Sinirlilik hali yıpranan eş

meryemakca78

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2017
127
7
18
30
merhaba arkadaşlar
Son zamanlarda çok yıprandım piskolsga gittim prozac yazdı sonra devamlı gelmemi söyledi sigorta karşılamıyor ücret çok yüksek gelince bıraktım. Çok sinirliyim kendime engel olamıyorum sırf bu yüzdem evlilim bitecek eşimi çok yıprattım elimde olmayan davranışlarım var üstelik 1,5yasında evladım var ona bile ilgi gösteremiyorum
Herseyi takıntı halime getirdim sürekli evden gitme isteğim var birlere çıktım gittimde ağlama atakları elim titriyor içimde çok sıkıntı var ne yapacağımı bilmiyorum hep dua ediyorum allahım içimdeki sıkıntıları al diye

Tabi ki tedavi etmez ama sizi en azından yatıştıracak bitki çayları içseniz? Faydalı olabilir..

Tabi ki tedavi etmez ama sizi en azından yatıştıracak bitki çayları içseniz? Faydalı olabilir..
Bir çok bitli çayı denedim olmuyor kardesim.
Engel olamıyorum sinirlerime kendi kendime yalan söylüyorum buna kendim inanıyorum insanı kırıyorum sonra çok pişman oluyorum

Altta yatan bir sebep olmalı durduk yere sinirlenmiyorsunuz o sorun sizi tetikliyor tedaviyi ihmal etmeyin bence psikiyatriye gidin psikolog değil.

ilaç ismi vermek yasak değilmiydi??
küçük çocuğunuz var o yüzden bunalmış sıkıntı etmiş olabilirsiniz. doktora danışın belki ilacı değiştirir. ama kullanmadan da kafanı dağıtacağın şeylere yönelmeye çalış(geçmiş olsun)

ne yapacağınızı biliyorsunuz tekrar psikiyatriye gidiyorsunuz ve diyorsunuz ki bu ilacı sigorta karşılayamadığı için ben kendi imkanlarımla bunu alamıyorum bu konuda sigortanı karşılayacağı bir ilaç verebilir misiniz? bu bu kadar...
her insanın sinirleri vardır ve her insanın kendini sakin tutmak için bir metoduda vardır. bunu bilerek yada bilmeyerek yaparlar. kendimden örnek vermem gerekirse ben sinirlendiğim,korktuğum, telaşlı olduğum her zamanda aynı yöntemi kullanıyorum. kendimle konuşuyorum diyorum ki''sakin ol ne yapıyorsun sen şimdi... otur dinlen sen herşeyi halledersin neyi halletmedin ki bitecek bak her gecenin sonunda güneş aydınlanıyor. buda hep böyle devam etmeyecek. korkma bitti vb..... telkinler kullanıyorum.... o an yaşadığım konuya göre tabi bu telkinler değişiyor. sizde kendi metodunuzu bulacaksınız. bir arkadaşım avrdı o da sinirlendiğinde sürekli bulaşık yıkardı suyla uğraşmak ona kendini iyi hissettiriyordu. sizde düşünün neler size kendinizi iyi hissettiriyor.... bunların listesini yapın ve seçin beğenin kullanın. takıntılar konusunda bunlar içinde olumlamalar yapabilirsiniz. ben mesela en çok şuna takılırdım birine kızdım tartıştım diyelim. eve döndüğümde neden şunu söylemedim neden bunu yapmadım ki gibi takıntılarım olurdu. bazen hala oluyor arada insanım çünkü ben. ama kendime diyorum ki o an söylememem gerekiyormuş söylememiş demek ki... hem kalbini daha çok kırmamış oldun hem telafi edemeyeceğin sorunlarda açmamış oldun bence yarın git kendini doğru ifade et ve onu üzgüğün için özür dile yada ne kadar kırıldığını anlat o da bir daha seni üzmez gibi olumlamalar tabi buda konu ve olaya göre değişikilik gösteriyor. yani negatifi pozitif yapmak genel olarak yaptığım bu. kendinizi çok sevin, çok değer verin, etrafınıza hep ışık saçın. bir sorun varsa bunu sakin bir dille konuşabilecek kıvama gelene kadar bekleyin. bilin ki çözümlenemeyen hiçbir sorun yoktur.

