Çocuk Hastalıkları Sintigrafi hakkında bilgi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

maviolsun

İçimde kaynayan bir mahşer var.
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
591
526
158
Merhaba hanımlar . Bilgilerinize çok ihtiyacım var . Kızım şu an 7 aylık . Anne karnında başlayan her iki böbrekte genişleme var . Büyüdükçe büyüyor . Geçen ay voiding çekildi ve idrar reflüsü çıkmadı . Dr 3 ay daha takip edelim eğer genişleme devam ederse sintigrafi çekilecek dedi . Ve bu ay genişleme devam etmiş .
Sintigrafi çektiren arkadaş var mı ?işlem ne kadar sürüyor anne baba yanında girebiliyor mu ? Bilgi verir misiniz

Merhaba canım benim kızımda da aynı sorunlar var ve idrar kacagida var. Bizde geçen Ay sintigrafi çektirdik çok kolay bir işlem hiç korkma. Önce damar yolu açıp ilaç veriyorlar sonra bir masaya uzatıp film çekiyorlar. Ama hareketsiz kalması gerekiyor ben kızımı uyutup öyle çektirmiştim. Süresi Filme gore değişiyor biz iki defa yaptık biri on dk diğeri kırk dk sürdü.

Merhaba canım benim kızımda da aynı sorunlar var ve idrar kacagida var. Bizde geçen Ay sintigrafi çektirdik çok kolay bir işlem hiç korkma. Önce damar yolu açıp ilaç veriyorlar sonra bir masaya uzatıp film çekiyorlar. Ama hareketsiz kalması gerekiyor ben kızımı uyutup öyle çektirmiştim. Süresi Filme gore değişiyor biz iki defa yaptık biri on dk diğeri kırk dk sürdü.
hareketsiz durması şart mıdır? benim oğlumda da aynı sorun var ve bizde Şubat ayında sintigrafi çektireceğiz ancak hareketsiz durmasını sağlayamam :( çok kötü oldu bu:(
birde sonucunuz ne çıktı tedavinizin seyri nedir?

Evet canım hareketsiz durması şart. Uyutamazmisin acaba ben bekleme odasında uyuttum masaya koydum. Bizim sintigrafi sonuçlari iyi çıktı ama bir ay sonra idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve onbeş gün hastanede yattık. Haftaya da sistoskopi Yapılacak inşallah dua edin bize

Back
X