Şişko'nun Diyet Günlüğü

bugün okulla ilgili bir dergiye çıktığımı gördüm. fotoğraftaki gerçek bir yarım dünyaydı. bu ben olamam dedim. samimi arkadaşlara sordum, buradaki gibi mi görünüyorum her zaman dedim... yemin etti fotoğraf hatası olduğuna...

ben obez olamam...

ben daracık kotumu giyip, üzerine normal (52 beden olmayan ya da dizime kadar inmeyen) bir tişört giyip merdivene oturmak istiyorum...
evet tam olarak bunu istiyorum.
bunun hayaliyle yaşıyorum.

hiçbir fazlalığımı örtmek zorunda kalmadan...

şişkoluktan atletlerim kısalıp beni zor durumda bırakmadan...

başkalarının tesellilerine ihtiyaç duymadan...

hamile sanılmadan...

aynada gördüğüm kendimden korkmadan...

merdivenlerden çıkarken dizlerime binen ağırlık ve ağrıyı duymadan...

35 yaşında sanılmadan...

yemek espirilerinin odak noktası olmadan...

YAŞAMAK İSTİYORUM

:43:

Son düzenleme:
bugün okulla ilgili bir dergiye çıktığımı gördüm. fotoğraftaki gerçek bir yarım dünyaydı. bu ben olamam dedim. samimi arkadaşlara sordum, buradaki gibi mi görünüyorum her zaman dedim... yemin etti fotoğraf hatası olduğuna...

ben obez olamam...

ben daracık kotumu giyip, üzerine normal (52 beden olmayan ya da dizime kadar inmeyen) bir tişört giyip merdivene oturmak istiyorum...
evet tam olarak bunu istiyorum.
bunun hayaliyle yaşıyorum.

hiçbir fazlalığımı örtmek zorunda kalmadan...

şişkoluktan atletlerim kısalıp beni zor durumda bırakmadan...

başkalarının tesellilerine ihtiyaç duymadan...

hamile sanılmadan...

aynada gördüğüm kendimden korkmadan...

merdivenlerden çıkarken dizlerime binen ağırlık ve ağrıyı duymadan...

35 yaşında sanılmadan...

yemek espirilerinin odak noktası olmadan...

YAŞAMAK İSTİYORUM

:43:
canım sıkma bu kadar canını nasıl geldilerse elbetgidecek bu kilolarr

annemlerle bir haftasonu alışveriş merkezine gittik. annem bir markanın mağazasına girdi. ben artık o tarz mekanlara ilgi duymadığım için içeri girmemiştim. babam gel bakalım dedi. onunla girdim.. girmemle çıkmam bir oldu. tabi kahkaha krizlerine girerek çıktım, hani benim şu ağladığımdan şüphelendiğim kahkahalarım...

annem de kilolu. kendine göre penye bluz arıyor. çok enteresan birşey vardı kianneme yardımcı olan bayan benden daha obezdi. ben de o mağazanın sahibi olabileceğini düşündüm çunku o kilodaki biri tezgahtarlık yapmazdı bana göre.

babam kadını gürürgörmez başladı gıcık espirilerine. şununla bir güreş tut bakalım.. sence dövüşseniz hanginiz kazanırsınız vs..

kadın anneme istediği gibi bişey olmadığını söyleyip büyük beden bölümünü gösterdi. babam da sinirlendi "onları o giysin, çıkın burdan" dedi.
hem de yüksek sesle. ben hem utandım hem gülmekten geberdim.wcye koştum (gidip orda ağlamaya devam edeyim diye)

Son düzenleme:
$Adsız.webp

bugün böyle görünüyordum yürüyüş bandının üstünde :31:

kahvaltı
1 minik kaşarlı tost

ara
kuru erik
1 bardak süt

öğle
haşlanmış tavuk
ayran

akşam
haşlanmış sebze
1 baget
ayran

spor
45 dakika yürüyüş

canım yazdıklarını okuduğum kadarıyla çevrenin sana olumsuz etkisi var neden söylemiyorsun kırılıyorum lütfen dikkat edin diye .bende çocukken kiloluydum yaşıtlarıma göre hep dalga geçerlerdi ağlaya ağlaya eve gelirdim .birşey olunca hemen şişko diye yapıştırırlardı.hatta bir keresinde ilkokul öğretmenim herkesin içinde senin spor yapmadığın belli kızım demişti hala unutamam onu .herkes dalga geçiyordu bide öğretmen olarak oda yaptı yapacağını .eve geldim bir hafta ağladım bu olay yüzünden .seni çok iyi anlıyorum insanın içini acıtıyor bunlar bir ben bir allahım bilir yaşadaıklarımı çok zor günlerdi .sonra baktım olmayacak o çocuk halimle çikolata ,cps kek ,mayonez ,gibi şeyleri kestim ve kilolarım gitti boyum uzadı .bu hayata bir kere geliyorsun moralini bozmalarına izin verme bu ailende olsa buna hakları yok asla .nedense insanlar hep en sevdiklerini kırıyolar .dedğim gibi kilolarım gitti ama çocukluğumda gitti mutsuz bir çocuk oldum onlar yüzünden takıntılı oldum şimdi bile takıntılı biriyim düşün nasıl etkiledi beni .diyetine devam et bir iki gidecek o kilolar görüceksin benimde günlüğüm var burda 3-4 kilo fazlalığım var atmaya çalışıyorum sende yaparsın inan kendine sadece .

