Sinirlerim yıprandı desteğe ihtiyacım var

Sallamayınca bir müddet sonra alışıyor diyorsunuz... peki diş çıkarma dönemi vs hastalık bunlarda da mı sallamayacağız
Bebek aslında sallanma değil sizi hissetmek istiyor. Bir de şu var anne karnında hep sarılıp sarmalanmış gibi yaşıyor. Ama yatağına yatırdığımızda elleri ayakları boşta kalıyor bebeğin, kucağınıza aldığınızda yine anne karnında gibi oluyor dikkat ederseniz. O nedenle yarım kundak işe yarayabilir...

Emzik sorun değil ya kullansın zararı yok diyorum ben. Ben sadece kesintisiz 3-4 saat uyumak istiyorum

emzirdiğiniz sürece öyle kesintisiz uyuyayım beklentiniz olmasın. sizi istiyor güvende hissetmek istiyor.
bu böyle ne yazık ki. ne zaman memeden kesersiniz o zaman kendiliğinizden uykunuzu almış olarak uyanırsınız:) gerçi o zamanda sabahın körü hortlayıp acıktım diye tepenizde bitiyorlar:)

Bebek aslında sallanma değil sizi hissetmek istiyor. Bir de şu var anne karnında hep sarılıp sarmalanmış gibi yaşıyor. Ama yatağına yatırdığımızda elleri ayakları boşta kalıyor bebeğin, kucağınıza aldığınızda yine anne karnında gibi oluyor dikkat ederseniz. O nedenle yarım kundak işe yarayabilir...
Deneyeyim ama doğduğundan beri özgür yatıyor. Umarım işe yarar

emzirdiğiniz sürece öyle kesintisiz uyuyayım beklentiniz olmasın. sizi istiyor güvende hissetmek istiyor.
bu böyle ne yazık ki. ne zaman memeden kesersiniz o zaman kendiliğinizden uykunuzu almış olarak uyanırsınız:) gerçi o zamanda sabahın körü hortlayıp acıktım diye tepenizde bitiyorlar:)
Gece bir iki defa kalkmaya razıyım 10 kere kalkmak sinirimi bozuyor. Sakinleştirici surup falan zararlı biliyorum ama ne bileyim..... anason çayı falan . Deneyeyim mi sizce

Gece bir iki defa kalkmaya razıyım 10 kere kalkmak sinirimi bozuyor. Sakinleştirici surup falan zararlı biliyorum ama ne bileyim..... anason çayı falan . Deneyeyim mi sizce

doktoruna sorun bence.
ben karşıyım bu tür şeylere ama zararı var mı yok mu bilmiyorum.
büyüdükçe kalkmalar azalıcak.
birde her bebeğin uyku ihtiyacı bir değil. gündüz daha az uyutun öyle deneyin.

havalar sicak annesi ondandir

İki büklüm olmuyor aksine atıyor kendini belini tersten C yapıyor nerdeyse. Ben de beni özlediğini düşünüyorum çünkü kucağıma alıyorum rahatlıyor susuyor. İşi bırakamam özel sektördeyim ücretsiz izin falan yok yani. Gaz damlası kullanıyorum. Bi rahatsızlığının olduğunu sanmıyorum sadece dalamıyor çok çabuk uyanıyor ve bu duruma sinirleniyor diye düşünüyorum içgüdülerimle

Beşikte değilde seninle birlikte yatır istersen. Biz 6-7 aylıkken yanımıza aldık. Memede uyurdu zaten uyuyunca ben beşiği koyardım. Sonra beşikte olduğunu fark edince uyanır ağlardı. Tabi biz tek yatmak istemediğini anlayana kadar bir ay falan mücadele ettik. En son pes ettik. Hep beraber uyuyoruz. Şimdi bizi tepip yataktan atıyor.

