Sipaydi ye Yardım lütfen

tüh beee onca şey yazdım elektrikler gitti...

arsız kadın yaa o kadar çok kızdım kii
dün bişi demedim ama gece baktım dayanamıcam
bugün mesaj yazdım
kocanın meshebi geniş olabilir ama ben gelemem böyle şeylere ayağını denk al tarzında bir yazıydı :47: :47:

aman ne onun seviyesine düşüyorsun canım ya şimdi o bişey yazacak sen yazacaksın sürüp gidecek direk engelle o sana ulaşamasın sen ona ulaşama.
ve tanımadığı çoğu kişiyi de silsin hatta ekleme talebi gelirse de eklemesin. :20: inegöl çok büyük bir yer değil nasıl utanmadan böyle davranabiliyor ya eşimin kulağına gder falan diye korkmyor mu ?

aman ne onun seviyesine düşüyorsun canım ya şimdi o bişey yazacak sen yazacaksın sürüp gidecek direk engelle o sana ulaşamasın sen ona ulaşama.
ve tanımadığı çoğu kişiyi de silsin hatta ekleme talebi gelirse de eklemesin. :20: inegöl çok büyük bir yer değil nasıl utanmadan böyle davranabiliyor ya eşimin kulağına gder falan diye korkmyor mu ?

yok yaa bu kadın inegölde değil istanbulda
arsız şey
aslında cevap vermeyecektim ama
tutamadım kendimi içimdeki cadı direk çıktı ortaya
dudağım falan uçukladı
dedim içimde kalacağına onun içinde kalsın

bir mesaj daha yazarsa direk kocasına yollıcam zaten
uğraşmam yanii ;)

yok yaa bu kadın inegölde değil istanbulda
arsız şey
aslında cevap vermeyecektim ama
tutamadım kendimi içimdeki cadı direk çıktı ortaya
dudağım falan uçukladı
dedim içimde kalacağına onun içinde kalsın

bir mesaj daha yazarsa direk kocasına yollıcam zaten
uğraşmam yanii ;)

ondan böyle yapıyor o zaman :34::34:
boşver içindekini yazmışşsın canım bir daha muhattap olma sizin ilişkkinizi etkiler :54::54:
güven tarığa zaten bişey yapmazda bu sefer kızın gözünde güvenmiyorsun imajı kalmasın :36:

bu ayakkabılardan sence hangisi güzel..

$1.webp $2.webp $3.webp $4.webp $6.webp

Ececim bohçaların da çok güzelmiş, Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin inşallah :nazar:
Biz de artık bohçaları sahiplerine teslim etmeye başladık :16:
sizin de gelin yemekleriniz olur da teslim edersiniz bir an önce inşallah :123:

resim yok kiiiii :(

NASIL YOK kız ekledim yaaa :26:

Ececim bohçaların da çok güzelmiş, Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin inşallah :nazar:

bizde yoktur gelin yemeği o nasıl oluyr ?

canım fotolardan ben 3.yü beğendim :16:

gelin yemeği söyle olur;

düğünden bi süre sonra kız ailesi, gelini damadı ve damadın ailesini yemeğe çağırır. Arkasından damadın ailesi karşı tarafı yemeğe çağırır. Kimlere bohça yapıldıysa (amca, teyze, dayı, hala, görümce vs.) hepsi sırayla yemeğe çağırır. Bazı yörelerde el öpme yemeği de diolar tatlım.
Yemeğe giderken de nişanda ya da düğünde hazırlanan bohçalar bu akrabalara götürülür..
Bizde böyle oluo canım ama tabi her yere göre değişir uygulamalar tabi :34:

gelin yemeği söyle olur;

düğünden bi süre sonra kız ailesi, gelini damadı ve damadın ailesini yemeğe çağırır. Arkasından damadın ailesi karşı tarafı yemeğe çağırır. Kimlere bohça yapıldıysa (amca, teyze, dayı, hala, görümce vs.) hepsi sırayla yemeğe çağırır. Bazı yörelerde el öpme yemeği de diolar tatlım.
Yemeğe giderken de nişanda ya da düğünde hazırlanan bohçalar bu akrabalara götürülür..

