Sinirlerim alt üst oldu.😷

siz neden mecbursunuz

mesela diyorsunuz ki hep kardeşim sinirli onun bu hakkı var benim yok vs vs

kardeşiniz çalışıyor mu

sonradan tayin isteyip gelen sizsiniz

onlara sordunuz mu gelirken

ben bir kere evden taşınanın aman ne olacak aile evi deyip dönmemesi gerektiğini düşünürüm ama bu sadece beni bağlar tabii ki

ekonomik durumunuz nasıl bozuldu

sonuçta devlette öğretmen iseniz ki sınıf öğretmenisiniz 5.000,00-TL civarı alırsınız

tek başınıza bu miktar ile de ekonomik durumunuz bozulmaz (borç, yatırım vs vs ayrı ama onlar da tercih meselesidir)

aile desteğine ihtiyacım var diyorsunuz, o zaman evdeki ortama da katlanma yükümlülüğünüz var

hasta oldu diye babanıza çemkirmeye, yanlış ilaç verdin diye kızan kardeşine beddua etmeye hakkın maalesef y
Bu yoruma cokca katilmakla birlikte, neden ayri bir evde oturmuyorsunuz?
Bu kadar sorumsuz bir baba da zor yani...
Su hastalik doneminde de en cok korunmasi gerekenler maalesef sokaklarda geziyor...
Cok uzucu.
Allah yardimciniz olsun.

Kardesinize cok sinirlendim dogrusu, ne olursa olsun o sizden yasca kucuk olmakla beraber, canli ders verdiginizi bilmiyor mu?
Cok saygisizca bir davranis, ben olsaydim kendi imkanlarimla 1+1 eve cikardim.
Ödemelerim ve sağlık problemlerinden dolayı aylık ciddi masraflarım oluyordu.O yüzden zorlandım.Durumumu düzeltip çıkmayı düşünüyorum.

Evet çok öfkeliyim.Umursamadığım bir insana öfkelenmem ben. Telefondan yazıyorum ,dikkat etmek istemiyorum.Karşımdaki insanın anlayabileceği kadar olması yeterli.Siz benim öğrencim değilsiniz değil mi sonuçta?Ama klasik öğretmen düşmanısınız.
Offf öğretmen düşmanlığı ne alaka şimdi?
İletişimi çok zor birisiniz ve bu haliniz hem sizi hem de çevrenizi zorluyor belli ki.

Ben sizi gayet iyi anladım.
Her şeyin en iyisini siz anlar, siz bilirsiniz. Genel tavrınız bu zaten. Koskocaman meslek sahibi kadınsınız kardeşinizi kıskanıyorsunuz. Annemler onu daha önde tutuyor diyorsunuz, beni bir meslek grubuna düşman olarak yaftalıyorsunuz. Çok şükür ailemde ve çevremde çok sevdiğim öğretmenler var. Beddua savuran insanlardan uzak duruyorum normal hayatımda da, daha fazla yazmayacağım size.

Babanizin hafizasi mi kotu baska sikintilar mi var neden ilaclarini takip etmiyor kendisi anlamadim ama biseyi yapacaksaniz tam yapin ya da yapmayin.

Yaptiginiz şey sorumsuzluk, alti ustu bir hap vereceksiniz buyuk bisey degil ortalikta acikta buldugunuzu verip gecmissiniz emin olmadan. Kardesiniz size gec uyanacagini soylemiş bilmiyorsaniz sorabilirdiniz hangi hap oldugunu. Ben olsam ben de kizardim.

Konu başka birsey olsa insanlik hali, olur oyle vs derim ama saglik konusunda diyemiyorum. O hap babaniza dokunsaydi?

Beddua etmek nedir ya?

Babana kızgın olabilirsin de kardeşler olarak bu kadar tepki vermeniz çok saçma.
Allah korusun annene babana bişey olduğun da vicdan azabıyla baş başa kalacaksınız.
Kocaman insanlarsınız ayıp yahu.