Böyle şeyler yerine destekçi birileri olsa yanınızda. Mesela eşiniz ile nöbetleşe devam edin. Bazı günler o geceleri meşgul olsun bazı günler siz. Siz de calisiyormussunuz. Eşiniz size geceleri bakim konusunda destek olabilir.

biz kızımda o kadar çok şey denedik ki kucağımda 2 saat gezdirirdim, saç kurutma makinesi o uyuyana kadar çalışırdı odanın içinde. baktım bu böyle olmuyor önce yüzüstü yatırmaya başladım bu havalı yastıklardan aldım sonra çok uykum varsa yanıma yatırdım o emerken ben biraz dinlenmiş oldum. 2 yaşında sütten kestiğim için bu yanımda yatırmada sık tekrarlanıyordu. uyku eğitimi vermedim hiç. 9. aydan itibaren artık gece hiç kalkmamaya başladı. ben derdim acaba kızımı bir gün bir yerde uyuya kalmış olarak bulabilecek miyim diye. o günleri de 1,5 yaşında gördüm. şimdi 3,5 yaşında ve sabah kreş için zorla kaldırıyorum çok uykucu bir kızım var. benim en şanslı olduğum konu araba yolculuklarıydı kızım yolculuk başlar başlamaz uyur yol uzunsa bir kere uyanır kısa ise (4-5 saat) hiç uyanmazdı.
size de yüzüstü yatırmayı tavsiye ederim ama onun için farklı yastıklar var ondan almalısınız. bir de çok yorgunsanız yanınıza alın öyle emzirin. ama uyku eğitimi için daha çok küçük. sallamayın demiş arkadaşlar alışır demiş ama benim kızım alışmadı. 2 yaşından itibaren birlikte sarılarak uyumaya başladık. ben yoksam da kreşte öğretmeni biraz sırtını okşar uyuturdu.

3 buçuk aylık oğlum var. Doğduğundan beri geceleri 2 saate bir uyanır emer ya da mama içer. Son zamanlarda saat başı uyanıyor; uykuya dalmakta sorun yaşıyor iki saat salliyorum beşiğinde. Beşiği yatağımızın yanında. Çok yıprandım artık. Sinirlenmeye başladım. Etrafımda kimsenin çocuğu böyle yapmıyor :110: çalışan olmasam sorun değil de.... öyle işte paylaşmak istedim.
Yalnız değilsin canım benim kızım da anne sütünden kesene iki yaşına kadar öyleydi.. umarım doğacak olan uykuyu sever.. Allah sabır versin çalışmak zorunda mısın?

Sallamaya alıstırmamak lazım 3 4ay normal hem gaz skntısı hem gece gündüz ayırt edememe hem çabuk acıkması ... Sütünüz varsa mama tercih etmeyin derim o daha çok gaz yapıyor.. Bunlarda geçecek sabret
Sallamadan uyutabilen varsa saygıyla egiliyorum gaz problemi olan bebeklere hamak tarzı beşiklerden alıyorlar.
İki büklüm olmuyor aksine atıyor kendini belini tersten C yapıyor nerdeyse. Ben de beni özlediğini düşünüyorum çünkü kucağıma alıyorum rahatlıyor susuyor. İşi bırakamam özel sektördeyim ücretsiz izin falan yok yani. Gaz damlası kullanıyorum. Bi rahatsızlığının olduğunu sanmıyorum sadece dalamıyor çok çabuk uyanıyor ve bu duruma sinirleniyor diye düşünüyorum içgüdülerimle
Tersten C şeklini almasıda gaz sancısından benim oglumda öyle yapardı 4 ay kolikti zamanla azaldı. Geçecek az sabır

Ya bu sallamaya alıştırmayanlar çocuk aglayınca ne yapıyor merak ediyorum
Ben alıstırmadım beşiği park yatak ilk aylarda çok hafif sallamıstım sonra unuttu gitti zaten 3ay gazı oldu ağladıkça emdi kucağımda sakinleşti çok küçük mideleri hemen acıkıyordu dk bası fıtratında sakınlıkde vardı çok şükür hala sallamıyorum 16aylık ama akıllı tlf gibi sabaha kadar bana bağlı şarj oluyor

