- 28 Mayıs 2021
- 1.859
- 823
- 73
- 34
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Zaten söylüyorum bahçeye nasıl gidiyorsun diyorum ilaç içtim, siz bakmıyorsunuz oraya der. Off çok tartıştım, hemen beddua eder sen de bnım gibi hasta ol şöyle böyle.Açık açık, "ben buraya ailemi görmeye geliyorum, hizmetçilik yapmaya değil. Bağa bahçeye giderken hiç hasta değilsin" desenize annenize. Sağlam bi kavga edip sonrasındaki isteklerine de direkt "hayır yapamam" diye net sınırlar çizin. Baktınız devam ediyor, gitmeyin aile evine.
Tamam çay koymadan önce de ilaç içsin o zaman. Bu toksik döngü yalnızca siz davranışınızı değiştirirseniz bozulur. Ettiğimiz her beddua tutsa ne güzel günlere uyanırdık ama tutmuyor...Zaten söylüyorum bahçeye nasıl gidiyorsun diyorum ilaç içtim, siz bakmıyorsunuz oraya der. Off çok tartıştım, hemen beddua eder sen de bnım gibi hasta ol şöyle böyle.
Çok şükür burda yaşamıyorum, sadece tatile geldim geri döeneceğim. Kesinlikle değişmiyorlar, hani eskiden yapar şimdi hasta olur, biraz uğraşır . Sen daha çok yapmak istersin ama benimki köle istiyor. Yapmayınca hemen hastalık işini devreye sokar. Off kötü bir durum.Benim annem de böyle. Sanki evlatları değil hizmetçisiyiz. Yapmayınca surat yapar. Ben bekarken bir bayram temizliği yapardım aman Allah'ım canım çıkardı. Evlendim gurbete gittim küçük bebeğimle gelirdim bebeği boşverip onun hizmetine dönmemi beklerdi. Değişmedi maalesef. Bir şey söylesen suçlu olursun duygu sömürüsü yapar. Çaresi ne bilmiyorum. Aslında asıl sorun anne için bir şeyler yapmak değil onun bunu kullanması. Sanki karşısında besleme var. Seni anlıyorum konu sahibi. Belki kendine farklı meşguliyetker bulursan daha kolay olabilir
Yok ayağı ağrıyınca gidemezmiş mutfağa. Nasıl bir düşüncesi var, ayağına her şeyi herkes getirsin yatayım modu. Çok garip. Ev temizliği ve düzeni zaten yok onu da bana yaptırma derdinde sürekliAçık açık, "ben buraya ailemi görmeye geliyorum, hizmetçilik yapmaya değil. Bağa bahçeye giderken hiç hasta değilsin" desenize annenize. Sağlam bi kavga edip sonrasındaki isteklerine de direkt "hayır yapamam" diye net sınırlar çizin. Baktınız devam ediyor, gitmeyin aile evine.
Tamam çay koymadan önce de ilaç içsin o zaman. Bu toksik döngü yalnızca siz davranışınızı değiştirirseniz bozulur. Ettiğimiz her beddua tutsa ne güzel günlere uyanırdık ama tutmuyor...
Biz 3 kız 1 erkek kardeşiz annem hepimize karşı böyle. Büyük ablam anlatıyor annem gençken de böyleymiş ve bahanesi hastalık falan değil. Ben anneyim eşşek gibi yapacaksınız modunda. Geçen hafta abim gelmiş yanına bana diyorki annem: iyi ona evi temizletirim askdkfkfk.Çok şükür burda yaşamıyorum, sadece tatile geldim geri döeneceğim. Kesinlikle değişmiyorlar, hani eskiden yapar şimdi hasta olur, biraz uğraşır . Sen daha çok yapmak istersin ama benimki köle istiyor. Yapmayınca hemen hastalık işini devreye sokar. Off kötü bir durum.
