Sinirlerim alt üst oldu.😷

Hassas bir insansın sanırım, covid süreci de iyice yıprattı herkesi. Sen kadar kardeşin de endişeleniyordur muhtemelen annen, baban için. Olur böyle kardeş kavgaları, aynı evin içindesiniz, bence büyütmeden tatlıya bağlayın. İnşallah biter şu illet de bir an önce hepimiz kurtuluruz.

Belki kardesiniz de kendi sorunlari ile bogusuyor, ama insanlari hasta görünce yinede dayanamayip bakiyor. Bazi insanlar sevgilerini veya ilgilerini öyle gösterebiliyor ancak. Aile icindeki iletisim bozuk ise diger kisinin neler ile bogustugunu bilmek zor. Size bagirmasi tabi ki cok gereksiz olmus, ama bence onunki de ani bir öfke patlamasi sadece. Belki onun sebebi de aslinda ilaclari karistirmaniz da degil. Bunu sadece konsuarak cözebilirsiniz
Baş etme yöntemi böyle olmamalı.Benim de sorunlarım oldu.O annesiyle babasıyla birlikteyken ben yalnız atlattım.Onun gibi öfke problemim olmadı

Beni anlıyorsunuz değil mi?Dün annemi hastaneye götürcem kızkardeşime illa sen de gel diyor.Ben götürebilirim diyorum.Araba altımızda hastane yakın.Yalvariyor o da gelsin diye.O kadar zoruma gitti ki
Yok yanlış anlamayın kardeşiniz annenizin ilaçlarına falan daha hakimdir diye onu istemiştir uzun süre bakan durumunu bilir anlatır diye alınmayın kardeşinizin de sinirleri gerilmis stres falan üzülmeyin güzelce konuşun anlayacaktır.

Sakin kalmaya çalışın. Zaten covid yıpratıyor psikolojileri. Bu günler de geçecek.

Sizin ailenizi zerre kadar umursadığınızı düşünmüyorum. Resmen adam hasta oldu diye öfkelisiniz. Hastalanmadan önce çıkmasını engelleyecektiniz. Hep kız kardeşiniz onlarla ilgilenmiş ne bekliyorsunuz tabi ki anneniz onu ister yanında. Bu arada kızkardeşiniz de bu kadar yoğun sorumluluk üstlenerek hata yapmış herkes kendi ilacını takip edebilmeli eğer aklı yerindeyse.
Bu kadar rahat birine beddua eden insanları hiç masum bulmuyorum. Bir de yazım şekliniz çok kötü nasıl bir öğretmen yazısı bu. 🙄

Baş etme yöntemi böyle olmamalı.Benim de sorunlarım oldu.O annesiyle babasıyla birlikteyken ben yalnız atlattım.Onun gibi öfke problemim olmadı

Iki parmak nasil ayni olamiyorsa, iki kardes de olamaz. Siz daha güclüyken o belki daha kirilgan. Annesi babasi yaninda olmasi güven ve huzur icinde oldugu anlamina gelmez. Ben kendi ailemin icinde cocukke yapayalniz hissederdim kendimi mesela. Aile icinde iletisim sorunlari oldugu belli, herkes kendi bas etme yöntemini secmis hersey icin, cünkü ortada beraber yasayan insanlar var ama aile birligi yok gibi. Babanizin davranislari da bunu isaret ediyor. Anne baba belki degismez ama kardesler olarak bunun üstesinden konusarak gelebilirsiniz.

