Sinirlerim yıprandı desteğe ihtiyacım var

Sallamadan uyutabilen varsa saygıyla egiliyorum gaz problemi olan bebeklere hamak tarzı beşiklerden alıyorlar.

12 yaşında ve 2.5 yaşında iki tane dünyalar güzeli kızlarım var ve dediğiniz gb ikisini de asla sallamadim kayinvalidem sallamaya basladi mi hemen alırdım ayağında sallamak yasak derdim ikiside uykusu geldi mi uykum geldi deyip yataklarına gidip yastığa yatarlar .Gaz sancısı hiç çekmedim ben disten çok çektim acillik bile olduk en fazla memislerimin ustunde kokumla masal yada ninni anlatıp uyuturdum yatağına yatirirdim. Kucagimda cok gezdirdim uyuttum kokularimizi hep içimize çektik ama asla sallamadim alışırsa nasıl biraktirim diye düşündüm uzmanların bazıları sallamayin diyor bide.

Ben iki bebegimde de doğdukları andan 20 /30 gün sonra başka odaya geçtim.(Aileler anca gidiyor ve gazlı bebekler bu zamana kadar zaten yatakta değil insanın üstünde uyuyor. ) Eşler bebegin aglamasina da dayanamıyor uykusuzluğa da !! Esim bana mudehalede bulunmasin diye başka odada uyumaya basladim.Odada surekli ozellikle yataga yaptıracağım zaman Klasik rahatlatıcı müzikleri hafif sesle açtım.Yatagina da tehlike yaratmayacak buyuklukte ilk kizimda peluş bir oyuncak,ikinci kizimda ise peluş gibi bir yastık koydum.Bebek ağladığında kucağıma alıp birkaç sırtını okşayıp tekrar yatağa koydum.Yaklasik iki aylık olduklarında uyku işaretlerini gördüğümde yatağına koyunca uyuyan ,uyanınca beslenip uykuya kendi başına geçebilen duruma geldiler.4 aylıktan sonra gece 4/5 te uyanıp emen sonra kendiliğinden uykuya dalan sabah 6/7 de güne başlayan hale geldiler.Su an küçük 10 aya girmek üzere yatağına yatirinca yastığına sarılıp uyuyor..bu güne kadar uyku düzenini koruyabildim.Ama iki gündür gece kalkıp oturmak istiyor.Bakalim umarım bu dönemi de asabiliriz.

Back