Evet kesinlikle ben seni doğurdum yapacaksınız modu. Tabi bunu da hastalıkları bahane ederek, manüpüle ederek yaptırıyor. Evet kavga vs kesinlikle çözmüyor. İnsan evim temiz, düzenli olsun ister mesela dimi yok umrunda değil her şeyi bana yaptırma derdinde. Ama başkası gelsin oturmaz, niye başkası kınar çünkü. Soğudum cidden, ben de bu yaşta bel fıtığı var eskiden beri küçücükken çekyat çek, süpür. Baskı ve zorlama bu yaşta orta derece fıtığım var.Biz 3 kız 1 erkek kardeşiz annem hepimize karşı böyle. Büyük ablam anlatıyor annem gençken de böyleymiş ve bahanesi hastalık falan değil. Ben anneyim eşşek gibi yapacaksınız modunda. Geçen hafta abim gelmiş yanına bana diyorki annem: iyi ona evi temizletirim askdkfkfk.
Zaten tatilde geliyormuşsunuz. İdare edebildiğiniz kadar edin bence arkadaşların dediği gibi gezme falan ayarlayın kendinize. Tartışmak, söylemek çözüm değil anca tatili daha da mahvedersiniz
Off o kadar iyi anlıyorum ki kelin merhemi olsa başına sürer hesabı keşke daha işe yarar tavsiyeler verebilseydim.Evet kesinlikle ben seni doğurdum yapacaksınız modu. Tabi bunu da hastalıkları bahane ederek, manüpüle ederek yaptırıyor. Evet kavga vs kesinlikle çözmüyor. İnsan evim temiz, düzenli olsun ister mesela dimi yok umrunda değil her şeyi bana yaptırma derdinde. Ama başkası gelsin oturmaz, niye başkası kınar çünkü. Soğudum cidden, ben de bu yaşta bel fıtığı var eskiden beri küçücükken çekyat çek, süpür. Baskı ve zorlama bu yaşta orta derece fıtığım var.
Ben de sizi çok iyi anlıyorum sıkıntılı bir duru. Çözümü de çok gelmemek sanırımOff o kadar iyi anlıyorum ki kelin merhemi olsa başına sürer hesabı keşke daha işe yarar tavsiyeler verebilseydim.
İşte bir yere gidip gelsem bile bulaşığı bana bırakır, gelince yıka der ve hasta oldum derAynı durumu yaşayan çok vardır ben de onlardan biriyim ama siz sanki her çözüm önerisine bir bahane buluyor gibisiniz. Farkında olmadan kendinizi kurban psikolojisine sokmayın derim.
Ben evden sabah çıkar akşam dönerdim mesela, ya da yetişemediğim yerde de ben de insanım gücüm bu kadar der geçerdim. Napim yani yattığı yerde hizmet beklesin dursun kimse köle değil
Yıkamayın siz deİşte bir yere gidip gelsem bile bulaşığı bana bırakır, gelince yıka der ve hasta oldum der
Ben binlerce kez söyledim, hastayım yapamıyorum yapsan ne olacak ilerde sen de benim gibi olursun vs. Şunu anladım kendi evimde sıkılsam da buraya gelmemek artık. Kendi yaşadığım yer güzel olsa, sınır olmasa çok kısa kalır dönerim ama orda patladım burda denize gidiyorum, kafeye kafa dağıtmaya gidiyorum ama burda da hizmetçiyimBen anneme gittigimde acikca soyledim 2 cocukla cok yoruluyorum kafa dagitmaya dinlenmeye geliyorum beni biraz dinlendirirsen sevinirim dedim yani konuşarak cozdum bu isi ama simdi asil meseleye geleyim bir is yapmadigim ve dinlenmeye gittigim bir ev oldugu icin annemde olsa EN FAZLA 2 GECE kaliyorum haftasonuna ayarliyorum. Eger 3 gece kalacaksam isleri devraliyorum.
Bulaşıkları yıka hastayım sen nasıl evlatsın şöyle böyle bedduaya başlar ve kavga etmekten artık yoruldumYıkamayın siz de
Benim annemin evi de tatil yerinde ama dedigim gibi 2 gunden fazlasi cocugunuzda olsa anneniz de olsa misafirliğe girer ve beklentiye girer. Siz denize gittiginiz kafeye gittiginiz saatleri cebe atin onlar karBen binlerce kez söyledim, hastayım yapamıyorum yapsan ne olacak ilerde sen de benim gibi olursun vs. Şunu anladım kendi evimde sıkılsam da buraya gelmemek artık. Kendi yaşadığım yer güzel olsa, sınır olmasa çok kısa kalır dönerim ama orda patladım burda denize gidiyorum, kafeye kafa dağıtmaya gidiyorum ama burda da hizmetçiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?