Sinirlerimi Tepeme Cikarttın..görümce...

inanin sizi anlayamiyorum anneliginizi elsitirmek istemiyorum ama cok hatalar yapmissiniz.bu nedemek ya bir anne cocuguna uzaktan bakip ic cekiyor resmen.ben kayinvaldenizde suc bulmuyorum her babenne ve annenne isterki hep ynaimda olsun, ama siz bunun sinirini bubebin onlarin degil kendinizin cocugu oldugunu hatirlatmaliydiniz.gerekirse elnizi masaya vurup bu evlat benim ve kurallari ben koyarim demeliydiniz.bazen kayinvaldem yada annem ogluma annem diye hitap eder,bu laf bile beni deli eder ve hemen hop ne oluyor ben annesiyim siz degilsiniz derim.bu nedemek ya gece alip gidiyor.anlamadigim nokta bu cesareti nasil buluyor benim evladim anca ben izin verirsem gider kimse onun hakkinda söz sahibi olamaz ben ve babasindan baska.birkeresinde kayinvaldem ayni sizinki gibi ben daha cok düsünürüm oglumu dedi:27:dedim sen kimsin ben annesiyim ben tasidim karnimda ben dogurdum ben dogurdum.benden baska kimse en iyisini düsünemez tamam sizde düsünürsünüz ama benim kadar olmaz sakin bidaha kendini yaristirma bu konuda benle dedim.yani benimkinede izin versem sizinki gibi olur ama o cesareti bulamiyor.bende haftada 2gün aksamlari okula gidiyorum esimde beni götürüyor sadece oara birakir dönünce alirim.nedemk vermemek böyle biseyi bi yapsin kapisinda polisi görür ve bidaha yanimiza bile yaklasamz.ayrica bende yurtdisindayim ve ailem yok.bence bu bi savunma bicimi degil:19::19::19::19:umarim bundan sonra bidaha böyle bi hata yapmazsiniz tavrinizdan vazgecmeyin sakin ve kim oldgunu iyicene hatirlatin ona:23::23::23:

ayrica benim arkdasim benimkide ilk ve tek torun hem kendi ailemin hem esiminkinin deli oluyorlar.diger arkadaslarin degi gibi bende bazen sakaya getirip herkes kendi ogluna baksin diyorum.istersen oglunu yani esimi alirsin ama benim o:45:glumu bebgimi asla alamaz ve bensiz biyere gidemez.:45:

durumunuza çok sinirlendim hem size, hem k.validenize. o sizin bebek ama siz sadece k.validenizin bebeğinizi görümcenize verdiğinde sinirlenmişsiniz. yaşınız büyük değil ama küçük çocukta değilsiniz, lütfen izin vermeyin. bebeğiniz sizi anne bilsin.

Heyy Allahım heyy:53::53:
kk'da okuduğum kaynana ve görümce modelleri beni evlilikten soğutuyor yemin ederim:26:
Ema1 arkadaşımız şıp diye çözmüş olayı:31: Tebrik ediyorum:71:
Başkalarının hayatına, özeline bu kadar karışılmaz müdahale edilmez ki:20::20:
Bırak nasıl istiyorsa öyle baksın kızcağız çocuğuna. Ne sinir bozucu bir durum yahuu:47:
Ben senin yerinde olsam bu kadar sabırlı olamazdım arkadaşım:45: Ne kadar iyi niyetlisin!
Yine iyi dayanmışsın valla:82: Bana kalsa çoktan kaldırmıştır ortalığı ayağa:47:
Bazıları iyi niyetten tatlı dilden anlamıyor canım.
Tabikii büyüğündür saygısızlık et, kırıcı ol emiyorum sana ama tavrını koy.
Yoksa çocuk seni ablası filan sanacak.

ya bu kaynanaların bi iyi olanı yokmudur?? çok kızdım ve çok üzüldüm...tepkinizde çok haklısınız bundan sonra da sessiz kalmayın yaptıklarına tavrınızı koyun... siz sessiz kaldıkça iyice yüzsüz olmuşlar...çok meraklıysa kendi bi tane doğursun...o bebeğin annesi sizsiniz haddini fazla aşmış ne yazıkki..bende benim kaynana çocuklarımı sevmiyo ilgilenmiyo diye üzülürdüm böyle olmasındansa ilgilenmesin en azından daha iyi...

hata sizde arkadaşım çok taviz vermişsiniz başta. okuduğunuz için sanırım kayınvalide bakıyor çocuğa ve oda kendinde her hakkı görür duruma gelmiş.

baştan koyacaktınız tepkinizi.ben gece uyumam nöbet tutarım çocuğumu alacak mı gelipte diye.yine de vermem o çocuğu.hem size sevdirmemesi,vermemesi falan nasıl iş bu ? mantıklı geliyor mu bu size? bunlara ses çıkarmadınız ama görümceniz götürdü diye mi kopardınız kıyameti? halasının gezdirmesinde anormal bir durum yok,sizin çocuğunuzu sokakta bırakacak biri değildir herhalde.ama asıl sorun kayınvalidenizin size çocuğunuzu vermemesi bence konu başlığı bu olmalıydı. siz diğer meselelere dolup görümcede patlamışsınız ama zamanlama yanlış,önce çocuğunuzu kendi kanatlarınız altına almalısınız,kayınvalidenize de o tepkiyi vermeli,o sınırı bildirmelisiniz uygun bir dille.o gece gelip alıyorsa,siz arkasından gidip geri alın çocuğunuzu,kapıyı kitleyin giremesin odaya.

