Şişman Dünyada Bir Uzaylı

150 boyunda ki bi insan için 45 normal bi kilo gibi geldi bana. Bence doktorun sen beslenmene dikkat et diye demiştir öyle. Sağlıklı beslendiğine inanıyorsan, kendini de iyi hissediyorsan çok takma kafana. Annem yaklaşık 1.70 boyunda kardeşimi doğurduktan sonra 43 kiloya düşmüştü ama kardeşimi 2 yaşına kadar emzırdı. Hatta memesini açtığında sütünün fıskırarak aktığını filan hatırlıyorum o kadar çok sütü vardı

Doktor deyince takılıyor insan işte. Eğer benim iştahsızlığm yüzünden bebeğim düşük kiloda doğarsa veya sütüm gelmezse vicdan azabından ölürüm.

Canım abartmıyorum 100 kiloya yakın doğum yaptım.
Oğlum 2,860 gram doğdu. Gören bu ne diyordu.
Bunu yazıyorum ki hani anlaşılsın ne demek istediğim.
Üstelik hiçbir şey ayırt etmeden yedim.
Şuan yine hamileyim. 4 aydır bulantım var 6 kilo kadar verdim. Ağzıma bir şey süremedim.
Doktor her şey harika ayına göre çok ilerde bebek diyor.
Yani bunun yemekle içmekle alakası yok.
Sen zaten yeterince besleniyorsun.

Teşekkürler. Vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik vs. hiçbir sıkıntım yok. Gayet dincim. İştahsızlığımın da sebebi yok, yapım böyle. Yemek yemeyi çok seviyorum ve yarıda tıkanınca moralim bozuluyor.

Günlük öğünümden bir örnek vereyim. Sabah 1 açma ve çay, öğlen ekmeksiz 2 tam dolmamış tabak yemek yanına ayran vs, akşam da tam dolmamış iki tabak ekmeksiz yemek yanına az salata az tatlı. Öğlen yemekten hemen sonra zorla yenmiş bir avuç ceviz veya incir kurusu.
Bu yemekler porsiyonlari cok normal daha ne yicen :) Bunye meselesi demek cunku ayni besleniyoruz hatta sabah ben daha saglikli besleniyorum ben yagliyim.
40 kilolarda hamile kalan 45 le falan dogum yapan arkadasim 2 yasinda cocugu hala emziriyo.

Tatlım hic tasalanma benim annem bana 39 kiloyla hamile kalmis 52 kiloyla doğuma girmis. Ben 2 buçuk kilo filan doğmuşum ama hızla kilo almışım annemin sütü o kadar bolmus ki duş a girince fıskiye gibi duş perdesine akıyormuş :D sen içini ferah tut sütü arttıran şey sıvı tüketimidir. Eğer suyu güzel içiyorsan Allahın izniyle bebisin de sütun de çok güzel olacak hic canini sıkıp boş yere kendini üzme :)

Kilo verecek bi kilon uok ki on kilo fazrk normal değil mi zaten neden kilo alacakmışsın anlamadım

Bence yeme düzenin gayet iyi zaten . Sadece sabah kahvaltın fakir.. Klasik bir kahvaltı yapsan yumurta, pastırma, tereyağı, kaymak, bal reçel, Nutella, zeytin. Hem besleyici olur hem de ilk öğünde bu kadar tatlı yediğin için diğer öğünler iştahın açılır...

Süt meselesini bilmem ama bol bol su için deniyor diye duyum aldım.

Teşekkürler. Vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik vs. hiçbir sıkıntım yok. Gayet dincim. İştahsızlığımın da sebebi yok, yapım böyle. Yemek yemeyi çok seviyorum ve yarıda tıkanınca moralim bozuluyor.

Günlük öğünümden bir örnek vereyim. Sabah 1 açma ve çay, öğlen ekmeksiz 2 tam dolmamış tabak yemek yanına ayran vs, akşam da tam dolmamış iki tabak ekmeksiz yemek yanına az salata az tatlı. Öğlen yemekten hemen sonra zorla yenmiş bir avuç ceviz veya incir kurusu.
Doktorunun söylediği şey doğru olabilir mi yaa? o_O Ben de kilo almak isteyip alamıyorum.52 kiloyum 1.68 boydayım.
54 ile hamile kaldım,son aylar baya kilo almıştım.69 kiloyla doğuma girdim,sadece kocaman göbeğim vardı.Doğumdan sonra da zaten iğne ipliğe döndüm ve aynı doktorunun dediği gibi fazla bir zaman emziremedim:KK43: Bir de sen yumurta,et,balık,bulgur,badem,muz filan bol bol ye canım; bebeğin bol beslensin ben zayıftım ama maşallah kızım 4 kiloya yakın doğmuştu.Az yesen bile öz yemeye çalış yani.

