- 4 Şubat 2016
- 683
- 901
- 18
Haaaahha çok guldum valla bana da basket topu yutmuş gibi diyorlardı.Süt sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum,bezelye yutmuş kurt gibi hamile kalan bir arkadaşım gayet güzel emzirdi mesela

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haaaahha çok guldum valla bana da basket topu yutmuş gibi diyorlardı.Süt sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum,bezelye yutmuş kurt gibi hamile kalan bir arkadaşım gayet güzel emzirdi mesela
Doktor deyince takılıyor insan işte. Eğer benim iştahsızlığm yüzünden bebeğim düşük kiloda doğarsa veya sütüm gelmezse vicdan azabından ölürüm.
Bu yemekler porsiyonlari cok normal daha ne yicen :) Bunye meselesi demek cunku ayni besleniyoruz hatta sabah ben daha saglikli besleniyorum ben yagliyim.Teşekkürler. Vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik vs. hiçbir sıkıntım yok. Gayet dincim. İştahsızlığımın da sebebi yok, yapım böyle. Yemek yemeyi çok seviyorum ve yarıda tıkanınca moralim bozuluyor.
Günlük öğünümden bir örnek vereyim. Sabah 1 açma ve çay, öğlen ekmeksiz 2 tam dolmamış tabak yemek yanına ayran vs, akşam da tam dolmamış iki tabak ekmeksiz yemek yanına az salata az tatlı. Öğlen yemekten hemen sonra zorla yenmiş bir avuç ceviz veya incir kurusu.
Doktorunun söylediği şey doğru olabilir mi yaa?Teşekkürler. Vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik vs. hiçbir sıkıntım yok. Gayet dincim. İştahsızlığımın da sebebi yok, yapım böyle. Yemek yemeyi çok seviyorum ve yarıda tıkanınca moralim bozuluyor.
Günlük öğünümden bir örnek vereyim. Sabah 1 açma ve çay, öğlen ekmeksiz 2 tam dolmamış tabak yemek yanına ayran vs, akşam da tam dolmamış iki tabak ekmeksiz yemek yanına az salata az tatlı. Öğlen yemekten hemen sonra zorla yenmiş bir avuç ceviz veya incir kurusu.
Ben de hiç yağ yok. İki cocugumu da 2 yaşına kadar emzirdim. Hatta küçük hala emiyor.25 aylik. Doğum yapar yapmaz direk hamile kaldığım kiloya iniyorum.
Sütun bol sıvı ve moralle alakası var. Ben olsam doktorumu degistiririm. Süt konusunda olumsuz konusan kimseyi takmayin hatta konusturtmayin. Ha bu arada bebeklerim 4 kiloya yakın doğdular. Şuan 165 boyum, kilom da 52. Bu yapıyla alakalı takmayin bebeginiz içerde sizin kilonuzla ilgilenmez neye ihtiyacı varsa söker alır.![]()
150 boyunda ki bi insan için 45 normal bi kilo gibi geldi bana. Bence doktorun sen beslenmene dikkat et diye demiştir öyle. Sağlıklı beslendiğine inanıyorsan, kendini de iyi hissediyorsan çok takma kafana. Annem yaklaşık 1.70 boyunda kardeşimi doğurduktan sonra 43 kiloya düşmüştü ama kardeşimi 2 yaşına kadar emzırdı. Hatta memesini açtığında sütünün fıskırarak aktığını filan hatırlıyorum o kadar çok sütü vardı
Canım abartmıyorum 100 kiloya yakın doğum yaptım.
Oğlum 2,860 gram doğdu. Gören bu ne diyordu.
Bunu yazıyorum ki hani anlaşılsın ne demek istediğim.
Üstelik hiçbir şey ayırt etmeden yedim.
Şuan yine hamileyim. 4 aydır bulantım var 6 kilo kadar verdim. Ağzıma bir şey süremedim.
Doktor her şey harika ayına göre çok ilerde bebek diyor.
Yani bunun yemekle içmekle alakası yok.
Sen zaten yeterince besleniyorsun.
Bu yemekler porsiyonlari cok normal daha ne yicen :) Bunye meselesi demek cunku ayni besleniyoruz hatta sabah ben daha saglikli besleniyorum ben yagliyim.
40 kilolarda hamile kalan 45 le falan dogum yapan arkadasim 2 yasinda cocugu hala emziriyo.
Tatlım hic tasalanma benim annem bana 39 kiloyla hamile kalmis 52 kiloyla doğuma girmis. Ben 2 buçuk kilo filan doğmuşum ama hızla kilo almışım annemin sütü o kadar bolmus ki duş a girince fıskiye gibi duş perdesine akıyormuşsen içini ferah tut sütü arttıran şey sıvı tüketimidir. Eğer suyu güzel içiyorsan Allahın izniyle bebisin de sütun de çok güzel olacak hic canini sıkıp boş yere kendini üzme :)
Kilo verecek bi kilon uok ki on kilo fazrk normal değil mi zaten neden kilo alacakmışsın anlamadım
Bence yeme düzenin gayet iyi zaten . Sadece sabah kahvaltın fakir.. Klasik bir kahvaltı yapsan yumurta, pastırma, tereyağı, kaymak, bal reçel, Nutella, zeytin. Hem besleyici olur hem de ilk öğünde bu tatlı yediğin için diğer öğünler iştahın açılır...
Süt meselesini bilmem ama bol bol su için deniyor diye duyum aldım.
Doktorunun söylediği şey doğru olabilir mi yaa?Ben de kilo almak isteyip alamıyorum.52 kiloyum 1.68 boydayım.
54 ile hamile kaldım,son aylar baya kilo almıştım.69 kiloyla doğuma girdim,sadece kocaman göbeğim vardı.Doğumdan sonra da zaten iğne ipliğe döndüm ve aynı doktorunun dediği gibi fazla bir zaman emziremedimBir de sen yumurta,et,balık,bulgur,badem,muz filan bol bol ye canım; bebeğin bol beslensin ben zayıftım ama maşallah kızım 4 kiloya yakın doğmuştu.Az yesen bile öz yemeye çalış yani.
Tamam da mesela yumurta da mı yiyemiyorsun? Bir araştır bence bu yazdıklarım ne kadar önemli,yediğinde miden mi bulanıyor mesela?Bol bol ye kısmı bana uymuyor zaten. Benim derdim iştahsızlık.
Tamam da mesela yumurta da mı yiyemiyorsun? Bir araştır bence bu yazdıklarım ne kadar önemli,yediğinde miden mi bulanıyor mesela?
Bence süt konusunda sıkıntı yasamazsin,Allah in izniyle..
Kilo azligi nedeniyle bi rahatsizlik,hastalik yasamiyorsan sorun yoktur diye dusunuyorum..
Fazla yiyemiyorsan, yedigin seylerin yuksek vitaminli/besleyici olmasina dikkat etsen yeterli olur sanirim.. Dedigin gibi, incir uzum vs.. Veya sebze agirlikli yemekler..
WOLFROG heralde bu süt korkusu her anne adayının kabusu diye düşünüyorum :) benim göğüslerim şimdiden kafam kadar oldular ama yine de tedirginim hep dua ediyorum inşallah kof bir şişme değildir bu diye
he bide Allahım sen bana bol bereketli ve gaz yapmayan süt ver diye dua ediyorum
![]()
Bazi kilolu insanlarin da sütü olmayabilir.. Annelik duygulari iste,telaslanman cok normal..Aynen bu dediğin gibi besleniyorum ve bir hastalığım yok şükür. Zaten kendim için kilo almaya da pek meraklı değilim. Ama konu bebek olunca korktum açıkçası.