şişman, bakımsız kendini salmış biriyim

ilk önce su ruh halinden cık . evet cok zor belki sana tavsiyeler bos bebegini kaybetmişşsn . ama topaglanman lazım yani hayat bir sekilde devam ediyor. o insallh cennette ve seni bekliyor orada güzel bir hayatı oldugunu düsün. sana gelince.ben diyetisyenim. ve sunu belirtmek isterimki nekadar bilirsen bil karard vermek azmetmek eşik noktası. zaten kilo aldıran seyler belli onları yavasca cıkar. abur cubur. dısarı vık nefes ala ala yürü.kitap oku kafanı dagıt

herşey senin kafanda bitiyor ıste ve başar spor ıydıır.... hergun kendıne yuruyuş adım sayısı seç ve artır...

bacım ben sana katılıyorum ama şimdi aç kalarak kilo verilmezciler gelicek
Devamli tok kalipta kilo vereni ben hic gormedim ayrica simdi derlerki kalici olmaz verilen kilolar valla 90 kiloya 4 kala diyetle ac kalarak yani tadina bakip birakarak 58 e indiysem olur yani ne zamanki o ac kalmadan diyetkerine basladim 68 kiloda sabitlendim

Öncelikle başın sağolsun,

Sana şimdi bi sürü işe yarar diyet isimleri sıralayabilirdim. Fakat senin ihtiyacın olan şunu ye bunu yeme önerileri değil. İhtiyacın olan şey motivasyon, irade, hırs, enerji !!!

Bence önce psikolojik yardım almalısın, bu depresyon ile nasıl baş etmen gerektiğini öğrenmelisin.

Kilo vermenin formülü basit ; spor+beslenme, zor olan şey karar vermek, istikrarlı olmak...

biliyorum valla geçende böyle yazmıştın. her tıka basa yemek yediğimde de senin formulun geliyo aklıma. ama sadece tadına bakmak yetmiyo ah o nefis yok mu doysanda yeme isteği

yazılar okumakla instagrama girip bakınmakla olma zbu işler. icraat lazım .
spor yapamıyosanız bile boğazına azıcık kilit vursan yine kilo verirsin.
böyle bakımsız devam edersen bir süre sonra eşinle de aran açılabilir:

basin sagolsun. allahim sabrini versin.
bence yeniden hamilelik dusunursen kilo verebilirsin. bu kiloda saglikli bir hamilelik geciremezsin. hamile kalman bile zor olabilir. kilo hormon dengelerini bozuyor. bence bunu dusunerek kilo verebilirsin.

Yerinizde olsam önce psikologa gider psikolojimin düzelmesini sağlarım.Bu size kilo verme azmi konusundada yardımcı olur. Ondan sonra diyete başlarım.Düzelen psikolojinin arkasından zayıfladığını ve artık daha güzel bir bayana dönüştüğünüde gördükçe herşey senin için daha da yoluna girer.

Merhabalar,
Bu olay iki defa başımıza geldi. Bir yiğenimi kordon dolanması yüzünden doğumuna üç gün kala kaybettik. Bir yiğenim de anne karnında 8 aylıkken öldü.

İki yengem de depresyona girdi. İkincisi sizin gibiydi. Hiçbir şey yapmak istemiyordu. Psikiyatriste gitti uzunca bir süre tedavi gördü. Sonrasında spor salonuna yazıldı ve platese başladı. Şu anda aldığı bütün kiloları verdi ve inanılmaz sıkılaştı.

Bence siz de ilk olarak psikolojinizi düşünün ve yardım alın. Önce iyi olun sonrası zaten gelecektir.

Bu gün spora başladım. Kilo vermeyi çok istiyorum. Bir yerden başlamak lazım böle şeylere hiç sporu denediniz mi ayrıca şunu söliyim çeşitli rahatsızlıklarım var spor yapınca yada yapmaya çalışınca her neyse çok kötü hık diye tıkanıyorum. Bunun içinde az önce çözüm buldum koşmayı deniyordum ama gerçekten çok zor geliyor şu kapı barfixleri olur ya onu kapının yere yakın taktım ayaklarım yerde çekmeye başladım çok yormadı 30 tane çektim. Umarım devamıda gelir sizde böle basit bir hareket öğrenip geliştirebilirsiniz. Sabah öğle akşam yemeklerinde aralarda acıkınca meyve tarzı sağlıklı yiyecekler yerseniz. Yavaş yavaşda olsa kilo verebileceğinize inanıyorum Umarım başarırsınız.

seninle kader ortaklığımız var canım. 14 martta 40 haftalık bebeğim kalp atışları durduğu için ölü doğum yaptım. iki gün sonrası için sezeryan randevum vardı.
ama gördümki hayat devam ediyor. kimse kimseyi anlamıyor. sen burda demişsşin ya annem nispet yapar gibi benimki daha farklı bi durum onlar batıda ben tayin sebebi ile doğudayım yanıma gelme tenezzülünde bile bulunmadılar.
kayınvalidem geldi .o durumda bile yalan dolan iftira ile oğlunu doldurup doldurup gitti.
eltim ve kaynım pusuda. hiç akıllarında olmayan şey nedense akıllarına düştü birden.şuan hamile .kimse kimsenin umrunda bile değil yaptıkları ayıp diyen bile olmadı .söylenen şu ;herkes evli barklı elinde sonunda olucak.
yaa işte en yakınların bile böyle davranıyor insana.o yüzden önce kendimiz .kendimizi sevmeyi unutmamalıyız.biz kendimizi önemsemezsek kimse bizi önemsemiyor zaten .kilo da önemli bi mevzu .hem dışgörünüş hem sağlık için .ama herşey kafada biter .istedikten sonra insanoğlunun başaramıycağı hiç birsey yok. sanırım senin kiloların öncelikle psikolojik kaynaklı.bununla ilgili destek alman sart. bdv köşelerinde olucak şey değil bu . daha hayatının baharındasın 26 yaş ne ki.bende 28 yaşındayım .daha yaşıtlarımız geziyo tozuyo hayatını yaşıyor. evlilik yapanlarında büyük bi çogunlugu mutsuz.kimsenin hayatı mükemmel değil unutma!!!