canım yazdıklarını okuduğum kadarıyla çevrenin sana olumsuz etkisi var neden söylemiyorsun kırılıyorum lütfen dikkat edin diye .bende çocukken kiloluydum yaşıtlarıma göre hep dalga geçerlerdi ağlaya ağlaya eve gelirdim .birşey olunca hemen şişko diye yapıştırırlardı.hatta bir keresinde ilkokul öğretmenim herkesin içinde senin spor yapmadığın belli kızım demişti hala unutamam onu .herkes dalga geçiyordu bide öğretmen olarak oda yaptı yapacağını .eve geldim bir hafta ağladım bu olay yüzünden .seni çok iyi anlıyorum insanın içini acıtıyor bunlar bir ben bir allahım bilir yaşadaıklarımı çok zor günlerdi .sonra baktım olmayacak o çocuk halimle çikolata ,cps kek ,mayonez ,gibi şeyleri kestim ve kilolarım gitti boyum uzadı .bu hayata bir kere geliyorsun moralini bozmalarına izin verme bu ailende olsa buna hakları yok asla .nedense insanlar hep en sevdiklerini kırıyolar .dedğim gibi kilolarım gitti ama çocukluğumda gitti mutsuz bir çocuk oldum onlar yüzünden takıntılı oldum şimdi bile takıntılı biriyim düşün nasıl etkiledi beni .diyetine devam et bir iki gidecek o kilolar görüceksin benimde günlüğüm var burda 3-4 kilo fazlalığım var atmaya çalışıyorum sende yaparsın inan kendine sadece .

evet canım. o insanlar yüzünden ben her çocukluğumu düşündüğümde ağlama krizlerine giresim geliyor. insanlar tabiatları gereği olumsuz şeyleri eleştirme gereksinimi duyarlar. bu eleştiri sonunda birini kıracak mı, tüm hayatına damga mı vuracak düşünmezler. bu yüzden çocuğum ve öğrencilerimle ilgili en büyük dileğim hayatlarına, ömür boyu etkilenecekleri izler kazımamaktır...

-şişkolar damacanaya eğilip su almaya üşenir, ağzını musluğa dayayıp şebeke suyunu lıkır lıkır içerler... :105:

-şişkolar K... mağazasından alışveriş yapma hakkına sahip değildirler, kapıdan içeri hasbelkader girseler bile bir tezgahtarın "Burada size göre kıyafet bulunmaz" ihtarıyla karşılaşıp umutsuzca L... mağazasına giderler... :105:

-şişkolar şık giyinme olayını çoktaaan maziye gömüp üzerlerine olabilen herhangi bir kıyafeti satın alırlar :105:

- şişkoların üniforma edindikleri siyah bir pantolonları ve fazlalıklarını örten, üzerlerinden çıkaramadıkları uzun siyah bir hırkaları vardır. :105:

- şişkolar telefonlarını yanlarından ayırmazlar, ola ki biri ararsa kalkıp cevap vermeye üşenirler. :105:

- şişkolar dışarda yemek yerken acayip stres olurlar. sevdikleri hamburger menü ya da pizzayı ısmarlasalar, milletin "pis şişko, çatlamak üzeresin daha yediğin şeylere bak" bakışlarına maruz kalırlar. yok eğer salata ya da ot çöp ısmarlasalar, bu kez de " hadi hadi numara yapma akşama götürürsün tatlıları, aburcuburları" bakışları onları izler... :105:

not: devamı gelecek
not: burada bahsi geçen şişkolar ben ve tanıdığım şişkolardır...

Son düzenleme:
:27::27::27:
çok doğru valla..ee ozaman napcaz zayıf olmak için çabalıyacağız..
ve malesef ki hayatımız boyunca hep dikkat edeceğiz..
çünkü savsakladığımız anda hopp geri gelcek kilolalar(test edildi onaylandı:37:)

:27::27::27:
çok doğru valla..ee ozaman napcaz zayıf olmak için çabalıyacağız..
ve malesef ki hayatımız boyunca hep dikkat edeceğiz..
çünkü savsakladığımız anda hopp geri gelcek kilolalar(test edildi onaylandı:37:)

malesef canım...
ve bunun doğruluğunu düşündükçe içimden bol salçalu makarna yapıp üzerine yarım kilo kaşar + mayonez koyup, bunu tabak tabak yeyip, ,üstüne dolaptaki bütün çikolataları ve pastaları yeyip uyumak geliyor...

malesef canım...
ve bunun doğruluğunu düşündükçe içimden bol salçalu makarna yapıp üzerine yarım kilo kaşar + mayonez koyup, bunu tabak tabak yeyip, ,üstüne dolaptaki bütün çikolataları ve pastaları yeyip uyumak geliyor...

