Sinirlerim bozuldu

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.852
820
73
34
Kızlar merhaba malesef size annemle ilgili bir şey danışacağım. Başka şehirde görev yapıyorum ve görev yaptığım yer sınır ve deprem bölgesi. O yüzden tatilde memleketime geliyorum ama annem evde kaldığım müddetçe her işi bana yaptırma derdinde. Hastayım, bitiyorum der her şeyi bana iteler. Mesela bahçeye falan gider ama evde suyunu çayını her şeyini ayağına ister. Zaten tatilin çoğunu kendi evimde geçiriyorum. Evde her şeyi yapıyorum ama isteği bitmiyor eskiden beri böyle ben de yapmak istemiyorum. Hep hastayım, kötüyüm modunda. Yaylaya gidiyor, orda da bir kaç gün kaldım , burdaki evimize döndüm. Bana gelince de böyle ben işten gelmişim yatıyor, yemeği benden bekliyor. Az geliyorum zaten ama artık canım hiç gelmek istemiyorum. Eskiden beri benı hizmetçi gibi kullandığını fark ettim. Zaten çok az gelip kalıyorum onda da sinirleniyorum. Sinirlendiğim annemin işine gelip hasta olup işine gelince bahçeye gidiyor, geziyor. Burda geziye gidiyorum, denize gidiyorum diye kalıyorum. Bazen acaba vicdansızlık mı ediyorum diyorum ama evde yapıyorum ama yetmiyor camları sil, dolaplarımı temizle, oturduğun yerde yap anne diyorum sen yap diyor

Zaten az geliyorum ama geldiğime de pişman ediyor ve hiç düzen yok malesef. Ama her şeyi benden beklemesi sinir bozucu. Ben yatayım kız yapsın modunda . Eskiden anlamıyordum şimdi anlamaya başladım. Vicdan yapıp geliyorum, orda da hiç bir yer yok gezecek, gidecek

Aslında dengeli olmalı, siz onu desteklemeli o da sizi. Zinciri bozuyor. Tamam deyip yapmayın bazı şeyleri belki o zaman yapar diye düşünüyorum.
Ben onu eskiden beri daha küçücükken destekledim ama o beni hep kullandı malesef. Hizmetçi gibi görüyor malesef. Kapalıydım eskiden açıldım hala kabullenmiyor, histerik ataklar yapıyor. Her şeyi yapıyorum ama kıymetimi bilmiyor

Bir arkadaşımla buluşsam ya da geziye gitsem akşam surat bir karış yatakta şöyle hastayım böyle hasta oldum modunda. İnsan kızım geziyor diye mutlu olur ama tam tersi

Annenizi değiştiremezsiniz ama siz değişebilirsiniz.

Yapmayın demiyorum, dengede kalın.

Tatili o şehirde geçirmek istiyorsan ve kalacak başka yerin yoksa sık sık dışarı çık, öğünlerini dışarıda ye, gün içinde uzun planlar yap.

Böylece senden beklentisi azalır.

Tatili o şehirde geçirmek istiyorsan ve kalacak başka yerin yoksa sık sık dışarı çık, öğünlerini dışarıda ye, gün içinde uzun planlar yap.

Böylece senden beklentisi azalır.
Her gün de bir yere gidemiyorum ki evde olduğum zamanlarda oluyor her şeyi hazırlarım ama mesela bir geziden geldiğinde vs çay koysa kızım nasıl geçti sana çay demledim dese keşke. Nerde hasta oldum, nerde kaldın. Ben evde yemek yemesem de bulaşıkları evi öyle bırakır. Gelince ben yıkarım. Yapmaz yani yatar. Benim evime geldiğinde de öyle. Evde insan otururken kızıma yemek hazırlayayım der ya da bulaşığını yıkakayım der dimi. Ben işten gelirim yatar yemek bekler. Sonra zar zor kalkıp bana yardım edip çayı da ayağına bekler yatar.

Her ay bi tur satın alsanız başka yerleri gezip görme fırsatınız olur . Zaten bi haftalık tura çıksanız diğer hafta dinlenmeyle geçirirsiniz falan sıkılmazsınız belki o zaman . Kendı evınızde olmak gibi rahatı hıc bı yer de bulamazsınız . Aile evine de bı hafta gidersiniz tatiliniz bitmeden görür geri dönersiniz .

Yada ikinci seçenek anne evıne ayda bir temızlık için yardımcı, kaldığınız dönemde camdı kapıyla kökten temızlık yapılır bir günde şirket gelir halleder ,
gündüzleri sizde gezerek gecırır akşamları bi yemek kalır .

gün içindeki vakit sizin olur

Aile evinde çok kalmayın arada gezmeye tatillere gidin, aile evindeki vakti azaltın biraz. Ayrıca siz de hastayım iyi değilim diyebilirsiniz. Tamamen sizin tepkinize bağlı aslında.

Sen de hasta ol yat evi be götürürse götürsün çay yapma ayağına götürme bilerek dök

Galiba öyle ay sinirim bozuluyor. Eskiden inek vardı, ben küçükken kızım inekten yoruluyorum bulaşığı yıka, evi temizle ben yapamıyorum derdi. Küçüklükten böyle vicdan yaptıra yaptıra işleri yapmayı bırakıp yatıyor. Ben yapmasam babama git şu getir bana, yorganımı getir, çay koy getir böyle. Yaparsa yemek yapar ondan sonra da hemen yatar. Sofrayı ayağına ister, çay demleriz ayağına getiririz. Evi de temizlemez, sen geldin ya temizle der bana. Temizlediğim de aynı kalsa yaparım, ama elbise dolabı falan çok düzensiz . Yapsam da iki gün sonra aynı.
belli ki siz gidince anneniz de ev hanımlığından tatile çıkıyor

Her gün gezmeyin günübirlik turlar oluyor arada onlara katılın, bir de 5 günlük tatile çıkılsa mis gibi en kötü ben de hastayım ay oy diye numara yapın

Bu sene zaten memlekete Ağustos'ta geldim onda da denize gittim, günü birlik gezilere gittim ve tatile gitmek istiyordum ama bütçem yok şuan . Ama annemler yaylaya gidecekler oraya da gitmiyorum. Beni çok çağırıyor oraya. Burda onlar gidince tek taşıyorum. Ama gelince de bir hafta kalıyorlar . Şöyle annemin eskiden beri tavrı böyle yani sinir bozucu. Anne yatma deyince benim hastalığıma kimse inanmıyor yürüyemiyorum der. İnsan elbise dolabını kıyafetleri önüne getiriyim, katlayım der dimi. Ama asla yapmaz benden bekler. Mutfak dolapları da öyle. En fazla süpürürür ben yokken sonra. Ama yemeği yapar geri kalan yok tabi onu da hasta olmazsa. Geri kalan kız yapsın ben yatayım modunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…