Sizin ailenizi zerre kadar umursadığınızı düşünmüyorum. Resmen adam hasta oldu diye öfkelisiniz. Hastalanmadan önce çıkmasını engelleyecektiniz. Hep kız kardeşiniz onlarla ilgilenmiş ne bekliyorsunuz tabi ki anneniz onu ister yanında. Bu arada kızkardeşiniz de bu kadar yoğun sorumluluk üstlenerek hata yapmış herkes kendi ilacını takip edebilmeli eğer aklı yerindeyse.
Bu kadar rahat birine beddua eden insanları hiç masum bulmuyorum. Bir de yazım şekliniz çok kötü nasıl bir öğretmen yazısı bu. 🙄
Evet çok öfkeliyim.Umursamadığım bir insana öfkelenmem ben. Telefondan yazıyorum ,dikkat etmek istemiyorum.Karşımdaki insanın anlayabileceği kadar olması yeterli.Siz benim öğrencim değilsiniz değil mi sonuçta?Ama klasik öğretmen düşmanısınız.

Iki parmak nasil ayni olamiyorsa, iki kardes de olamaz. Siz daha güclüyken o belki daha kirilgan. Annesi babasi yaninda olmasi güven ve huzur icinde oldugu anlamina gelmez. Ben kendi ailemin icinde cocukke yapayalniz hissederdim kendimi mesela. Aile icinde iletisim sorunlari oldugu belli, herkes kendi bas etme yöntemini secmis hersey icin, cünkü ortada beraber yasayan insanlar var ama aile birligi yok gibi. Babanizin davranislari da bunu isaret ediyor. Anne baba belki degismez ama kardesler olarak bunun üstesinden konusarak gelebilirsiniz.
O kadar çok konuştum ki, benim de sinirlerimin yıpranması normal değil mi?Aylardan beri konuştum.İnanın bir süreden sonra yapman gerekenleri bilsen de içinden gelmiyor. Kardeşime ne sevgim kaldı ne de saygım.

Kardeşiniz yapı itibarıyla sinirli biri gibi duruyor. Tolerans göstermek gerekiyor huzur için, tabi siz de insansınız ekstrem durumlar içinde gerilmiş öfke patlaması yaşamışsınız. Her ailede olan şeyler, böyle düşünün, sakin olun. Bir de kardeşiniz babanızla ilgilenen biriyse ona çok düşkün ve hassastır, ben de babamın her şeyiyle ilgileniyorum, bazen işim olunca kardeşimin ilgilenmesini istiyorum, o da bir şeyleri dediğim gibi yapmadığında ben de sinirleniyorum.

Kardeşsiniz, düzelir. Mümkün mertebe sinir harbi sonrası iletişim kurmayın, zamana bırakın, dinginleşince yeri gelince kırıldığınızı söylersiniz.

Bir de normalde uzakta yaşadığınız için evde akışın biraz dışında kalma hissiyatı da olur. Sığıntılık olarak tanımlamayın ama sudan çıkmış balık gibi bazen de yabancı gibi oluyorsunuz aile evi de olsa.
Sinirlenmesi normal sadece bu olay için değil her olayda sinirli olan o.Ben hep sakin kalmak zorundayım.Hiç sinirlenmeye hakkım yokmuş gibi.Ben de insanım.Ben sinirlenince kimse beni alttan almıyor.Yapıcı olmaya çalışıyorum,duygularımı,davranışlarının ben de neler hissettirdiğini anlatıyorum.Ama düzelme yok.

Beni anlıyorsunuz değil mi?Dün annemi hastaneye götürcem kızkardeşime illa sen de gel diyor.Ben götürebilirim diyorum.Araba altımızda hastane yakın.Yalvariyor o da gelsin diye.O kadar zoruma gitti ki

peki siz neden ısrarla götürmeye çalışıyorsunuz, muhtemelen o hastaneye daha önce de gitmiş olan kardeşinizle gitsin

bana bu hasta psikolojisinden çok etkilenmişsiniz "kardeşim neden bu ilgili çocuk rolünde, bu rolü ben almalıyım" moduna girmişsiniz gibi geldi

babanız yatalak değil, anladığım kadarı ile düzenli ilaçları vs de var, kendi takip eder ek üç beş ilacı da

yani saat başı neden ateşlerini ölçüyorsunuz

sizin ilkokul birinci sınıftaki öğrencileriniz de ölçebilir kendi ateşlerini

bence bu psikolojiden sıyrılın evde ayrımcılık vs değil rol bölüşümü gibi düşünün

Kardeşiniz madem babanıza bu kadar dikkat ediyordu, babanız maskesiz gezerken niye sesini çıkarmadı, engel olmadı. Size bağırmaya hakkı yok. Babanız kendi ilacını kendi alamıyor mu hem.