Ben de hiç yağ yok. İki cocugumu da 2 yaşına kadar emzirdim. Hatta küçük hala emiyor.:confused: 25 aylik. Doğum yapar yapmaz direk hamile kaldığım kiloya iniyorum.
Sütun bol sıvı ve moralle alakası var. Ben olsam doktorumu degistiririm. Süt konusunda olumsuz konusan kimseyi takmayin hatta konusturtmayin. Ha bu arada bebeklerim 4 kiloya yakın doğdular. Şuan 165 boyum, kilom da 52. Bu yapıyla alakalı takmayin bebeginiz içerde sizin kilonuzla ilgilenmez neye ihtiyacı varsa söker alır.:KK66:

Bak bu iyi geldi. Evet gerçekten bebek ne lazımsa alıyor. Alıyor da benden de gidiyor.

150 boyunda ki bi insan için 45 normal bi kilo gibi geldi bana. Bence doktorun sen beslenmene dikkat et diye demiştir öyle. Sağlıklı beslendiğine inanıyorsan, kendini de iyi hissediyorsan çok takma kafana. Annem yaklaşık 1.70 boyunda kardeşimi doğurduktan sonra 43 kiloya düşmüştü ama kardeşimi 2 yaşına kadar emzırdı. Hatta memesini açtığında sütünün fıskırarak aktığını filan hatırlıyorum o kadar çok sütü vardı

Ahaha süper ya ben de öyle olmak istiyorum :rolleyes:

Canım abartmıyorum 100 kiloya yakın doğum yaptım.
Oğlum 2,860 gram doğdu. Gören bu ne diyordu.
Bunu yazıyorum ki hani anlaşılsın ne demek istediğim.
Üstelik hiçbir şey ayırt etmeden yedim.
Şuan yine hamileyim. 4 aydır bulantım var 6 kilo kadar verdim. Ağzıma bir şey süremedim.
Doktor her şey harika ayına göre çok ilerde bebek diyor.
Yani bunun yemekle içmekle alakası yok.
Sen zaten yeterince besleniyorsun.

Evet benim bebeğim de şuan ilerde biraz kilo olarak.

Bu yemekler porsiyonlari cok normal daha ne yicen :) Bunye meselesi demek cunku ayni besleniyoruz hatta sabah ben daha saglikli besleniyorum ben yagliyim.
40 kilolarda hamile kalan 45 le falan dogum yapan arkadasim 2 yasinda cocugu hala emziriyo.

Bebekli olunca yetmişo demek ki. 45 ise harika ya. Gittikçe kendimi normal hissetmeye başladım.

Tatlım hic tasalanma benim annem bana 39 kiloyla hamile kalmis 52 kiloyla doğuma girmis. Ben 2 buçuk kilo filan doğmuşum ama hızla kilo almışım annemin sütü o kadar bolmus ki duş a girince fıskiye gibi duş perdesine akıyormuş :KK70: sen içini ferah tut sütü arttıran şey sıvı tüketimidir. Eğer suyu güzel içiyorsan Allahın izniyle bebisin de sütun de çok güzel olacak hic canini sıkıp boş yere kendini üzme :)

Allah'ım benim de duşta sütlerim fışkıracak kadar çok olsun noolur :D Çok sağol güzel moral oldu benim için.

Kilo verecek bi kilon uok ki on kilo fazrk normal değil mi zaten neden kilo alacakmışsın anlamadım

Bebek, plasenta, eşi vs. kilosu çıktığı zaman hala kilo veriyor görünüyorum.

Bence yeme düzenin gayet iyi zaten . Sadece sabah kahvaltın fakir.. Klasik bir kahvaltı yapsan yumurta, pastırma, tereyağı, kaymak, bal reçel, Nutella, zeytin. Hem besleyici olur hem de ilk öğünde bu tatlı yediğin için diğer öğünler iştahın açılır...

Süt meselesini bilmem ama bol bol su için deniyor diye duyum aldım.

Sabah sağlam yiyince akşama kadar acıkamıyorum.

Doktorunun söylediği şey doğru olabilir mi yaa? o_O Ben de kilo almak isteyip alamıyorum.52 kiloyum 1.68 boydayım.
54 ile hamile kaldım,son aylar baya kilo almıştım.69 kiloyla doğuma girdim,sadece kocaman göbeğim vardı.Doğumdan sonra da zaten iğne ipliğe döndüm ve aynı doktorunun dediği gibi fazla bir zaman emziremedim:KK43: Bir de sen yumurta,et,balık,bulgur,badem,muz filan bol bol ye canım; bebeğin bol beslensin ben zayıftım ama maşallah kızım 4 kiloya yakın doğmuştu.Az yesen bile öz yemeye çalış yani.

Bol bol ye kısmı bana uymuyor zaten. Benim derdim iştahsızlık.

Bol bol ye kısmı bana uymuyor zaten. Benim derdim iştahsızlık.
Tamam da mesela yumurta da mı yiyemiyorsun? Bir araştır bence bu yazdıklarım ne kadar önemli,yediğinde miden mi bulanıyor mesela?

Tamam da mesela yumurta da mı yiyemiyorsun? Bir araştır bence bu yazdıklarım ne kadar önemli,yediğinde miden mi bulanıyor mesela?