hımm tamam tamam bu bizde de var ama eskide kalmış biz öyle bişey yapmadık :34:

bizde aileye-eşe ayrı bohça yapılır nişan öncesi yada sonrası onlar verilir. sonra düğünde evdeki ailesine bohça yapılır. düğün sonrası gelin ile damadı ailesi yemeğe çağırr giderken götürür :1:

ama biz ne yaptık düğünün ertesi gün sabah kahvaltıya kv gittik giderken götürdüm. haberleri de yoktu onlar yapmasın diye söylemedik onlarda da adet geline para verirlermiş. :34:
kahvaltıdan sonra da bizimkilere geçtik oradan da öğleden sonra balayına :1::1: hatta çoğu insan aaaa hemen gidilir mi dedi ama bizim için hiç sorun yoktu. onu diyenlere dua edin ben gece kalmaya annemlere gitmedim dedim :1::1:

aminn inşallah kuzummm :1:

evet yaa bende en çok yemek olayını seviyorum
düğünden sonra eve alışana kadar yemek yapmana gerek kalmıyor :9: :9:

yaaa resim var gibi ama açılmıyor içi boş yanii :S sanırsam benim pc den sorun var

gelin yemeği söyle olur;

aynenn bu şekilde oluyor :)
bohça yapılmayanlara da tatlı falan gidiyor
birde eskiden el öpmeye gidince geline harçlık veriliyormuş ama şimdi kalmadı sanırsam :9:

hımm tamam tamam bu bizde de var ama eskide kalmış biz öyle bişey yapmadık :34:

bizde aileye-eşe ayrı bohça yapılır nişan öncesi yada sonrası onlar verilir. sonra düğünde evdeki ailesine bohça yapılır. düğün sonrası gelin ile damadı ailesi yemeğe çağırr giderken götürür :1:

ama biz ne yaptık düğünün ertesi gün sabah kahvaltıya kv gittik giderken götürdüm. haberleri de yoktu onlar yapmasın diye söylemedik onlarda da adet geline para verirlermiş. :34:
kahvaltıdan sonra da bizimkilere geçtik oradan da öğleden sonra balayına :1::1: hatta çoğu insan aaaa hemen gidilir mi dedi ama bizim için hiç sorun yoktu. onu diyenlere dua edin ben gece kalmaya annemlere gitmedim dedim :1::1:
hihihi :9: iyi demişsin walla..
biz kendi ailelerimizi hergün gördüğümüz için heralde umursamadık ki, onların bohçalarını vermeyi unuttuk :9:

aminn inşallah kuzummm :1:

evet yaa bende en çok yemek olayını seviyorum
düğünden sonra eve alışana kadar yemek yapmana gerek kalmıyor :9: :9:

yaaa resim var gibi ama açılmıyor içi boş yanii :S sanırsam benim pc den sorun var

aynenn bu şekilde oluyor :)
bohça yapılmayanlara da tatlı falan gidiyor
birde eskiden el öpmeye gidince geline harçlık veriliyormuş ama şimdi kalmadı sanırsam :9:
evet evet ziyafetler iyi oluo :1:
ama bak bu harçlık olayını bilmiodum, hiç kimse bahsetmedi bu durumdan bana, aaaaa akşama teyzemden istiyim bari harçlığımı :9:
boşa gezmeyelim :9:

hihihi :9: iyi demişsin walla..
biz kendi ailelerimizi hergün gördüğümüz için heralde umursamadık ki, onların bohçalarını vermeyi unuttuk :9:

evet evet ziyafetler iyi oluo :1:
ama bak bu harçlık olayını bilmiodum, hiç kimse bahsetmedi bu durumdan bana, aaaaa akşama teyzemden istiyim bari harçlığımı :9:
boşa gezmeyelim :9:

:1: kesinlikle balayından geldiğimde iki aileyi ben çağırdım. ne cesaretse bendeki :ssz::ssz::ssz: daha 15 günlük falan evliydim.
ve o güne kadar hazır çorba ve z.fasulyeden başka yemek bilmiyordum :1::1:
senin misafirlerin çok oluyor mu ? ilk 7*8 ay her haftasonu yemekli misafir geliyordu. şimdi şimdi azaldı artık rutine döndü yani :34::34:

:1: kesinlikle balayından geldiğimde iki aileyi ben çağırdım. ne cesaretse bendeki :ssz::ssz::ssz: daha 15 günlük falan evliydim.
ve o güne kadar hazır çorba ve z.fasulyeden başka yemek bilmiyordum :1::1:
senin misafirlerin çok oluyor mu ? ilk 7*8 ay her haftasonu yemekli misafir geliyordu. şimdi şimdi azaldı artık rutine döndü yani :34::34:
daha misafirim olmadı hiç canım, yeniyiz die gelmiolar sanırım.. ama haber göndermeye başladılar artık :1:
tabi kayınvalidem alt katımda olunca ona gelenler bile yetio zaten bana :1:
walla iyi cesaret sendeki, ben biraz biraz bilirim yemek yapmayı, ama kalabalık misafirden korkarım walla:18:

daha misafirim olmadı hiç canım, yeniyiz die gelmiolar sanırım.. ama haber göndermeye başladılar artık :1:
tabi kayınvalidem alt katımda olunca ona gelenler bile yetio zaten bana :1:
walla iyi cesaret sendeki, ben biraz biraz bilirim yemek yapmayı, ama kalabalık misafirden korkarım walla:18:

yok ya bize gelmek isteyenler çat çat döküldü gelenlerin hiç birisi yabancı değildi. hatta her gelen eve oturup ağladı..
Ellerinde büyüdüm hepsinin vay evlenmişte yemek yapmışta falan her gelenle aynı sahneyi yaşadık :1::1:
bana yemeğe gelmesi daha kolay geliyordu çaya gelse yok tatlı yap yanına kek börek yap falan en güzeli yemek hem kendinde yiyorsun gelende yemiş oluyor :1:
gerçi hala tuzsuz yaparım yemekleri:1::1::1:ü
---------------------

görüşürüz :1:

