İnsan ailesineher zaman ihtiyaç duyar.Israr ettiler ayrıca
Evet.Ailemin yanına tayinim çıkmadı.Yıllarca ,hatta lise eğitimini bile uzakta aldım.Benim tercihim olmadı hiçbirisi.Ailemin yanında olsaydım daha mutlu olurdum.Daha az sorunlarım olurdu.Bu hayatı ben seçmedim ama alıştım.Ben ailem için nişanlımdan vazgeçtim.Dahası var.Evin en büyüğü hep deneme tahtası olur. Annem kendinyapamadıklarını ve daha fazlasını hep benimle yapmak istedi.Kız kardeşime dokunmadılar.Ben ailede kurban olduğumu destek almaya başlayınca anladım,fark ettim.Burda okuduklarınızı ancak bu kadar anlayabilirsiniz.Bne sizin hayatınızı bilmiyorum ama benim geçtiğim yollardan geçtiğinizi düşünmüyorum.Yine de derdimi dinlemişsiniz.Teşekkür ederim.İnsanları yargılamak kolay ama biraz daha insaflı olsanız keşke..
Yargılamak değil, orası yabancısı olduğunuz bir ev.
Sizsiz düzenin olduğu bir ev.
Uyum sağlamak için çaba göstermeniz gerekiyor, bu cabanın başında da kırk yılda bir vereceğiniz hapın doğru olması var.
kızkardeşiniz kim bilir yıllardır bunu takip etmiş, hata yapmamanızı beklemiş.
Ben olsam insanlık hali der geçerim. Ama babanızın yerinde olsam, zararı ben görsem bunu diyebilirim. Sevdiğim biri dikkatsizlik yüzünden yok yere eziyet çektiyse söylenirim.
en ufak bir şeyde bedduaya sarılacak kadar uzak olduğunuz insanla aynı çatı altında bugün olmazsa yarın problem yasardınız zaten. Üzerinde durmayın. Gerekirse de siz adım atın. Ailenizin hatalarının sorumlusu kardeşiniz değil.
ben de ailemin ilk çocuğuyum, deneme tahtasıyım. Lisede de yatılı yurda ‘gönderildim’
Çünkü annemle birbirimize zarar verecek kadar sağlıksız bir ilişkimiz vardı.
Benim aksime kardeşlerimin annemle arası daha iyi, Allah bozmasın. Onlar adına mutluyum.
nişanlınızı aileniz için terk etmeniz sizin seçiminiz olmuş.
Yetişkin bir bireysiniz, seçimlerinizi hele de hayat arkadaşınız gibi önemli bir seçimi kendiniz yapmalısınız.
Aile rızasını önemserim, kulak veririm, nihai karar benimdir.
ailem eşim konusunda olumlu değildi. Fikirlerini söylediler, ve çekildiler.
Evlendim, onların öngördükleri gibi olmadı hiç bir şey. Oladabilirdi. Her şekilde benim sorumluluğumdu.
hayatınızda sürekli başkalarını suçluyor gibisiniz. Yaptıklarınız, seçimleriniz, hayatınız sizin. Önce bunu kabullenin.