Sizi de üzmek istemem söylediklerimle, insan işe başladığında çok vicdan yapıyor :KK43: Ama sizi özlüyor bence. bluzunuzu baş ucuna bırakmayı deneyin. Anne kokusunu alırmış uyanınca yeniden dalarmış biz de denediğimiz 26432131 şeyin içinde bunu da denemiştik. Faydası olduğunu söyleyebilirim. İlk zamanlar şu bebek seslerini açardık sürekli biraz uyuyabilmek için. Anne karnındaki seslere benzer sesler baby white noise diye aratırsanız youtube da ya da uygulama olarak da bulabilirsiniz. Şu elektrik süpürgesi sesi olayları :) Bence o da sakinleştiriyor ama siz uyuyabilir misiniz o seste bilemiyorum. Biz uyuyorduk valla :KK70: bir müddet sonra her koşulda ve yerde uyuyabilir hale geliyor insan :)

Bir de yarım kundak olayı var, biz hiç denememiştik ama şimdiki bebeğimde sağlıkla doğarsa deneyeceğim kesinlikle. buradan bakabilirsiniz.

Beşikte değilde seninle birlikte yatır istersen. Biz 6-7 aylıkken yanımıza aldık. Memede uyurdu zaten uyuyunca ben beşiği koyardım. Sonra beşikte olduğunu fark edince uyanır ağlardı. Tabi biz tek yatmak istemediğini anlayana kadar bir ay falan mücadele ettik. En son pes ettik. Hep beraber uyuyoruz. Şimdi bizi tepip yataktan atıyor.

biz kızımda o kadar çok şey denedik ki kucağımda 2 saat gezdirirdim, saç kurutma makinesi o uyuyana kadar çalışırdı odanın içinde. baktım bu böyle olmuyor önce yüzüstü yatırmaya başladım bu havalı yastıklardan aldım sonra çok uykum varsa yanıma yatırdım o emerken ben biraz dinlenmiş oldum. 2 yaşında sütten kestiğim için bu yanımda yatırmada sık tekrarlanıyordu. uyku eğitimi vermedim hiç. 9. aydan itibaren artık gece hiç kalkmamaya başladı. ben derdim acaba kızımı bir gün bir yerde uyuya kalmış olarak bulabilecek miyim diye. o günleri de 1,5 yaşında gördüm. şimdi 3,5 yaşında ve sabah kreş için zorla kaldırıyorum çok uykucu bir kızım var. benim en şanslı olduğum konu araba yolculuklarıydı kızım yolculuk başlar başlamaz uyur yol uzunsa bir kere uyanır kısa ise (4-5 saat) hiç uyanmazdı.
size de yüzüstü yatırmayı tavsiye ederim ama onun için farklı yastıklar var ondan almalısınız. bir de çok yorgunsanız yanınıza alın öyle emzirin. ama uyku eğitimi için daha çok küçük. sallamayın demiş arkadaşlar alışır demiş ama benim kızım alışmadı. 2 yaşından itibaren birlikte sarılarak uyumaya başladık. ben yoksam da kreşte öğretmeni biraz sırtını okşar uyuturdu.
Bu gece yanımda yatırdım elini tuttum ayaklarının üstün e elimi koydum hep, gece beslenmesini azaltmak adına aglayınca emzik verdim. 9gibi uyuduk hem emzirdim hem mama icirdim arada uyanınca dediğim gibi emzik verdim 2 gibi ve 5 gibi emzirdim. Yani 9dan 2ye kadar uyudum çok şükür. Umarım böyle devam ederiz. Gerçekten beni hissetmek istiyormuş kuzum. Iyi doyurunca 4saat kadar gider demişlerdi haklıymış. Sağ olun desteği biz için