Devlet memuru olup da kendim ayrı evime çıkamam gücüm yok diyenleri pek anlamıyorum açıkçası

Ben mecburum.Ayrı yaşıyordum.oamdemi de geldim.Tayin istedim.Ekonomik durumum da bozuldu biraz bu dönemde.Ailemin kiradaki evinde kiracısının çıkmasını bekliyorum.Açıkçası aile desteğine ihtiyacım var.
Aileniz ile ilgili her türlü sorumluluğu kardeşinize bırakıp, başka şehirde hayat kurup, ihtiyacınız olduğu için dönmüşsünüz. Ve kendimi dışlanmış hissediyorum diye dert yanıyorsunuz.
Gerçekten çok şaşırtıcı...

Ödemelerim ve sağlık problemlerinden dolayı aylık ciddi masraflarım oluyordu.O yüzden zorlandım.Durumumu düzeltip çıkmayı düşünüyorum.

En dogrusu da bu olur zaten bence, bir an once kendi kendinize yetebilip, bu kulfetli durumlardan kurtulun derim.
Zira karsinizdaki kisilerin cok fazla size karsi saygisi yok.

Kıskançsınız
Aileniz ile ilgili her türlü sorumluluğu kardeşinize bırakıp, başka şehirde hayat kurup, ihtiyacınız olduğu için dönmüşsünüz. Ve kendimi dışlanmış hissediyorum diye dert yanıyorsunuz.
İnsan ailesineher zaman ihtiyaç duyar.Israr ettiler ayrıca
Evet.Ailemin yanına tayinim çıkmadı.Yıllarca ,hatta lise eğitimini bile uzakta aldım.Benim tercihim olmadı hiçbirisi.Ailemin yanında olsaydım daha mutlu olurdum.Daha az sorunlarım olurdu.Bu hayatı ben seçmedim ama alıştım.Ben ailem için nişanlımdan vazgeçtim.Dahası var.Evin en büyüğü hep deneme tahtası olur. Annem kendinyapamadıklarını ve daha fazlasını hep benimle yapmak istedi.Kız kardeşime dokunmadılar.Ben ailede kurban olduğumu destek almaya başlayınca anladım,fark ettim.Burda okuduklarınızı ancak bu kadar anlayabilirsiniz.Bne sizin hayatınızı bilmiyorum ama benim geçtiğim yollardan geçtiğinizi düşünmüyorum.Yine de derdimi dinlemişsiniz.Teşekkür ederim.İnsanları yargılamak kolay ama biraz daha insaflı olsanız keşke..

Babanizin hafizasi mi kotu baska sikintilar mi var neden ilaclarini takip etmiyor kendisi anlamadim ama biseyi yapacaksaniz tam yapin ya da yapmayin.

Yaptiginiz şey sorumsuzluk, alti ustu bir hap vereceksiniz buyuk bisey degil ortalikta acikta buldugunuzu verip gecmissiniz emin olmadan. Kardesiniz size gec uyanacagini soylemiş bilmiyorsaniz sorabilirdiniz hangi hap oldugunu. Ben olsam ben de kizardim.

Konu başka birsey olsa insanlik hali, olur oyle vs derim ama saglik konusunda diyemiyorum. O hap babaniza dokunsaydi?
Siz de haklınız,ama kendi düşüncenize göre.

