Sinirlilik hali

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Merhabalar, burdan dostlar edindim..Burası bana cok iyi geliyor ama üzerimde bi genel sinirlilik hali var...Çok tahammulsuz mu oldum, yasadıklarım ve sevgisizlik beni bu noktaya getirdi belki de..

Sizin de oluyor mu boyle sinirlilik hallerinin arttıgı donemler ya da tahammulunuzun sanki hiçbişeye kalmadıgını hissettiğiniz?
Hangi durumlarda oluyor?
Aşmak için daha sakin bir yapı için neler yapıyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhabalar, burdan dostlar edindim..Burası bana cok iyi geliyor ama üzerimde bi genel sinirlilik hali var...Çok tahammulsuz mu oldum, yasadıklarım ve sevgisizlik beni bu noktaya getirdi belki de..

Sizin de oluyor mu boyle sinirlilik hallerinin arttıgı donemler ya da tahammulunuzun sanki hiçbişeye kalmadıgını hissettiğiniz?
Yaşadığınız olaylar neticesinde birikmişleriniz var. Destek alırsanız bir nebze rahatlarsınız

Evet tabi ki. Yaşadığımız sıkıntılar ve güçlü gözükme süreci çok etkiliyor

Hangi durumlarda oluyor?
Bu konuyu sanki ben actim, o kadar dert doluyum ki cogu benim sahsi meselem dahi degil. Okudugum, duydugum her haberin konunun bende etkisi su aralar daha bi yogun oluyor. Sinir yonetimimi yapamiyorum, tahammulum kalmadigindan
-Nasilsin? diye sorana dahi ters cevaplar verir hale geldim. Regl gecikmesi yasarsam bu donem daha da uzun suruyor.
Neden oldugunun bilincindeyim iliskimde ustu acilmayan sorunlarim var, cozmeye de yanasmiyoruz karsilikli olarak. Olaylar suruncemede kalinca öfkem de sinirim de surekli taze.

Bu konuyu sanki ben actim, o kadar dert doluyum ki cogu benim sahsi meselem dahi degil. Okudugum, duydugum her haberin konunun bende etkisi su aralar daha bi yogun oluyor. Sinir yonetimimi yapamiyorum, tahammulum kalmadigindan
-Nasilsin? diye sorana dahi ters cevaplar verir hale geldim. Regl gecikmesi yasarsam bu donem daha da uzun suruyor.
Neden oldugunun bilincindeyim iliskimde ustu acilmayan sorunlarim var, cozmeye de yanasmiyoruz karsilikli olarak. Olaylar suruncemede kalinca öfkem de sinirim de surekli taze.

Evet ilişkideki sorunlar günlük hayatta her alanda sinirliliğe sebep oluyor :(
Çözmek için adım atsanız

Hangi durumlarda oluyor?
Dönem dönem herkese olur, endişe etme. Hoşlandığın insanlarla vakit geçirebiliyorsan iyi gelebilir. Ama bazen en sevdiğine bile tahammül edemeyecek noktaya gelinebiliyor. O durumda da yapmaktan hoşlandığın uğraşlar bulman gerek. Aklını dağıtacak sadece ona konsantre olup rahatlayacağın meşgaleler. Eğer hiçbir şey seni rahatlatmıyorsa da psikolojik destek alabilirsin. Bunun için geçici olup olmadığını anlaman gerek öncelikle. Yaşam kalitene zarar vermeye başladığı noktada destek almayı düşünebilirsin.

Çözülebilecek şeylerse çözüm yolu aranmalı tabii ama sonuç alınamayacak bir durumsa vazgeçmek daha uygun olacaktır.

Başkaları için kendinizi yıprattığınıza değmiyor inanın. İlerleyen zamanda anlıyor insan. Bazen de geç kalınmış oluyor bunu farkettiğinde. Kendinizden kaybetmemeye çalışın.

Buraya danışmaya kaldıysanız yandınız, zira buradaki çoğu üye başkalarına takışarak sinirini burada atıyor😀
Size gelince topraklanın ciddyim hiç bir yer yoksa bile park sahil kenarında çıplak ayakla 5dk da olsa yürüyüp derin nefsler alın.

Oluyor tabi olmaz mi?
Hayat hicbirimiz icin toz pembe degil. Dönem dönem herseyin ust uste geldigi zamanlar olur ya, o zamanlarda ben de cok sinirli olurum. Kendinizi mutlu edecek seyler yapin. Ben genelde uyurum veya yürürüm, iyi gelir.

Hangi durumlarda oluyor?
Kendim yok ama iyi gelir diyolla

Yolunda gitmediğini düşündüğünüz bir hayatiniz varsa keskeler acabalar kıyaslamalar insanı i kemiriyor ve öfke duygusunu içten içe artırıyor en ufak birsey de de icimizdeki ofke gün yuzune çıkıyor.bence hayat zaten zor ama bu zorluğun sadece bize özel olmadığını herkesin bir yada birden çok şeyle aynı anda basetmeye calistigini dusunursek kendimizi daha az üzer yorar ve daha güçlü ,duygusal dalgalanmaları gelgitleri isyanlari çok olmayan bir ruh haline sahip oluruz gibi geliyor.çok bilmiş konustum😁

Back
X