- 24 Haziran 2011
- 23.471
- 48.935
- 798
Kendimi hemen bir gebelik veya doğum topiğinde buluyorum :)
Ben 1.72 yim ilkine 54 kilo ile hamile kalıp 78 kilo ile doğuma girdim 4.400 gr doğdu ilki öylede gitti.6. Ayımda 56 kiloydum.
İkincide 56 ile hamile kaldım 80 kilo ile doğuma girdim 34.haftaya girdiği gün 3.600 doğdu yalnız 4.ayda 56 kiloydum.
Üçüncüde 56 ile hamile kaldım sanırım yine 75-80 arasıydım 3.300 gr doğdu yine 6.ayda 56 idim.
Üç çocuğumdada inanılmaz sütüm oldu 2-2.5 yaşlarına dek emdiler.hatta zayıfsın diyen göğsün küçük süt yoktur diyen oldu ama sadece dediler.
3 yıl oldu son doğuma.aynen yemekten hoşlanırım ama hemen tıkanırım.şuan 61 im ama çok çabaladım bu kiloya gelmeye.65 olana dek devam ediyorum aortlarımı deşsede dut kurusu ve ceviz yiyorum devamlı.cevizi zorlanıyorum yerken ama yılmıyorum.bıktım kansızlıktan vitamin eksikliklerinden.azıcık bıraksam hemen eriyorum.
Şunu ye bunu yeme diyemem ama bizde hamilelikte zayıf olana pirinç lapası yedirirlerdi.belki deneyebilirsiniz.gerçi şeker açısından sıkıntı yoksa denenebilir.
Benim boy oranıma göre sizin kilonuz da baya düşükmüş ama bebekler sağlıklı olmuş çok şükür, çok sevindim. Bende kansızlık vitamin eksiği yok hatta kan fazlam çıktı, bu kış üşümek nedir bilmedim

Pirinç lapası kilo aldırır ama niteliksiz aldırır işte. Vitamini bişeyi yok ki zaten vücutta şekere dönüyormuş ki o da hamilelikte zararlı.
Bazi kilolu insanlarin da sütü olmayabilir.. Annelik duygulari iste,telaslanman cok normal..
Çok haklısın...
Ama sen iştahsız gibi değilsin ki
Örneğin sabahı becerebiliyorsan çeşîtlendir açma yerine ekmek aradı peynir vs ye
Kahvaltı öğle arasına meyve ye az biraz ne varsa ne kolaysa
Öğlen yemeği yiyorsun ama diyet menü gibi ekmeksiz onu da yakıyorsun hali ile
arada ekmek vs deneyebilirsiniz midende çok yer almaz zaten bir dilim ekmek
Akşam da aynen
Reflü vs yoksa ilerleyen saatlerde sütlü bir tatlı dene ille de dolu dolu Yemen gerekmez sen iki kaşık al kalanını eşin bitirir
En son da kimseyi takma bebek doğunca içersin suyunu dinlenirsin olur sütün
Sürekli ot yiyen ineğin de hep et yiyen aslanın da sütü oluyor senin neden olmasın
O yediğimi saydığım şeyler var ya nasıl zorla yiyorum bilseniz.
1 poğaçayı örnek diye yazdım bazen farklı şeyler de yiyorum ama miktar o kadar.
Ekmek az bişey yiyorum menemenle falan.
Son cümlen o kadar doğru ki