çok ilginç bir durum şaşırdım vallahi

ayy ben burada okurken sınırlendım yaa :47: kendı cocugunuzu severken bıle ızın ısteyecek konuma gelmıssınız .bu nasıl bırsey yaa.cocuk sızın olmaktan cıkmıs kayınvalıde nın olmus resmen .sızde uzaktan komsu gıbı bakıyorsunuz cocugunuza.kesınlıkle sessız kalma ve ızın verme .o cocugun bır annesı varken kayınvalıdenın bu kadar cocugu sahıplenmesı cok ayıp.:57:

yaşın küçük diye seni ezeceğini sanıyor galiba. her konu başka çocuk başka... ben acayip gıcık oldum. asla fırsat verme. okuldan gelir gelmez al çocuğunu. ayrıca senin evine senden izinsiz nasıl girer. izin verme. çocuğunu al. evinin kapısını kilitle. daha neler yaa

Kusura bakmada suc sende bu kadar yuz verırsen olacagı bu hayret bısey hıcte sanmıyorum sen kaynana benımle durcak falan dedıgını.. Hayret bişey baktın laftan anlamıyor sende konusma verme cocugunu gorende zorla alıyorlar senden sanacak

bak canim sana benden abla tavsiyesi.
anladim yurtdisindasin ailen yaninda yok sen de esinin ailesiyle iyi gecinmek istiyorsun buna lafim yok.
ama karsi taraf senin iyi niyetine layik degilse birak kaynanayi kocam dahi olsa sallamam.
ben de yurtdisinda yasiyorum benim de ailem yanimda degil ve ben de kayinvalidemle altli ustlu oturuyorum.
ve ayni senin dediklerini yasayabilirdim ama asla izin vermedim soyle ki:
ben dogum yaptim,hastaneden eve geldigimiz gece kayinvalidem yardimci olma adina bizde kalmak istedi.
amenna kalsin,lafim yoktu.
kizim memeyi istemedigi icin sutumu sagip veriyordum
bebegin her aglayisinda beni geri gonderiyordu.
"niye kalkiyosun git yat,ben bakiyorum ya iste"dedi daha ilk gunden.
soyledigim tek laf "9 ay tasidigim Canim'i daha annesinin kokusunu tadamadan baskalarinin eline verip baksinlar da ben de rahat uyuyayim demek icin dogurmadim"oldu.
2.gunu gorumcemlerin yaninda "deli bu b ben bebegi yukariya gotureyim hem de oglum burda rahat uyusun diyorum birakmiyo bu"dedi benim icin.
ben de cok sert bisekilde herkes kendi cocugunu dusunuyor iste,ben cocugumu hicbiryere birakmam sen kendi cocugunu dusunuyorsan al oglunu yukarda ikiniz koyun koyuna yatin dedim.
su an kizim 15 aylik bana sormadan afedersin bi b.k yapamaz.
izin vermiyorum.
senin su anki halini yasinin kucuk olmasina veriyorum.
ama daha gec olmadan oglunun egitimini sen ver bakimini sen yap senin kokunu hissetsin.
belki bana kizanlar olacak ama gerekiyorsa egitimini birak cocuguna sen bak.
cunku gercekten cocugunun gelecegi ya kayinvalidenin ya da senin elinde olacak!

Son düzenleme:
Burada ki asıl sıkıntı görümce değil, kayınvalide ve sizsiniz bence.
Ne demek insan kendi çocuğunu sevemez mi, nasıl izin veriyorsunuz geceleri filan.
Kayınvalidenin çocuğu olmuş neredeyse, e bu durumda da istediği kişiyle size sormadan gönderir tabi.
Çocuğunuzu sahiplenmenizde bir sıkıntı mı var, neden izin veriyorsunuz ki bu kadar.
Kendi çocğumu severken, gezdirirken kayınvalideme mi soracağım.
İlginç geldi bana, böyle olursa herkes bildiğini okur, siz de hesap soramazsınız ki.

