Sinirlerime hakim olamıyorum.Sinirlendiğinizde sakinleşmek için n'aparsınız?

Ben de çok çabuk sinirlenen birisiyim ve sinirlendiğim zaman zangır zangır titriyorum ki bu yüzden hiç bir zaman hakkımı savunamıyorum çünkü tartışmaya girdiğim anda boğazım tıkanıyor ve titreme nöbetine giriyorum. bu halimi de karşı taraf görsün istemiyorum. bu yüzden susuyorum. ve sustuğum için de karşımdaki daha çok üste çıkıyor, ben de sustuğum için haksız duruma düşüyorum. bu halim yüzünden evliliğim en başından zehir oldu bana, kendimi savunamadım ailesine karşı. hep ezildim... evimizi ayırdık ben hala kendime gelemedim hala içim daralıyor :(

ve hepsi bu titremelerim yüzündem oluyor. bi kendime hakim olabilsem çok da güzel alt ederim herkesi ama, olmuyor.

Eğer sen de benim kadar feciysen bu bir sağlık sorunu gibi görünüyor, ben tedavi görmeyi bile düşünüyorum. Seninki de bi rahatsızlık olabilir mi canım? sen de kendini savunamadığın için benim gibi karşındakini öldürme arzusu içine giriyorsun. Ölmesi gerekmiyor, ölümü haketmiyor olabilir ama başka türlü karşılık veremeyeceğini düşünüyor insan bu haldeyken :/

Ben sinirlendiğimde ya sinirden kahkahalarla gülerim, ya da elime geleni fırlatırım..
Ya da çok sinir olduğum biri çıkarsa bağırır çağırırım :26:

Düşündüm de, kahkaha atsam o beni yorabilir sanki ruh açısından. Çünkü okuduğumda, deneyip kahkaha attım, daha bir sinirlendim :)
Ne mutlu bir anda bağırıp çağırabiliyorsun .

Merhaba seni anlıyorum çünkü bende aşırı sinirli biriyim sabır var ama patlarsam azımdan çıkanlar o kişiyi çok kırıyor her kusurunu her şeyini söyler hakaret eder bi kaç eşya kırar çıkar giderim kimseye eyvallahım yok

Bende isterdim bi tartışma anında yada bi haksızlıkta susabilmek

Aslında sakinleşmek için yapılacak çok şey var..

Öncelikle o ortamdan uzaklaşmak lazım. Misal:
Buz gibi sogukta, ince giysilerle balkona kendini atmak. Bir süre sonra sinirden degil, üşümekten titremeye başlarsın :) Kullanılıyorsa sigara içilebilir.

Uzaklaşılamıyorsa yada karşındaki kişi tahrik etmeye devam ediyor ve terkedemediğin bir yerdeysen;
Dikkatini başka yere verip unutmaya çalışmak; tv yi açmak, bulmaca çözmeye çalışmak, matematiksel işlem çözmeye çalışmak :) birisini aramak, cep telefonundan oyun oynamak, neşeli bir parça çalıp eşlik etmek, kendi kendini telkin etmek, içten küfür etmek yada dua etmek :) Bir lafı söylemeden önce, 3 kez tartmak v.s v.s

Yok, yine de işe yaramazsa, bir psikologdan öfke kontrolü için (öfke kontrolü illa öfkeyi dışa vurmayı engellemeye değil, vurmayıp vücuda yansıtmamak da içindir) randevu almak. Çözüm olabilir..

Çok açıklayıcı olmuş yorumun, çok teşekkür ederim öncelikle .
Sigara kullanıyorum ama günde 2-3 yemeklerden sonra ve ya kahvenin yanında.
Sinirlendikten sonra da yapabilirim bunu :)
Ben konuşurken öfkelenmemek istiyorum.
Şöyle o an geçiştiriyorum ama kafama çok takıyorum, onla yatıp onla kalkabilirim . O derece :)

nasıl güzel anlatmışssınz yaa..aynen bende öyleiym :59:
sinirlenince direk titriyorum yaa..suratım kıpkırmızı olur ve haksızlığa uğruyorsam birde cevap vermemem gerekiyorsa sinirimden ağlarım..kaçışım yok :25:

sakin olmaya uğraşmaktan başka da yapabildiğim birşey yok benim

Ben Boğa burcuyum
Sinirlendiğimde de kırmızı görmüş gibi olurum :23::9:

Ama zamanla törpülemeyi öğrendim
Eşim kırılgandır, birazda bu vesile ile
Derin nefes alıp bahçeye çıkıyorum, internete giriyorum ya da kurabiye yapıyorum :8:
Sonra içeriye geliyorum ki sinirim geçmiş, formumda olmuyorum
Kibarca şunu şunu şöyle yapmasan daha iyi olur diyebiliyorum

Ben bile başardıysam herkes yapar diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum :3:

Ben de kibarca "şunu şöyle yapmasan" diyebileceğim günleri görmek istiyorum , İNŞALLAHHHH .....