Son düzenleme:
yaniii çok uzun zamandır bu kadar yoğun bi tempo olmamıştı

geçen hafta nişan vardı zaten hiç dinlenemedim
haftaiçi de gündüz fuar hazırlığı gece de yeni taşınaacağımız evin temizliği badanası
cumartesi gecesi de taşındık
dün yerleşmeye çalıştık ama
herşey ters gitti
hiç bi iş yapamadık
8 de yattım gece sabah 8,30 da sürünerek kalktım
hgala da uykum var yaa :/
nasıl bir yorgunluk uykusuzluk anlatamam

çarşamba günü fuar açılıyor
ve cuma kuzenimin kınası pazar da düğünü var
yine dinlenemicem
ağlamak istiyorum yaa :(

yaniii çok uzun zamandır bu kadar yoğun bi tempo olmamıştı

geçen hafta nişan vardı zaten hiç dinlenemedim
haftaiçi de gündüz fuar hazırlığı gece de yeni taşınaacağımız evin temizliği badanası
cumartesi gecesi de taşındık
dün yerleşmeye çalıştık ama
herşey ters gitti
hiç bi iş yapamadık
8 de yattım gece sabah 8,30 da sürünerek kalktım
hgala da uykum var yaa :/
nasıl bir yorgunluk uykusuzluk anlatamam

çarşamba günü fuar açılıyor
ve cuma kuzenimin kınası pazar da düğünü var
yine dinlenemicem
ağlamak istiyorum yaa :(

Allah beterinden korusun güzel yorgunluk bunlar canım takma kafana dinlenirsin.
hepsi üstüste olmuş fuar falan yorucu olur ama diğerleri güzel mutluluklar :34::34:

Allah beterinden korusun güzel yorgunluk bunlar canım takma kafana dinlenirsin.
hepsi üstüste olmuş fuar falan yorucu olur ama diğerleri güzel mutluluklar :34::34:

valla evleniyorlar diye bende çok seviniyorum da günler çok biçimsiz oldu işte
peşpeşe olsa bu kadar sıkıntı olmıcaktı
cuma işten erken çıkmam lazım ki kuaföre gitcem peşine bursaya gitcem :S
tavuk alma falan sonra gece tarık bi ihtimal gelip geri götürcek beni
o gelmezse yandımm demektir sabah 7 de kalkıp inegöl e dönüp duş alıp işe gelmem gerekecek :(

pazarda aynı şekilde gelin alma saatine göre işten çıkcam
kuaföre ordan bursaya
ordan oraya
dönüşte de gece dönebilirsem yine iyi
ama gece dönemezsem pazartesi sabahın köründe dönüp işe :((
puffsss çok can sıkıcı yaaa

valla evleniyorlar diye bende çok seviniyorum da günler çok biçimsiz oldu işte
peşpeşe olsa bu kadar sıkıntı olmıcaktı
cuma işten erken çıkmam lazım ki kuaföre gitcem peşine bursaya gitcem :S
tavuk alma falan sonra gece tarık bi ihtimal gelip geri götürcek beni
o gelmezse yandımm demektir sabah 7 de kalkıp inegöl e dönüp duş alıp işe gelmem gerekecek :(

pazarda aynı şekilde gelin alma saatine göre işten çıkcam
kuaföre ordan bursaya
ordan oraya
dönüşte de gece dönebilirsem yine iyi
ama gece dönemezsem pazartesi sabahın köründe dönüp işe :((
puffsss çok can sıkıcı yaaa

hepsi üstüste kötü olacak.
Tarıkla birlikte gitmeyecek misiniz ? yada alır ya seni gelmeye o saatte tek dönmeni istemeyeceğine göre gelir gelir :1::1:

hepsi üstüste kötü olacak.
Tarıkla birlikte gitmeyecek misiniz ? yada alır ya seni gelmeye o saatte tek dönmeni istemeyeceğine göre gelir gelir :1::1:

düğüne gelecek o da kınaya gelmeyeblir ama

düğünde de arabayla gelmezse ben dönemem ne yazık ki
giyinecek falan yer yok bende wc de giyinmeyi sevmiyorum :1: :1:
bakcaz artık
bayrama kadar umarım dinlenebilirim :9:

Back
X