iyi fikir ama bazen işte hassas noktalarıma özellikle basınca birisi konunun gidişatı fln kalmıyor gözümde. olayların sonrasında da takıntılı kalıyorum hep

ben kolay kolay sakinleşemiyorum,içimde asla laf kalmamalı,içime atarsam patlarım,genelde acıda olsa yanlışta olsa söyleyeceğimi söylüyorum

öyle içimden 10'a kadar saymalar da fayda etmiyor bende,kapı pencere vuruyorum genelde,biliyorum çok kötü birşey ama başka türlü çıkmıyor sinirim.

ben de öyleyim işte bu siniri yok etmenin bi yolu bulunmalı biz yapamazsak kim yapacak? kim becerebilecek? bir de her seferinde sinirim daha da artıyor gittikçe gözüm dönüp bişeyler yaparım diye korkuyorum gidişata dur demeli.

burda kilit nokta sinirlenmemek bence.
çünkü sinirlenince sakinleşmek çoook zor. sinirlenmezsen sakinleşmene de gerek kalmaz. vardığım kanı bu oldu yazılanlardan sonra.
tabi sinirlenmemeyi başarmak da zor iş.

Boş bir odaya geçiş

Sevdiğin parçaları medıa player'e sıralayış

Bol göz yaşı döküş

Derin bir nefes alış

Ve nişanlımın sesini duyuş

İşte tüm sinirimi yaşadım ve bitti =)

Bağırıp çağırıyorum genelde, elime geçen her şeyi cimciriyorum, tırmalıyorum. Sonra bir bakmışım sinirlerim yatışmış

şu müziği hayatıma sokmam lazım benim anlaşıldı:))
önerdiğiniz sakinleştirici müzikler var mı??

Bağırıp çağırıyorum genelde, elime geçen her şeyi cimciriyorum, tırmalıyorum. Sonra bir bakmışım sinirlerim yatışmış

ay o da iyiymiş. cimcirmeyi ben de yaparım da tırmalamak fln yazık karşına biri çıkmasın o zaman sinirliyken bağırıp çağırmak çok fena ya zaten, ben de yapıyorum ama bence kötü bişey ya saygı kalmıyor üstelik boğazın parçalanıyor. bağrılmak çok kötü bişey mesela o yüzden bağırmamaya çalışıyorum ben de elimden geldiğince.

Ama o sinirle elimde olmuyor kii
Başkasına bağırmam canım genelde, odama girer kendimce bağırırım ufak tefek oyuncak ayılarım var küçüklükten kalma. Onları tırlamarım belki
Bazen çok sinirliysem küfür de edebilirim

ben sinirlendimmi muhakkak birisiyle kavga ederim bagırır cagırırım yok gecmez sinirim .sinirim yattıktan sonra da normalmiş gibi davranıyorum bni tanıyanlar tanıdıgı için aldırmıyorlar .tanımıyanlarda zaten tuhaf buluyorlar .ama huyum bu napim

içime çığlık atıyorum
bide camı açıp derin nefes alıyorum genelde geceleri soldan soldan geliyolar bana iyi oluyo

bazende çok kafama taakrsam dolabımdaki herşeyi yatağın üstüne döküyorum tek tek katlayıp yeni düzenle yerleştiriyorum.
en son sinirlendiğimde kitaplığımdaki kitapları tek tek kaplamış düzenini değiştirmiştim iyi geliyo bana

Son düzenleme:

cok güzel anlatmissin, yazmak istediklerimi yazmissin... mesela kaynanamla olan iliskime mesafe koydum, daha yapamadi, aradi icindekileri ksutu rahatladi, esimi isliyo simdi de yani mesafe koymak da bazen cözüm olmayabiliyor...

sakinlesme konusuna gelince, ben de arkadasin yukari da anlattigi gibi, haksizliga zerre tahammül edemiyorum... ama esimin taktigini söyleyim; susar, tabi ben daha cok sinir olur, daha cok laf sarfederim tabi otomatikman haksiz sinifina düserim.. olmadi ortami terkeder, ailesinin yanina kacar...

Aynen öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…