Şişman Dünyada Bir Uzaylı

Kendimi hemen bir gebelik veya doğum topiğinde buluyorum :)

Ben 1.72 yim ilkine 54 kilo ile hamile kalıp 78 kilo ile doğuma girdim 4.400 gr doğdu ilki öylede gitti.6. Ayımda 56 kiloydum.

İkincide 56 ile hamile kaldım 80 kilo ile doğuma girdim 34.haftaya girdiği gün 3.600 doğdu yalnız 4.ayda 56 kiloydum.

Üçüncüde 56 ile hamile kaldım sanırım yine 75-80 arasıydım 3.300 gr doğdu yine 6.ayda 56 idim.

Üç çocuğumdada inanılmaz sütüm oldu 2-2.5 yaşlarına dek emdiler.hatta zayıfsın diyen göğsün küçük süt yoktur diyen oldu ama sadece dediler.

3 yıl oldu son doğuma.aynen yemekten hoşlanırım ama hemen tıkanırım.şuan 61 im ama çok çabaladım bu kiloya gelmeye.65 olana dek devam ediyorum aortlarımı deşsede dut kurusu ve ceviz yiyorum devamlı.cevizi zorlanıyorum yerken ama yılmıyorum.bıktım kansızlıktan vitamin eksikliklerinden.azıcık bıraksam hemen eriyorum.

Şunu ye bunu yeme diyemem ama bizde hamilelikte zayıf olana pirinç lapası yedirirlerdi.belki deneyebilirsiniz.gerçi şeker açısından sıkıntı yoksa denenebilir.

Benim boy oranıma göre sizin kilonuz da baya düşükmüş ama bebekler sağlıklı olmuş çok şükür, çok sevindim. Bende kansızlık vitamin eksiği yok hatta kan fazlam çıktı, bu kış üşümek nedir bilmedim :D

Pirinç lapası kilo aldırır ama niteliksiz aldırır işte. Vitamini bişeyi yok ki zaten vücutta şekere dönüyormuş ki o da hamilelikte zararlı.

Bazi kilolu insanlarin da sütü olmayabilir.. Annelik duygulari iste,telaslanman cok normal..

Çok haklısın...

Ama sen iştahsız gibi değilsin ki

Örneğin sabahı becerebiliyorsan çeşîtlendir açma yerine ekmek aradı peynir vs ye

Kahvaltı öğle arasına meyve ye az biraz ne varsa ne kolaysa

Öğlen yemeği yiyorsun ama diyet menü gibi ekmeksiz onu da yakıyorsun hali ile

arada ekmek vs deneyebilirsiniz midende çok yer almaz zaten bir dilim ekmek

Akşam da aynen

Reflü vs yoksa ilerleyen saatlerde sütlü bir tatlı dene ille de dolu dolu Yemen gerekmez sen iki kaşık al kalanını eşin bitirir

En son da kimseyi takma bebek doğunca içersin suyunu dinlenirsin olur sütün

Sürekli ot yiyen ineğin de hep et yiyen aslanın da sütü oluyor senin neden olmasın

O yediğimi saydığım şeyler var ya nasıl zorla yiyorum bilseniz.

1 poğaçayı örnek diye yazdım bazen farklı şeyler de yiyorum ama miktar o kadar.

Ekmek az bişey yiyorum menemenle falan.

Son cümlen o kadar doğru ki :D

Canim zayif kisiler var cocuklarini 2-3 yasina kadar emzirebilen, ben normal kilodayim ama sutum oyle hic oluk oluk gelmedi..ha buna belki baska seylerde sebep olmus olabilir o ayri.

Bazilari bahseder, hamileligi suresince hamile kaldigi kilonun altina dustuklerini soylerler..

Kilo almak icin ne yapabilirsin bilmiyorum, ama yeterince ve saglikli seyler ye cok sknti olmaz ins. Istah acmak icinde supradyn var mesela o cok ise yariyor. Hamileyken kullaniliyor mu bilmiyorum ama..

Hani Rabbimin takdiri yapacak birsey yok gibi..buarada mide buyutmek icin lahana kullaniliyor diye biliyorum.. bolca lahana yemek ise yarar belki..ama bagirsak calistirma ozelligi var o yuzden tam tersi etki yapabilir. Sen gerci boyle tavsiyeler istememissin ama (: duydugum birseyi soyleyim dedim.

Saglicakla kucagina al bebegini ins. Umarim senin gibi bende saglicakla 50 yi gorurum..sen yukari dogru 50 yi hayal ederken ben alta dogru bunu hayal ediyorum (:

Bende 40 ile hamile kalip 60 ile dogum yaptim
bebek 2800 dogdu...pek kilo ile ilgili oldugunu zannetmiyorum
daha cok beslenme sekli ile ilgili bence ki anladigim kadariyla sen iyi besleniyorsun...
benim doktoruma gore aldigim 20 kg bile eh iste idare ederdi :)

daha cok beslenme sekli ile ilgili bence ki anladigim kadariyla sen iyi besleniyorsun...
cunku sen o kiloya ragmen normal kiloya ulasmissin :D hihi kilo sorununuz olmuyor bu sekilde..herkesin var bir skntisi iste :D

24. haftam bitmek üzere 7. aya girmek üzereyim. Şimdiye kadar açılır diye düşünüyordum.