İnsan ailesineher zaman ihtiyaç duyar.Israr ettiler ayrıca

Evet.Ailemin yanına tayinim çıkmadı.Yıllarca ,hatta lise eğitimini bile uzakta aldım.Benim tercihim olmadı hiçbirisi.Ailemin yanında olsaydım daha mutlu olurdum.Daha az sorunlarım olurdu.Bu hayatı ben seçmedim ama alıştım.Ben ailem için nişanlımdan vazgeçtim.Dahası var.Evin en büyüğü hep deneme tahtası olur. Annem kendinyapamadıklarını ve daha fazlasını hep benimle yapmak istedi.Kız kardeşime dokunmadılar.Ben ailede kurban olduğumu destek almaya başlayınca anladım,fark ettim.Burda okuduklarınızı ancak bu kadar anlayabilirsiniz.Bne sizin hayatınızı bilmiyorum ama benim geçtiğim yollardan geçtiğinizi düşünmüyorum.Yine de derdimi dinlemişsiniz.Teşekkür ederim.İnsanları yargılamak kolay ama biraz daha insaflı olsanız keşke..
Yargılamak değil, orası yabancısı olduğunuz bir ev.
Sizsiz düzenin olduğu bir ev.
Uyum sağlamak için çaba göstermeniz gerekiyor, bu cabanın başında da kırk yılda bir vereceğiniz hapın doğru olması var.

kızkardeşiniz kim bilir yıllardır bunu takip etmiş, hata yapmamanızı beklemiş.

Ben olsam insanlık hali der geçerim. Ama babanızın yerinde olsam, zararı ben görsem bunu diyebilirim. Sevdiğim biri dikkatsizlik yüzünden yok yere eziyet çektiyse söylenirim.

en ufak bir şeyde bedduaya sarılacak kadar uzak olduğunuz insanla aynı çatı altında bugün olmazsa yarın problem yasardınız zaten. Üzerinde durmayın. Gerekirse de siz adım atın. Ailenizin hatalarının sorumlusu kardeşiniz değil.

ben de ailemin ilk çocuğuyum, deneme tahtasıyım. Lisede de yatılı yurda ‘gönderildim’
Çünkü annemle birbirimize zarar verecek kadar sağlıksız bir ilişkimiz vardı.
Benim aksime kardeşlerimin annemle arası daha iyi, Allah bozmasın. Onlar adına mutluyum.

nişanlınızı aileniz için terk etmeniz sizin seçiminiz olmuş.
Yetişkin bir bireysiniz, seçimlerinizi hele de hayat arkadaşınız gibi önemli bir seçimi kendiniz yapmalısınız.
Aile rızasını önemserim, kulak veririm, nihai karar benimdir.
ailem eşim konusunda olumlu değildi. Fikirlerini söylediler, ve çekildiler.
Evlendim, onların öngördükleri gibi olmadı hiç bir şey. Oladabilirdi. Her şekilde benim sorumluluğumdu.

hayatınızda sürekli başkalarını suçluyor gibisiniz. Yaptıklarınız, seçimleriniz, hayatınız sizin. Önce bunu kabullenin.

Yargılamak değil, orası yabancısı olduğunuz bir ev.
Sizsiz düzenin olduğu bir ev.
Uyum sağlamak için çaba göstermeniz gerekiyor, bu cabanın başında da kırk yılda bir vereceğiniz hapın doğru olması var.

kızkardeşiniz kim bilir yıllardır bunu takip etmiş, hata yapmamanızı beklemiş.

Ben olsam insanlık hali der geçerim. Ama babanızın yerinde olsam, zararı ben görsem bunu diyebilirim. Sevdiğim biri dikkatsizlik yüzünden yok yere eziyet çektiyse söylenirim.

en ufak bir şeyde bedduaya sarılacak kadar uzak olduğunuz insanla aynı çatı altında bugün olmazsa yarın problem yasardınız zaten. Üzerinde durmayın. Gerekirse de siz adım atın. Ailenizin hatalarının sorumlusu kardeşiniz değil.

ben de ailemin ilk çocuğuyum, deneme tahtasıyım. Lisede de yatılı yurda ‘gönderildim’
Çünkü annemle birbirimize zarar verecek kadar sağlıksız bir ilişkimiz vardı.
Benim aksime kardeşlerimin annemle arası daha iyi, Allah bozmasın. Onlar adına mutluyum.

