Sipaydi ye Yardım lütfen

yok be tatlım, bizim bütün bayramlarımız ilk bayram tadında :9:
nişanlıyken de bayramlarımız yoğun geçerdi, şimdi de. çok fark yok. Muhtemelen seneye de aynı yoğunlukta olacaktır:26:
bu bayramın tek farkı bir kaç il dışı gezimiz de oldu (günübirlik), o yüzden daha da yorucu oldu. Eh şehir dışından bize yemeğe gelen de oldu. Sülale de kalabalık olunca... En son Pazartesi gecesi yerlerde sürünerek bitirdim tatili :9:

bir süre sonra gelen giden azalıyor yada ne biliiyim vucut artık tempoya alışıyor ilk 7 ay kadar her haftasonu yemekli misafirim oluyordu. haftaiçi de bazen çaya
şimdi yine misafir geliyor ama eskisi kadar stresli yada yorucu geçmiyor :34:
benimde evimi temizlemem lazım ya kışlıkları falan ayarlamam lazım :1: hala yapamadım. bu haftasonu da yapamam sanırım bir sonraki haftaya kalıyor :32:

aman okurken ben yoruldm yaaaaaaaa :ssz: oraya git buraya git :34::34::34: :9:

benim fena değildi evdeydim dinlendim gezdim falan ikisini bir arada yaptık çanakkale 1915 filmine gittik
yeni kitaplar aldım :3::3:

çiçek güzeldi canım.. mis gibi de kokar ha kasım ayına da girdik sizde düğün planı var mı ?

hahaha valla bende okuyunca yoruldum hee :9: :9:

güzel tarafı da vardı tabii ki sevgilimle nişanlımla ilk bayramdı hep birlikteydik :16: :69:
daha bi alıştık birbirimize sanki
ilişkimiz için güzel oldu :69: :69:

valla 19 mayıs diyorduk biz
ama okullar açık olacağından dolayı zor olur diye vazgeçtik çünkü tarığın teyzeleri falan hep şehir dışında
haziranda da peşine razaman girecek zor olur diye ben istemedim :9:
ağustosun başı da ramazan çıkışı olacak ee ramazanda hazırlık yapmak zor diye yine ben istemedim :9:
31 ağustos - 1 eylül diyoruz ama bakalım

bikaç salona fiyat sorduk
dandirik salonlara dünyanın parasnı istiyorlar yaa çok sinir oldum
tabii yalnızca telefonda sorduk birebir gidince mutlaka indirim falan olur ama zorrr :25: :25:

deryacımm :16: :16: valla normalde bende işte daha çok dinleniyordum da
işlerde yoğun olunca hiçbişeye fırsat kalmadı :27: :27:
tipim aynen böyle :52: :36: :52: :27: :27:

güzel tarafı da vardı tabii ki sevgilimle nişanlımla ilk bayramdı hep birlikteydik :16: :69:

ama okullar açık olacağından dolayı zor olur diye vazgeçtik çünkü tarığın teyzeleri falan hep şehir dışında
ağustosun başı da ramazan çıkışı olacak ee ramazanda hazırlık yapmak zor diye yine ben istemedim :9:

tabii yalnızca telefonda sorduk birebir gidince mutlaka indirim falan olur ama zorrr :25: :25:

bence de en güzeli herşeyi atlatın öyle halledersiniz :34: :16: :31:
hem ramazan hem bayram koşturmak zor oluyor :29: sohbahar da evlenin romantik olur :34:

Tarih kesinleşirse 2013 e girmeden önce kapora falan verin tutun bence yoksa yeni yıla yeni zam oluyor...
bi yerden belki tanıdık falan denk gelir daha da uyguna tutarsınız :34: Allah yardım eder

bence de en güzeli herşeyi atlatın öyle halledersiniz :34: :16: :31:
hem ramazan hem bayram koşturmak zor oluyor :29: sohbahar da evlenin romantik olur :34:

