• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim bozuldu

Takmayın kafaya bel fıtığına dikkat edin.Sağlik insanların beklentileri karşılanmadığında ettiği laflardan daha mühim.Kimin yaşlanıp yaşlanmayacağı bilinmez .Ölümün sırasi yok Siz kendinize iyi gelin gerisi teferruat.

Takmayın kafaya bel fıtığına dikkat edin.Sağlik insanların beklentileri karşılanmadığında ettiği laflardan daha mühim.Kimin yaşlanıp yaşlanmayacağı bilinmez .Ölümün sırasi yok Siz kendinize iyi gelin gerisi teferruat.
Ben de vicdan yapıyorum ama sinirden stresten belime vuruyor. Aslında ev işleri bana çok fazla yüklenmiş erken sorumlulukları ve baskıyla yapılmış zoraki işleri çağrıştırıyor. Küçükken bile böyle yapa yapa erken yaşta ağır kaldırmaktan bel fıtığı oldum. Şuan orta derecede, belki ilerlemiş bile olabilir . O yüzden ev işleri benim sinirimi bozuyor

Belli zaten sizde travmatik şekilde olduğu yani bunu dile getire getire sizi sogutmuslar.Ondan bu kadar tepkilisiniz baskasinin ne var bunda diyebilecegi bu duruma.Bastira bastıra artık bunu baskilayacak alan kalmamış sizde.Şiddetle gün yüzüne çıkıyor.Onu anladım zaten.Heo öyle degilmidir zorla çocuğa az pişmiş yumurta yedirirsin büyüyünce yumurtadan nefret eder.

Belli zaten sizde travmatik şekilde olduğu yani bunu dile getire getire sizi sogutmuslar.Ondan bu kadar tepkilisiniz baskasinin ne var bunda diyebilecegi bu duruma.Bastira bastıra artık bunu baskilayacak alan kalmamış sizde.Şiddetle gün yüzüne çıkıyor.Onu anladım zaten.Heo öyle degilmidir zorla çocuğa az pişmiş yumurta yedirirsin büyüyünce yumurtadan nefret eder.
Evet gerçekten travmatik. Çünkü sürekli bir evin küçük yaşta sorumluluğunu çekmek ve besleme gibi hissetmek. Daha 10 11 yaşındayken başladım bulaşık yılamaya, ev süpürmeye 11 12 yaşında başladım. Annem yapamıyorum sen yap diye diye. İneklerimiz vardı, onunla ilgileniyordu ama her şeyi bana yaptırma derdindeydi. Küçük kardeşimin beslemesi, ütüsü, banyosu hep bendeydi. Abimin gömleklerinin ütüsü ben bunları yaparken ortaokuldaydım. Sonra böyle acındıra acındıra iş yaptırdı. Sonra kapan baskısı vs psikoloji kalmadı. Daha 12 yaşında anneanneme yazın yanında kalıp, evini süpürür yemeğini yapar ona bakardım.

Yapacağınızı yapmissiniz kardeş büyütmek zorunda değildiniz Bakacağın kadar çocuk yap bakabilecegin kadar emek sevgi zaman para ayirabilecegin kadar .Sadece Sevgi de yetmez.Bunu yazıp assinlar doğum kliniklerine .Siz artık Bosverin vicdan da yapmayın kendi içinizde de deşmeyin.Yorgunluk kırgınlık yılların birikimi bir günde çıkmaz.Artik kendi içinizde haklı olduğunuzu bildiğiniz bir konunun hesabını kimseye vermeyin Anneniz olsa bile.

Evet gerçekten travmatik. Çünkü sürekli bir evin küçük yaşta sorumluluğunu çekmek ve besleme gibi hissetmek. Daha 10 11 yaşındayken başladım bulaşık yılamaya, ev süpürmeye 11 12 yaşında başladım. Annem yapamıyorum sen yap diye diye. İneklerimiz vardı, onunla ilgileniyordu ama her şeyi bana yaptırma derdindeydi. Küçük kardeşimin beslemesi, ütüsü, banyosu hep bendeydi. Abimin gömleklerinin ütüsü ben bunları yaparken ortaokuldaydım. Sonra böyle acındıra acındıra iş yaptırdı. Sonra kapan baskısı vs psikoloji kalmadı. Daha 12 yaşında anneanneme yazın yanında kalıp, evini süpürür yemeğini yapar ona bakardım.
Şimdi ise çok tükenmiş hissediyorum. İleride evlendiğimde çocuğuma nasıl bakacağım onu bile bilmiyorum, çok zor geliyor çünkü ben dolmuşum zaten

Yapacağınızı yapmissiniz kardeş büyütmek zorunda değildiniz Bakacağın kadar çocuk yap bakabilecegin kadar emek sevgi zaman para ayirabilecegin kadar .Sadece Sevgi de yetmez.Bunu yazıp assinlar doğum kliniklerine .Siz artık Bosverin vicdan da yapmayın kendi içinizde de deşmeyin.Yorgunluk kırgınlık yılların birikimi bir günde çıkmaz.Artik kendi içinizde haklı olduğunuzu bildiğiniz bir konunun hesabını kimseye vermeyin Anneniz olsa bile.
Kesinlikle katılıyorum, daha sonra ben anneyim diye, ben sizi büyüttüm diye acıtasyon yapıyor.

Ajitasyon yapamaz doğurduğunu büyütmek okutmak ve sevmek zorundasın.O zaman doğurma .Sana o sürü bile doğurdun diye veriyor demi.Babanin evinden getirmiyorsun kime neyi helal etmiyorsun.Bende bu kafadakilere çok gülerim

Kızlar merhaba malesef size annemle ilgili bir şey danışacağım. Başka şehirde görev yapıyorum ve görev yaptığım yer sınır ve deprem bölgesi. O yüzden tatilde memleketime geliyorum ama annem evde kaldığım müddetçe her işi bana yaptırma derdinde. Hastayım, bitiyorum der her şeyi bana iteler. Mesela bahçeye falan gider ama evde suyunu çayını her şeyini ayağına ister. Zaten tatilin çoğunu kendi evimde geçiriyorum. Evde her şeyi yapıyorum ama isteği bitmiyor eskiden beri böyle ben de yapmak istemiyorum. Hep hastayım, kötüyüm modunda. Yaylaya gidiyor, orda da bir kaç gün kaldım , burdaki evimize döndüm. Bana gelince de böyle ben işten gelmişim yatıyor, yemeği benden bekliyor. Az geliyorum zaten ama artık canım hiç gelmek istemiyorum. Eskiden beri benı hizmetçi gibi kullandığını fark ettim. Zaten çok az gelip kalıyorum onda da sinirleniyorum. Sinirlendiğim annemin işine gelip hasta olup işine gelince bahçeye gidiyor, geziyor. Burda geziye gidiyorum, denize gidiyorum diye kalıyorum. Bazen acaba vicdansızlık mı ediyorum diyorum ama evde yapıyorum ama yetmiyor camları sil, dolaplarımı temizle, oturduğun yerde yap anne diyorum sen yap diyor
Anne temizlikçi tutalım de.

Annem temizlikçi tutmaz kızlar, ben de yapmıyorum artık yapmayacağım zaten gidiyorum. Seneye de daha az gelirim., çünkü kıymetim bilinmiyor. Annem çünkü öyle düzenli, evimi temizleyeyim modunda bir kadın değil binlerce kez bu evi temizleyip, her dibini her dolabını ama ben yapıyorum sadece gelince, kendisi kalkıp kıyafet dolabını bile düzenlemez.

Back
X