Sirli guvec kaseleri ilk kullanim

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba kizlar
Toprak guvec kaselerinde firinda sutlac yapmak istiyorum bugun
Ancak bir sene once aldim nasil kullanacagimi bilmedigim icin kaldi oyle ici parlak pruzsuz sirli deniyomus buna
Yardim edermisiniz

​Toprak güveçleri biz kullanmadan önce margarin ile her tarafını yağlıyoruz iç ve dış kısmını daha sonra ekmek pişirilen fırında 24 saat bırakıyoruz fırının içinde daha sonra kullanıyoruz eger toprak güveçlere yağlama işlemini ve fırında bekletmeden kullanırsan güveçler çatlıyor ister büyük olsun ister küçük olsun hiç fark etmiyor.

Merhaba kizlar
Toprak guvec kaselerinde firinda sutlac yapmak istiyorum bugun
Ancak bir sene once aldim nasil kullanacagimi bilmedigim icin kaldi oyle ici parlak pruzsuz sirli deniyomus buna
Yardim edermisiniz

canmm ben seramik okuyormm sırlı kaseleri yağlayıp fırında pişirmene gerek yok. sırlı su geçirmez parlak bi iç yapısı var. istediğin gibi rahat kullanabilirsin. fırına at sütlaç yap ne yaparsan yap zarar görmez

Bende de aynılarından var ve ben yağlama-fırınlama falan yapmadan direkt kullandım, hala da kullanıyorum sapasağlamlar
Hiç uğraşma yıka iyice kurumasını bekle ve pişir bence, şimdiden kolay gelsin:)

yanii direkt kullanıma hazır oluyo. sırsız kaplarda çatlak önleme amacı ile yapııyo. poroziteleri çok oluyo toprak kapların. yağlar ile pişirim yapılırsa porozitelerin arası kapanıyo. yemeklerin sularını kab çekmiyo ve çatlak önlenmiş oluyo. ama sırsız kaplar mutlaka çatlıyo ne yapılırsa yapılsın su emiyo

erkan topuz hoca dediki sırlı güveçleri kullanmayın.

Tovbeee tovbeee nedennn
Siz cevap verrne ksdar kizlar ben yaglama firinlama yaptik ya ;$$$ hatt sutlaclar pisti ve yendii

Cute mom Mune konuyu bağladı-- merak ettim ama sütlaç pişirdigine göre iyisin:))

sevindim...bir şey yazma kızmasınlar...malum konu çok ilgi çekti ...

Iyiyim uc aksam gecti annemle yatiyorum
Sutlaclar biraz kuru oldu yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…