33 yaşındayım ve ilk hamileliğim. Ama oldukça minyon biriyim. Göbeğim falan da ehh. Dikkatli bakmadıkça pek yok.

Zaten doğuma doğru inciri hurmayla değiştirmeyi düşünüyorum.
Ne kadar şanslısın :KK37:

Canim zayif kisiler var cocuklarini 2-3 yasina kadar emzirebilen, ben normal kilodayim ama sutum oyle hic oluk oluk gelmedi..ha buna belki baska seylerde sebep olmus olabilir o ayri.

Bazilari bahseder, hamileligi suresince hamile kaldigi kilonun altina dustuklerini soylerler..

Kilo almak icin ne yapabilirsin bilmiyorum, ama yeterince ve saglikli seyler ye cok sknti olmaz ins. Istah acmak icinde supradyn var mesela o cok ise yariyor. Hamileyken kullaniliyor mu bilmiyorum ama..

Hani Rabbimin takdiri yapacak birsey yok gibi..buarada mide buyutmek icin lahana kullaniliyor diye biliyorum.. bolca lahana yemek ise yarar belki..ama bagirsak calistirma ozelligi var o yuzden tam tersi etki yapabilir. Sen gerci boyle tavsiyeler istememissin ama :-) duydugum birseyi soyleyim dedim.

Saglicakla kucagina al bebegini ins. Umarim senin gibi bende saglicakla 50 yi gorurum..sen yukari dogru 50 yi hayal ederken ben alta dogru bunu hayal ediyorum :-)

Allah olandan alsın olmayana versin ne diyim :D

İyi beslendiğimi düşünüyorum. Yani umarım öyledir.

Boyuna gore kilon iyiki. Az ye, sık ye. Kaliteli beslen.

6 ayı bitirmiş hamile birine göre iyi değil ama :KK48:

Ne kadar şanslısın :KK37:

Ben mi. Daha geçen aya kadar hiç göbeğim çıkmayacak, hiç hamileye benzemeyeceğim diye korkuyordum :D Daha bu ay dar belli kotlarımı giyememeye başladım. Göbüş iyidir ya ;)

Allah olandan alsın olmayana versin ne diyim :KK70:

İyi beslendiğimi düşünüyorum. Yani umarım öyledir.

6 ayı bitirmiş hamile birine göre iyi değil ama :KK48:

Ben mi. Daha geçen aya kadar hiç göbeğim çıkmayacak, hiç hamileye benzemeyeceğim diye korkuyordum :KK70: Daha bu ay dar belli kotlarımı giyememeye başladım. Göbüş iyidir ya :KK66:
İçinde bebiş olsunda sadece sen bilsen bile olur bence takılma ne güzel çatlamayacaksın hiç

Zayiflarin daha çok sütü geliyor. Benim kuzen var aynen senin gibiydi kilosu. Mandıra gibiydi.
Taşiyordu. Hep boşa döküyordu fazla sütü

İçinde bebiş olsunda sadece sen bilsen bile olur bence takılma ne güzel çatlamayacaksın hiç

Aynen içinde bebiş olsun da. Zor bulunca kıymetli oluyor işte. Çatlak olayı olmaz sanırım, cildim çok yağlı ve elastik. Annem aşırı kilolu ve hamileyken 130 kiloları görmüş vücudunda bir tane çatlak yok. Umarım ona çekmişimdir.

Zayiflarin daha çok sütü geliyor. Benim kuzen var aynen senin gibiydi kilosu. Mandıra gibiydi.
Taşiyordu. Hep boşa döküyordu fazla sütü

Yaaaa inşallah. Ben de mandıra gibi olmak istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Hem ben boşa dökmem sütümü, sütü olmayan bebişleri doyururum.

1.70 boyunda 50-55 kg doğum yapan arkadaşlım çocuklarını 4 kg doğurdu, iki yıl boyunca o küçücük memeleri ve kaburgasıyla da lök lök emzirdi. Emen bebek rızkını getiririyor..
Kahvaltıda bir zeytinle oynar mıy mıt bir şey yemezdi.

Bilmem kaç kg doğuma girdim minnak bir bebeğim oldu sütüm de gelmedi.

100 kg arkadaşımın da 2 kg kızı oldu, sütü de gelmedi.

Hiç kendiniZi şartlamayın. Yiyebildğibiz kadar yemeye vitamin hapı almaya vs va elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz zaten.