Sinirlendiğim konuyu, kişiyi sürekli didiklerim. Tabiri caizse, başının etini yerim veya susarım.
Çok güzel susarım hem de. O her neyse beni sinirlendiren, uzaklaştırırım da kendimden.

Çoğu zaman ağlıyorum.
Bu tamamen karşımdaki kişinin kim olduğu ile alakalı, zira her sinirlendiğimde ağlamam.
Ya büyüğümdür, sözüm geçmez ya da önemsediğim kişi tarafından, ısrarla yanlış anlaşılıyorumdur.
Onun dışında ne kendime zarar veriyorum, ne de karşımdakine.
Öyle işte.

Aslında sakinleşmek için yapılacak çok şey var..

Öncelikle o ortamdan uzaklaşmak lazım. Misal:
Buz gibi sogukta, ince giysilerle balkona kendini atmak. Bir süre sonra sinirden degil, üşümekten titremeye başlarsın :) Kullanılıyorsa sigara içilebilir.

Uzaklaşılamıyorsa yada karşındaki kişi tahrik etmeye devam ediyor ve terkedemediğin bir yerdeysen;
Dikkatini başka yere verip unutmaya çalışmak; tv yi açmak, bulmaca çözmeye çalışmak, matematiksel işlem çözmeye çalışmak :) birisini aramak, cep telefonundan oyun oynamak, neşeli bir parça çalıp eşlik etmek, kendi kendini telkin etmek, içten küfür etmek yada dua etmek :) Bir lafı söylemeden önce, 3 kez tartmak v.s v.s

Yok, yine de işe yaramazsa, bir psikologdan öfke kontrolü için (öfke kontrolü illa öfkeyi dışa vurmayı engellemeye değil, vurmayıp vücuda yansıtmamak da içindir) randevu almak. Çözüm olabilir..

cidden güzel anlatmışssın :46:

ben sinirlenince nefes alamıyorum sanki.
kalbim o kadar hızlı çarpıyor ki,sesini karşıdaki duyablir gibi geliyo bana :)
konuşamıyorum,konuşursam da kelimeleri tam söyleyemiyorum. cümle dahi kuramıyorum.
karşıdakinin gözünde komik duruma düşüyorum böyle olunca da...
elime ne geçerse fırlatmak istiyorum :)

tilmessa'nın dediği herşeyi denedim sayılır,olmadı. geçmiyor sinirim.
öfke kontrolü için psikoloğa gitmek istiyorum bir an önce ...:ssz:

Ben de çok çabuk sinirlenen birisiyim ve sinirlendiğim zaman zangır zangır titriyorum ki bu yüzden hiç bir zaman hakkımı savunamıyorum çünkü tartışmaya girdiğim anda boğazım tıkanıyor ve titreme nöbetine giriyorum. bu halimi de karşı taraf görsün istemiyorum. bu yüzden susuyorum. ve sustuğum için de karşımdaki daha çok üste çıkıyor, ben de sustuğum için haksız duruma düşüyorum. bu halim yüzünden evliliğim en başından zehir oldu bana, kendimi savunamadım ailesine karşı. hep ezildim... evimizi ayırdık ben hala kendime gelemedim hala içim daralıyor :(

ve hepsi bu titremelerim yüzündem oluyor. bi kendime hakim olabilsem çok da güzel alt ederim herkesi ama, olmuyor.