Tarih kesinleşirse 2013 e girmeden önce kapora falan verin tutun bence yoksa yeni yıla yeni zam oluyor...
bi yerden belki tanıdık falan denk gelir daha da uyguna tutarsınız :34: Allah yardım eder

inşş denk gelir yaa

birde geçen kuzenin düğünü oldu ya o çok özel oldu
salon süperdi organizsyon çok güzeldi
onu o kadar beğenince
burdakiler şimdi gözüme kötü geliyor
ama öyle ya da böyle mecbur tutcam birini

bir süre sonra gelen giden azalıyor yada ne biliiyim vucut artık tempoya alışıyor ilk 7 ay kadar her haftasonu yemekli misafirim oluyordu. haftaiçi de bazen çaya
şimdi yine misafir geliyor ama eskisi kadar stresli yada yorucu geçmiyor :34:
benimde evimi temizlemem lazım ya kışlıkları falan ayarlamam lazım :1: hala yapamadım. bu haftasonu da yapamam sanırım bir sonraki haftaya kalıyor :32:
evet heralde vücut tempoya alışıyor zamanla, yani alışmalı. Yoksa bu şekilde daha fazla yaşayamayacağım :9:
benim de sürekli temizlik yapmam gerekiyor, bıktım walla daha şimdiden. Ya biz çok pisiz, ya da ben çok beceriksizim. Hergün süpürsem süpürülcek yani, o biçim :26: O kadar toz hav nerden geliyor anlamıyorum:50:
Ütü desen dağ gibi. Yazlıklar kaldırılcak, kışlıklar yerleştirilcek fln.. Çalışınca çok zor oluyor ya:50:

heheh zor olmuş senin için de yaa :1:
hee bu arada bayramda bi ara inegöle de uğradık, akraba ziyareti için
Düğün için 1 eylül çok güzel bir tarih bence canım. inegölde mi düşünüyorsunuz düğünü? salonlar çok pahalı çok iyi bilirim. Ama sıkı pazarlık yapın, yüzyüze olunca acayip indiriyorlar. Vakti zamanında bursada gezmediğim salon kalmamıştı da :9:

inşş denk gelir yaa

birde geçen kuzenin düğünü oldu ya o çok özel oldu
salon süperdi organizsyon çok güzeldi
onu o kadar beğenince
burdakiler şimdi gözüme kötü geliyor
ama öyle ya da böyle mecbur tutcam birini

onun nerede oldu canım. aynı yeri tutsanız çok mu pahalı ki :1::1:
bizimde öyle oldu tuttuğumuz salonu görünce gözüm başka bi yer görmedi inat ettim.
güzelce indirdik sende beğendiysen pahalı diye üzülme gidin şimdiden ayarlayın gününüzü :123:

evet heralde vücut tempoya alışıyor zamanla, yani alışmalı. Yoksa bu şekilde daha fazla yaşayamayacağım :9:
benim de sürekli temizlik yapmam gerekiyor, bıktım walla daha şimdiden. Ya biz çok pisiz, ya da ben çok beceriksizim. Hergün süpürsem süpürülcek yani, o biçim :26: O kadar toz hav nerden geliyor anlamıyorum:50:
Ütü desen dağ gibi. Yazlıklar kaldırılcak, kışlıklar yerleştirilcek fln.. Çalışınca çok zor oluyor ya:50::

mecbur alışıyorsun. ilk zamanlarki gibi hep düzenli olsa keşke evim. bizde çocuk öyle çok ki misafir geldiğinde mutlaka 2 tane çocuk oluyor. :28:
bide asla çocuklara hayır diyemem. evi resmen talan ediyorlar :24:
kurutma makinesi aldık bide onun döküntüleri olacak Allah yardım eder bi giriştin mi biter işlerin :34:

bizimde öyle oldu tuttuğumuz salonu görünce gözüm başka bi yer görmedi inat ettim.
güzelce indirdik sende beğendiysen pahalı diye üzülme gidin şimdiden ayarlayın gününüzü :123:

mecbur alışıyorsun. ilk zamanlarki gibi hep düzenli olsa keşke evim. bizde çocuk öyle çok ki misafir geldiğinde mutlaka 2 tane çocuk oluyor. :28:
kurutma makinesi aldık bide onun döküntüleri olacak Allah yardım eder bi giriştin mi biter işlerin :34:
inşallah canım ya, inşallah biter. ama biri bitiyor öteki başlıyor, ben hiç ohh deyip oturamıyorum evimde.. inşaLlah zamanla düzene koyarım işleri.
çocuklu misafir çok zor ya, kızsan kızamıyorsun, yapcaklarından da geri kalmıyor veledler :9:
çamaşır kurutma makinası mı aldınız? hayırlı olsun, nasıl bişey aldın, bende istiyorum aslında:44:

Ütü desen dağ gibi. Yazlıklar kaldırılcak, kışlıklar yerleştirilcek fln.. Çalışınca çok zor oluyor ya:50:

heheh zor olmuş senin için de yaa :1:
hee bu arada bayramda bi ara inegöle de uğradık, akraba ziyareti için
Düğün için 1 eylül çok güzel bir tarih bence canım. inegölde mi düşünüyorsunuz düğünü? salonlar çok pahalı çok iyi bilirim. Ama sıkı pazarlık yapın, yüzyüze olunca acayip indiriyorlar. Vakti zamanında bursada gezmediğim salon kalmamıştı da :9:

evet canım inegöl de olacak
nişanlımın ailesi genelde burda
ee benimde arkadaşlarım falan burda birde evimiz burda ya o yüzden burada olur sanırım
valla ben beğencem zaten babamla k.p. ye bırakcam pazarlık kısmını :9: :9:

onun bursada oldu ne yazık ki :2:
zaten şimdi 8,5 istiyorlarmış yemekli falanda değil düşün

ben DORE ORGANİZASYON bu salonu beğenmiştim az şehir dışında ama uygundur diyordum 4,5 istedi birde özel hiçbirşey yok

bir taneye sordum 6 dedi onun giydirmeleri de eski :(

inşallah canım ya, inşallah biter. ama biri bitiyor öteki başlıyor, ben hiç ohh deyip oturamıyorum evimde.. inşaLlah zamanla düzene koyarım işleri.
çocuklu misafir çok zor ya, kızsan kızamıyorsun, yapcaklarından da geri kalmıyor veledler :9:
çamaşır kurutma makinası mı aldınız? hayırlı olsun, nasıl bişey aldın, bende istiyorum aslında:44:

1 SENE çekeceğini çekiyorsun işte sonra dönüyor normale ve en kötüsü de 1 sene sonrası çabuk geçiyor valla bazen öyle çok üzülüyorum ki.
böyle hemen geçmesini istemiyorum yılların :ssz: geçsin ama sadece borçlarımız bitsin biz hala yeni evli kalalım istiyorum :30: :30::30::30: :30:

ben DORE ORGANİZASYON bu salonu beğenmiştim az şehir dışında ama uygundur diyordum 4,5 istedi birde özel hiçbirşey yok

Bu senin beğendiğinde güzelmiş bembeyaz tam düğün için :123:
İyice araştırp bakarsın belki daha güzelini yada daha uygununu bulursun iş pazarlığa gelince güzel indirim yaparlar

Deryaw ; öyle dertlenmişim ki soruna cevap bile vermemişim. Arçelikten A sınıfı aldık 1600 TL denk geldi bizim için şarttı. boş oda da kurutuyorduk çocuk olana kadar sallıyorduk nasılsa boş odamız var diye.
şimdi böyle kampanyalı falan bulunca hemen aldık

evet canım inegöl de olacak
nişanlımın ailesi genelde burda
ee benimde arkadaşlarım falan burda birde evimiz burda ya o yüzden burada olur sanırım
valla ben beğencem zaten babamla k.p. ye bırakcam pazarlık kısmını :9: :9:

yalnız gün ayarlamak için acele edin. Biz eylüldeki düğünümüz için geçen sene bu zamanlarda bakmaya başlamıştık hemen hemen. istediğin günde istediğin salonda yer bulabilmen için elini çabuk tutman lazım. Herkes çılgınlar gibi düğün yapıyor ececim :1: ben salon ararken bunu anladım walla.
dore güzelmiş beğendim, eğer 4,5 sa kaçırma derim sana. Bi de yeni bi otel açılmış sanırım inegölde, onun salonu da güzelmiş, öyle duydum. yeni açıldığı için fiyatı da uygun olabilir belki.
bu yaz bizim de bi akrabamızın inegölde düğünü olacak da, onlar da salon araştırmasına başladılar.