Sizin sorununuz yemek yada abur cubur değil tamamen psikolojik çöküntü.
Ben kolasız çikolatasız abur cubursuz yaşayamam ve hemen hergün dışarıda yerim fastfoodlar kebaplar vs ve hiç kilo almam çünkü mutlu bir kadınım.
Sizin kilo sorununuz mutsuzluktan kendinizi sevin kendinizle barışık olun mutlu olun ki özgüveniniz artsın.Hayata bakış açınız değişirse sizde değişirsiniz.
Evladınızın acısına kendinizi hapsetmeyi bırakın.Bende 3 yıl önce evaldımı kaybettiğim de hayatın anlamı kalmamıştı ruhsal çöküntü içine girmiş kendimi çok salmıştım.Bu durumda kendimi mutsuz ettiğim yetmiyormuş gibi eşimi ve çevremi de mutsuz ediyordum. Fakat 3-4 ay sonra toparlanmam gerektiğine karar verip kendimi bir şekilde toparladım.Hala abur cubur yiyorum ama kilo almıyorum.
Birde etrafınızda olup biten herşeyde nispet ve art niyet aramanız da psikolojik olarak iyi olmadığınızı gösteriyor.

Psikoloğa gitmelisin.Yemekle ilgili de destekleri oluyor

başın sağ olsun bir sürü tramva yaşamışsın ağar şeyler ama toprarlanmak gerek.... hepimizin farklı sınavları var hayatta oluyor bunlar olmasa keşke ama dünya böyle malesef

şişman bakımsız kendini salmış deyince benim dedikodumu yapıyon sandım :) şaka maka kilo herşeyi şekilsiz gösteriyor.... saçımı başımı boyattım azcık şeklim şemalim yerine gelsin diye gene kötü gene kötü .... zayıflamaktan başka yol yok....

öncelikle bir koladan kurtul... ben kola bağımlısıydım bırakınca kilo vermeye başladım.... kolayı bırakmak çok çok zor inan bunu anlıyorum.... kola yerine soda koy al soda bol bol iç... tabi sade olanlardan.... bu sıcaklarda gene kolalara kayıyor gözüm ama yoook diyorum tutuyorum kendimi...nescafe içilmiyor Allah tan hava sıcak diye... onun dışında çukulatalarıda terket... ceviz al ağzında çiğğneye çiğğğneye uzuuun uzuuun öğüterek ye.... zamanla çukulata isteğini unutucaksın....

ben karatay yapıyorum hem aç kalmıyorum güzel yani dene derim.....

Canım bende tam senin gibiyim. İş stresinden kilo aldım ve tüm dengeleri bozdum vücudumda.
Bende de o nasılsa şişkoyum amannn olayı vardı ama şimdi kendime bakmaya başladım. Ders çalışssam da mutlaka saçıma başıma bir duzen veriyorum. Lenslerimi takıyorum. Doğru düzgün giyiniyorum evin içinde .
Diyetisyene de gittim. Henüz "way bee" aşamasında olmasam da günlük 100 gr vermeye çalışıyorum. Yada almamaya.
Bebeğin için çok üzüldüm İnşallah Rabbim hayırı bir zamanda sağlıklı bir bebek nasip eder.

Başınız sağolsun. Allah sabır versin.
Bende doğuma kilolu girdim,doğumdan sonra veremedim yada aldım verdim,kısırdöngüye girdim. Sonrasında bir gün dedim ki bu böyle olmaz,yarın son günüm,kendime izin veriyorum,canım ne isterse yiyorum ve sonraki gün sağlıklı beslenmeye geçiyorum. Gerçekten o son gün yedim gayet. Sonraki gün Karatay tarzı beslenmeye geçtim. Sabah kahvaltımı sağlıklı alternatiflerle ekmeksiz,tatlısız yaptım (ekmek yerine kuruyemiş tükettim) 5 saat sonunda yine karbonhidratsız sağlıklı bir beslenme planı ile doyana kadar yedim ve sonuç kilo verdim gayet. Hatta 1 hafta önce tatildeydim orada yedim gayet,5 saate uyamadım ama kilo almadım şu an 5 kg fazlam var,onuda 2 öğün beslenmeye devam ederek yavaş yavaş veriyorum. Acıkmıyorum artık eskisi gibi,insülin direncine rağmen gayet iyi hissedip kilo verebiliyorum.
Abur cubur,paketli ürün eve sokmuyorum,sizde almayın. Birde 1 beden küçük çok beğendiğiniz bir pantalon,elbise vs alıp buna gireceğim demek çok işe yarıyor inanın. İnsanın aklına kaçamak gelince o elbisede geliyor ve hızla fikri değişiyor. Şu an bile 1 beden küçük ekbisem var,içine girebiliyorum artık ama hala dar,dolayısıyla beni kamçılamaya devam ediyor o elbise.
Kafanızda bitiyor herşey. Sağlıklı besleniyorum,kilo veriyorum diye düşünmek bile işe yarıyor,tatilde yerken hiç strese girmedim,kilo veriyorum dedim ve inanın yememe rağmen 200gr vermişim.
Ben insülin direncine yavaş çalışan tiroit bezlerine rağmen verdiysem sizde verirsiniz ki sağlık probleminiz yokmuş. Yeterki isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…