Bu gece yanımda yatırdım elini tuttum ayaklarının üstün e elimi koydum hep, gece beslenmesini azaltmak adına aglayınca emzik verdim. 9gibi uyuduk hem emzirdim hem mama icirdim arada uyanınca dediğim gibi emzik verdim 2 gibi ve 5 gibi emzirdim. Yani 9dan 2ye kadar uyudum çok şükür. Umarım böyle devam ederiz. Gerçekten beni hissetmek istiyormuş kuzum. Iyi doyurunca 4saat kadar gider demişlerdi haklıymış. Sağ olun desteği biz için
Sizin adınıza çok sevindim. Çünkü anne olarak yeterince dinlenemedigimiz zaman çocuğumuza daha az faydamiz dokunuyor. Stres düzeyinin artıyor. Bir de size destek olan kimse yoksa. Annelik kitaplardan değil bu şekilde yaşayarak ve tecrübelerle ogreniliyor. Siz de zamanla daha da rahatlayacaksiniz ve çocuk bakımı konusunda ozguveniniz artacak.

İnşallah böyle gider canım. Sağlıkla büyüt

Uyku eğitimi babası karşı. Bir iki gün denedik çok ağlıyor. Ama pes etmemek lazım haklısınız biraz da ben yarım saat belki 1 saat başında beklemeye yoruluyorum sanırım

Babası karşı da aylar ilerledikçe daha zorlanıyorsun. Ben de eşim gönülsüz diye bırakmıştım (oğlum da çok ağlıyordu) keşke bırakmasaydım. Şu anda 13 aylık, bıktım inan ki uykumun bölünmesinden. (Ki bebekten önce de gecede 2-3 defa tuvalete kalkan bir insandım ben, alışkındım yani) çok şükür son bir haftadır 3-4e kadar uyuyor uyanmadan, sonra susadığı için uyanıyor suyunu içip geri yatıyor. Ama tabii yattıktan bir saat sonra gene kalkıyor derlen 6da uyanıyor. Sabaha karşı uykum sürekli bölündüğü içm de ben gergin oluyorum bu sefer. Kısır döngü yani. Kendi kendine uyumayı bilse yatıp uyuyacak belki ama... Yok yani, olan bana oluyor.

daha çok küçük annesi derdini anlatamıyorum ancak mızmız yapıp ağlıyor.
kaldı ki benim oğlum şu an 4,5 yaşında güzel uyuyan bir çocuk olmasına rağmen sıcaktan uyuyamıyor. senin ki 3,5 aylık. çok normal.
ama geçiyor inan sadece sabır. ben de oğlan 4,5 aylıktı işe başladım. uyumadan gider gelirdim. hafıza kaybı yaşardım uykusuzluktan. büyüdükçe düzeliyor inan

Kızıma uyku eğitimi veren, güzel de sonuç alan bir anneyim ama sizin bebe daha çok küçük ya. Ancak pışpışlayarak, yumuşak yumuşak konuşarak, müzik dinleterek filan destek olabilirsiniz gibi geliyor bana uyku eğitimi olarak. Araştırdığım uyku yöntemleri o kadar küçük bir bebek için pek uygun gelmediler bana. Zaten ilk 3 ay asla bulaşmamanız gerekiyor, bebelerin gerekirse anneye yapışık yaşaması gerekiyor, dünyaya uyum süreci açısından.

Reflüsü olabilir mi? Yatağını eğimli hale getirmeyi denediniz mi? Belki reflüden dolayı yanma yaşıyor ve ondan uyanıyordur. Çok sık emzirmek bunu tetikliyor. Kolik olabilir, bunların çok yaşandığı aylarda şuan. Doktora götürdünüz mü bu konuda?

Ve evet sallamaya alıştırmayın, ben hiç sallamadım. Ama arkadaşım sallayarak büyüttü. Şimdi çocuk dana kadar hala sallanarak uyumak istiyor. Arkadaşta ne kol kaldı ne bel. Çocuk da sallanmaya bağımlı olduğu için, kendi kendine uyumayı öğrenemiyor.

Back
X