sıralamayı nasıl yapmalıyım? (oda ayırma, sütten kesme)

evladını Allah bağışlasın.
oğlumun odasını 3 aylıkken ayırdım hiç sorun yaşamadım. bebek telsizi aldım daha gık demeden uyanıyordum bu sebeple ağlamayı hiç öğrenmedi. tavsiyem önce odasını ayırın bir bebek telsizi alın hem sizde daha güvenli uyursunuz bebek yanınızdaymış gibi gık demeden uyanırsınız. emzirme konusunda ise ben 9 ay emzirdim kendiliğinden bıraktı.

Hem odayi ayirma hem sutten kesme bebegin psikolojisi icin cok zor olacaktir ve bebeginizi kendi emmeyi birakana kadar devam etseniz ne olurki yada 24 ay olana kadar ve emerek uyuyan bi bebek once odasina yavas yavas alissin sutten kesmeyide erteleyin

Benim kızım 7.5 aylık ve ben onu kendi kendine uyuması için eğitim verdim. Kendi uyumuyorsa ilk onunla başlayın derim ama çocuğunuz biraz büyük. Daha sonra memeden kesin yoksa sıkıntı olur diğer odaya gel git. Onda sonra da odayı ayırın. Bu arada emzik kullanıyor musunuz
Benim kizimda yedibucuk aylik siz nasil kendi kendine uyutmayi ogrettiniz gunduzleri emetek uyuyor gecekeri daha zor uyuyor sallanarak uyuyordu onuda bazen sorun cikartiyor

Bizde sallayarak uyuyorduk daha doğrusu uyuyamıyorduk. Daha yatağına koymadan ağlıyordu. Kontrollüağlatma yöntemi var. İnternetten de bakarsanız görebilirsiniz. Ben birebir uyamadım emzik kullandığımız için. Devamlı düşürüyordu çünkü.Sabır ve kararlılık ilk kural. Eğer gerçekten istiyorsanız ipin ucunu bırakmayın aman yavrum demeyin ve nerde olursanız olun misafirlikte de olsa aynı yöntemi uygulayın. En fazla 1 hafta 10 gün. Önce bebeğinizi öpün iyi uykular dileyin yatağına koyun ve odadan çıkın.belki 1 2 dakika oynar sonra ağlamaya başlar. 3 dakika hiç girmiyosunuz. 3 dakika sonra girin başını okşayın emzik kullanıyorsa emziğini verin çıkın. 3 dakika daha bekleyin sonra aynı şekilde uyuyana kadar böyle devam edin. Her giriş çıkışta bekleme süresi uzuyor 3 dk 5 dk 7 10 12 en fazla 15 dakika. Kendisi yorulup uyuyor ve 1 hafta 10 gün sonra artık kendisi uyumaya başlıyor. O kadar rahatım ki şuan çok şükür. Kararlı olmalısınız eşiniz kv yada kendi Anneniz taş koymak isteyecektir muhtemelen ay yazık falan diye

evladını Allah bağışlasın.
oğlumun odasını 3 aylıkken ayırdım hiç sorun yaşamadım. bebek telsizi aldım daha gık demeden uyanıyordum bu sebeple ağlamayı hiç öğrenmedi. tavsiyem önce odasını ayırın bir bebek telsizi alın hem sizde daha güvenli uyursunuz bebek yanınızdaymış gibi gık demeden uyanırsınız. emzirme konusunda ise ben 9 ay emzirdim kendiliğinden bıraktı.
Telsiz var ancak kıpırdanmaları algılamıyor. Genelde ben geldiğimde ayağa kalkmış oluyor ki koşarak geliyorum. Bizi göremeyince ses çıkarıyor telsiz öyle aktif oluyor. Gece de uykusu açılır diye endişeliyim bu yüzden. Sizin telsizin marka modeli ne acaba?

Merhabalar, oğlum şuan 16aylık. Bu aralar sürekli nasıl yapsam diye düşünüyorum sütten kesme ve oda ayırmayı. Oda takımını sipariş verdik birkaç hafta içinde gelecek. Bu süreçte gündüzleri orada oyun oynayıp odaya alışmasını sağlamak istiyorum. Sonra birlikte o odada yatmak ve en son da tek başına yatmasını sağlamak niyetim. Ancak geceleri çok sık uyanıyor. En az 5-6. Diğer odadan gelene kadar uykusu açılır mı bilemiyorum. Çünkü oğlum daha kıpırdanırken uyanıyorum ben aynı odadayken. Önce sütten kessem uykusu ve iştahı düzelir diyorum. Ama cesaretim yok sanırım şuan ona. Aşamalı kesmek öneriliyor ama gece emzirmezsem çok ağlar çok. Gece ve gündüz emzirirken dalıyor uykuya. Ne yapacağımı bilmiyorum ben. Sizce mantıklı olan nasıl?

