Sivilceli Ciltler Sırtımdaki Sivilceler

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

booonjooor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
18
2
1
Merhabalar kizlar. 6 7 senedir vucudumdaki sivilcelerle bogusuyorum. agirlikli olarak sirtimda kollarimda gogus dekoltemde. gitmedigim doktor kalmadi krem vs veriyolar antibiyotik bile kullandim ama fayda etmiyor her hafta keselenirim cok dikkat ederim ama gecmiyor gecmiyor gecmiyor!!! artik kendime küstüm kisa kollu giyemiyorum goren herkes "a koluna ne oldu" diyor ne yapayim bir akil verin. zoratenin diye bir ilac varmis cok yan etkisi varmis korktum biraz ama artik umursamiyorum. kullanan memnun kalan var mi? benim gibi sirtinda sivilce olup tamamen iyilesen var mi?

Benimde var sırtımda :KK43: Bu sanırım karaciğerden gelen bir şey.
Babamda da cilt sorunu var benim.
Bunun için 1 - 2 senelik uzun süreli ilaçlar önermişti doktor ama kabul etmedim. İsimleride bayağı biliniyor da şuan hatırlayamadım. Ama bu süreç içerisinde ciltte çok fazla kuruluk oluyor. Yine süreç içinde vücünda depolanmış iltihaplar yüzeye çıkıyor ve bunlara kesinlikle dokunmayarak geçmesini beklemek zorunda kalıyorsun. Daha sonra düzelme başlıyor. Ama bu ilaçtan sonra en az 1 yıl çocuk yapmaman gerekiyor evlilik vs gibi bir olayın varsa.
İlaçla tedavi kısmı sabır gerektiriyor.
Yoksa kimyasal peelingler var lazerle tedavi var onlarda nasıl ben bilmiyorum açıkçası :)

Bu arada doktor bana sivex vermişti losyon cildi soyuyor. Ama ben hiçbir ilacımı uzun süreli kullanamıyorum bir kaç arkadaşım iyi geldiğini söylemişti. Bir de oriflame da portakal özlü bi losyon var oda biraz yardımcı oluyor sivilceler için

Benimde var sırtımda :KK43: Bu sanırım karaciğerden gelen bir şey.
Babamda da cilt sorunu var benim.
Bunun için 1 - 2 senelik uzun süreli ilaçlar önermişti doktor ama kabul etmedim. İsimleride bayağı biliniyor da şuan hatırlayamadım. Ama bu süreç içerisinde ciltte çok fazla kuruluk oluyor. Yine süreç içinde vücünda depolanmış iltihaplar yüzeye çıkıyor ve bunlara kesinlikle dokunmayarak geçmesini beklemek zorunda kalıyorsun. Daha sonra düzelme başlıyor. Ama bu ilaçtan sonra en az 1 yıl çocuk yapmaman gerekiyor evlilik vs gibi bir olayın varsa.
İlaçla tedavi kısmı sabır gerektiriyor.
Yoksa kimyasal peelingler var lazerle tedavi var onlarda nasıl ben bilmiyorum açıkçası :)

Bu arada doktor bana sivex vermişti losyon cildi soyuyor. Ama ben hiçbir ilacımı uzun süreli kullanamıyorum bir kaç arkadaşım iyi geldiğini söylemişti. Bir de oriflame da portakal özlü bi losyon var oda biraz yardımcı oluyor sivilceler için
Galiba aynı ilaçtan bahsediyoruz, zoratenin, roancutan diye geciyor. Artık pes ettim ve yan etkisi ne olursa olsun kullanmaya karar verdim. 18 yaşını doldurmayı bekliyorum veli izni gerekiyormuş ve ailem izin vermiyor. Ne temizlikle ne de beslenmeyle alakası var, onlarla alakası olsa benim cildin pırıl pırıl olurdu dediğin gibi karaciğer problemi.... kadının en onemli aksesuarı cildi ve saçıdir malesef bu yaşta mahfoldu cildim :( inşallah bu yara izleri için gerçek bir çözüm vardır yoksa bittim ben :(

Ayyy üzülme senin sivilcelerin ergenlik sivilcesi demek ki daha 18 ine girmediysen geçer onlar dert etme :)
Aynen o ilaçlardan tedavi ol iyi gelir. Yoksa forumda bir çok konu açılmış onlara bir bak istersen belki yararlanacağın şeyler olur :KK15:

Ayyy üzülme senin sivilcelerin ergenlik sivilcesi demek ki daha 18 ine girmediysen geçer onlar dert etme :)
Aynen o ilaçlardan tedavi ol iyi gelir. Yoksa forumda bir çok konu açılmış onlara bir bak istersen belki yararlanacağın şeyler olur :KK15:
6 senedir geçmeyen ergenlik :( tamam bakicam tesekkur ederimm :D <3