inanin sizi anlayamiyorum anneliginizi elsitirmek istemiyorum ama cok hatalar yapmissiniz.bu nedemek ya bir anne cocuguna uzaktan bakip ic cekiyor resmen.ben kayinvaldenizde suc bulmuyorum her babenne ve annenne isterki hep ynaimda olsun, ama siz bunun sinirini bubebin onlarin degil kendinizin cocugu oldugunu hatirlatmaliydiniz.gerekirse elnizi masaya vurup bu evlat benim ve kurallari ben koyarim demeliydiniz.bazen kayinvaldem yada annem ogluma annem diye hitap eder,bu laf bile beni deli eder ve hemen hop ne oluyor ben annesiyim siz degilsiniz derim.bu nedemek ya gece alip gidiyor.anlamadigim nokta bu cesareti nasil buluyor benim evladim anca ben izin verirsem gider kimse onun hakkinda söz sahibi olamaz ben ve babasindan baska.birkeresinde kayinvaldem ayni sizinki gibi ben daha cok düsünürüm oglumu dedi:27:dedim sen kimsin ben annesiyim ben tasidim karnimda ben dogurdum ben dogurdum.benden baska kimse en iyisini düsünemez tamam sizde düsünürsünüz ama benim kadar olmaz sakin bidaha kendini yaristirma bu konuda benle dedim.yani benimkinede izin versem sizinki gibi olur ama o cesareti bulamiyor.bende haftada 2gün aksamlari okula gidiyorum esimde beni götürüyor sadece oara birakir dönünce alirim.nedemk vermemek böyle biseyi bi yapsin kapisinda polisi görür ve bidaha yanimiza bile yaklasamz.ayrica bende yurtdisindayim ve ailem yok.bence bu bi savunma bicimi degil:19::19::19::19:umarim bundan sonra bidaha böyle bi hata yapmazsiniz tavrinizdan vazgecmeyin sakin ve kim oldgunu iyicene hatirlatin ona:23::23::23:
katılıyorumbazen büyükler sınırı aşıyor ve o sınırı çizmektebiz annelere düşüyor.kızım sokakta düştü ama her çocuk gibi canıda hiç yanmadı k.peder başladı ben olsaydım yanında torunumu düşürmezdim(düşmeden bir çocuk nasıl büyür)sonra bahçeye çıkıcaktık bende giydrmye başladım başladı başımda nu giydir bunu giydir demeye ve benim sabrım taştı ben onun annesiyim ben karnımda taşıdım ben doğurdum ben büyüttüm,kimse benim kadar benim çocuğumu düşünemez dedim sustu bir dahada karışmadı...

Kusura bakmayın ama hata sizde.. Gerçekten siz ne derseniz okuyorum , şu , bu bahane değil bunlar.
Siz tamamen nasıl olsa emzirmiyorum da ben de rahat ederim geceleri ağladımı bakıyorlar işte diye düşünmüşsünüz.
Ben size annemle yengemin çocuk bakma olaylarını anlatayımda böyle devam ederseniz neler olacağını anlayın.
Benim yengemde sizin gibi çocuklarına gece gündüz bakmadı sürekli anne sen bak anne sen yedir anne sen giydir dedi.
Bile bile göğüslerinden süt taşarken 2 aylık bebeklerini sütten kesmenin yollarını aradı. Sebep ne biliyormusunuz. Benim sadece flmlerde duyduğum bir sebep vucüdum bozulur.
Öyle marjinal yada sosyetik yada her neyse buraya uygun bir kelime bulamadım yani öyle aman göğüslerim bozulmasın diye çocuk emzirmeyecek bir aile yapımızda yok kendi ailesininde bizimkilerinde.

Annem geceleri abimin kızı ve oğluyla aynı odada yatıyor. Geçenlerde kız yiğenim sabaha kadar ateşler içinde yandı bir kere yatağından kalkıp gelip bakmadı bile.
Sabaha karşı biz hastaneye giderken söylediği söz ay çok uykum var oldu. Ben bekarken yiğenlerime kıyafet almaya hep ben giderdim o kadar söyledim bir kez gelmedi bile bir anne olarak eve getiriyorum diyorum yenge bak beğenmediysen söyle vallahi alınmam hemen değiştirelim yok ya olur işte bunlar diyor. Şimdi de aynı şekilde ya kızkardeşim seçer yada yengemin kızkardeşi seçer alır. Rahat edebilmek adına yapmayacağı şey yok. Geçenlerde annem bende kaldı 20 gün falan yiğenlerim hergün telefonda ağlıyordu babaanne ne olur sen gel halam hastaysa annem gitsin halama bakmaya biz seni istiyoruz seni daha çok seviyoruz yani na göre hareket edin bundan sonra çocuğunuz anne diye babaannesini bilirse lütfen bu durumdan babaannesini veya halasını sorumlu tutmayın tek suçlu sizsiniz.

Arkadaşlar konu ile yapılabilecek en güzel yorumları yapmışlar
inşallah şu andan itibaren oğlunuzun Annesi siz olduğunu hissettirirsiniz
Yoksa böyle oğlunuza hasret kalırsınız:58:

yanima hic alamiyorum ki ayirayim , ilk torunu diye kafayi yedi kaynanam okuldan gelice alip sevmeme bile izin vermiyor , yeni ymk ydi ksar vsvs , ama kizina verir al gezdir diye...

Gerçekmisiniz siz.kimi kime vermiyor kaynananız onu anlamadım. gerçekten annemisiniz siz.
benim çocuğumu kaynanam benden habersiz alacak geceleri alıp götürecek , ben sevmek istersem izin vermeyecek (ki izin istenirmiymiş) dünyayı o kaynanaya dar ederim. konu çocuğum olunca dünyaları yıkarım kaynana kim ki...

Back
X