nişanlınızı aileniz için terk etmeniz sizin seçiminiz olmuş.
Yetişkin bir bireysiniz, seçimlerinizi hele de hayat arkadaşınız gibi önemli bir seçimi kendiniz yapmalısınız.
Aile rızasını önemserim, kulak veririm, nihai karar benimdir.
ailem eşim konusunda olumlu değildi. Fikirlerini söylediler, ve çekildiler.
Evlendim, onların öngördükleri gibi olmadı hiç bir şey. Oladabilirdi. Her şekilde benim sorumluluğumdu.

hayatınızda sürekli başkalarını suçluyor gibisiniz. Yaptıklarınız, seçimleriniz, hayatınız sizin. Önce bunu kabullenin.
Kesinlikle benim seçimim ve iyili bu yolu seçmişim.Benin anlatmaya çalıştığım şey ailemi fazlasıyla umursuyorum.ilacı yanlış vermem ise hataydı ama her birimiz her Hataya böyle tepkki versek hayat yaşanmaz bir yer olurdu değil mi?Kardeşimin aileme karşı koruyucu tavrı güzel ve bundan memnuniyet duyarım.Ama anne benim dr annem,baba benim de babam.Ayrıca benden küçük birisinin saygısızca tepki göstermesini anlayamam.Ki her konuda böyle birisi ,bu durum bardağı taşırdı.Beddua ettiğim için hatalıyım kabul ediyorum.
Ha bu arada aileme karşı sorumluluk larımı yerine getirmekte zorlanıyorum,ben onlardan böyle bir sorumluluk görmedim.Anlatacağım çok şey var.Eski konularımı okuyun derim

96 yasındaki annanem günde 7 8 ilac iciyordu kendi ilacini gözlugünu takıp saatinde kendi icerdi. Kardesinizle sizin bazi sorumlulukları üstünüze almaniz karsinizdaki insanlara iyilik olmuyor.pekalada kendi ilaclarini icebilirler.
Benim kaynanamda öyleydi . Hastaneye hatta saglik ocagina yanliz gidemez, ilacini eczaneden alıp icemez bize yalvarirdi.kendine hic güvenmiyor beceremen diyordu. 1 2 derken onu alistirdim. Simdi kimseye mudanasi yok.Allah razı olsun diyor

Kesinlikle benim seçimim ve iyili bu yolu seçmişim.Benin anlatmaya çalıştığım şey ailemi fazlasıyla umursuyorum.ilacı yanlış vermem ise hataydı ama her birimiz her Hataya böyle tepkki versek hayat yaşanmaz bir yer olurdu değil mi?Kardeşimin aileme karşı koruyucu tavrı güzel ve bundan memnuniyet duyarım.Ama anne benim dr annem,baba benim de babam.Ayrıca benden küçük birisinin saygısızca tepki göstermesini anlayamam.Ki her konuda böyle birisi ,bu durum bardağı taşırdı.Beddua ettiğim için hatalıyım kabul ediyorum.
Ha bu arada aileme karşı sorumluluk larımı yerine getirmekte zorlanıyorum,ben onlardan böyle bir sorumluluk görmedim.Anlatacağım çok şey var.Eski konularımı okuyun derim

kardeşinizin sınırlarını bilemiyoruz.
Bağlılık, paylaşım ve emek ne kadar fazlaysa, hassasiyet o kadar fazla oluyor.
her hataya değil de belki önemsediği şeyleredir bu tepki.
Herkes kendi hayatında kendi yaşadığı zorlukları görür.
siz belki tercih hakkı olsa ailenizle kalmayı tercih ederdiniz.
kardeşinize ise ailenize karşı sorumluluk yüklenmektense gitmek kolay geliyordur.
Belki o da siz kolayı seçtiniz diye size öfkelidir.
Yada çekip gitmek istese de gidemiyordur?

saygı yaş ile kazanılmaz. Bu küçük/büyük meselesi bana çok ters, bu konuya aynı pencereden bakmamız imkansız 🤷🏻‍♀️

Back
X