Ben mecburum.Ayrı yaşıyordum.oamdemi de geldim.Tayin istedim.Ekonomik durumum da bozuldu biraz bu dönemde.Ailemin kiradaki evinde kiracısının çıkmasını bekliyorum.Açıkçası aile desteğine ihtiyacım var.

siz neden mecbursunuz

mesela diyorsunuz ki hep kardeşim sinirli onun bu hakkı var benim yok vs vs

kardeşiniz çalışıyor mu

sonradan tayin isteyip gelen sizsiniz

onlara sordunuz mu gelirken

ben bir kere evden taşınanın aman ne olacak aile evi deyip dönmemesi gerektiğini düşünürüm ama bu sadece beni bağlar tabii ki

ekonomik durumunuz nasıl bozuldu

sonuçta devlette öğretmen iseniz ki sınıf öğretmenisiniz 5.000,00-TL civarı alırsınız

tek başınıza bu miktar ile de ekonomik durumunuz bozulmaz (borç, yatırım vs vs ayrı ama onlar da tercih meselesidir)

aile desteğine ihtiyacım var diyorsunuz, o zaman evdeki ortama da katlanma yükümlülüğünüz var

hasta oldu diye babanıza çemkirmeye, yanlış ilaç verdin diye kızan kardeşine beddua etmeye hakkın maalesef yok

peki siz neden ısrarla götürmeye çalışıyorsunuz, muhtemelen o hastaneye daha önce de gitmiş olan kardeşinizle gitsin

bana bu hasta psikolojisinden çok etkilenmişsiniz "kardeşim neden bu ilgili çocuk rolünde, bu rolü ben almalıyım" moduna girmişsiniz gibi geldi

babanız yatalak değil, anladığım kadarı ile düzenli ilaçları vs de var, kendi takip eder ek üç beş ilacı da

yani saat başı neden ateşlerini ölçüyorsunuz

sizin ilkokul birinci sınıftaki öğrencileriniz de ölçebilir kendi ateşlerini

bence bu psikolojiden sıyrılın evde ayrımcılık vs değil rol bölüşümü gibi düşünün
Hayır.Israr etmedim.Kardeşim siz gidin diye ısrar etti

Kardeşiniz madem babanıza bu kadar dikkat ediyordu, babanız maskesiz gezerken niye sesini çıkarmadı, engel olmadı. Size bağırmaya hakkı yok. Babanız kendi ilacını kendi alamıyor mu hem.
Aslında alıyor ama yeni ilaçlarını biz takip ediyoruz.

siz neden mecbursunuz

kardeşiniz çalışıyor mu

ben bir kere evden taşınanın aman ne olacak aile evi deyip dönmemesi gerektiğini düşünürüm ama bu sadece beni bağlar tabii ki

sonuçta devlette öğretmen iseniz ki sınıf öğretmenisiniz 5.000,00-TL civarı alırsınız

tek başınıza bu miktar ile de ekonomik durumunuz bozulmaz (borç, yatırım vs vs ayrı ama onlar da tercih meselesidir)

aile desteğine ihtiyacım var diyorsunuz, o zaman evdeki ortama da katlanma yükümlülüğünüz var

hasta oldu diye babanıza çemkirmeye, yanlış ilaç verdin diye kızan kardeşine beddua etmeye hakkın maalesef

siz neden mecbursunuz

kardeşiniz çalışıyor mu

hasta oldu diye babanıza çemkirmeye, yanlış ilaç verdin diye kızan kardeşine beddua etmeye hakkın maalesef yok
Ödemelerim var.Katlanmaya mecburum ve katlanıyorum.Sınırımı zorlasam ayrı evde yaşarım ama ailem kendi kiradan boşalacak evlerinde kalmam konusunda ısrarcı.Babama içerlemedim.Kızgınlığımı sizlerle paylaşarak dindirmeye çalışıyorum.Babama beddua etmedim.Kız kardeşim sadece bu durum için değil her zaman böyle.
Son olarak dikkatli okumanızı rica ediyorum hep yanlış okumuşsunuz

