Sinirlerim tepemde

rreyhann

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
632
440
103
Merhaba hanımlar vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Sorun eşimin ailesi. Ha bire onların istediği şeyler olsun istiyorlar. Bizim adımıza karar almaya çalışıyorlar.
Detay verecek olursam mesela yeni evliyken ev görmeye gelecek Bi akrabaları vardı biz müsait olduğumuz halde bize sormadan onlar müsait değil diyip misafirleri bize yollamamıştı kaynanam.
Evlilik hazırlığında ev düzerken buzdolabının kayınpeder herkesten gizli almış, aldıktan 6 ay sonra eşimle bana söylemişti ve bizim eşimle aramızda büyük Bi gerginlik olmuştu. Neden bize danışmadı neden 6 ay boyunca gizledi diye.

Evlendçk araba almaya karar verdik eşim işte ben annemdeydim kendisi bizim parasını vereceğimiz arabayı seçmiş hadi gidip buna bakalım diye eşimi iş çıkış ıçapırdı ve apar topar arabaya bakmaya gittiler ve aldılar. Şimdi ise bizim elektrik saatimizin bize sorulmadan tarifesinin değiştirilmesi.
Tüm bu kendi başına takılmalar da eşim de bende tepki gösteriyoruz sürekli laf söylüyor laf sokuyoruz ama bunlar bildiklerinden şaşmıyorlar vallahi çıldırıcam.

Geçenletde kvlere gittiğimizde kayınpeder t ü m dairelerin elektrik saati 3 zamanlı falan diye anlatıyordu. Bende bizim daire öyle değil tek terimli ben memnunum zaten dedim diğer tarife de akşam 5le 10 arası 2 kat fiyat oluyor dedim. Başladı bana 3 zamanlı tarifeyi övmeye gidip değiştircem sizinkini dedi. İstemiyorum ben memnunum dedim üstünde biraz zaman geçti bugün bana mesaj atmış sizin elektrik tarifesini değişirdim 3 zamanlı yaptım diye. Ya kızlar ben ne yapayım bana akıl verin nolur bugün eşimle birbitimize girdik baban niye kafasına göre takılıyor bize danışmıyor diyorum. O da babasıyla atışmış kızmış falan babasına. Şuan bu saat olay ıne olacak bilmiyorum. Bir de kayı peder eşimi arayıp Reyyan bana abuk subuk konuştu demiş heralde eşim benden kp ile konuşmamın ekran görüntüsünü istedi sana güveniyorum sen saygısızlık yapmazsın ama bana atar mısın konuşma kaydını dedi galiba babasına atmış nerde saygısızlık var diye sormuş sanırım.

Ha bu arada asıl saygısızlığı bana o yaptı. Haber verdikten sonra tarifeyi eski haline getirir misin ben böyle birşey istemedim dedim bana sadece görüşürüz yazdı. İnsan Bi konuşmama cevap verir görüşürüz ne demek ya. Ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim bana Bi akıl fikir verin hanımlar nolur

Görüşürüz demek "hehe oldu canım" demek.

Yani seni dikkate bile almıyorum diyor .

Burda eşinizin ağırlık koyması gerekiyor.

Adam muhtemel oğlunu pek tınlamadığı için sizi de tınlamıyor.
Evet genelde çocuklarını pek tınlamıyor hele gelinlerinin lafını hiç hiç tınlamıyor. Ne yapıpta düzelteceğiz bilmiyorum. Genelde herşeyi en iyi ben biliyorum kafasında

KK’da herkesin ev dizmek şeklinde yanlış kullandığı kalıbı doğru yazmış tek sizi gördüm tebrikler

Kendinizi yipratacak kadar kotu bi durum goremedim burda. Karsilikli anlayisla cozulur gibi geldi. Kp de kotu niyetli degil bence biseylerin sizin faydaniza oldugunu dusundugu icin yapiyor yuksek ihtimal.

Kayınpederimi dün toprağa verdim keşke yaşasaydıda herşeyimize karışsaydı 😔

Kendinizi yipratacak kadar kotu bi durum goremedim burda. Karsilikli anlayisla cozulur gibi geldi. Kp de kotu niyetli degil bence biseylerin sizin faydaniza oldugunu dusundugu icin yapiyor yuksek ihtimal.
Ben artık kötü niyet aramaya başladım bu olan 1 değil 2 değil çünkü

Evet, kendi çocuklarının oturduğu evlerin tapusu elektrik su doğalgaz herşey kp üzerine
neden orasi sizin eviniz ! faturalari siz ödüyorsunuz ! cocukmusunuz hala veliniz var gibi faturalar baskasinin üzernde, madem bu durumdan cok rahatsizsinz yapacaginiz ilk is tüm faturalari üzerinize almak. bu sekilde sizden habersiz hayatiniza müdahale etmemesi gerektiginin acik mesajini vermis olursunuz.ne bileyim yani bana cok sacma geldi bu durum isi düzeltmeye burdan baslayin derim :)

neden orasi sizin eviniz ! faturalari siz ödüyorsunuz ! cocukmusunuz hala veliniz var gibi faturalar baskasinin üzernde, madem bu durumdan cok rahatsizsinz yapacaginiz ilk is tüm faturalari üzerinize almak. bu sekilde sizden habersiz hayatiniza müdahale etmemesi gerektiginin acik mesajini vermis olursunuz.ne bileyim yani bana cok sacma geldi bu durum isi düzeltmeye burdan baslayin derim :)
Bilmiyorum ben daha önce eşime söylemiştim Bi sıkıntı olmaz kardeşim 4 yıldır evli babamın vinde otuyurıyr faturaları da üstüne almadı Bi sıkıntı olmadı dedi bende üstelemedim kaldı öyle. Bilsem bu şekilde olacağını üstümüze aldırırdım. Eşim birazdan beni almaya gelicek teklif edicem tüm faturaları üstüne almasını

Bizim çevremizde tüm aileler böyledir. Gençlere destek olmak için kiraya çıkmamaları için çocuklarına ev alırlar. Bu ip vermek değildir ha ev aldığı ve aldığı evde beş kuruş para almadan çocuklarını oturttuğu için kayınpederim ipleri eline aldığını düşünüyorsa orasını bilemem ama benim verdiğim ipte yyok yular da yok

Bizim çevremizde tüm aileler böyledir. Gençlere destek olmak için kiraya çıkmamaları için çocuklarına ev alırlar. Bu ip vermek değildir ha ev aldığı ve aldığı evde beş kuruş para almadan çocuklarını oturttuğu için kayınpederim ipleri eline aldığını düşünüyorsa orasını bilemem ama benim verdiğim ipte yyok yular da yok

Bir insan gerçekten bir birey yetiştirmek isterse ve ona yardım etmek isterse. Tek mal almaz, o malı da o cocugun üstüne yapar ve idaresini de ona teslim eder. Onların yaptığı kendilerine bağlı çocuklar yetiştirmek. Hesap kitap ayrı olmayınca onlarda böyle ev sahibi olarak karar yetkilerini kendilerinde görürler. Bunu ama esiniz ailesi ile halletmesi lazim.

En azindan esiniz sizin yaninizda :( insallah en kisa zamanda duzelirler ama esiniz biraz daha sert uyarirsa daha yardimci olur duzelmelerine.
Teşekkür ederim inşallah evet çok şükür eşim yanımda aslında uyarıyor yeri geldiğinde imalı konuşuyor eşim ama daha fazla sert olmak istemiyor kalplerini kırmamak için

Back
X