1 SENE çekeceğini çekiyorsun işte sonra dönüyor normale ve en kötüsü de 1 sene sonrası çabuk geçiyor valla bazen öyle çok üzülüyorum ki.
böyle hemen geçmesini istemiyorum yılların :ssz: geçsin ama sadece borçlarımız bitsin biz hala yeni evli kalalım istiyorum :30: :30::30::30: :30:

Bu senin beğendiğinde güzelmiş bembeyaz tam düğün için :123:
İyice araştırp bakarsın belki daha güzelini yada daha uygununu bulursun iş pazarlığa gelince güzel indirim yaparlar
bence de yaa, hep yeni evli kalalım, hızlı geçmesin yıllar, ama dardan sıkıntıdan da kurtulalım.. borç harç olmasın, yiyelim içelim gezelim tozalım, ev işi de çok yapmayalım... :31: çok mu şey istedim :26:

bence de yaa, hep yeni evli kalalım, hızlı geçmesin yıllar, ama dardan sıkıntıdan da kurtulalım.. borç harç olmasın, yiyelim içelim gezelim tozalım, ev işi de çok yapmayalım... :31: çok mu şey istedim :26:

bizim ev borcumuz bitsin benim için yeter ya daha 8,5 yılımız var :47: ( bak yine bunalıma girdim )

bizim ev borcumuz bitsin benim için yeter ya daha 8,5 yılımız var :47: ( bak yine bunalıma girdim )
olsun canım Allah gayretini verir, ödersiniz inşallah. Bunalıma girme hemen :34: Bizim öyle büyük miktarda borcumuz yok gerçi ama yiinede borç borçtur işte, insana manevi olarak da yük oluyor:31: bişey yapcak oluyorsun, aaa bilmemneyin taksiti var diyp vazgeçiosun fln. Bi de eşim hala işe giremedi benim.. Öyle işte:31:

deryacım onlar nereyi tutacaklar acaba :) belli olunca bana da bi deyiver :1: :1:
ya benim arkadaşım dore yi kına için tuttu mayısın 30 u
ve 1300 e tuttu
o yüzden bana çok geldi

çünkü tüm kına organizayonunu yapıyorlar

dğünde ekstradan pasta meyve suyu ikramı olacak
o yüzden çok fazla
hani aarada 1-2 bin fark olsa hemen tutcam da bilmiyorum yaa

otelleri hiç düşünmemiştim de onlara da bakayım

ne dandik yerdeyiz yaa adam gibi salon bile yokk

sipoşummmm hayırlı olsun makinan
bende hem yıkama hem kurutma yapanlardan istiyorum ama araştırcam bakayım iyi mi

bunalıma girme bak 1,5 yıl anlamadan bitti öyle düşün :1:

çanakkale 1915 i ben 2 kere izledim bi tarıkla gitti
aslında film çok akıcı değildi ama yine de bildiğimiz şeyleri görmek çok anlamlı geldi
hele ikinci yarıda salya sümük ağladımm

sonra da berkeyi götürdüm tarihi öğrensin diye
ben yine ağladım :1:
berke de bana gülmekten bişi anlamadı filmden :9:

olsun canım Allah gayretini verir, ödersiniz inşallah. Bunalıma girme hemen :34: Bizim öyle büyük miktarda borcumuz yok gerçi ama yiinede borç borçtur işte, insana manevi olarak da yük oluyor:31: bişey yapcak oluyorsun, aaa bilmemneyin taksiti var diyp vazgeçiosun fln. Bi de eşim hala işe giremedi benim.. Öyle işte:31:

şöyle evim olupta evlenseydim çok daha iyi olabilirdi. gerçi buna da şükür kira da oturmaktan kötüdür. insanoğlu doyumsuz buna çok inanıyorum. evi olsa bide araba der durur :34::34:
eşin evlendikten sonra mı çıktı. inş bulur kısa sürede.

bende hem yıkama hem kurutma yapanlardan istiyorum ama araştırcam bakayım iyi mi

5 bin TL bence ideal maxımum seviyen bu olmalı. daha yükseği fazla kaçar yani herkes en güzel yerde olsun ister ama sonrasını da düşünmek lazım :28:
en aza mal etmek lazım. en güzeli gününüz kesinleşsin hemen araştırın 2013 yılına girmeden tutun ucuz ucuz içiniz rahat ederi..

sonunda aldık çokta ii oldu şimdi bir borç daha :1::1: aylık 2000 TL ödüyoruzdur herhalde ya faturalar falanla birlikte :1:

eşimin sınavına 23 gün kaldı bakalım neler olcak ikimizin de umudu yok ama bir ihtimal diyorum işte :2: Allah büyük vardır bir yol çıkarız düzlüğe :31::31::31::31:

hem yıkama kurutma için ciddi mükemmel bişey alman lazım ikisi bir arada olunca kartta yanma oluyormuş araştırırsın iyice bende o zaman gelince bakarım :1:

deryacım onlar nereyi tutacaklar acaba :) belli olunca bana da bi deyiver :1: :1:
ya benim arkadaşım dore yi kına için tuttu mayısın 30 u
ve 1300 e tuttu
o yüzden bana çok geldi

