• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şırnak’ta mahallelere Kürtçe isim

EnHarbiKiz

Mikemmel Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
30.291
60.018
798
36
Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, belediye meclisinin şehir merkezindeki 12 mahalle ve 2 meydanın isimlerini Kürtçe isimlerle değiştirme kararı aldığını açıkladı.

Şırnak Belediye Meclisi, şehir merkezindeki 12 mahalle ve 2 meydanın Türkçe isimlerini Kürtçe isimlerle değiştirme kararı aldı. Oy çokluğu ile alınan karar, önümüzdeki hafta Şırnak Valiliği'ne gönderilecek.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, "Valiliğin isim değişikliği konusunda veto yetkisi var ama ben veto olacağını sanmıyorum. Veto edilmesi durumunda buna ilişkin prosedürü izleyeceğiz" diye konuştu.

İsim değişikliği talebinin halktan geldiğini söyleyen Kadırhan, "Halkın hiç bilmediği, hazmetmediği ve tepeden inme konulmuş isimler vardı. Daha sonra mahalle komisyonlarımız ve muhtarlarımıza bunu bildirdik. Çalışma yaparak, insanların daha çok hangi ismi istediklerini öğrendik. Onlar da bize birkaç alternatif sundular. Tamamen onların istekleri doğrultusunda mahalle isimlerini bu şekilde değiştirdik" dedi.

Şehir merkezinde bulunan ve meclis kararıyla isimleri değiştirilen mahalle ile meydan isimleri şöyle:

- Yeni Mahalle - Cudi Mahallesi

- İsmetpaşa Mahallesi - Herekol Mahallesi

- Gazipaşa Mahallesi - Fereşin Mahallesi

- Vakıfkent Mahallesi - Kobane Mahallesi

- Bahçelievler Mahallesi - Gabar Mahallesi

- Atatürk Mahallesi - Çırav Mahallesi

- Yeşilyurt Mahallesi - Botan Mahallesi

- Gündoğdu Mahallesi - Rojhilat Mahallesi

- Dicle Mahallesi - Kato Mahallesi

- Şehri Nuh Mahallesi - Şehre Nuh Mahallesi

- Aydınlık Mahallesi - Tanin Mahallesi

- Cumhuriyet Mahallesi - Besta Mahallesi

- Cumhuriyet Meydanı - Azadi Meydanı

- Ömer Kabak Meydanı - Aşiti Meydanı

türkçe olunca ne oluyormuş,yaşamasınlar bu ülkede o zaman,istedikleri yere gidebilirler beğenmiyorlarsa.Kimse de çıkıp ağızlarının payını vermiyor ki

türkçe olunca ne oluyormuş,yaşamasınlar bu ülkede o zaman,istedikleri yere gidebilirler beğenmiyorlarsa.Kimse de çıkıp ağızlarının payını vermiyor ki
değiştirilmesine izin verenlerde kabahat..biz can derdindeyiz bunlar et derdinde..allah akıl fikir versin..

bence en iyisi gitsinler ırak suriye falan oralarda devlet kursunlar yaaa. bunu söyletiyorlar artık insana
Kurdular zaten, biz de tanidik, Erdogan karisi ve devlet erkani ile gidip Diyarbakir'da Barzani ile bulusmadi mi? Kurdistani desteklemedi mi? Beraberce agitlar yakmadilar mi? Ama Kurdistan baskentlerinin Diyarbakir olmasini istiyor. Bu yolda da emin adimlarla ilerliyor. Cizre ve Silopide ozerkligini senliklerle ilan etti bile. Tayyip de seyrediyor. Artik ne antlasma yaptilarsa... Ulkeyi ne sekilde paylastilarsa...

Saçma saçma konusmayin burda. Ne demek istiyorsunuz?
Bizim memlekette de bazi mahalle ve semtlerin adi hep Kürtçe isimlendirilmis. Ama isimleri Türkçe. Halk Kürtçe olarak biliyor. Haber dogruyu tam soyleyememis.
Halk zamaninda öyle alistigi için öyle olmuş.
Yok gitsinler orda yasasinlar, yok bilmem ne olsunlar. Siz gidin.. kimin ulkesinden kimi kovuyorsunuz? Hey Allahim ya.
Bazi seylere yorum yapmak ve haber yapmak için bir zahmet iyice araştırın! !!!!!!!

Eğer bu mesajim için beni banlayacaksaniz lütfen yukarida ırkçı soylemler yapan kisileri de banlayin. Sikayetciyim. Yok gitsinler, yok bilmem ne yapsinlar. Tövbe yaa. Sanki babanizin tapulu mali da bagislamis gibi konusuyorsunuz!!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kürtler'in yoğun olarak yaşadığı yerlerde Kürtçe sokak ismi bana garip gelmiyor Rumca anılan hala pek çok yer de var sonuçta
Ama nankörlük yapıp devlet malına zarar vermelerini anlayışla karşılayamıyorum...