Cok gecmiş olsunn.
İnsanlık hali okadr bagıracak ne var?
Eğer baba aklı yerindeyse(yatalak vs değilse)ilacını neden kendi takip etmiyor?
Yada en azından bunu simdi icmicem diye zamanlarını takip edebilir.
Bide kalp hastası fik fik gezerken kardesinizin aklı nerdeymis?
Uyarsaymıs ya babasını.

Bu yoruma cokca katilmakla birlikte, neden ayri bir evde oturmuyorsunuz?
Bu kadar sorumsuz bir baba da zor yani...
Su hastalik doneminde de en cok korunmasi gerekenler maalesef sokaklarda geziyor...
Cok uzucu.
Allah yardimciniz olsun.

Kardesinize cok sinirlendim dogrusu, ne olursa olsun o sizden yasca kucuk olmakla beraber, canli ders verdiginizi bilmiyor mu?
Cok saygisizca bir davranis, ben olsaydim kendi imkanlarimla 1+1 eve cikardim.

Ödemelerim var.Katlanmaya mecburum ve katlanıyorum.Sınırımı zorlasam ayrı evde yaşarım ama ailem kendi kiradan boşalacak evlerinde kalmam konusunda ısrarcı.Babama içerlemedim.Kızgınlığımı sizlerle paylaşarak dindirmeye çalışıyorum.Babama beddua etmedim.Kız kardeşim sadece bu durum için değil her zaman böyle.
Son olarak dikkatli okumanızı rica ediyorum hep yanlış okumuşsunuz
Bence siz tekrar okuyun zira kardeşinize beddua etmeye hakkınız yok yazmışım

Ben mecburum.Ayrı yaşıyordum.oamdemi de geldim.Tayin istedim.Ekonomik durumum da bozuldu biraz bu dönemde.Ailemin kiradaki evinde kiracısının çıkmasını bekliyorum.Açıkçası aile desteğine ihtiyacım var.

Tez zamanda çıkın gidin bence.
üzülmekte haklısınız üvey evalt/sığıntı gibi davransa ailem ben de üzülürüm. Sizin bir suçunuz yok ailenizin tavrı kötü boşverin ayrı eve çıkınca kafa dinlersiniz.

Aslında alıyor ama yeni ilaçlarını biz takip ediyoruz.

işte neden

ben insanların yaşlanınca sen yapamazsın moduna sokulmasından rahatsızım

74 yaşındaki babam gece rahatsız hissederse kendini atlıyor arabasına gidiyor

tüm ilaçlarını da kendisi takip ediyor

evde uyuyan annemi bile kaldırmıyor

babanız da arkadaşı ile çay içecek vs şekilde hayatı olan birisi ise bu tarz "ah sen hastasın" muamelesine ihtiyacı yok, aksine aman bir şey olmaz dinlen ile geçirilmeli hastalık, psikolojisi yüksek tutulmalı

sakin olmak bu süreçte hepimize lazım, virüs eve gelmiş bir kere, amaç az zarar ile atlatmak olmalı

sakin olup güzel beslenip morali yüksek tutmak lazım

geçmişi değiştiremeyiz, sakinleşince karşılıklı konuşun daha fazla birbirinize özen göstereceğinizi iletin

derste de kapıyı kilitleyin bari, kardeşinizin fevri davranma huyu varmış

Back
X