Saç Uzatma Yöntemleri SIRMA GİBİ SAÇLAR İÇİN KESİN ÇÖZÜM, KOŞUN HANIMLAR. [resimli]

skullofwax

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
10
0
16
İçel Mersin
Merhaba hanımlar. Ben aranıza yeni katıldım. :) Aslında kadınlar klübünü 2-3 senedir okuyordum, ne zamandır niyetliydim üyelik açmaya yeni nasip oldu. Hoşgeldim. :* Neyse konumuza gelelim. Bu konuda yazı yazmayı uzun zamandır düşünüyordum çünkü çok bilgi birikti, insan paylaşmak istiyor. :)

2011 Aralık ayında annem beyin ameliyatı oldu ve sonrasında hala devam eden sancılı bir süreç. Kemoterapi, radyoterapi, bilirsiniz. Geçen sene yani 2012nin Mart aylarında annemin saçları tamamen dökülmüştü ve bende oldukça etkilenmiştim haliyle. Etkilendim çünkü annem hayatının her döneminde dip boyasını geciktirmeyen, herkesin sarı saçlarıyla tanıdığı bir bayandı. Neyse, bende o dönemde bir gün fön çektirmeye gittim, yan tarafımdaki kadın saçlarını kesitiryordu. Ben birden duygusallaştım haliyle. Ve saçlarım ıslakken kuaföre "Hazır ıslakken kesin" dedim. Ve belimden aşağıda olan saçlarımı omuz hizama getirdim. Şimdi size çok dramatize ediyormuşum gibi geliyor olabilir ama o an ki ruh haliyle benim için gayet normaldi. Yine de saçlarım kesildiğinde; kesimi, yüzüme yakışması falan hoşuma gitmişti, herkes de çok beğenmişti. Ben dahil. Lakin saçlarım yaza doğru uzayıp ara boylara gelene kadar. BİTMEK BİLMEDİ. Boyum 1.86 olduğu için ne kadar uzarsa uzasın zaten kısa görünüyordu bir de doğal hali kıvırcık-dalgalı. İyiden iyiye psikolojim bozulmuştu. Sonra okumaya başladım.. Aklınıza gelemeyecek şeyler buldum internette.
En son şu iki formülü denemeye karar verdim:

Elidor 700 ml kepek karşıtı şampuana 2 kapak çam terebentini koydum.
Syoss 750 ml Hacim veren şampuana 5 ampul evigen, 2 ampul bemiks koydum.

Bu formülü tahminimce çoğu yerde okumuşsunuzdur ama püf noktaları unutmamak lazım.

1. Bir hafta birini, bir hafta birini kullanabilirsiniz, ben ikisini bir arada kullandım.
2. İlk hafta çam terebentin saçlarımı çok sertleştirdi hatta bırakmayı düşündüm ama devam etmekte yarar vardır dedim. :)
3. Saçlarımda uzama 1. ayın sonunda İNANILMAZ belliydi ama bu seferde kırıklanmaya başladı.

Onun için de bir çözüm buldum tabikiiii. :)
Tahminimce 200-250 ml bir sprey şişesine
2 kapak gliserin yağı,
1 kapak hint yağı.
Kokuları kötü olduğu ve saça parlaklık vermesi için 1 kapak lavanta yağı koydum.
Üstüne de su. Yalnız kesinlikle içme suyu olmalı.

Bu spreyi sadece saçlarımın uçlarına uyguluyorum, kırıklarım gözle görülür biçimde azaldı.
Yalnız her banyodan sonra değil. Hafta bir kere. Çünkü saçlarınız çok yorulur. :)

Unutmadan: Saçlarıma uyguladığım bu kür boyunca düzleştirici nerdeyse hiç kullanmadım, 1 kere fön çektirdim ve jöle köpük yada saç şekillendiricileri çok kullanmamaya çalıstım. Kullandıysam da o günün akşamı saçlarımı yıkadım. Çalışan hanımlar mecbur olabilirler ama kürü düzgün uygularsanız saçlarınız kendiliğinden şekilleniyor ve parlıyor. :)