aynen bu hissi ben de yaşıyorum:37:
ama yaptığım zaman yine mutsuz oluyorum
bana ne kazandırıyor ?? pişmanlık, mutsuzluk, hatta bunalım..
hangisi bizi daha mutlu ediyor bunu ölçüp tartmamız lazım..
ve ben düşününce sağlıklı beslenip kilo vermeyi seçiyorum artık..
bunları sen de görüyor biliyorsun tabii.
demeç vermek değil amacım ama cidden ÇOK YEMEK YEMEK mutsuzluktan başka hiçbişey getirmiyor bize...

malesef canım...

dolmacigim canim hazir iyi gidiyorken bozma gerci ciddi olmadigini biliyorum (:53:) ama yine de yazmadan edemedim, soyle dusun zayifsin fitsin her giydigin yakisiyor istedigin herseyi giyiyorsun civil civil elbiseler kot etekler incecik bir bel uzerine oturan daracik bir bluz vs bu yazi oyle geciriyorsun ne kadar mutlu olurdun onu dusun kendine guvenin tam, hicbir yerini ortmeye calismak zorunda kalmadan kendini muhtesem hissederek bu tatilini harika geciriyorsun... gozlerini kapa ve kendini oyle hayal et nasil hissediyorsun ne kadar mutlusun dusun sonra o mayonezli salcali yagli makarnanin sana verecegi 5-10 dakikalik sahte mutlulugu (ve de sonrasindaki siskinlik, pismanlik, degersizlik, fazladan verilecek +1 kilo vb sonuclari) dusun... sonra da secimini yap yani ben son zamanlarda kendimi boyle dizginliyorum o ikilem icine girdigimde 99% ilk secenegi seciyorum (son 3-4 haftadir tabi oncesinde malesef cok kacamak yapardim 2 ileri 1 geri modunda veriyordum kilolari agir aksak..)
sisko olmak zor is yemek yemek de zamanla ihtiyactan cok zevk/aliskanlik/rahatlama araci haline gelince daha da zorlasiyor :50: ama iste bir gun degmez diyorsun kacamak yaptikca o kotu pismanlik hissi uzerine cokuyor zamanla ogreniyorsun artik o keki yemeden onceki bir salise icinde daha onceki kacamaginin sonucunu dusunup kendini frenlemeye basliyorsun...
yillardir kilo problemi yasadigim icin halimden bir tek benim gibiler anlar diyorum ben resmen cikolataya karbonhidrata bagimli olmustum hem onlarsiz yapamiyor hem de nefret ediyordum o zinciri kirmak zaman aldi ama iste basladik bir yerden.. umarim hepimiz istedigimiz kiloya ulasiriz ben sahsen sisko olmaktan felaket derecede bikmis durumdayim universiteden de boyle mezun olmustum dersleri birakip birakip okulu uzatip artik son sene eeeeh yeter ya biktim deyip tum dersleri toparlamis mezun olmustum. simdi de ayni seyleri hissediyorum bu diyet konusunda. al ver al ver kacamak yap usengeclik et biktim artik vereyim kurtulayim istiyorum. tum sisko kiyafetlerimi de ebay'de saticam 1 tane bile birakmicam. ahdim var artik hedefe ulasinca -2/+2 hak vericem kendime. hedef 65se 67 oldugum anda diyete baslicam. bidaha bu hale gelmemek icin herseyi yapmaya hazirim o kadar illallah ettim yani.... ozellikle de su koca popoyu aynada gordukce fenalik geliyor insan kendinden bikar mi ben biktim :1: yeni bir ben istiyorum. istiyorum olacak :1::1::1:
uzun uzun yazip gunlugunu doldurdum pardon canim icimden geldi tasti resmen duygu seli oldum :60:

merhaba ile başlayan bir veda bu...

ben şişkoluktan ve bufaloluktan cumartesi günü istifa ettim...

artık ne miyim?

söyliyim...

ben artık herkesin hayran bakışlarına maruz kalan bir çıtırım. yeni bir başlık açıp çıtırın diyet günlüğünü yazabilirdim ama diyet yapmıyorum. sadece hayatıma farklı bir yön verdim.

biliyor musunuz neyi farkettim? BEN KİLOLU DEĞİLİM...

aynada artık bir bufalo görmüyorum... makyaj yapıyorum. güzel giyiniyorum, kendimi seviyorum ve hayatımı dolduruyorum...

hoşçakalın arkadaşlar, umarım şimdiye kadar yazdıklarım sadece komedi yazı dizisi gibi kalır. okuyup kendinizi kötü hissetmenize sebep olmadığımı umuyorum. bu sayfaya yazaman artık kaburga dolmasi is sadece malatyada yediğim, hatta yediğim en leziz yemek.. o kadar...

yemek yemeyi de çok seviyorum. ama artık kilo almıyorum. çünkü BEN KİLOLU DEĞİLİM...

Back
X