Eğer sen de benim kadar feciysen bu bir sağlık sorunu gibi görünüyor, ben tedavi görmeyi bile düşünüyorum. Seninki de bi rahatsızlık olabilir mi canım? sen de kendini savunamadığın için benim gibi karşındakini öldürme arzusu içine giriyorsun. Ölmesi gerekmiyor, ölümü haketmiyor olabilir ama başka türlü karşılık veremeyeceğini düşünüyor insan bu haldeyken :/

aynen bende cevap vermek istemiyorum verirsem ağlamaktan titremekten, korkuyorum..en önemlisi kimse bunu farketsin istemiyorum
bazen başarıyorum sakin kalmayı ama genede genelde böyle :59:

psikolog tedavisi değil mi

Çok açıklayıcı olmuş yorumun, çok teşekkür ederim öncelikle .
Sigara kullanıyorum ama günde 2-3 yemeklerden sonra ve ya kahvenin yanında.
Sinirlendikten sonra da yapabilirim bunu :)
Ben konuşurken öfkelenmemek istiyorum.
Şöyle o an geçiştiriyorum ama kafama çok takıyorum, onla yatıp onla kalkabilirim . O derece :)

Önemli olan ve zor olan da zaten o anı geçiştirmektir. Zaman geçtikten sonra, bu öfke azalmadan devam ediyorsa, öfkeden ziyade daha çok nefret duygusunun şiddetinden ve takıntıdan kaynaklıyor olabilir. Bunu da en iyi sen anlayabilirsin. Şöyle: farklı şeylere sinirlendiğin zaman, onları da üzerinden zaman geçmesine rağmen, öfkeyle anımsayabiliyor musun? Yine onlarla da yatıp, onlarla da kalkabiliyor musun ?

Ama ben sakince konuşamıyorum. Yani 10 dakika ayrıldım gittim.10 dakika değil, 10 saat sonra bile gelsem, sakince oturup konuşmaya çalışsam, bir sözü değil bir mimiği beni çileden çıkartabilir.

aynen ya.

ben sinirlenince çok zor sakinleşiyorum
gerçi sakinleşmekten ziyade kafamda kurarım hep
niye öyle dedi niye böyle dedi gibisinden
hep aklıma gelir ve sinir olurum
kolay kolay da atamam kafamdan

Ben her zaman derim gazetelerin 3. sayfa haberleri uzaydan gelmiyor , sen ,ben gibi insanların cinnet anı diye.

Aman diyeyim ; nasıl ki o haberleri okuduğumuzda ah vah diyorsak , sakin ve sukut kalabilmek adına elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.

Herkese göre değişir pek tabii;

Ortam değiştirmenin yararı şüphe götürmezdir.

Ya da inançlarınız doğrultusunda '' sığınmak '' ...hiçbirşey düşünmeden Yaradana küçük bir yakarış , muhakkak iç serinletir.

Belki mümkünse o insana karşı öfkenizi kusmakta fayda gösterebilir.

Küfür etmek olası ise o da işe yarar.

Kalabalığa karışmak ya da bir filme gömülmek...

Neyse ; siz yukarıdakilerden birini seçinde başka bir seçenek sunmayın kendinize ''öldürmek'' gibi:34:

Hatta kısa bir olayımı palaşayım sizlerle ; Ben babamın yanında çalışıyorum 4 aydır ve halamın oğluyla aramızda negatif bir enerji var, benden 8-9 yaş büyük ve en tuhafı da çocukken de böyleydi kendisi, onu sevmeme nedenim ise; her şeyi çok çabuk alay konusu haline getirme, dalga geçme, kendisinin sahip olduğu şeylerin başkasının sahip olmamasını istememe diye uzar gider.

İnsanlık hali, bir hatam oluyor vay efendim bir ton laf, ya da işle ilgili olsun hemen smuwiLa kontrol edecek, smuwiLa yapacak ben mi yapacağım? Her şey kendi istediği gibi olacak, smuwila onu getir, bunu getir 4 aydır hep sustum, ama ben sustukça o daha da beter oldu. Biliyorum kendimi konuşursam sakin olamam ağlarım, bağırıp çağırırım. Kısaca kendimi kaybederim. Ve bu sebeple hep susuyorum, beni o şekilde görsün istemiyorum çünkü.. Bir kere karşılık verdim '' eee her şeyi ben yapacaksam sen ne yapacaksın? görevin olan işlerde bile bağırıp çağırıyorsun? senin hatalarına kim kızsın? o kadar parayı hakkıyla alacaksan bunları yapacaksın tabiki '' dedim ama nasıl dedim gelin bir de bana sorun..
:ssz:

bi de bende sinirden ağlama durumu var

eşim de der ki '' duygusuz, anca sinirlenince ağlarsın ''

eşime de öyle bi yer etmiş ki, duygusallıktan ağlasam inanmıcak adam
gene neye sinir oldu bu kız diye düşünür allah bilir:1:

Back
X