Yaklaşık 1 sene önceki hali:

Şimdiki hali :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir, sorularınız varsa seve seve yanıtlarım. Kendinize iyi bakın. :)

bemiks ampulü bende kullandım evigen bulamamıştım fakat. ben duşa girmeden 1 saat önce bağdem yağı zeytin yağı ve bir tüp bemiks kullanarak denedim güçledi saçlarım ve uzamaya başladı hafif tabi sonradan ihmal ettim malesef ( . yeniden denemeyi düşünüyorum. sen ne kadar sürede bu kadar uzatabildin saçlarını??? şampuanla karıştırmak bana biraz tehlikeli geliyor nedense sürüp bekletip sonra yıkamak daha mı dogru sence??

Geçmiş olsun öncelikle allah annene uzun ömürler versin.

Benimde şampuanımda çam terebentini var memnunum canlandırdı saçlarımı :) sinemaki kürüm bitince bemiks ve evigen koyabilirim şampuana ama köpük vücuda değince korkutuyor beni açıkcası. Şekilden şekile giriyorum banyoda :) Uzun zamandır kullanıyormuşsun sıkıntı yaşadın mı tüylenme açısından?

Benimde boyum uzun seni anlıyorum saçlarım ne kadar uzasada belime gelmiyor :)

bende şampuanıma ampullerden eklemiştim ama o aralar yoğun yapıyodum kürü filan farkedemedim ne etkili oldu neyse bi ara gene alıp eklicem bakalım nasıl etki edecek ama ben bioblas sarmaşık özlünün içine ampullerden birer tane ve ç.terebendin eklemeyi düşünüyorum bakalım nasıl olacak gene başladım hızlı bi maratona havuçküründen fayda alamazsam ki normaldede 1ay içinde tamamlamayı düşünüyorum sinamekiye başlıcam yeniden gerçekten işe yarıyor bende her defasında

evigen ampulu bende 3 sene önce keşfettim ve 3 senedır her sampuanımda vardır kesınlıkle guzel bır etkısı var ama ben hep 1 tane ampul koyarım sampuana 5 tane ampul cok değilmi ?

birde sinameki kürü ile kullandığım bemiksin kokusundan nefret ettim 2aydır yapmıyorum hala kokuyor saclarımda

çam terebendini de yıllardır kullanıyorum ama evet su kurutması olmasa ama denicem hepsini teşekkürler.

bu arada çooook çok geçmiş olsun umarım şu anda sağlıklıdır annen aynısını bende teyzemle yaşadım ben kaybettim maalesef beni teyzem büyütttüğü için annemden öteydi diyebilirim. Allah acil şifalar versin

Merhaba canım , öncelikle annene çok geçmiş olsun
Saçların çok harika görünüyor maşallah
Dediğin uygulamaları bende yapıyorum, ben omuzlarıma gelse razıyım suan
Umarım herkes hayalındeki saca ulasır

Son düzenleme:

Canıımm Allah anneciğine acil şifalar versiin o zorlu süreç mutlulukla son bulmuştur umarım :) Saçların çok güzel, maşallah gözlerin daha bi güzel :) 1 sene boyunca bu kadar mı uzadı canım yoksa sen kestirdin mi ? 1 ay sonra ne kadar uzama oldu ? Şimdi doğum kontrol hapı var şampuanımda o bitince çam terebentn eklerim belki :|

Canım zeytinyağı bemiks ve bağdem yağı iyi ama dediğin gibi süreklilik sağlayamassan kürün faydası pek olmaz. Bende senin gibiyim, böyle dışardan takviyeleri ihmal edeceğimi bildiğimden şampuanıma karıştırdım, ben hiçbir tehlikesini görmedim valla. :) eger şampuanına koymak istemiyorsan dediğin kürü haftada 1 mutlaka düzenli uygula ve saçını şampuanlamadan önce yağların aktığına emin ol. Durulamadan direk şampuanlarsan çok kötü olur.