Bikere 16 ay sutten kesmek icin erken bence,oda atirma isine gelince ben o is icin gec kalanlardanim yapanlar mutlaka yardimci olmuslardir:)

Merhabalar, oğlum şuan 16aylık. Bu aralar sürekli nasıl yapsam diye düşünüyorum sütten kesme ve oda ayırmayı. Oda takımını sipariş verdik birkaç hafta içinde gelecek. Bu süreçte gündüzleri orada oyun oynayıp odaya alışmasını sağlamak istiyorum. Sonra birlikte o odada yatmak ve en son da tek başına yatmasını sağlamak niyetim. Ancak geceleri çok sık uyanıyor. En az 5-6. Diğer odadan gelene kadar uykusu açılır mı bilemiyorum. Çünkü oğlum daha kıpırdanırken uyanıyorum ben aynı odadayken. Önce sütten kessem uykusu ve iştahı düzelir diyorum. Ama cesaretim yok sanırım şuan ona. Aşamalı kesmek öneriliyor ama gece emzirmezsem çok ağlar çok. Gece ve gündüz emzirirken dalıyor uykuya. Ne yapacağımı bilmiyorum ben. Sizce mantıklı olan nasıl?
Ben sütten kestikten sonra odasını ayırdım zorlanmadım.

16 ay cok erken ama

Bizde sallayarakederyorduk daha doğrusu uyuyamıyorduk. Daha yatağına koymadan ağlıyordu. Kontrollüağlatma yöntemi var. İnternetten de bakarsanız görebilirsiniz. Ben birebir uyamadım emzik kullandığımız için. Devamlı düşürüyordu çünkü.Sabır ve kararlılık ilk kural. Eğer gerçekten istiyorsanız ipin ucunu bırakmayın aman yavrum demeyin ve nerde olursanız olun misafirlikte de olsa aynı yöntemi uygulayın. En fazla 1 hafta 10 gün. Önce bebeğinizi öpün iyi uykular dileyin yatağına koyun ve odadan çıkın.belki 1 2 dakika oynar sonra ağlamaya başlar. 3 dakika hiç girmiyosunuz. 3 dakika sonra girin başını okşayın emzik kullanıyorsa emziğini verin çıkın. 3 dakika daha bekleyin sonra aynı şekilde uyuyana kadar böyle devam edin. Her giriş çıkışta bekleme süresi uzuyor 3 dk 5 dk 7 10 12 en fazla 15 dakika. Kendisi yorulup uyuyor ve 1 hafta 10 gün sonra artık kendisi uyumaya başlıyor. O kadar rahatım ki şuan çok şükür. Kararlı olmalısınız eşiniz kv yada kendi Anneniz taş koymak isteyecektir muhtemelen ay yazık falan diye
Cok tesekkur ederim aklima yatti uygulamayi
dusunuyorum cok rahat ederim o zaman insallah.

Telsiz var ancak kıpırdanmaları algılamıyor. Genelde ben geldiğimde ayağa kalkmış oluyor ki koşarak geliyorum. Bizi göremeyince ses çıkarıyor telsiz öyle aktif oluyor. Gece de uykusu açılır diye endişeliyim bu yüzden. Sizin telsizin marka modeli ne acaba?
WEEWELL WMA121 4 yıl önce almıştık eki bir model ama çekim gücü mesafesi süper. oğlum odasında mışıl mışıl uyurken ben alt kat komşuma kahve içmeye gidebiliyordum veya balkonumda oturabiliyordum. mesafe çekimi parazit çözümmü çok iyi.

Öncelikle 16 aylık bebeğin artık mama, formül mama gibi şeyler yemesine gerek yoktur. Bazı arkadaşlar öyle yorum yapmış ama maalesef bu algı çok yanlış. Öncelik anne sütü eğer anne sütü yoksa yerine formül mama kullanılmalı o da sadece 1 yaşına kadar. 1 yaşından sonra formül mama kesilmelidir.
Ben oğlumun odasını 9 aylıkken ayırdım. Ben babası ve oğlum aynı odada yattığımız Zaman o odanın temiz olmadığını çocuğumun sabaha kadar bizim nefesimizi soluduğunu düşündüğüm için ayırdım. Ayırınca zor oluyo çünkü oğlum çok sık emiyor ben sürekli odasına gidiyorum ve sabah kalkıp işe gidiyorum. Bu zorluklara rağmen memeyi kesmeyi düşünmedim şu an 21 aylık oğlum. 2 yaşı dolunca sadece geceleri emzirmeyi planlıyorum. Sonra sünnet olayımız var. En son da tuvalet eğitimi. Hakkı'mızda hayırlısı :)

Back
X