çünkü tüm kına organizayonunu yapıyorlar

dğünde ekstradan pasta meyve suyu ikramı olacak
o yüzden çok fazla
hani aarada 1-2 bin fark olsa hemen tutcam da bilmiyorum yaa

otelleri hiç düşünmemiştim de onlara da bakayım

ne dandik yerdeyiz yaa adam gibi salon bile yokk

tamam canım belli olunca haber ederim sana :34:
yalnız arada o kadar fark olmasının sebebi tuttuğunuz gün ve saatler tarihler arasındaki farktandır. mesela cuma ile cumartesi-pazar arasında bile yarı yarıya fark oluyor. Gece ile gündüz arasında da yarı yarıya fark ediyor fiyatlarda. Mesela ben kınamı cumartesi ve gece yaptığım için düğün parası vermiş oldum. Bi de organizasyon firmasıyla anlaştım, 1000tl de ona verdim. Bizim kına düğünden daha pahalıya geldi anlıcağın :1:

çanakkale 1915 i ben 2 kere izledim bi tarıkla gitti
aslında film çok akıcı değildi ama yine de bildiğimiz şeyleri görmek çok anlamlı geldi
hele ikinci yarıda salya sümük ağladımm

sonra da berkeyi götürdüm tarihi öğrensin diye
ben yine ağladım :1:
berke de bana gülmekten bişi anlamadı filmden :9:

aynen yaşanılanlar insanı üzüyor düşün geçmişte böyle hayatlar varmış. :ssz:
bende ağladım hatta hkn ilk kez film de ağlarken görünce şok oldu :40:

şöyle evim olupta evlenseydim çok daha iyi olabilirdi. gerçi buna da şükür kira da oturmaktan kötüdür. insanoğlu doyumsuz buna çok inanıyorum. evi olsa bide araba der durur :34::34:
eşin evlendikten sonra mı çıktı. inş bulur kısa sürede.

5 bin TL bence ideal maxımum seviyen bu olmalı. daha yükseği fazla kaçar yani herkes en güzel yerde olsun ister ama sonrasını da düşünmek lazım :28:
en aza mal etmek lazım. en güzeli gününüz kesinleşsin hemen araştırın 2013 yılına girmeden tutun ucuz ucuz içiniz rahat ederi..

sonunda aldık çokta ii oldu şimdi bir borç daha :1::1: aylık 2000 TL ödüyoruzdur herhalde ya faturalar falanla birlikte :1:

eşimin sınavına 23 gün kaldı bakalım neler olcak ikimizin de umudu yok ama bir ihtimal diyorum işte :2: Allah büyük vardır bir yol çıkarız düzlüğe :31::31::31::31:

hem yıkama kurutma için ciddi mükemmel bişey alman lazım ikisi bir arada olunca kartta yanma oluyormuş araştırırsın iyice bende o zaman gelince bakarım :1:
evet ya cidden insanoğlu doyumsuz. Ben de şimdi araba istiyorum. Ama önce eşimin işe girmesi lazım:26:
Eşim evlenmeden önce de işsizdi. Askere giderken çıktı işten, eş durumundan da bidaha aynı yere giremedi fln, istese girerdi de. Benim için fedakarlık yaptı kocacım, vazgeçti :16:
Karışık biraz bizim işler. Şimdi başka iş bakıyor. Ama daha gönlüne göre biyer bulamadı maalesef:50:

evet ya cidden insanoğlu doyumsuz. Ben de şimdi araba istiyorum. Ama önce eşimin işe girmesi lazım:26:
Eşim evlenmeden önce de işsizdi. Askere giderken çıktı işten, eş durumundan da bidaha aynı yere giremedi fln, istese girerdi de. Benim için fedakarlık yaptı kocacım, vazgeçti :16:
Karışık biraz bizim işler. Şimdi başka iş bakıyor. Ama daha gönlüne göre biyer bulamadı maalesef:50:

Hayırlısı olsun erkeğin evde oturması onun için çok zor bizimki kısa sürede bunalıma girer herhalde. , düşünemiyorum bile. haklarında hayırlısı olsun inşallah :31:

Back
X