Öncelikle iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim canım. Bende sinameki kürünü şampuanlarım bitince yapmayı düşünüyorum hatta aldım, dolabımda bekliyor. Hepsi bir arada çok yoğun olur, yorar. Bu arada o köpükten kaçmana hiç gerek yok. :) sampualandıktan sonra duş jeliyle bir kere yıkan bir problem olacağını hiç sanmıyorum. :)

Evigen vitamin içerikli bir ampul oldugu için çok degil aksine daha da etkili oluyor. Çam terebentini de anladıgım kadarıyla her cilt tipinde farklı bir etki gösteriyor. Umarım sende de işe yarar. :) Kaybın için çok üzüldüm Allah mekanını cennet etsin inşallah. Ben teşekkür ederim asıl. :)

Tatlım ben bir sene içinde 2 kere falan az da olsa uçlarından aldırdım, canlı olması için. 1 ayda rahatlıkla 3 cm uzadı diyebilirim. Çam terebentini ekleyebilirsin ama bemiks ve evigeni kesinlikle tavsiye ediyorum :) İyi dileklerin içinde çok teşekkürler. :)

Ben bu şampuana katma olayını anlamıyorum. Nasıl katıyorsunuz? Nasıl şampuana homojen olarak karışıyor? Saçları ayrı olarak başka bi şampuanla yıkıyormuyuz?

Bu arada saçlarınız çok güzel :)

Şampuanı kullanmadan önce 2-3 kere çalkalıyorum ben, özellikle çam terebenti acayip karışıyor şampuanla, sulandırıyor ve bitkisel bir koku yayıyor. :) Ayrı olarak başka şampuanla yıkamıyorum sadece en son saç kremi sürüyorum. Çok teşekkürler. :)

Şampuanımda evigende var canım sinamekinin içinde bemiks olduğu için bide şampuana katmadım ama çam terebentini deniycem çok duyuyorum etkiside güzelmiş. Cevap için teşekkürler :)

Öncelikle hoşgeldiin bemiks ampulu bende kullandım ama 1-2 denemeden sonra bıraktım saçların çok güzel olmuşş maşallah :) bu tavsiyeyi kesinlikle deneyecegim saçlarım belimdeydi siyaha boyadım yandı kestirdim tekrar uzasın istiyorum inş. etkili olur :/

şampuana karıştırmak tamamda sonra yıkıyorsun yani saçları o ampülde bi kaç dakkaya akıp gidiyor bu yüzden ne derece faydasını görürüm emin olamadım ondan sordum canım cok ihmal ediyorum yani kendmi de biliyorum . dediğin gibi haftada bir deneyecem insallah uzatırım yakında yani 4 ay sonra düğünüm var saçlarım bel hizasına gelsin istiyorum şimdi omuzlarımın altında (

Tatlım 3-4 dakika yıkamadan banyoda şampuanlı beklet kafanı ben öyle yapıyorum, fotoğraflarda belli olmuyor ama saçlarım şu an belimin altında birde boyum uzun ona rağmen :)

Kızlar bu ampuller bitkisel yağda eriyor o yüzden ampulleri ekledikten sonra zeytinyağı ekleyin şampuana o zaman homojen karısıyor. Ben ayrıca balda koyuyorum oda etkili oluyor

Tatlım 3-4 dakika yıkamadan banyoda şampuanlı beklet kafanı ben öyle yapıyorum, fotoğraflarda belli olmuyor ama saçlarım şu an belimin altında birde boyum uzun ona rağmen :)

tamam canım bu iyi bir fikir en yakın zamanda denemeye başlıyorum :)) 1 aya insallah faydasını görürüm . buraya yazacam . faydalı bilgilerin için teşekkürler saçların cok hos olmus bu arada )

tamam canım bu iyi bir fikir en yakın zamanda denemeye başlıyorum :)) 1 aya insallah faydasını görürüm . buraya yazacam . faydalı bilgilerin için teşekkürler saçların cok hos olmus bu arada )

Ahh bende yarın ki matematik sınavına çalısıyordum, canım sıkılmıştı bir bakayım dedim. Yorumun beni çok mutlu etti, inşallah sende de etkisi olur canım çok öpüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…