Gebeliğe Hazırlık Sinovac aşısı yaptırıp hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar ben aralikta dis gebelik gecirdim gebeligi igne ile sonlandirdik o yuzden bana nisanda asi tanimlandi 5 mayista 2. Dozumu oldum (Sinovac sectim ben) doktora sordum olmadan once sakincasi var mi diye 2. Dozu olduktan sonra gebe kalabilecegimi soyledi aile hekimine danistim o da ayni bilgiyi verdi hatta dis gebelik sonrasi subakut tiroidit diye bir hastalik gecirdim tiroid iltihabi o donem kortizon almak zorunda kaldim dahiliye doktorum da kortizon tedavisi bittikten sonra asi olmami istedi ( kortizon bagisikligi baskiladigi icin) asinin uzerinden 1.5 ay gecti gecen ay denemeye basladim yine hatta beklemeden olmadi yine hamile kalmaya calisiyorum. Doktor Allah korusun coronanin hamilelikte daha tehlikeli seyrettigini soyledi. Gebelik suphesi varsa olmadigindan emin olduktan sonra asi olun hamileligin de 4. Ayindan sonra asi olabilecegimi soyledi doktor. (2. Doz asidan 6 ay sonra hatirlatma dozu vurulmasi gundemde oldugu icin sormustum.)
dış gebelik iğnesi olduğun için mi aşı zamamın ertelendi? Bende geçirdim 5 ay olucak aşı olmam sakınca yaratır mı hiç bilmiyordum dış gebelik iğnesiyle aşı olmanın sorun yaratabileceğini :/ kime danışabilirim acaba

dış gebelik iğnesi olduğun için mi aşı zamamın ertelendi? Bende geçirdim 5 ay olucak aşı olmam sakınca yaratır mı hiç bilmiyordum dış gebelik iğnesiyle aşı olmanın sorun yaratabileceğini :/ kime danışabilirim acaba
Yok yok ben tiroid iltihabi gecirdim dis gebelikten sonra kortizon aldigim icin asiyi erteledik. aralikta dis gebelik gecirdim ilk dozumu nisanda oldum 2. Dozumu mayista oldum. Yani dis gebelik teshisinden 4 ay sonra asimi oldum erteleme sebebi kortizon kullanmamdi dedigim gibi

Back
X