Sırtı Kocaya Yaslama

Lisede iki Fransızca hocamız vardı. Biri sürekli Cumhuriyet savcısı kocasından bahsederdi diğeri de her fırsatta ben öğretmenliği sevdiğim için çalışıyorum, yoksa aldığım maaş benzin parama yetmiyor derdi. :D Kalmıştık görgüsüzlerin arasında, hatırladıkça ifrit oluyorum.

Sizin öyle garip bir çabanız yokmuş ne güzel. Bırakın canları nasıl isterse öyle düşünsünler, siz ne derseniz deyin anlamayacaklar nasılsa. Kafalarına bi durum uydurup konuşuyorlar işte.

Tabii öğrencilerinizin yanında girdikleri gereksiz muhabbetten dolayi uyarmanız gerek. Sizin öğrenci karşısındaki duruşunuzu bozmuşlar çok yanlış.

"Sağlıklı bir evlilikte eşler birbirine sırtını yaslar!" diyip bu insanların sorunlu bir ilişkileri olduğunu ima edin :KK45:.

sen de bulsaydın bir tane kız der güler geçerim... neyin hesabı bu ya cebime giren parayı sorgulamak kimin haddine... boz at.

Arkadaşlar tek tek okudum cevaplarınızı. Hepsi için teşekkür ederim. Yarın seminer dönemimiz başlıyor. Ek ders kavgaları, kim ne giymiş, kimin ayakkabısı çantasına uymamış muhabbetleri başlıyor yine. Kulaklarımı bu saçmalıklara tıkayıp sinirlerim sağlam şekilde yeni döneme başlamayı planlıyorum. Zaman geçtikçe umursamamayı da öğrenirim inşallah...
Sevgili meslektaşım, semineri kendi okulunda mı alıyorsun bilmiyorum ama emin ol farklı okulda da olsan ne yazık ki 2 güne içinde bulunduğun grubun ne kadar laçka ve insani değerlerin aşağısında kalabilen tutumlar sergilediğini görebiliyoruz. Öğretmenlik mesleği kadar nankör olabilen başka bir meslek var mı bilmiyorum. Atanana kadar yalvar yakar olan insanlar kadroya alındığında ortam kurup, dedikodu gıybet peşinde koşması, bunlara harcayacağı vakti öğrencilere nasıl örnek teşkil edeceği ya da öğrencilere nasıl daha faydalı olunabileceği hakkında gelişim göstermeye harcamaması..
İnsan canlılar içinde anlaşılması en zor olanı sanırım. Bu nedenle sizde benim gibi anlaşılmamayı seçerseniz bu tip durumlara karşı büyük tepkiler vermezsiniz. İnsanlar geçebildikleri nehirleri sığ görürler. Kimsenin sizi geçebilmesine (gerçek anlamda tanıyabilmesine) fırsat vermeyiniz.
Umarım şu anki iş ortamınızdan çok daha nitelikli mesai arkadaşlarınızın olacağı eğitim kurumlarında da çalışma fırsatınız olur. Nitekim ben de bu uğurda umutlarımı taze tutuyorum.

Kıskançlıgını belli edecek kadar basit ve patavatsız insanlar her yerde..hicbirine cevap vermek zorunda degilsiniz yoksa o seviyeye inmiş olursunuz zaten oyle düsünen kisilere cevap verseniz de fikirleri degismez o yüzden kendinizi yormak yerine umursamamayı tercih edin

Back
X