Mesela yumurta yiyorsam yanına iki üç yudum daha birşeyler alıyorum hemen tıkanıyorum. Bir yumurtayı diyet listesinde veriyorlar, benim bir kaç yumurta ve yanına bir çok şey daha yiyebilmem lazım. Tıkanınca bir yudum daha fazla yiyemiyorum.

Bence süt konusunda sıkıntı yasamazsin,Allah in izniyle..
Kilo azligi nedeniyle bi rahatsizlik,hastalik yasamiyorsan sorun yoktur diye dusunuyorum..
Fazla yiyemiyorsan, yedigin seylerin yuksek vitaminli/besleyici olmasina dikkat etsen yeterli olur sanirim.. Dedigin gibi, incir uzum vs.. Veya sebze agirlikli yemekler..

WOLFROG WOLFROG heralde bu süt korkusu her anne adayının kabusu diye düşünüyorum :) benim göğüslerim şimdiden kafam kadar oldular ama yine de tedirginim hep dua ediyorum inşallah kof bir şişme değildir bu diye :D he bide Allahım sen bana bol bereketli ve gaz yapmayan süt ver diye dua ediyorum :D

Bence süt konusunda sıkıntı yasamazsin,Allah in izniyle..
Kilo azligi nedeniyle bi rahatsizlik,hastalik yasamiyorsan sorun yoktur diye dusunuyorum..
Fazla yiyemiyorsan, yedigin seylerin yuksek vitaminli/besleyici olmasina dikkat etsen yeterli olur sanirim.. Dedigin gibi, incir uzum vs.. Veya sebze agirlikli yemekler..

Aynen bu dediğin gibi besleniyorum ve bir hastalığım yok şükür. Zaten kendim için kilo almaya da pek meraklı değilim. Ama konu bebek olunca korktum açıkçası.

Kendimi hemen bir gebelik veya doğum topiğinde buluyorum :)

Ben 1.72 yim ilkine 54 kilo ile hamile kalıp 78 kilo ile doğuma girdim 4.400 gr doğdu ilki öylede gitti.6. Ayımda 56 kiloydum.

İkincide 56 ile hamile kaldım 80 kilo ile doğuma girdim 34.haftaya girdiği gün 3.600 doğdu yalnız 4.ayda 56 kiloydum.

Üçüncüde 56 ile hamile kaldım sanırım yine 75-80 arasıydım 3.300 gr doğdu yine 6.ayda 56 idim.

Üç çocuğumdada inanılmaz sütüm oldu 2-2.5 yaşlarına dek emdiler.hatta zayıfsın diyen göğsün küçük süt yoktur diyen oldu ama sadece dediler.

3 yıl oldu son doğuma.aynen yemekten hoşlanırım ama hemen tıkanırım.şuan 61 im ama çok çabaladım bu kiloya gelmeye.65 olana dek devam ediyorum aortlarımı deşsede dut kurusu ve ceviz yiyorum devamlı.cevizi zorlanıyorum yerken ama yılmıyorum.bıktım kansızlıktan vitamin eksikliklerinden.azıcık bıraksam hemen eriyorum.

Şunu ye bunu yeme diyemem ama bizde hamilelikte zayıf olana pirinç lapası yedirirlerdi.belki deneyebilirsiniz.gerçi şeker açısından sıkıntı yoksa denenebilir.

WOLFROG WOLFROG heralde bu süt korkusu her anne adayının kabusu diye düşünüyorum :) benim göğüslerim şimdiden kafam kadar oldular ama yine de tedirginim hep dua ediyorum inşallah kof bir şişme değildir bu diye :KK70: he bide Allahım sen bana bol bereketli ve gaz yapmayan süt ver diye dua ediyorum :KK70:

Amiiiiiin :KK70: Benim göğüslerim de baya büyüdü ya. İyi bişey boşver.

Aynen bu dediğin gibi besleniyorum ve bir hastalığım yok şükür. Zaten kendim için kilo almaya da pek meraklı değilim. Ama konu bebek olunca korktum açıkçası.
Bazi kilolu insanlarin da sütü olmayabilir.. Annelik duygulari iste,telaslanman cok normal..

Ama sen iştahsız gibi değilsin ki

Örneğin sabahı becerebiliyorsan çeşîtlendir açma yerine ekmek aradı peynir vs ye

Kahvaltı öğle arasına meyve ye az biraz ne varsa ne kolaysa

Öğlen yemeği yiyorsun ama diyet menü gibi ekmeksiz onu da yakıyorsun hali ile

arada ekmek vs deneyebilirsiniz midende çok yer almaz zaten bir dilim ekmek

Akşam da aynen

Reflü vs yoksa ilerleyen saatlerde sütlü bir tatlı dene ille de dolu dolu Yemen gerekmez sen iki kaşık al kalanını eşin bitirir

En son da kimseyi takma bebek doğunca içersin suyunu dinlenirsin olur sütün

Sürekli ot yiyen ineğin de hep et yiyen aslanın da sütü oluyor senin neden olmasın

Back
X