Merhabalar kizlar. 6 7 senedir vucudumdaki sivilcelerle bogusuyorum. agirlikli olarak sirtimda kollarimda gogus dekoltemde. gitmedigim doktor kalmadi krem vs veriyolar antibiyotik bile kullandim ama fayda etmiyor her hafta keselenirim cok dikkat ederim ama gecmiyor gecmiyor gecmiyor!!! artik kendime küstüm kisa kollu giyemiyorum goren herkes "a koluna ne oldu" diyor ne yapayim bir akil verin. zoratenin diye bir ilac varmis cok yan etkisi varmis korktum biraz ama artik umursamiyorum. kullanan memnun kalan var mi? benim gibi sirtinda sivilce olup tamamen iyilesen var mi?
Ne derece bilmiyorum ama hafif olanlara sivex losyon iyi geliyor

Anladim yaz deniz gunes, soda elma sirkesi deniz kaya tuzu ile peeling, limon ve hiç dokunmamak da iyi geliyor..

Anladim yaz deniz gunes, soda elma sirkesi deniz kaya tuzu ile peeling, limon ve hiç dokunmamak da iyi geliyor..
Haklısın. Geçen yaz sırf bunun için guneslendim hatta biraz abartmisim :D neyse soyuldu altından taze bi dedi bekliyordum ama sivilce izleri duruyordu. Birkaç ay sonra da tekrardan sivilce çıkmaya başladı eski halime geri döndüm. Dokunmamak konusunda da ben pek beceremiyorum elim sürekli sırtımda :(

Benimde kışın oluyor biraz sırtımda ama ben yünlü giysiler ve havasızlığa bağlıyorum,solaryum ve güneş çok iyi geliyor kesinlikle,sutyen askılarının da alerjik ve hassas ciltlerde sivilce yaptığını düşünüyorum,daha çok pamuklu çamaşırlar tercih etmek lazım diye düşünüyorum.

Benimde kışın oluyor biraz sırtımda ama ben yünlü giysiler ve havasızlığa bağlıyorum,solaryum ve güneş çok iyi geliyor kesinlikle,sutyen askılarının da alerjik ve hassas ciltlerde sivilce yaptığını düşünüyorum,daha çok pamuklu çamaşırlar tercih etmek lazım diye düşünüyorum.
Yaz kış fark etmeden devamlı yaşadığım bir sorun bu benimki...Çamaşırlarimi pamuklu giymeye çok özen gösteririm. Aslında beni tanıyan birisi asla böyle bir sorunum olmayacağını düşünür, çünkü düzenli beslenen, spor yapan, asla abur cubur yemeyen ve cilt temizliğine çok önem veren birisiyim. Düzenli keselenirim vs vs. Ama ben bunun bakimla ilgili olmadığını anladım, içimden gelen bir sey. Hiç dikkat etmeyen arkadaslarimin ciltleri pürüzsüz... Teşekkür ederim öneriniz için :)

Yaz kış fark etmeden devamlı yaşadığım bir sorun bu benimki...Çamaşırlarimi pamuklu giymeye çok özen gösteririm. Aslında beni tanıyan birisi asla böyle bir sorunum olmayacağını düşünür, çünkü düzenli beslenen, spor yapan, asla abur cubur yemeyen ve cilt temizliğine çok önem veren birisiyim. Düzenli keslenirim vs vs. Ama ben bunun bakimla ilgili olmadığını anladım, içimden gen bir sey. Hiç dikkat etmeyen arkadaslarimin ciltleri pürüzsüz... Teşekkür ederim öneriniz için :)
Rica ederim canım,çok sıkıntılı bişey biliyorum,bende her gün duş alırım mutlaka ama bende de oluyor,sırf bunun için solaryum paketi aldım geçen hafta,dekolte giysiler giyebilmek için:KK42:

Hic dokunmayip unutursan bu kadar temizlige keseye onem veriyosan Kesin Geçer canim kimin sivilcesi surekli kalmis ki cok kafaya takma.

Rica ederim canım,çok sıkıntılı bişey biliyorum,bende her gün duş alırım mutlaka ama bende de oluyor,sırf bunun için solaryum paketi aldım geçen hafta,dekolte giysiler giyebilmek için:KK42:

Kısa kollu bir şeyim yok, giyemiyorum bu yüzden. İnsanın psikolojisini etkiliyor kendine özgüvenini yitiriyorsun :(

Ben kullaniyorum zoretanin,oyle abartildigi gibi yan etkileri yok,bu sekilde korkutmalari yuzundende ben senelerce erteledim bana kalan sadece izler oldu.tabiki yan etkileri oluyor ama ne kadar ckk su icersen yan etkiyi en aza indirirsin

Ben kullaniyorum zoretanin,oyle abartildigi gibi yan etkileri yok,bu sekilde korkutmalari yuzundende ben senelerce erteledim bana kalan sadece izler oldu.tabiki yan etkileri oluyor ama ne kadar ckk su icersen yan etkiyi en aza indirirsin
Geçmiş olsun öncelikle, kaç aydır kullanıyorsunuz? Sivilceler gecsinde izler için de bir çözüm bulunur diye düşünuyorum. Kimyasal peeling falan yapiyorlarmis.

Back
X