Devlete gidebilirsiniz. Ben gittim doktorum çok iyiydi memnun kaldım.

İlacınız dan memnunsanız gidin devlet hastanesi doktoruna yazdırın durumu anlatın.Tanıdık eczane yokmu tek reçete ile düzenli her ay verir aslında.İlacınızı düzenli olarak 6 Ayla 1 yıl arasında kullanmalısınız ki tamamen düzelebilesiniz.Tedaviyi yarım bırakmak sizi daha sinirli yapar.

Devlet hastanelerinde psikiyatrist oluyor. Bu imkandan faydalanabilirsiniz. Çünkü bahsettiğiniz ilaçlar pat diye başlanıp bırakılabilecek ilaçlar değil. Antidepresanlar beyin kimyasını etkiler, bu nedenle dozu azaltılarak bırakılmalıdır. Doktor uygun görüp yazdığına göre ihtiyacınız var, bebeğiniz açısından sağlıklı olmanız gerekiyor. Lütfen ihmal etmeyin.

prozacı birden kesmeyin ben yaptım cok kötü oldum.
su an devlet hastanesindeki doktor selectra verdi onu kullanıyorum.
özel muayeneden daha ilgili hatta

Olmuyor kardesim ilaca 3 gün ara verdim
Kendimi kaybettim aynayı yumrukladım durup dururken

ben devlet hastanesine gittim prozacı bir aylık şekilde yazdı. 3. gidişimde 3 aylık yazdı. devlet hastanesine gidin ilaç size iyi geldiyse. ama bana yan etkileri oldu. ciğerlerime dokundu bıraktım. ilaçları da çöpe attım hatta.

anti depresan ilaçları beyindeki etkileşimi artırarak mutluluk hormonunu arttırıyomuş.
yani sizin elinizde olmadan yaptıgınız seyler olabilir.
20 güne yakın ilaç kullanıyorum. geceleri bile rahat uyuyorum...
kendimi de cok kasıyomuşum onu fark ettim.
ama bu tür ilaçlar uzun süre kullanımlarda kalıcı sonuclar bırakıyormuş.
bırakınca eski haline dönme durumları oluyms

Tamam işte daha mesai bitmedi gidin yazdırın ilacınızı.Ayna yumruklamak nedir yahu ? Sakin olun olun lütfen, 1,5 yaşında bebeğiniz var ona yazık.Prozac uyuşturucu değil ki onu içince sakinleşesiniz, bu tamamen sizin kafanız da bulduğunuz bir çözüm.Sakin olun bir la havle çekin, bebeğiniz var güçlü durun.Sizden daha kötüleri düşünün, çıkın bir hava alın,arkadaşlarla toplanın rahatlatın kendinizi.

olmaz diye birşey yok bakın ben ne anlattım size siz nasıl okudunuz olmuyor diye birşey yok... önce bir atın bunu aklınızdan hem ben daha yazalı bir kaç dakika oldu denemediniz bile. denemeden bilemezsiniz. ayrıca ilaç konusunda doktora sormadan ara vererek zaten hata yapmışsınız. doktorunuza tekrar gidip bu durumu ona anlatmanız gerektiğinden bahsettim size bunu yaptınız mı ki olmuyor.hangi ara yapacaksınız olmaz demek için erken demek ki dimi. bakın doktorunuza gidip kurumun karşılayabiliceği bir ilacı vermesini isteyin ilk adım. ve bu hastalığa yenilmeyi kabul etmeyin olur mu? bence bu olur olmaz deme....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…