Herkes kendine gelsin lütfen...
Ne ırkçlılık yapın ne birbirinizi kovun.

_________

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 218. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Herkes kendine gelsin lütfen...
Ne ırkçlılık yapın ne birbirinizi kovun.

_________

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 218. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
gitsinler yazan merve 01 onun dışında herhangi bir yazı yok mune..arkadaşta şahsına yazabilirdi..ayrıca üzlkemizde birlik ve beraberlik istiyoruz..tüm arkadaşlarda aynı şekilde.

Kürtler'in yoğun olarak yaşadığı yerlerde Kürtçe sokak ismi bana garip gelmiyor Rumca anılan hala pek çok yer de var sonuçta
Ama nankörlük yapıp devlet malına zarar vermelerini anlayışla karşılayamıyorum...
kızgınlık bundan olabilir evet..çünki doğuda ayrıca ilgisizlik olduğunu sanmıyorum..doğuda en son olaylarda kürt vatandaşlar brbirlerinede zarar verdiki..

ırkçı diye bana laf atılmış :63: popülist 3-5 kelimeden başka bir şey bilmeyenlerin linç çabasından başka bir şey degil bu. aynı şeyi bir çok konuda yaptıkları için alıştım bu zevatın hallerine. (örn: öögrencilere şiddet, kadına şiddet... vs)

bunlar bir kaç dengeleyici ütopik laf ögrenirler, mesela ''şiddeti kimse hak etmez'' ya da ''ırkçılıga hayır'' gibi... sonra da bunu alakalı ya da alakasız her yerde söyleyip linç daveti çıkarırlar, tabi kendileri de bu arada çok büyük iş yapmış zannederler. neyse...

konuya gelirsek, bu ülkede kürt-sünni ırkçılıgı vardır (koskoca nakşiler, nurcular...), illa ki bir ırkçılık aranacaksa. hatta dahası da vardır, din faşistligi vardır, mezhep faşistligi vardır, cemaat faşistligi... vs. geçin o yüzden beni ırkçılıkla itham etmeyi. bana ırkçı diyenlerin yeri gelince nasıl din faşizmi yaptıklarını da forumda gördüm. benim duruşum ise tepkiseldir. (dine karşı da aynı şekilde... çünkü ikisi de talepkardır... ama konu bu degil)

aynısı suriyeliler için de söylendi. ben burada, gönderilsinler dedim diye ırkçı oldum. hatta vicdansız merhametsiz oldum :) 2-3 milyon suriyeli kurtarılacagına önce bi avuç türkmen kurtarılsın dedim... ama bunlar böyledir... merhameti, vicdanı, ahlakı falan kendi tekellerinde zannederler, sonra da saga sola fetva ile insanlık dersi verirler akılları sıra.

halbuki iki konuda da ırkçılık yapmadım. doguda binlerce sivil (ögretemn, doktor, mühendis) sırf Türk oldukları için öldürüldü. kaç tane asker öldü boş yere. halbuki onlar batıda gayet rahat dolaşabilyiorlar, iş yapabiliyorlar. Türkler neden orada rahat dolaşamıyorlar? sana karşı böyle bi nefret varken, İsa'nın dedigi gibi diger yanagını çeviremezsin, bu salaklık olur sadece. tepki koyarsın onun yerine... ama tepki koyunca da ırkçı diye itham eder çok bilmişler.

herkes rahatça kürdüm, ermeniyim, çerkesim, lazım.. vs diyebilirken. biz Türküm diyince, ''aman aman şşş ırkçılık olur. sen Türkiye'lisin'' derler. Türkler digerlerini eziyormuş çünkü güya... ne alakası var? vergi veriyorum, kaçakçılık yapmıyorum, elektrik çalmıyorum... vs diye mi ezmiş oluyorum? işte doguda insanlar fakirmiş... aynısı istanbul'un göbeginde de var, anadolunun her yerinde de var. oraya mı özel bu durum?

kendielrini feodaliteden kurtaramamışlar, agaların boyundurugunda hala köle gibi hem de sıkı bi tutuculuk ve ırkçılıkla hizmet ederler sonra gelip bu kusurlarını kürtçülük üzerinden Türklere dayamaya kalkarlar. ondan sonra ''ne alaka kardeşim?'' denince de ''ay çok ırkçısın keşke ölsen'' tripleri.

anlamayacak insan zaten anlamayacagı için yazmıyorum daha fazla.

Olayı, konuyu kişiselleştirmeyin, uyarımda isim geçiyor mu? Sizler neden birbirinizin isimlerini ortaya atıyorsunuz hemen.
Uyarı geneldir, isme olsaydı isim yazardım, lütfen şimdi konuya yorum yapın.

Back
X