Bol su için ama. Buna inanıyorum. Hem bebek susuz kalmıyor hem süt oluyor

aslında özünde iyi birisin:)merhaba,
arkadasım 43 kg hamıle kaldı son 2 ay baya dolu dolu bişey oldu 58 kg falandı sanırım..dogumada 60-62 ile gitti sanırım yalan olmasın..cokta güzel emziriyor hala bebegı 1 yasında..
hhiiçççççç takılma böyle şeylere...
sen stresten uzak,vitamıne yakın ol yeter:)
zaten nelerden bebege fayda saglarsın biliyosundur onu ye bunu yeme demeye gerek yok..sen kendını ıyı hıssettıgın sürece bebekte ıyi olacaktır..
herseyın başı saglık,herseyın başı olumlama:)

Aynen içinde bebiş olsun da. Zor bulunca kıymetli oluyor işte. Çatlak olayı olmaz sanırım, cildim çok yağlı ve elastik. Annem aşırı kilolu ve hamileyken 130 kiloları görmüş vücudunda bir tane çatlak yok. Umarım ona çekmişimdir.

Yaaaa inşallah. Ben de mandıra gibi olmak istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Hem ben boşa dökmem sütümü, sütü olmayan bebişleri doyururum.
Kıyamam o zaman gobusun cıksın ınsallah
ben hamıle kalamadıgım zamanlarda gobegıme atkı baglar bakardım nasıl olcam dıye :D
sonra hıc hayal ettıgım gıbı olmadım ama cocuk dogurdum sorun degıldı :KK68:

bebek doğduktan sonra süt yapan besinlerden yersin. bide kilo yok diye zorlama kendini. stres kilodan daha önemli

Kıyamam o zaman gobusun cıksın ınsallah
ben hamıle kalamadıgım zamanlarda gobegıme atkı baglar bakardım nasıl olcam dıye :KK70:
sonra hıc hayal ettıgım gıbı olmadım ama cocuk dogurdum sorun degıldı :KK68:

Evet önemli olan gerçek çocuk doğurmak zaten :D Allah onları bize bağışlasın.

bebek doğduktan sonra süt yapan besinlerden yersin. bide kilo yok diye zorlama kendini. stres kilodan daha önemli

Aynen stres yaptım iştahım daha da gitti.

1.70 boyunda 50-55 kg doğum yapan arkadaşlım çocuklarını 4 kg doğurdu, iki yıl boyunca o küçücük memeleri ve kaburgasıyla da lök lök emzirdi. Emen bebek rızkını getiririyor..
Kahvaltıda bir zeytinle oynar mıy mıt bir şey yemezdi.

Bilmem kaç kg doğuma girdim minnak bir bebeğim oldu sütüm de gelmedi.

100 kg arkadaşımın da 2 kg kızı oldu, sütü de gelmedi.

Hiç kendiniZi şartlamayın. Yiyebildğibiz kadar yemeye vitamin hapı almaya vs va elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz zaten.

Bol su için ama. Buna inanıyorum. Hem bebek susuz kalmıyor hem süt oluyor

Ben de bol bol su içmeye çalışıyorum umarım işe yarar.

aslında özünde iyi birisin:)merhaba,
arkadasım 43 kg hamıle kaldı son 2 ay baya dolu dolu bişey oldu 58 kg falandı sanırım..dogumada 60-62 ile gitti sanırım yalan olmasın..cokta güzel emziriyor hala bebegı 1 yasında..
hhiiçççççç takılma böyle şeylere...
sen stresten uzak,vitamıne yakın ol yeter:)
zaten nelerden bebege fayda saglarsın biliyosundur onu ye bunu yeme demeye gerek yok..sen kendını ıyı hıssettıgın sürece bebekte ıyi olacaktır..
herseyın başı saglık,herseyın başı olumlama:)

Son iki aysa hala ümidim var o zaman :D

iyi bi haberim var..kizlar genelde bu konularda annelere cekiyor (:

Benim hala gorusmekte oldugum bir anneler grubum var, aramizda uzun boyuna ragmen 55 kiloyla doguma girip 2 sene dolu dolu emziren de oldu, 90-100 kilo olup hic sutu gelmeyen de.
Ben kiloyla sutun alakali oldugunu dusunmuyorum, beslenmeyle de sutun kalitesi artiyor miktari degil, sutu arttiran sey bol sivi tuketimi. Kendi adima kizim 1 yasindan sonra diyete basladigimda sutumun arttigini soyleyebilirim hem bol yesillik yedigim hem de bol su ictigim icin. Dolayisiyla kiloyu takmadan saglikli beslenmeye dogumdan sonra da bol sivi tuketmeye ve en onemlisi pozitif olmaya, benim sutum olacak mesajini vucudunuza gondermeye bakin.

Ben de bol bol su içmeye çalışıyorum umarım işe yarar

Son iki aysa hala ümidim var o zaman :KK70:

Yarar canım. Bebek susuz doğduğu için buruş buruş doğan bebek gördüm, ben de ilk hamileliğimde bir şet yiyemiyordum dişlerim döküldü ama bebek sağlamdı:) yani onlar bizden de olsa beslenecek yet buluyorlar.

Bir de aynı haftalarda hamileyiz şu anda, ben de hiç kg almadım ama son iki ay alırım gibime geliyor. 30. Haftaya kadar almayıp sonra 9-10 kg alan var..

Back
X